Arama

Dünya Dışı Akıllı Yaşam Araştırması - Sayfa 6

Güncelleme: 6 Aralık 2018 Gösterim: 56.438 Cevap: 104
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
13 Ağustos 2011       Mesaj #51
Avatarı yok
Yasaklı

İngiltere Savunma Bakanlığı, Yeni 'UFO' Belgelerini Kamuoyuyla Paylaşmaya Karar Verdi


'UFO'ya Harcayacak Para Yok'
Sponsorlu Bağlantılar
Ulusal Arşiv Kurumu'nda halka açılan 'UFO' belgeleri, Savunma Bakanlığı'nın uçan daire gördüklerini söyleyenlerin başvurularını incelemeye ne mali kaynağı ne de ilgisi olduğuna işaret ediyor.

Söz konusu belgelere göre, 27 Ocak 2004'te bir fotoğrafçı Nottinghamshire'da belediye binasının fotoğrafını çekti. Banyo edilen filmde binanın üstünde uçan daireye benzer küçük bir cisim görülüyor.

Makinada bir sorun olduğunu düşünen fotoğrafçı, önce üretici firmaya, herşeyin normal olduğu yanıtını aldıktan sonra da hükümete başvurmaya karar vermiş. Ancak belgelere göre, hükümet başvuru sahibine kesin bir yanıt vermedi ve bunu aydınlatacak yeterli veri olmadığını söylemekle yetindi.

Bununla birlikte bunun, hükümetin dikkate aldığı nadir başvurulardan biri olduğu belirtiliyor. 1995 tarihli bir belgede bir yetkili, halktan UFO'larla ilgili binlerce başvuru aldıklarını ancak bunları araştıracak kaynakları olmadığını ayrıca araştırmak istemediklerini söylüyor.

Kaynak:BBC Türkçe(11 Ağustos 2011,15:19)

Son düzenleyen Safi; 23 Haziran 2016 02:54
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
3 Kasım 2011       Mesaj #52
Avatarı yok
Yasaklı

Kennedy UFO'lar Yüzünden mi Öldürüldü?


Suikast sonucu yaşamını yitiren eski ABD Başkanlarından John F. Kennedy'nin öldürülmesinde, uzaylılara olan ilgisinin rol oynamış olabileceği öne sürülüyor. İddiaya göre Kennedy öldürülmeden 10 gün önce CIA'den UFO ve dünya dışı canlılarla ilgili bilgi istedi.
Sponsorlu Bağlantılar

Komplo teorisyenlerine göre, başkan Kennedy, UFO gerçeklerini öğrenmesin diye işte bu yüzden öldürüldü.Suikast sonucu yaşamını yitiren eski bir ABD Başkanı John F. Kennedy ve onun UFO'lara olan merakı... Başkana yapılan suikastın sebebi bu UFO merakı olabilir mi.? İddiayı ortaya atan yazar William Lester.

Lester, Kennedy'nin öldürülmeden 10 gün önce CIA ve NASA'dan uzaylılarla ilgili bilgi istediğini öne sürdü.Dahası, sadece bu merakı yüzünden yani "UFO gerçeklerini öğrenmesin" diye öldürüldüğünü iddia ediyor.

Yazar Lester, Kennedy hakkında yazdığı kitabı için CIA'den bilgi edinme hakkı yasasını kullanarak 2 belgenin yayınlanmasını istedi.CIA'ın yayınladığı "o" 2 belge 12 Kasım 1963 tarihli. Yani Kennedy öldürülmeden 10 gün öncesi.

Belgeler, ABD eski başkanının, CIA ve Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'dan dünya dışı varlıklarla ve olaylarla ilgili bilgi istediğini açıkça ortaya koyuyor.

Hatta mektuplardan birinde Kennedy, NASA'dan dünya dışı varlıklar konusunda ABD'nin o dönemdeki baş düşmanı Sovyetler Birliği ile işbirliği yapılmasını bile istiyor.Komplo teorisyenleri yıllardır Kennedy suikastının ardında uzaylılara duyduğu ilginin olduğunu öne sürüyordu.

