Arama

Bilgisayar Teknik Destek - Sayfa 6

Güncelleme: 23 Haziran 2018 Gösterim: 129.523 Cevap: 95
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
9 Haziran 2010       Mesaj #51
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Alıntı
ulasgfb adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar toshiba 16 gb flash bellek kullanıyorum. flashtan bilgisayara resim atarken hata verdi tamam deyip çıktım. geri döndügümde resimlerin yarisi bilgisayarda geri kalan yarısı kayboldu. flashtaki baska klasörde müziklerim vardi. onlarda zarar görmüs ve klasörün icinde tanınmayan uzantıda dosyalar vardı. flashi cıkartıp taktığımda :
lütfen G sürücüsüne bir disk yerleştirin yazıyor. özellikleri tıklayınca

Sponsorlu Bağlantılar
0 bayt görünüyor. biçimlendirme aktif değil.
bilgisayarım>yönet>disk yönetiminden girince de şekildeki gibi tamamen boş ve
sağ tıkla biçimlendirme çıkmıyor.

yardımcı olursanız çok sevirim..

Garantisi varsa, yetkili servise gönderin. Maalesef flash belleğiniz bozulmuş. USB tak/çıkar işlemleri sırasında bu gibi sorunlar yaşanabiliyor. Daima "Donanımı Güvenle Kaldır" seçeneği ile USB aygıtların çıkarılması önerilir.

Alıntı
zenon adlı kullanıcıdan alıntı

Lütfen bana kızmadan, siirlenmeden okuyun Msn Happy
Ya bu sorunu nasıl anlatacağımı bile bilmiyorum..
Tarif edememekten korkuyorum..

Benim pc normal kullanımdayken, aniden sanki böyle ekran titriyomuş gibi oluyo, explorer pencere çerçevesi maviden griye dönüyo(eski windows çerçevesi yani ) sonra tekrar maviye dönüyo, başlat menüsü 2 satırken 1 satır a düşüyo... ve bu saydıklarımın hepsi 2 saniyede gerçekleşiyo Msn Happy

Şimdi gelelim bunun sonucunda oluşan sorunlarıma Msn Happy

1 - Pc den sistem sesleri haricinde ses çıkmıyor.. Winamp, media plyr, explorer daki video sesleri vs..

2 - Paylaşımda olan dosyalarım, paylaşımda gözükmesine karşılık paylaşımda bulunamıyo Msn Happy

3 - Pc de antivirüs te var ama korkuyorum acaba virüs mü var diye..

ŞİMDİ....

Bütün bunlara bi tane dandik virüs mü sebep oluyo,
yoksa benim donanımsal bir sorunum mu var..

küçük not.. bi başka pc ye format attım ve onda da aynı sorunlar başladı.. XP CD sinden olabilir mi_?

Ayrıca Bundan kurtulmanın yolu var mı.._?
bi ayrıca daha.. Acele YARDIM Msn Happy

Bilgisayar sorunlarından anlayan bir arkadaşınızın veya teknik servisin bakması en pratik çözüm yolu olur. Bu şekilde tahmin yürütmek ve çözüm önerisinde bulunmak pek etkili olmayacaktır.
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
17 Haziran 2010       Mesaj #52
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

gigabyte M61.P-S3 am2 soket anakartım var.3 ghz ve üzeri bir amd işlemci almak istiyorum.
işlemcimi seçerken am2 ve 940 pin olması gerekli mi? am3 ya da 938 pin olabilir mi? veya am2 938 pin olabilir mi? teşekkürler.

Desteklenen Soket: AM2+/ AM2
Sponsorlu Bağlantılar

İşlemciler: AMD Phenom™FX/ AMD Phenom™/ AMD Athlon™ 64 FX/AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core/AMD Athlon™ 64/AMD Sempron™
Son düzenleyen Safi; 28 Ekim 2017 19:30
xxmirimxx - avatarı
xxmirimxx
Ziyaretçi
21 Haziran 2010       Mesaj #53
xxmirimxx - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
NeutralizeR adlı kullanıcıdan alıntı

Bir işlem yaptığınız da mı bu oluyor? Kasaya hafifçe dokunduğunuzda ya da kasayı biraz sarstığınızda mı oluyor? Daha fazla bilgi vermeye çalışın lütfen.

pc yi açtıktan belli bir süre sonra kendiliğinden oluyor bazen düzeliyor bazende kendiliğinden tekrarlıyor bu arada işlem yaparken değil pc yi de yerinden oynatmıyoruz ilginize tşkr ederim.
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
21 Haziran 2010       Mesaj #54
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Alıntı
zenon adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaşlar bu bela anakart modelinin Sürücüleri Kendi orjinal sitesinde bile yok _?

