| | #7621 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Son çare belki senden uzak olmaktı çareler tükendi geriye hüzün kaldı varlığını bu kadar benimsemişken şimdi yokluğuna mecburum küstüm herşeye, herkese unut dediler nasıl unutucam seni böyle delice sewerken nasıl atıcam seni içimden iliklerime işlemişken kimse istemedi bu aşkı kimse inanmadı bize yollar ayırdı dağlar vardı aramızda gurur değildi bizde ki sadece çaresizlikti belkide ne sana bakabildim nede senden sonra arkama görebildiğim sadece senden sonra ki adımlarımdı korka korka attığım kaderimiz bu değildi sonumuz hüsrandı belki ama beraber ölcektik biz bu aşkta... | |
|
| | #7622 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- üşümüyorum artık çıkardım kışlıklarımı üstte fanilam duruyor inceden inceye incelttim incecik bir yol gelir yardan yüreğime sızılı geceleri bitmiyor ben bitiyorum kıvrılıp bir yana yana yana yanıyorum buram buram terliyorum kardan yüreğime çizili gülmüyorum kahkalarla sinirlerim bozuk biraz gözlerim ıslanıyor ağlıyorum için için içerliyorum çağlıyorum bağıracağım çığlık atacağım zorluyorum alnımdan düşmüş yüreğime yazılı 23:48 24.05.2009denizli Ozan Efe | |
|
| | #7623 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Aşk Heceye Düştü Güneşten bir kadehin tin sesiydi Aşk Ve aşk buhurcu yazgısı gibi Gece karanlığında Ne çok Ne az Sessiz sakin Öylece düşüyordu heceye Yazmak istiyorum. Çok genç zamanların havadisini okurduk Rengi rengine karışmış Sayfalarda Penceren allı yeşilli Gülüşün sevinç yumağı Yollar tozlu Geçiyor aklımdan umudun tümcesi Yanı başında Yıldız sayardık Gövdesi harita kavağın En çok sen irkilirdin Yıldız kayardı Tutamazdın Tutardım En esameli köşesinden Savururdun tenha koylara Beni sev Sonra Gene beni sev Ne kadar bencilse yürek O kadar ölsek -tik tak -tik tak Yazıyorum Günü iple çekiyorum Usumda uzun yollar Bağır bağır yürüyorum. Cemal Mıhçı | |
|
| | #7624 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2-ETME Duydum ki bizi bırakmaya azmediyorsun, etme. Başka bir yâr, başka bir dosta meylediyorsun, etme.Sen yâdeller dünyasında ne arıyorsun yabancı? Hangi hasta gönüllüyü kastediyorsun, etme. Çalma bizi, bizden bizi, gitme o ellere doğru, Çalınmış başkalarına nazar ediyorsun, etme. Ey ay, felek harab olmuş, altüst olmuş senin için, Bizi öyle harab, öyle altüst ediyorsun, etme. Ey makâmı var ve yokun üzerinde olan kişi, Sen varlık sahasını öyle terk ediyorsun, etme. Sen yüz çevirecek olsan, ay kapkara olur gamdan, Ayın da evini yıkmayı kastediyorsun, etme. Bizim dudağımız kurur sen kuruyacak olsan, Gözlerimizi öyle yaş dolu ediyorsun, etme. Âşıklarla başa çıkacak gücün yoksa eğer Aşka öyleyse ne diye hayret ediyorsun, etme. Ey cennetin cehennemin elinde olduğu kişi, Bize cenneti öyle cehennem ediyorsun, etme.Şekerliğinin içinde zehir zarar vermez bize, O zehiri o şekerle sen bir ediyorsun, etme. Bizi sevindiriyorsun, huzurumuz kaçar öyle, Huzurumu bozuyorsun, sen mahvediyorsun, etme. Harama bulaşan gözüm, güzelliğinin hırsızı; Ey hırsızlığa da değen, hırsızlık ediyorsun, etme. İsyan et ey arkadaşım, söz söyleyecek an değil, Aşkın baygınlığıyla ne meşk ediyorsun, etme. Mevlânâ Celâleddin-i Rumi | |
|
| | #7625 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2-Sana Elvedamı Aslaa sana elveda mı ASLA!!! Sevdim bir kere seni Bin umutla bağlandım Desteğini göremedim Beni bir türlü sevemedin Kalbimin acısını hiç hissetmedin mi? Gözlerimin dolgunluğuna hiç bakmadın mı? sözlerimi hiç saymadın mıı? Doğru askım doğru! sen bana ne zaman aşık gözüyle baktın ki! Sorma Söz etmem Umutlanmam hata ama unutma diyemem hiçbir zaman sana elveda Alıntı... | |
|
| | #7626 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2-NEREYE KADAR Henüz tamamlanmamış yolları arşınlıyorum Yüreğime hapsettiğim duygularla .... Çıkardım hayatımdan artık Adı her ne olursa Ne varsa yaşamaya, aşka dair Artık yok Çünkü sen yoksun Sana ait hiç bir şey yok avuçlarımda Hafızamda hayal gibisin Gözlerin takılı kalmış gözlerimde Birde ellerinin serinliği Gerisi İstanbul akşamları kadar karışık..... Belli ki şimdi Dövünmenin zamanı değil Ve hiç olmamışçasına Daha dik daha güçlü durup Hayata daha sıkı sarılmanın zamanı Sabret diyorsun ya İşte o vakit kalıyorum Sanki bütün yollar tükenmiş Bütün şarkılar söylenmiş Ve yazılacak hiç bir şey kalmamış. Sabret diyorsun ya Nereye kadar diye soramıyorum. Elbet bir bildiğin var Var mı? | |