Yeni ortaya çıkan belgeler ile bu iddialar şimdi bir kez daha gündeme geldi. Komplo teorisyenlerine göre, "başkan Kennedy, UFO gerçeklerini öğrenmesin" diye öldürüldü.Yazar Lester bu iddiada yalnız değil.

Bir başka uzay araştırmacısı Timothy Cooper da CIA direktörü tarafından yazılan bir bilgi notuna ulaştığı iddiasında.

Cooper "o" notta, "Kennedy; asla öğrenmesine izin veremeyeceğimiz çalışmalarımızla ilgili bilgi almak istiyor" ifadeleri yer alıyor.CIA yada NASA'dan ise henüz net bir açıklama yok.

Kaynak:CNN/Gizli Dosyalar(19 Nisan 2011)

Son düzenleyen Safi; 23 Haziran 2016 02:55
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
3 Kasım 2011       Mesaj #53
Avatarı yok
Yasaklı

Brezilya'da Görüntülenen Tanımlanamayan Cisim ve Varlık (UFO ve Uzaylı)


Brezilya'da bir ormanda seyahat eden iki İngiliz turistin kamerasına takılan uzaylı ve UFO görüntüleri uzaylıların varlığı hakkında yeni bir tartışma başlattı.

Paranormal yazar Michael Cohen tarafından elde edilen bu görüntülerin, Amazon'un Mamus bölgesini ziyaret eden iki İngiliz turist tarafından çekildiğini iddia ediliyor.İngiliz turistlere sadece bir kaç metre uzaklıkta görülen gümüşümsü renkteki yanıp sönen ışık ve tanımlanamayan varlık, evrende yalnız olmadığımızın kanıtı olabilir.

Mamus bölgesinde yaşayan çocukların yer aldığı görüntülerin arka kısmında uzaylı olduğu iddia edilen bir canlı varlık ve hemen arkasında beliren gümüşümsü renkte bir ışık göze çarpıyor. Bu da uzaylı sanılan varlığın bölgeye ışınlanma yöntemiyle gelmiş olabileceği ihtimalini akıllara getiriyor.

Kaynak:CNN /Bilim Teknoloji(22 Ekim 2011)
Son düzenleyen Safi; 23 Haziran 2016 02:55
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
7 Kasım 2011       Mesaj #54
Avatarı yok
Yasaklı

Meteoritlerin Sakladığı Fosiller!


NASA'nın Marshall Uzay Uçuş Merkezi'nde çalışan bilim adamı Dr. Richard Hoover'ın yeni keşfi bilim dünyasına bomba gibi düştü. Journal of Cosmology'de çıkan makalede yazan araştırmaya göre Hoover, karbonlu meteoritlerde dünya dışı canlıların fosillerine rastladı.

Alais, Ivuna ve Orgueil CI1 karbonlu meteoritlerini elektron mikroskobu altına inceleyen bilim adamı mikro fosil halindeki bakterilere rastladı. Meteoritlerin içerisinde bu tip bakterilere rastladığından dolayı da Hoover bu bakterilerin kuyruklu yıldızlardan, aylardan ya da uzaydaki başka yerlerden geldiklerini iddia ediyor.

Journal of Cosmology bu bulguları tartışmak için 100 bilim adamını saha çalışmasına, yaklaşık 5 bin tanesini de makaleyi gözden geçirip yorumlarını belirtmeleri için davet etti. Ayrıca Hoover'ın testlerinde ortaya çıkan verilere göre, fosillerin biyolojik geçmişi bulunuyor ve dünyadaki Titanospirillum velox isimli bakteriye oldukça benziyor.

NASA Bu Konuda Ne Diyor?

