| | #971 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Dostuma Men daglarin emoglusu sandim cignini Dedim o derin goz deniz elcisidir Ve gumanlar dumanidi Aza-aza sevdim Caya-caya opdum Oxudum azdiglarimi Oynadim caydiglarimi Men daglarin emoglusu sandim cignini Ve caydiglarimla Azdiglarimla xosam. (Guney Azerbaycan-Tebriz) Nadirezheri | |
|
| | #972 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Kırlangıç Gittiğin göçlerden geri Kırlangıç edasıyla gel Narin çırpınışlarla çal gönlümü Rüzgarlara aldanma Kimseye vermedim sırrını Üç kere tıklat pencereyi Birinde yabancı derim İkincide rüzgar zannederim Üçüncüde kalbim hızla atar Belki sen rüzgara aldanırsın ama Ben bu kırlangıcı beklerim Nadir………10/05/2006 | |
|
| | #973 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Aç Kuşlar 1. kana boyandi kirmenimde yün kuşmarlara, tuzaklara düştüm menevişlendi durgun sularim sedef bir biçak aldim dostlar güneşi yiyorlar aç kuşlar. aç kuşlar, yorgun işçi yeni çikan vardiyadan elliyorlar yildizlarin kinasini. aç kuşlar, topraktan güneşi bakir bir kap gibi kalayliyorlar. 2. bense, toy bir çirak kirik keman paslanmiş tabanca küflü bir an kurutulmuş papatyalarla kitabin ortasinda 3. hayat, aşip geçiyor bütün kitaplari yeni acilar gerek yeni aşklar yaşamaklar ve anlatimlar beklemiyor bizi hiçbir şey hiçbir yerde solgun hercaimenekşe ve buna, bugulanip çarpiyor benimle birlikte buzlu bir camin arkasinda çarpiyor bugulanip. sesim dişlilerin şarkisina karişiyor. Behçet Aysan | | |
|
| | #974 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2SENİ İÇİMDEN TERKEDİYORUM.. Binmediğim hiç bir otobüs Beklemediğim hiç bir durak kalmadı bu şehirde Gittikçe azalıyor hayat Neyi erken yaşadıysam Hep ona geç kalıyorum Sana göçüyorum her sonbahar Yolların çıkmıyor aşkıma Unuttuğun yağmurların adı saklımda Seni içimden terk ediyorum Susmaktan yoruldum Kuşlar ve şarkılar bu şehri terk edeli beri Efkar demliyorum gözlerimde yaşlarımı, yanağıma varmadan öldürüyorum Tam sancağımdan yaralıyorum kendimi Alnını yüreğime dayadığın güne bakıp Seni içimden terkediyorum Ne unutacak kadar nefret ettin Ne hatırlayacak kadar sevdin Yıkık bir duvar kadar bile pişman değilsin biliyorum Beni hep bulmamak için aradın Yanılgımdın Yandığımdın Yangındın Sensizliğe yenilmek Sana yenilmekten zor olsada Ardımda bir sürü "belki"ler bırakarak Seni içimden terk ediyorum Şimdi İçimde öldürecek bir anı bile bulamayan İki yarım kaldık Tamamlayamadık bizi Elinden tutamadık yanlızlığımın Saçlarımıda uzaklarına gömdün İçimin mavisi senin okyanusundandı Al! geri veriyorum. Kilitleri hep yanlış kapılara vurdun Devrilmiş vagonlara dönerken gözlerim Sana bensizliği terkediyorum "Yârime uzanmayan bütün dallarım kırılsın" demiştin Aşk içinde doğmuşsa nereye kaçabilirdi? Ne tuaf değil mi? İçimi acıtanda sendin Acımı dindirecek olanda "Ya öldür beni"dedim Ya da git benden İçi bulanık bir sevdanın ucunda Seni kaybettim Aldırmadın aldırmalarıma Bir gecede yakıp yârini Şafaklara sattın ihanetini Küllerime basanlar bile utandı yaptığından İşte soluk bir ömrün son nefesi Benden İçimden Terkediyorum KAHRAMAN TAZEOGLU | |