Nasıl bulacağımı şaşırdım.. YARDIM ETMEK İSTEYEN_?

Msn Lipssealed

Üretici sitesinde mevcut. Anakartınız rev1 mi rev3 mü? Aşağıdaki bağlantıları kullanın, Download bölümüne tıklayın:
RC410-M2 (V1.0)
ECS Web Site

RC410-M2 (V3.0)
ECS Web Site

Alıntı
xxmirimxx adlı kullanıcıdan alıntı

pc yi açtıktan belli bir süre sonra kendiliğinden oluyor bazen düzeliyor bazende kendiliğinden tekrarlıyor bu arada işlem yaparken değil pc yi de yerinden oynatmıyoruz ilginize tşkr ederim.

Kasayı açıp aygıtı çıkarıp açtıktan sonra içini havayla temizlemeniz gerekebilir. Ayrıca bağlantı girişlerini de hava üfleme ile temizlemek işe yarayabilir. Aygıt bozulmuş da olabilir.
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
23 Haziran 2010       Mesaj #55
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Alıntı
alfthemud adlı kullanıcıdan alıntı

Merhaba Arkadaslar,

Benim sorunum bilgisayarimdaki oyunlarda periyodik kasilmalar.Ve sistemim de çok iyi.Neredeyse tüm oyunlar periyodik olarak kasiyor. Yani 2-3 dakika normal oynatiyor, sonra 1 dakika kasarak oynatiyor ve sonra da normale dönüyor. Bu böyle sürüp gidiyor...

Sistemim:

Windows Xp Pro Sp3 ISLETIM SISTEMI
4 Gb DDR2 RAM
Ati Hd Radeon 4770 EKRAN KARTI
Çift Çekirdek 2.8ghz ISLEMCI
1 TB HARDDISK
430w PSU

(Daha önce test edilmis ekran kartlari : Geforce 9600gt , ati hd radeon 4830 , ati hd radeon 4770 )

Sorunu çözmek için yapilanlar:

*Format atildi.
*Isi degerleri kontrol edildi.
*Sürücüler güncellestirildi
*Virüs taramasindan geçirildi.
*3 farkli ekran karti denendi.
*Islemci tozu alindi.

Sanki bir lanet gibi. Yapmadigim sey kalmadi. Sayisiz kere bilgisayarcilara gittim.Yardimlariniz için tesekkürler.

Iyi Günler Dilerim...

Sistem sağlam. Ama kasılmaların geçici olması arka planda güncelleme yapan sistemi tarayan programları ya da mozilla güncelleme sıklığı windows update.. gibi aklıma getiriyor. Bu spy yada virus programları gibi..

Başlangıç programlarına öncelikle bir göz atın "msconfig"
arka planda çalışanlar ne imiş görün geçici kapatın tekrar deneyin. Çünkü sistem sağlam 4 gb ram ve çift çekirdek donanımsal bir sorun olma ihtimali dvdrom yada cdrom haricinde gözükmüyor. Kısmende olsa optik sürücüler yada kullandığınız oyunlar illa cd/dvd gerektiyor ise muhtemelen optik okuyucu okuma sırasında tampon belleğe yazana dek optik okuyucu kendine gelmesi sistemi zorlama ihtimalinide göz ardı etmeyin.

Sistemi güvenli kipte deneyin bir kaç programı çalışrın winamp / media player ve bu esnada optik okuyucu devreye alın seste kasılma takılma oluyormu test edin. Eğer cdrom/dvdrom faal olduğunda kasılma söz konusu ise imkan dahilinde optik okuyucu değiştirip test edin.
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
24 Haziran 2010       Mesaj #56
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Alıntı
alfthemud adlı kullanıcıdan alıntı

Kasılmalar sırasında cpu kullanımının %100-95 arası değiştiğini söylememin bir yararı olabilir mi acaba?

İyi Günler...

Görev Yöneticisi'nde herhangi bir işlem %100 civarı işlemci kullanıyor mu?

Antivirüs programınızı kaldırıp bir süre bilgisayarınızı o şekilde kullanın. Sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.
DiSs-eR - avatarı
DiSs-eR
Ziyaretçi
26 Haziran 2010       Mesaj #57
DiSs-eR - avatarı
Ziyaretçi
alfthemud;
Samsung Sata 1 Tb. 32 Mb. 7200 Rpm Hdd. kullanıyorsan eğer bende de o sorun var (3X1 Tb. Hepsinde de Kasılmalar Oluyor) ara ara kasılmalar ve bu kasılmalar can sıkıcı. Ramlerin 2X2 Slot'mu yoksa 2 gb. ayrı alındı sonra 2 gb takviyemi yaptın ? Kısacası Mhz'leri eşit mi ? İşlemcin Hangisi ? amd mi intel'mi ? 2.8'dediğinden yola çıkarak Amd diye tahmin ediyorum. bu kasılmalarda fan devri yükseliyorsa rpm ayarı yapman gerek. 1'de şu var anakartın kaç mhz. taktığın ramler kaç mhz ? Tüm değerlerini yazarsan (Marka-Model-Mhz.) uyum sorununu gözden geçirebiliriz. Kolay Gelsin.