Uzaylı olduğu iddia edilen fosil ve dünyadaki mikro fosil birbirine oldukça benziyor...NASA'nın Astrobiyoloji Enstitüsü yöneticisi Carl Pilcher, Hoover'la aynı görüşleri paylaşmıyor. Pilcher'a göre meteoritler 100 ila 200 yıldır dünya üzerinde bulunuyor. Bu konuya dikkat çeken Pilcher, meteoritlerin dünya üzerindeyken bakterilerin onların içine girdiğini söylüyor. Yani Pilcher'a göre bu bakteriler zaten dünyalı. Ayrıca Washington'daki NASA Bilim Görevleri başkanı Paul Hertz, NASA'nın Hoover'ın bulgularını desteklemediğini de açıkladı.Hoover'ın bulguları doğru çıkarsa dünya dışı yaşama dair ilk kanıtların bulunuşuna tanıklık etmiş olabiliriz.

Kaynak:Chip(10 Mart 2011)
Son düzenleyen Safi; 23 Haziran 2016 02:56
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
26 Kasım 2011       Mesaj #55
Avatarı yok
Yasaklı

Uzaylılar Buralarda Yaşıyor Olabilir


Amerikalı bilim adamları, uzaylıların yaşaması en olası gezegen ve uyduların listesini çıkardı. Favoriler Gliese 581g ve Titan...
Listeye göre Satürn'ün uydusu Titan ve 20,5 ışık yılı ötedeki Terazi takım yıldızında bulunduğu sanılan Gliese 581g dış gezegeni, uzayda en yaşanılası yerler...

Astrobiyoloji dergisinde yayınlanan makalede araştırmacılar farklı kriterlere odaklanan iki ayrı liste hazırladı: Dünya'ya Benzerlik Endeksi ve Gezegen Yaşanabilirlik Endeksi. ABD'deki Washington Üniversitesi'nden Dirk Schulze-Makuch, "Önce başka gezegenlerde de Dünya'dakine benzer koşullar olabilir mi diye sorduk. Çünkü bu koşulların yaşama elverişli olduğunu biliyoruz" diyor. İkinci olarak da dış gezegenlerde bizim bildiğimiz-bilemediğimiz başka yaşam türlerinin yaşama olasılığı var mı? sorusuna cevap aranmış.

Dünya'ya Benzerlik Endeksi gezegenlerin büyüklüğü, yoğunluğu ve ana yıldızdan uzaklığı gibi verileri Dünya'nınkilerle karşılaştırıyor.Gezegen Yaşanabilirlik Endeksi ise yüzeyin buzla mı taşla mı kaplı olduğu, atmosferi ya da manyetik alanı olup olmadığı gibi başka faktörleri inceliyor. Ayrıca Ana yıldızdan gelen ışık ya da gelgit çekimi gibi organizmalara enerji verebilecek ne tür kaynaklar olduğuna da bakıyor.

Gelgit çekimi, bir diğer nesne ile yerçekimsel etkileşimlerin bir gezegen ya da uyduyu içten ısıtmasına verilen ad. Gezegen Yaşanabilirlik Endeksi'nde dikkate alınan son faktör ise kimya: Organik bileşikler ve önemli kimyasal reaksiyonlar için gereken sıvı bazlı çözücüler var mı?

Satürn'ün Uydusu Titan

Dünya'ya Benzerlik Endeksi
Dünya - 1,00
Gliese 581g - 0,89
Gliese 581d - 0,74
Gliese 581c - 0,70
Mars - 0,70
Merkür - 0,60
HD 69830d - 0,60
55 Cnc c - 0,56
Ay - 0,56
Gliese 581e - 0,53

Gezegen Yaşanabilirlik Endeksi
Titan - 0,64
Mars - 0,59
Europa - 0,49
Gliese 581g - 0,45
Gliese 581d - 0,43
Gliese 581c - 0,41
Jüpiter - 0,37
Satürn - 0,37
Venüs - 0,37
Enceladus - 0,35
Gliese 581 Farkı

Her iki endekste de üç-dört gezegenle temsil edilen Gliese 581 sistemi, gökbilimciler tarafından yakından izleniyor. Sistem kızıl bir cüce yıldızın etrafında dönen dört (belki de beş) gezegenden oluşuyor.

İlk listede Gliese gezegenleri ve Mars, Merkür ile Ay'ın dışında bir de HD 69830d gezegeni yer alıyor. HD 69830d, Neptün büyüklüğündeki bir dış gezegen ve Pupa takım yıldızında yer alıyor. Ana yıldıza ideal uzaklık olarak görülen, yüzeyin ne çok soğuk ne de çok sıcak olduğu "goldilocks bölgesi"nde konumlanıyor.

