| | #211 (mesaj-linki) | |
| Cvp: AffetmekDuygularım paramparça Düşüncelerim flu İsyanım karanlık bir ordu. Kulaklarım duymuyor sanki Gözlerim görmüyor Hissedimiyorum kalbimi. Ayılamıyorum... Yürüyorum etrafıma çarpa çarpa Kırılıyor her tarafım Bir cam gibi, Ellerim kanayan yaralarımda. Kayan bir yıldız yansıyor Kırılmış kadehlerime Ben yapamıyorum! Gözlerimin önünden kayarken yıldızım Bir dilek bile tutamıyorum korkumdan Beni affet cananım!... Bir damla yaş yanağımda Kayboluyorum gök yüzünde Islanıyor vücudum Beni affet cananım. Ben; Ben artık yolcuyum... CİHAN DÖNMEZ | |
|
| | #212 (mesaj-linki) | |
| Cvp: AffetmekAffet beni , affet beni Adını duyduğumda Ellerim titriyor Kulaklarımda bir ses Yine mi sen yine mi sen diyor Yüreğim pır pır atarken sensiz Ellerim bomboş Gözlerimde hayalin Seni anıyor seni yaşıyorum çaresiz Keşke hayalinle değil de Seninle yüzleşseydim Sana bakıp sarılsaydım doyasıya Anlatsaydım sana bendeki seni Bilseydin içimden geçenleri Silseydin gözlerimdeki nemi Ağlamasaydım geceleri Keşke demeseydim Yaptıklarıma Affetseydi yüreğin bu kendini bilmezi bir teselli olurdu senden bana bilirdim ki sevmese de göstermişti derdim büyüklüğünü anlardım o zaman ne kadar da küçüldüğümü acımıyorum artık kendime hak vermiyorum eskisi gibi inat ta etmiyorum anlıyorum galiba seni senin bildiğin gibi. Yüreğim yanıyor Her şey bende gizli Yüreğimin de taaa içinde Kimse bilmedi bilmeyecek Sana olan sevgimi Acımı sızımı Kimse elleyemeyecek Söz verdiğim gibi Benimle birlikte gidecek Bunu birsen birde ben bilecek Ne olur dönme bana sırtını Bir selam ver bir ne haldesin de Düşman değilim sana Biliyorum kızıyorsun bana Uzaksın şimdi uzaksın bana Haklısın tabi diyeceğim yok sana Belki kırdım belki üzdüm seni Büyüklüğünü göster ve affet beni Affet beni , affet beni İçim acıyor Yüreğim yanıyor anla beni bağışla beni istediğim bir selam bir teselli belki o zaman affedebilirim kendimi bırakma beni bana el açtım bak yalvarıyorum sana eski beni geri ver bana Bayram CERAN | |
|
| | #213 (mesaj-linki) | |
| Cvp: AffetmekAffet Beni Bugün bütün iyi kalpliliğim üzerimde Cümle düşmanlarımı affettim Yediğim meyvalardan Kokladığım çiçeklerden af diliyorum Yerde yürürken gördüğüm Sebebsiz kanına girdiğim Zevk için öldürdüğüm Böceklerden af diliyorum Dağdan, topraktan, taştan Evlattan, akrabadan, arkadaştan Yağan yağmurdan, doğan güneşten Denizlerden, göklerden af diliyorum Yıllardır kahrımı çeken kadından Ondaki yaşamak ümidinden Baba evinden, ana sütünden Yediğim ekmeklerden af diliyorum Kadrini, kıymetini bilmediğim Hayali ile bahtiyar olmadığım Otuz yıl arayıp bulmadığım Geleceklerden af diliyorum | |
|
| | #214 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Affetmek AFFETMEK......İHANET Mİ YAR? Kara kaplı deftere yazıldı adın ihanet diye İdamlarına karıştın yüreğimin Affetmek!!!!......ihanet mi yar? Asla! En büyük sürgünüsün beynimin! Gurbet gibisin diyarlarımda Öyle soğuk......öyle sessiz Adım gibi biliyorum dönüşü var bu gidişin Vurgun yediğinde belki Ve kaldığında son derece çaresiz.... Affetmek!!!!!........ihanet mi yar? Asla! Öleceğimi de bilsem sensiz Eller ayağıma vurdu zincirleri Sen yüreğime vurdun!!!! Bu sitemim sanadır ey yar Git artık Geriye bakma Çünki ardından beddua eden biri var Yolunu şaşırıp bir gün çıkma karşıma Bu kadarı benim bile sabrımı zorlar Adın SEVDA'ydı bir zamanlar Adın HAYAT'tı yüreğimde Şimdi adın İHANET Şimdi adın ÖLÜM oldu Yüreğimdeki yitikler listesinde.... Emine YILMAZ | |
|
| | #215 (mesaj-linki) | |