|
| | #975 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2ÇalınaN BahaR... Hangi rüyaya girsem maviler suskun Grilikler kılıç çekmiş göğe... Beyazken düşler karardı anın Yüreğine yerleştirmişti hüznü Siyah saçlı adamın...! Ara ara akları gibiydi mutluluğu En tatlı yerinde kesmişti yaş**ı Elma gibi ikiye... Çekirdeğinde kalmıştı sevmişlik Korkardı yüreği dilinde yarınsızlık Ne meltem, ne poyrazdı Adı yoktu rüzgarının! Upuzun yolları vardı sevdanın Daha gidilecek patikaları Bir de hayaldeki bir kulübesi belki Yalnızlığa açılan kolları Boşlukta salınan umutları Derken uçuk bir pırıltı düştü Yaş**ın olmadık yerinde Kırgın bir gölde buluştu Nilüferi gördü görmesine Belki sevdi de sevmesine Şiir gözlü adamın... Yüreği ezeli buruktu Nilüferde solgundu Bir gün.... Bir bahar çalıp kaçtılar Sonra kışa düştüler Lal olup sustular Yalnızlıkla ölümü konuştular Belki de hayat buydu Nilüfer alışıktı köksüzlüğüne Yakasına takılmasa da sevdanın Siyah saçlı adam nilüfere şiirler okurdu Gecenin en tenha saatlerinde... Gece karası saçlarına döndü yüreği Nilüfer beyaz yapraklarında İnatla şarkılar söylerken uyandı sabaha.... Neslihan Yazıcılar | |
|
| | #976 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Başedemezsin İş işten geçmeden gel de söz dinle, Sen benim aşkımla başedemezsin. Ben sarhoş gezerken senin derdinle, Sen kendi gönlünü hoş edemezsin. Gül sefa sürse de bülbül çilerken, Bin pişman olmaz mı rengi solarken, Ben sana dört mevsim bahar dilerken, Sen benim yazımı kış edemezsin. Fırtına biçersin ey rüzgar eken, Borcunu faizle öder geciken, Sen benim gezdiğim yolları diken, Yattığım yatağı taş edemezsin. Gülersin aşığı yedekte sayıp, Yetmez mi arından verdiğin kayıp, Kınalı kekliğim elde var deyip, Sen beni kafeste kuş edemezsin. Kapılma hayalin renk akışına, Ağlarsın gerçeğin can yakışına, Ben kurban olurken bir bakışına, O canım gözleri yaş edemezsin. Aklını başına topla da vazgeç, Gel beni dinle de vuslata gün seç, Sen benim elime mecbursun er geç, Bahtımı mecnuna eş edemezsin... Cemal Safi | |
|
| | #977 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2ANSIZIN Ben sensiz olanlara seni aratıyorum, Ben sensiz kalanlara seni yaratıyorum, Seni saklayacağım,seni yazıp-andıkça Kendimi çoğaltıyor,seni kuşatıyorum. Unutturmayacağım,seni yaşatacağım, Kendimi çoğaltıkça seni kuşatacağım, Her zamanda,her yerde sen bende yaşadıkça Sen evreninde sana seni aratacağım. Özdemir Asaf | |
|
| | #978 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 bu gece sensizlik vurdu beni bu gece. yollara takıldı bakışlarım, hızlı geçiyor, her acıya, nasıl çare oluyor, zaman. aylarca dönmeni bekledim. uykulara hasret kaldım, göz pınarlarım kurudu istesem de ağlayamadım. eş dost bildiklerim acıma olmadı çare, hayat , kanunların ,ne kuralsız ne katı. aklıma düştü, çok sevdiğim, gözlerin. neden ? bu kadar, değer verdim. deydiğini düşlediğim sana, çok yanıldığımı anladım senin için harcadığım günlerime acıdım bu gece. en son söylediklerin çok yaktı canımı. kıyamazdım, ne vakit özlem yaksa içimi muhakkak git demene aldırmadan arardım seni bu defa, canımdan öte dediğim. grurum, engel oldu aramama, içime sakladım, sancımı, seni, bıraktım. büyüsün benimle, bilinmezlerde dursun öylece, yaşamadım, tanımadım. senli günleri, hayat sayfamda, yok saydım bu gece. sensizlik vurabildiği kadar vursun. içimi kırbaçlasın her dakkika .. .. ölsemde,senin için kendimden geçmem asla. Serpil_79 | |