Jüpiter'in Uydusu Europa
İkinci listede ise başı Satürn'ün uydusu Titan çekiyor, onu Mars ile Jüpiter'in uydusu Europa izliyor. Europa'da çekim kuvvetinin oluşturduğu gelgit etkisiyle ısınan bir yeraltı su okyanusu olduğu sanılıyor.

1000'den Fazla Aday
Güneş Sistemi dışında yaşanabilir ortam arama çabaları son yıllarda hız kazandı. 2009'da uzaya fırlatılan NASA'nın Kepler uzay teleskobu bugüne dek binden fazla aday gezegen buldu.Gelecek nesil teleskopların bir adım ileriye giderek, uzak yıldızlardan gelen ışıkta biyogöstergeler bulması, örneğin bitkilerin ürettiği klorofili belirleyebilmesi mümkün görülüyor.

Kaynak:BBC Türkçe/Astrobiyoloji(24 Kasım 2011,14:28)
Son düzenleyen Safi; 23 Haziran 2016 02:57
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
15 Aralık 2011       Mesaj #56
Avatarı yok
Yasaklı

Dünya Dışı Yaşamın Araştırılması


Evrende yalnız mıyız? Bundan daha derin anlamı olan pek az soru vardır. Diğer yaşam biçimleriyle bir temas, evrendeki yaşamın farklı başlangıçları ve farklı dönemeçleri arasındaki milyarlarca yıllık boşluğu dolduracaktır. Dünya dışı bir temas evrendeki yerimize bakış açımızı sonsuza dek değiştirecektir.

Son derece sıradan bir yıldızın çevresinde dönen yine sıradan bir gezegen üzerinde yaşadığımızı anlayacak ölçüde evrim geçirmemiz için 4.5 milyar yıl geçmesi gerekti. Kızılötesi Astronomi Uydusu, olası başka gezegen sistemleri konusunda ipuçları buldu. Ve uzay, bildiğimiz kadarıyla yaşam için gerekli olan karbon temelli organik madde bakımından oldukça zengin. Radyo teleskoplar yardımıyla uzayda birbirinden farklı yüz kadar organik bileşik bulduk. Yeryüzüne düşen
meteoritlerin getirdiği organik çamura dokunduk.Parçaların bazıları hala düştükleri yerde duruyor.Dünya'da olmuş olan şeyler başka yerlerde de olabilirdi.

Yıllar boyu astronomlar nedense dünya dışı yaşamla haberleşmenin elektromanyetik dalgalarla,özellikle de radyo dalgalarıyla gerçekleşeceğini varsaymışlardır.

Bizim kuşağımız bu tür bir haberleşmeyi gerçekleştirebilecek ilk kuşak. Dünya dışı kaynaklı ve zeki yaratıklarca yapılacağı varsayılan radyo yayınları için ilk araştırma, o yıllarda Batı Virginia'daki Ulusal Radyo Astronomi Gözlemevi'nde çalışan Frank Drake tarafından 1960 yılında gerçekleştirildi.

Bu çalışma sırasında Drake anteninin 'kulaklarını' iki yakın yıldıza çevirerek iki ay boyunca dinledi. O zamandan bu yana, çoğu diğer amaçlarla kullanılan radyo teleskoplarının ucuz ve basit kopyaları olan araçlarla,elli kadar araştırma yapıldı. Geçtiğimiz yıllarda,son derece duyarlı araçlarla yalnızca uzaydan gelmeleri olası zeka ürünü sinyalleri dinlemeye yönelik sürekli bir araştırmanın temelleri atıldı.

Aradığımız şey, uzayda tek bir yönden gelen dar dalgaboyu bantlı bir radyo yayını. Eğer böyle bir 'sinyal' bulunabilirse, bir takım kodlanmış mesajlar arayacak ve çözmeye çalışacağız. Bilgisayar teknolojisi yeni radyo alıcılarının geliştirilmesine önemli katkılar yaptı. İlk dünya dışı kaynaklı yayın taramaları yalnızca 1000 radyo kanalını kapsıyordu.