|
| | #7627 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Önce seni kalbimden nasıl çıkaracağımı, İsmini dilimden nasıl atacağımı, Ve sonra da; Odamdaki hayalini nasıl kovacağımı. Öğrette git. Eğer çıkarabilirsem seni kalbimden. Atabilirsem ismini dilimden. Hayalini kovalarsam gözlerimin önünden.. İşte o zaman git. Engel olmam. Önce seni kolay unutmayı, Gönlümü avutmayı, Ve sonra da; Sensiz yaşamayı. Öğrette git. Eğer unutabilirsem seni. Gönlüm avunursa. Ve sensiz yaşayabilirsem. İşte o zaman git. Mani olmam. Önce sensiz uyumayı, Seni arayıp sormamayı, Ve sonra da; Resimlerine bakıp ağlamamayı. Öğrette git. Sensiz uyuyabilirsem. Ellerim telefona sarılmazsa. Resminle konuşup ağlamazsam. İşte o zaman git. Engel olmam. Nasıl neşelenirsin, Gününü gün nasıl edersin, Bu büyük aşka nasıl çizgi çekersin, Ve sonra da; Hiçbir şey olmamış gibi nasıl gidersin. Öğrette git. Neşelenebilirsem. Günümü gün edebilirsem. Bu aşka bir çizgi çekebilirsem. Ve gamsız olabilirsem. İşte o zaman git. Engel olmam. 24.05.2009 Nihat İlikcioğlu | |
|
| | #7628 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Yok Şikayetim Kimseye... Hani gün olur , çatarsın güne buz olur ellerin, Ağustos güneşin de veryansın savrulur, bilinmeyen esintide anlamı kısır katıksız duyguların hani ,hiç bir yerlere sığamazsın anlatamaz susarsın... bilinen yerde , kaybolursun.. hudut dışı kalır güldeste umutların .. ormanın yeşili hazan sardırır üzerine ve yağmur diye hicranı kucaklarsın hani takatsiz ayakların sürükler mecburiyetine öksüz kalmış hayallerine sarılırsın medet der umarsın nafile, bir parmak sayısı dost bulamazsın hedef tahtası olursun hayret bakışlara vurulursun... onikiden..... zaman gülerken haline pusudadır doğacak günde hay... dünün de bugünün de,ar edersin dilinde ki sözlere mecalsiz , 'gören gözü kapatır gönülde katlanır' hadi sür be hayat ...belli ki borçlarım alacak hanen de... yok şikayetim kimseye. Aslı Aslı | |
|
| | #7629 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Nasılsın Bugün? Bir haber alamadım gittin gideli Mutlu mu, mutsuz mu, nasılsın bugün? Hayli zaman oldu görüşmeyeli Nasılsın birtanem, nasılsın bugün? Gönül defterini karıştırdın mı? Kalbini hasrete alıştırdın mı? Ayrılığı bize yakıştırdın mı? Nasılsın sevgilim, nasılsın bugün? Bilmem ki beni hiç anar mısın? Unuttun mu yoksa, hatırlar mısın? Söyle; eskisinden bahtiyar mısın? Nasılsın birtanem, nasılsın bugün? Seninle doluyken aldığım nefes Bitirdi bu aşkı sendeki heves 'Çekinme, sor' diyor içimden bir ses Nasılsın sevgilim, nasılsın bugün? Ahmet Selçuk ilkan | |
|
| | #7630 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Desem Ki! Desem ki; Baş döndürücü sesler var beynimde Duyabilir misin? Parmak uçlarım mızraplarla bezenmiş Oje niyetine kan sürmüşüm tırnaklarıma Çıkarabilir misin? Saçlarım amansız bir hastalığa tutulmuşçasına Tek bir tel kalmaksızın terketmiş kafamı Gözlerine saç ekleyip rüzgarına bırakabilir misin? Ayaklarım sana gelmek için koşuyor adeta Tam bir adım kalmışken düşüyorum fark etmeden Parçalanmış dizlerime dokunup yaramı sarabilir misin? Gözlerim her yerde seni görüyor Sen görmek istemesen de senle doluyor içi Şimdi gözbebeklerimi ateşinle yakabilir misin? Desem ki; Dillerim parelenmiş Yüreğimde yâre, gidiyorum sevdiğim senden uzak yerlere Son kez tutup elimden geri döndürebilir misin? Ve desen ki; "dur gitme tahammülüm yok artık sensizliğe" Sakın deme sevdiğim, sakın bunları deme. Kulaklarım sağır olmuş bundan gayrı sözlerine. Ne ben gitmekten vazgeçerim öylece Ne de vücudumda kalan acı izlerin geçer senelerce.. Sakın söyleme sevdiğim, sakın deme ellere... Ceyda Kırbaş | |
|
![]() |
| Etiketler |
| nehri, şiir |
Şiir Nehri -2- Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dünya Nehirleri - Nil Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 2 | 07-12-2008 16:17 |
| Dünya Nehirleri - Obi Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 0 | 11-11-2008 16:34 |
| Şiir - Şiir Nedir - Şiir Hakkında | SiyahLALE | X-Sözlük | 0 | 29-10-2008 20:30 |
| Özbekistan - Ceyhun Nehri | KisukE UraharA | Özbekistan | 0 | 01-06-2008 01:13 |
| Şiir Nehri -1- [Arşiv] | Blue Blood | Yazın Hayatı | 12496 | 03-12-2006 00:53 |