| Cvp: AffetmekGelemedim sana , benim de içim kan ağlıyor Tıkanır cümleler , sevda ise sana olan yangınım Beni sana hariç her yana sürükler Geçerken sokağından ve kapından Her adımın bir ok gibi cana batar Her bakışın alev-alev içimde yangın Önce kavurur sonra nefesin savurur küllerimi Dizlerim tutmuyor can Sevdan ağır gelir taşıyamam Beni affet... Gözlerim kamaşır , ağlamaklı hallerde Başım yaslı durur bükülen bileklerime Duvarlara vurmaya ramak kala Öylede acı , böyle de acı Bazen kader deyip geçiyorum Oysa benim dönmeyen yüzümü , söyleyemeyen sözümü Mazeretsiz erteleyişlerim sığmaz affa Kıyametim gelir can Ben bu aşka taraf olamam Beni affet... İçimde uhde kaldı , Sana duyduğum özlemler İçimde bir piyade tüfeği , mermisi saplı kaldı Hayalin gündüz güneş , gece yıldız Gözlerimden kalkmayan şu sis perdesi Semahında cihanın sana haykırsam Sesim ulaşmaz sana duyuramam Yüreğim dilimden ırak Bedenimse senden feragat gibi Bu aşka yol veremem can Benim varlığımdır sana ben olan Beni affet... Erdinç Batur... | |
|
| | #216 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Affetmekbir imkansız aşka düşmüş yüreğim yaşına başına bakmadan sevmiş seni sen büyüksün en az yüreğim kadar ve sen uzaksın bana bilinmez nerden sevdi seni ellerim titriyor bak gözlerim dalıyor dünyaya şiirler düzmek kolaydır kolaydır şiirlerde anlatmak seni ama sevmek sevmek öyle mi ah sen! fikrimi darmadağın eden sen beni ağlatan sen yüreğim dinlemez ki beni dinmez ki fırtınası sen uzaksın bana geceleri uyku girmez olmuş gözüme nicedir bir inkılap bekler olmuş nicedir kalbim sen umarsız bakarken dünyaya benden ve sen bilmeden bir imkansız aşka düşmüş yüreğim yaşına başına bakmadan sevmiş seni affet... | |
|
| | #217 (mesaj-linki) | |
| Cvp: AffetmekBENİ AFFET AŞKIM ![]() | |
|
| | #218 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Affetmek Ben affetmem Kolay değil aşkı ve yaşamayı terketmek Her akşam böyle mahzun değilim Bir defa ayağa kalkıp konuşmaya başlarsam... Kolay kolay susmaz bu yürek Kollarını aç göğsünü aç ben geliyorum Yaşamasını isterim her doğan çocuğumuzun Ağrıya gözyaşına pişmanlığa rağmen Sana tekrar anlatmalıyım gelecek günleri Yaşamak ve özgürlük inkar edilmeyecek Görmeyeceksin artık korkulu rüyalar Bir akşam üstü karşı karşıya oturup Her sayfasında kan ve göz yaşı olan İkinci dünya savaşının kitaplarını okuyacağız Ömer Faruk Toprak | |
|
| | #219 (mesaj-linki) | |
| Cvp: AffetmekAffet Bizi Lamba Öyle sarmaş dolaş olduk, O kadar geçtik ki kendimizden Lambayı söndürmeyi unutmuşuz, Perdeleri çekmeyi de. Meğersem sabah olmuş; Gün pencereden bizi gözetler. .......... .......... Cahit Sıtkı Tarancı | |
|
| | #220 (mesaj-linki) | |
| Cvp: AffetmekBarış Hangi insan arzular kardeş kanı içmeyi Kimse kabullenemez barıştan vazgeçmeyi Atalarımız der ki: “Zorla iyilik olmaz” Zorla iyilik olsa onda bir değer kalmaz Dargınlıktan ne çıkar,önemli olan barış Bir dost kazanmak için çevrenle her ân yarış Dünyada huzûr,neşe tek barışta görülür Âlemin mutluluğu barış ile örülür Ecdadımız der: “Yurtta barış,dünyada barış” Dünya barışla geniş,barış olmazsa darış Dostça yaşamak için barış mutluluk tacı Savaşlarda öldürmek,kan akıtmak ne acı Kardeşlik denen mefhûm ezelî bir hilkattir İnsan yaratılıştan eşref-i mahlûkattır Irkı siyahtır diye sakin düşman ayırma Siyah renkliyi ezip beyazını kayırma Düşmanlıkları silip barışlar ile çağla Dargınları barıştır,dost olmasını sağla İnsanlık duygusuyla biz niye darılalım Huzûru arıyorsak barışa sarılalım. 24 OCAK 1989-TRABZON Mustafa Nihat Malkoç kaynak:antoloji | |
|