Harvard Üniversitesi'nden Paul Horowitz tarafından tasarlanan bilgisayar kontrollü alıcı sistemleri ise 10 milyon kanalı aynı anda tarayabiliyor. Arkadaşlarımızın hangi kanaldan yayın yaptıklarını bilmediğimizden mümkün olduğunca çok kanalı aynı anda izlemek bir zorunluluk.1990'ların sonunda alıcılardaki kanal sayısı milyara ulaşabilir.

Ekim 1992'de NASA, Arecibo radyo teleskobu kullanılarak yapılan dünya dışı, zeka ürünü radyo yayınlarını izlemek üzere bir araştırma başlattı.

Kaynak:Yıldızların Zamanı(Alan Lightman)
Son düzenleyen Safi; 23 Haziran 2016 02:57
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
16 Ocak 2012       Mesaj #57
Avatarı yok
Yasaklı

Dünyada Ufoloji İle İlgili Araştırma Yapan ve Eğitim Veren Bazı Akademik Kurumlar


  • Stanford Üniversitesi /USA
  • Alabama Üniversitesi / MONTGOMERY - USA
  • Mississippi Üniversitesi , OXFORD / MİSSİSSİPPİ - USA
  • Edison Community College , Fort Myers / PHİLEDELPHİA - USA
  • Victor Halley College , Moorpark / CALİFORNİA - USA
  • Göttingen Üniversitesi / ALMANYA
  • Maiunz Üniversitesi / ALMANYA
  • Hamburg Üniversitesi / ALMANYA
  • Utrecht Üniversitesi / HOLLANDA
  • Glamorgan Üniversitesi / İNGİLTERE
Ayrıca;
Rusya’da, Fransa ve İngiltere'de, Çin’de, Meksika’da, Şili, Peru , Brezilya'da, İtalya'da, Avustralya'da ve daha birçok ülkelerde bulunan Üniversite ve Akademik kurumlarda bilimadamları tarafından Araştırma Birimleri kurulmuş ve UFO konusu çok ciddi bir şekilde araştırılmaktadır...

Stanford Üniversitesi'nde Prof. Peter Sturrock başkanlığında kurulan UFO Fenomeni Araştırma Birimi, araştırmalarının sonucunda Sturrock'un yazdığı "UFO Enigma" adlı kitapta UFO olgusunun kesinlikle gözardı edilmemesi gerektiği ve bu anlamda birçok fiziki kanıtın olduğu neticesine varılmıştır.

Uçan daireler fizik kanunu tanımıyor. Görünüşe göre insana benzer pilotlarca yönetiliyor. Bu makinelerin yapımı , bilgilerimizi kat be kat aşan bir tekniğin örneğidir.”(Prof. Alexei Kazantsev Sovyet Bilimler Akademisi Üyesi.)

Kaynak : Siriusufo
Son düzenleyen Safi; 23 Haziran 2016 02:58
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
24 Ocak 2012       Mesaj #58
Avatarı yok
Yasaklı

Rus Bilim Adamı: Venüs'te Yaşam Var


Rusya Bilimler Akademisi Uzay Araştırmaları Enstitüsü'nde görevli bilimadamı Leonid Ksanfomaliti, Venüs'te canlı varlıklar olabileceğini iddia etti. Rus bilim adamı Astronomiçeski Vestnik (Astronomik Haberler) dergisinde yayınladığı makalesinde eski Sovyet uzay araştırmalarında elde edilen fotoğrafları incelediğini ve Venüs'te canlı varlıkların olabileceğini savundu.

Venera-13 ve Venera-14 isimli Sovyet uzay araçlarının 1980'li yıllarda çektiği eski fotoğrafları inceleyen bilim adamı Ksanfomaliti, "Yarım metre yüksekliğinde ortaya çıkan, değişen veya kaybolan nesneler tesbit edildi. Rastgele ortaya çıkan şekilleri de izah etmek çok zor" dedi. Rus bilim adamına göre fotoğraflarda disk şeklinde hareketli bir cisim, ayrıca siyah bez parçasına benzeyen nesneler ve bir de akrep şeklinde bir canlı varlık görülüyor.