414ben;
Senin sorunun da ise mavi ekranda görünen hata kodunu yazabilirmisin bize.
Başıma gelenlere göre anlatıyorum;
win7 kullandığımdan bu yana (Yaklaşık 4 aydır) genellikle 4 şeyden bu sorunla karşılaştım.

1. Power Supply yetersiz geldiği için,
2. Ram Bellekte Herhangi bir sorun olduğunda,
3. Ekran Kartında 1 Sorun Olduğu için,
4. Hdd Sorunundan dolayı.

xp'ye göre windows seven daha çok donanımlarını güvenceye aldığı için bu tür sorunlarla sıklıkla karşılaşıyorum. Ekran kartın PCI ise, anakartın üstünde vga ekran kartın varsa ona takıp deneyebilirsin, başka 1 ramle başka bir hdd ile başka bir power supply ile deneyerek sorunun hangisin de olduğunu bulabilirsin ancak. Sana da kolay gelsin.
alfthemud - avatarı
alfthemud
Ziyaretçi
26 Haziran 2010       Mesaj #58
alfthemud - avatarı
Ziyaretçi
Antivirüs bir şeye yaramadı. Ama tavsiye için teşekkürler.

DiSs-eR ;

Evet o harddiski kullanıyorum.Müthişsiniz açıkcası.Hayran kaldım.Bu sonuca nerden vardınız çok merak ediyorum doğrusu. Yani nasıl anladınız harddiskten olduğunu?Ramlerim 2x2 şeklinde. Ramlerin markaları ,mhzleri , ... herşeyleri aynı.Çünkü daha önceden bu uyumu gözden kaçırmıştım ve kötü deneyimlerim olmuştu.Kesinlikle herşeyleri aynı.Ben yine de everestten yazıyım buraya:

Corsair XMS2 CM2X2048-6400C5 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-13 @ 270 MHz) İkisi de bu şekilde.

İşlemcim intel. Çok teşekkürler.Umarım harddisktendir. Siz harddiskinizi değiştirdiniz mi acaba?
after - avatarı
after
Ziyaretçi
4 Temmuz 2010       Mesaj #59
after - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
sHaDy61 adlı kullanıcıdan alıntı

Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle belirteyim işletimim sistemim ; Windows Xp. Bilgisayarı açınca mouse imleci ve arkaplan resminden başka hiçbirşey gelmiyor.Format bile çare olmadı 4-5 kere ayrı ayrı format cdleri ileformat attım yine de düzelmedi. Sorun ne de olabilir acaba format bile çare olmuyorsa Msn Confused Explorer exe'yi sonlandırıp çalıştıra yazınca ancak geliyor masaüstü başka hiçbir şekilde gelmiyor. Format attıktan sonra 1-2 gün normal geliyor ancak sonradan yine aynı sorun oluşuyor.

ctrl+alt+del yapıp işlemler alt başlığındaki explorer.exe yi silin dosya yeni görev (çalıştır) explorer.exe yazarsanız probleminiz çözülecektir eğer buda olmazsa iexploreri silin çalıştıra C:\ yazın masaüstünüz gelicektir.
shadowdancer - avatarı
shadowdancer
Ziyaretçi
5 Ağustos 2010       Mesaj #60
shadowdancer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
underChucks adlı kullanıcıdan alıntı

Bilgisayar açılırken siyah ekran? (acil lütfen)

Merhaba arkadaşlar;

Ben bilgisayarıma sorunsuz bir şekilde format attım.. fakat power düğmesine basıp bilgisayarı açtığımda.. bios yazıları çıktıktan sonra, Siyah ekran çıkıyor ve altında beyaz renkte yükleme şeridi.. soldan sağa doğru yaklaşık 10-15 dakikalık yüklemeden sonra masaüstü açılıyor.. Bunun sebebi nedir? Ne yapmam gerekir?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Sisteminizde büyük olasılıkla donanımsal bir arıza (anakart, PSU, HD, işlemci veya RAM) arızası olmuş.

BIOS ekranından fabrika ayarlarına getirip öyle açmayı deneyin.