Arama

Bilgisayar Teknik Destek - Sayfa 5

Güncelleme: 23 Haziran 2018 Gösterim: 129.828 Cevap: 95
CrasHofCinneT - avatarı
CrasHofCinneT
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
8 Aralık 2009       Mesaj #41
CrasHofCinneT - avatarı
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
Güvenli modda bilgisayarınızı açtıktan sonra Microsoft Office ile ilgili bütün eklentileri ve programları (program ekle/kaldır) kısmından kaldırıp denermisiniz ?
Sponsorlu Bağlantılar
Ölmediğine sevindim, hala acı çekebiliyorsun...
Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
8 Aralık 2009       Mesaj #42
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
dursuncakir52 adlı kullanıcıdan alıntı

xp veya daha altı yüklüyorsanız masaüstü özelliklerine girin maaüstü sekmesinde masaüstünü özelleştire girin buradan hangi simgenin görünmesini isiyorsanız onu seçin.
windows 7 yüklüyorsanız masaüstünü kişiselleştire girin sol tarafta masaüstü simgelerini değiştirin den ayarlayabiilirsin. vista ise o nereden ayarlanıyor bilmiyorum

ama pcyi ilk açtığımda ekranda sadece masaüstü arka plan resmi oluyor..ne bir masaüstü simgesi nede başlat menüsü, saat, tarih, görev çubuğu vs olmuyorMsn Confused
Sponsorlu Bağlantılar
dursuncakir52 - avatarı
dursuncakir52
Ziyaretçi
9 Aralık 2009       Mesaj #43
dursuncakir52 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Pollyanna adlı kullanıcıdan alıntı

ama pcyi ilk açtığımda ekranda sadece masaüstü arka plan resmi oluyor..ne bir masaüstü simgesi nede başlat menüsü, saat, tarih, görev çubuğu vs olmuyorMsn Confused

bilgisayarında virüs olmadığına eminmisin eğer windows'u yüklendikten sonra ilk açılışta yapıyorsa bileceğim bir şey değil ama açtıktan sonra kullandığın programları yükledikten sonra yapıyorsa yüklediğin programa bulaşmış bir virüs olabilir.

Alıntı
infaz23 adlı kullanıcıdan alıntı

MERHABA BİLGİSAYARIMDA BİR SORUNLA KARSILASTIM VE CÖZÜM BULAMADIM YARDIM EDERSENİZ MİNNETTAR KALIRIM. ARKADASLAR BENİM SORUNUM BİLGİSAYARIMDAKİ /C /D GİBİ BÖLÜNMÜŞ HARDİSKLERİMİ ACAMAM ŞİMDİDEN TŞK EDERİM.

RESİMDE GÖRÜLDÜGÜ GİBİ BİRŞEY CIKIYOR..

C'nin içinde inf uzantılı bi dosya var adı destop.inf olabilir o yapıyo bunu onu silmeyi dene dosya gizlidir işletim sistemine göre işletim sistemi dosyalarının görünürlüğünüde açman gerekebilir
BrookLyn - avatarı
BrookLyn
Kayıtlı Üye
6 Mart 2010       Mesaj #44
BrookLyn - avatarı
Kayıtlı Üye
Alıntı
JURNAL adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar f3sr ilgili sorunu olan bnm inşallh konuyu açıklayabilmişimdir pc elektrik girmiyo ne bataryalı açılıyo nede elkt. açılmıyor hiç bir iletişim yok benm asus f3sr aynısı ark. var bataryamı onun pc taktığım zamn çalışıyor sorun nerede ana kartta mı bunu nasıl emin olabilir sorunu bulmam da yardımcı olabilir misiniz

Cihazınızın Anakart güç besleme entegreleri sorunlu. Notebook tamirinden anlayan bir yere götürdüğünüz takdirde 70 TL ile 100 TL arasında tamiratını yapıyorlar...
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
7 Mart 2010       Mesaj #45
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Alıntı
suvari53 adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaşlar bugün benim laptop görüntüsüne bişey oldu pcyi kardeşim kullanırken bi bakım masaüstü simgelerinin gölgesi mavi olmuş daha önceden masaüstü pc imde böyle birşey olmuştu duvar kağıdını değiştirmiştim düzelmişti aynısını laptopda denedım masaüstü simgeleri düzeldi yanlız masaüstüne yenile dediğimde ekran böyle çizgili oluyor donuyo gibi 2 3 saniye düzeliyor 3 4 ay kadar önce laptop arızalanmıştı servise götürdük anakartla dvd romu değiştirmişlerdi arkadaşlar acaba ekran kartındamı bi sorun var ben bişey anlıyamadım yardımlarınızı bekliyorum