|
| | #979 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Birgün Seni Sevdiğimi Anlarsın Uykuların kaçar geceleri Bir türlü sabah olmayı bilmez Dikilir gözlerin tavanda bir noktaya Deli eden bir bir uğultudur başlar kulaklarında Ne çarşaf halden anlar,ne yastık Girmez pencerelerden beklediğin aydınlık Kapanır yatağına çaresizliğine ağlarsın Onun unutamadığı hayali Sigaradan derin bir nefes çekmişçesine dolar içine Sevmek neymiş birgün anlarsın Birgün anlarsın aslında herşeyin boş olduğunu Şerefin faziletin,iyiliğin,güzelliğin Gün gelirde sesini,birkerecik duymak için Vurursun başını soğuk taş duvarlara Büyür gitgide incinmişliğin,kırılmışlığın Duyarsın ta derinden acısını çaresiz kalmışlığın Sevmek neymiş birgün anlarsın Birgün anlarsın ellerinin Niçin yaratıldığını Bu iğrenç dünyaya neden geldiğini Uzun uzun seyredersin de aynalarda güzelliğini Boşuna geçip giden yıllarına yanarsın Dolar gözlerin için burkulur Sevmek neymiş birgün anlarsın Birgün anlarsın sevilen dudakların Sevilen gözlerin erişilmezliğini O hiç beklenmeyen saat geldi mi Düşer saçların önüne ama bembeyaz Uzanır gökyüzüne ellerin Ama çaresiz,ama yorgun,ama bitkin Birzaman geçmiş günlerin günlerin uykusuna dalarsın Sonra dizilir birbiri ardınca gerçekler acı Sevmek neymiş birgün anlarsın Birgün anlarsın hayal kurmayı Beklemeyi Ümit etmeyi Bir kirli gömlek gibi çıkarıp atasın gelir Bütün vücudunu saran o korkunç geceyi Lanet edersin yaşadığına Maziden ne kalmışsa yırtar atarsın Ozaman bir çiçek büyür kabrimde kendiliğinden Birgün seni sevdiğimi anlarsın Ümit Yaşar Oğuzcan | |
|
| | #980 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 O Akşam O siyah gözlerini gördüğüm akşam, Kayboldum gözlerinin karasında. Öyle bir tutku ki, delicesine, İşledi ta iliklerime. Sandım ki, o an, zamanın durduğu andı. Ruhum eridi, bir gölge gibi, O siyah gözlere kandı. Bilmem ki, o akşam mı? Yoksa o gözler mi daha siyahtı? O gözler. Ah o gözler! Sanki amansız bir silahtı. Çevir bakışlarını benden, Bakma. Bakıp da yakma, Desem de aldırma. Sen bak yine, sen yak yine, Razıyım yanmaya gözlerinin ateşinden. Duysan da bir feryat, göğsümün sol köşesinden Bu, yanan kalbimin inlemesidir. Gitme! Sensizlik dayanılmaz, İşte bu, ölümün ta kendisidir. Saim Osman Köken | |
|
![]() |
| Etiketler |
| nehri, şiir |
Şiir Nehri -2- Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dünya Nehirleri - Nil Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 2 | 07-12-2008 16:17 |
| Dünya Nehirleri - Obi Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 0 | 11-11-2008 16:34 |
| Şiir - Şiir Nedir - Şiir Hakkında | SiyahLALE | X-Sözlük | 0 | 29-10-2008 20:30 |
| Özbekistan - Ceyhun Nehri | KisukE UraharA | Özbekistan | 0 | 01-06-2008 01:13 |
| Şiir Nehri -1- [Arşiv] | Blue Blood | Yazın Hayatı | 12496 | 03-12-2006 00:53 |