Rus basınına göre, bilim adamı Ksanfomaliti Venüs'le ilgili uzay araştırmalarının en önemli uzmanlarından biri sayılıyor.

Venüs yüzeyinde 464 santigrat Celcius sıcaklığın olduğuna değinen bilim adamları daha önce yaşam izine rastlamamıştı. Ancak batılı bilim adamlarının yaptıkları incelemelerde Venüs atmosferinde şimşeklerin çaktığı, bunun da daha öncede gezegende su olabileceği yönündeki iddiaları güçlendirdiği kaydedilmişti.

Kaynak:Margiana(Astronomik Haberler Dergisi/24 Ocak 2012,00:02)
Son düzenleyen Safi; 23 Haziran 2016 02:59
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
30 Ocak 2012       Mesaj #59
Avatarı yok
Yasaklı

SETİ Projesi Yeniden Faaliyette


‘The Search for Extraterrestrial Intelligence Institute – SETI’ kompleksinde kurulu bulunan 30 milyon dolarlık radyo teleskop, Nisan 2011′de kamu ödeneği kesintileri yüzünden kapatılmak zorunda kalmıştı.Uzaydan gelen sesleri dinleyip içlerinde zeki yaşam formlarına ait sinyallerin izlerini arayan SETI enstitüsü, bütçe kesintileri yüzünden durdurduğu çalışmalarına gönüllülerin bağışları ve yeni bir araştırma siparişi sayesinde yeniden başlıyor.

Reuters’ın haberine göre, kar amaçsız tesise o günden bu yana yapılan bağışlar, hedeflenen 200 bin dolar sınırını aştı. “Contact” adlı filmde SETI projesinde çalışan bir astrobiyoloğu canlandıran oyuncu Jodie Foster ve Apollo 8 astronotu Bill Anders’ın da aralarında bulunduğu 2 bin 400 cömert bağışçıdan toplanan yardımlar dev çanağın bir dönem faaliyette kalmasını sağlayacak.

SETI’nin yeninden açılmasında, ABD Hava Kuvvetleri’nden Enstitü’ye verilen bir görevin de önemli katkısı bulunuyor. SETI ekibi, uydulara zarar verebilecek uzay enkazlarının tesbit edilmesi için yapacakları çalışma karşılığında ordudan önemli miktarda para alacak.

SETI CEO’su Thomas Pierson bağışlarla birleştirilecek Hava Kuvvetleri ödeneğinin teleskobu bir süreliğine çalışır halde tutmaya yeteceğini belirtti.Uzaylı arama çalışmaları bilimsel bir araştırma olarak çeşitli Birleşik Devletler üniversitelerinde, Avustralya, Arjantin ve İtalya’daki bazı kurumlarda bir süredir devam ediyor. Kaliforniya’daki enstitü, yerküre dışındaki yaşamı dinleyen ilk yer teleskobu ünvanına sahip.

İsmini Microsoft Corp. kurucularından Paul Allen’dan alan teleskop, University of California Berkeley’e bağlı Hat Creek Radio Observatory’nin bir parçası.27 yıldır faaliyet gösteren enstitü gelirinin 3’te 2’sini devlet ödeneği ile karşılıyor; ancak teleskobun 1 yıllık işletim maaliyeti 1 buçuk milyon doları buluyor.

Enstitü’nün şu an bir geçiş döneminde olduğunu belirten Pierson, teleskobun 2011 yılından sonra da faaliyette kalabilmesinin özel bağışlara bağlı olduğunu vurguladı.Enstitünün ünlü bağışçılarından Oscar sahibi aktris Foster ise, Allen Teleskobu’nun bilim kurguyu bir bilim gerçeğine dönüştürebileceğini, ancak bunun teleskobun gökyüzünü taramaya devam etmesi ile mümkün olabileceğini söyleyerek enstitüye olan desteğini dile getirdi.

Kaynak: NTV Bilim
Son düzenleyen Safi; 23 Haziran 2016 02:59
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
31 Ocak 2012       Mesaj #60
Avatarı yok
Yasaklı

30 Yıllık Fotoğraflarda Yatan Esrar


Sovyetler Birliği zamanında önemli uzay projelerinde görev alan Rus gök bilimci Leonid Ksanfomaliti, otuz yıl önce Venüs’e inen Venera 13 uzay aracının fotoğraflarına dayanarak müthiş bir iddia ortaya attı.

Ksanfomaliti, uzay aracının ön ve arka tarafından çekilen görüntülerde Venüs’ün yüzeyinde “akrep benzeri” bir canlı olduğunu öne sürdü. 1982’de düzenlenen Venera 13 görevinde çekilen fotoğrafların yeniden değerlendirildiği çalışma, Solar System Research dergisinde yer aldı.

79 yaşındaki Ksanfomaliti, “bir disk, bir çeşit kapak veya akrebe benzeyen” varlığın, farklı zamanlarda çekilen fotoğraflarda yer değiştirdiğini, bunun da canlı olduğunu gösterdiğini savundu. Ksanfomaliti'nin tekrar gündeme getirdiği fotoğraflarda, kapak olduğu düşünülen cismin yakınında kamufle olmuş bir başka cisim veya varlık olduğu göze çarpıyor.

Dünya’nın komşusu olan Venüs’ün sahip olduğu atmosferik özellikler, bu gezegende yaşam olabileceği düşüncesini zayıflatıyor. Venüs’ün yüzeyindeki sıcaklık gündüzleri 460 santigrat derecenin üzerine çıkarken, basınç Dünya’dakinin 92 katı.

“Akrep Değil Kamera Kapağı''

Ksanfomaliti, Sovyet yapımı uzay aracının ön ve arka kameraları tarafından çekilen fotoğraflarda canlı bir varlık gördüğüne inanıyor. Sovyetlerin 1970 ve 80’lerde Venüs’e düzenlediği insansız uzay görevleri hakkında bilgisi bulunan teknisyen ve fotoğrafçılar ise aynı görüşte değil.

Sovyet uzay programında çekilen fotoğraflar üzerinde çalışmalar yapan Ted Stryck, “akrebe benzeyen cisim ya da varlığın, Venera-13 tarafından çekilen fotoğrafların bulanık versiyonlarında yer aldığını ve orijinal fotoğraflarda bulunmadığını” ileri sürdü.

ABD’nin Arizona Üniversitesi Mars Uzay Uçuş Tesisi’nde görevli bilim insanı Jonathan Hill, “fotoğraflarda yer değiştirmiş gibi görünen akrep benzeri görüntünün, Venera-13 iniş yaptığı zaman otomatik olarak açılmaya programlanmış kamera kapakları olduğunu” savundu.

Ayrıca, daha sonra gerçekleştirilen Venera-14 görevinde, Venüs’e gönderilen diğer uzay aracının dibinde de kamera kapağı bulunduğu belirtildi. Hill, “Bu iki uzay aracı birbirlerinden bin kilometre mesafeyle Venüs’e indi. Her ikisinin önünde aynı cisim veya varlığın fotoğraflara yansıması kaçta kaç ihtimal? Bence akrebe benzetilen görüntü otomatik olarak yüzeye düşmesi ayarlanan kamera kapakları” dedi.

Her iki uzmanın incelediği fotoğraflarda, kapak olduğu iddia edilen cismin yakınlarında başka cisimler de göze çarpıyor. Ancak hiçbir haber sitesinde, Venüs'ün yüzeyinde kamufle olmuş bu cisim veya varlığın ne olduğuna dair yorum yer almıyor.

Kaynak:Hürriyet Planet/Solar System Research (25 Ocak 2012)
Son düzenleyen Safi; 23 Haziran 2016 02:59

Benzer Konular

27 Haziran 2009 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
6 Şubat 2008 / KisukE UraharA Taslak Konular
22 Mart 2012 / Misafir Soru-Cevap
2 Aralık 2015 / diana Soru-Cevap