Masaüstü Simgelerinin Arka Plan Rengini Kaldırma

Windows masaüstü simge sorunumu nasıl çözerim?
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.
srht_d - avatarı
srht_d
Ziyaretçi
9 Mart 2010       Mesaj #46
srht_d - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
srht_d adlı kullanıcıdan alıntı

slm arkadaşlar herzamanki gibi yeni bir sorunla karşınızdayım...

yaa ben windows 7 yi kurduktan sonra sorunlarım tam bi rayına oturmadı şimdide taşınabilir harddiskimi açmıyo erişilemez dosya erişim engellendi diye bir uyarı veriyo... biraz araştırdım güzenlik ayarlarından sahipliğini alıyorum ama gene olmuyor başka bi bilgiye sahip olan varmı konuyla ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim... uyarı anında ekran görüntüsünü ekledim printscreen olduğu için biraz kalitesiz ama idare ediverin sorun anlaşılacaktır amaMsn Wink

selam arkadaşlar sorunumu çözdüm ben kendi sorumu kendim cevaplayayım ilerde lazım olanlar olabilir... harddiskin özelliklerine girip güvenlikten sahipliğini al dediğimizde olmamıştı ama ben önce system ve administrator adlı iki ismi kaldırıp tekrar isim oluşturdum ve onu sahip olarak aldım ve sorunum çözüldü eskiden bile hatalı dosyalar tamamen açıldıMsn Wink ihtiyacı olanlar varsa inşallah yardımı dokunur...
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
31 Mart 2010       Mesaj #47
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Alıntı
srht_d adlı kullanıcıdan alıntı

tekrar selam benim sorunlarım bitmiyor şimdi çoookk karışık bir durumdan bahsedecem inşallah çözebilen çıkar...

bende msn de görüntü var ses gidiyor ancak ses gelmiyordu karşıdaki pc den olduğunu düşünüyordum ama karşı pcde deneme yapıldı onda sorun yok bende var görüntüde sıkıntı yok giden ses de sorun yok ama ses gelmiyordu bende ses kartının driverını tekrar yükleyeyim dedim bu defa da ağ bağdaştırıcısı sürücüsüne ne olduysa net hepten gitti internete giremiyorum ne yapmam lazım... yardımcı olabilirseniz çok sevinirim... bende sınırları iyice zorlamaya başladım heheheMsn Happy))

bu arada sistemim windows 7

Muhtemelen bu süre zarfında sorununuz çözülmüştür Msn Happy

Alıntı
takashi adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaşlar kullandığım laptopun işletim sistemi Windows xp Professional 2008 Service Pack 3.

Laptopumda microsoft office yoktu banada lazım olduğunda masaüstü bilgisayarımdan kullanmak zorunda kalıyorum.Ama bu çok uğraştırıcı oluyor bana laptopta lazım.Neyse microsoft office 2003 service pack 3 indirdim fakat yüklenirken bana verdiği hata şu:

"ÜRÜN SİSTEMİNİZDE OLMASI BEKLENEN SÜRÜMÜ BULUNAMADI" diyor

Bu sorunu nasıl çözebilirim şimdiden teşekürler..

Microsoft Office 2003'ün kendisini değil de Service Pack 3 güncellemesini indirmişsiniz. Office 2003'ün ya da 2007'nin kurulumuna ihtiyacınız var.

Alıntı
hasip_01_51 adlı kullanıcıdan alıntı

ekranla ilgili bir sorunum varr.. pc açılıyor windows xp yazısı gelio normal bi şekilde açılıyor tam hoşgeldiniz yazısı yazacakken ekran kararıyor ama pc çalışmaya devam ediyor hoşgeldiniz yazmadan ekran kapanıyor ekranın yeşil ışığı kapanıyor

Daha fazla detay belirtmeden yardımcı olmamız ne yazık ki mümkün değil. Yakınlardaki bir teknik servise götürmenizi öneririz.

Alıntı
xprensx adlı kullanıcıdan alıntı

merhaba arkadaşlar ben işlemciyi degiştiriyorum ama pek işlemci bulamadım buldugum işlemci P4 2.0 400MHz(fsb) 478 socket ve 521k cache benim pcde ise 128 cache olurmu acaba bu işlemci olurmu şuanda pcde 1.7 celeron 400mhz(fsb) 478 socket ve cache128kb anakart BİOSTAR U8868 'CPU DA BAKTIGIMDA MODEL: P4M266-8235' cevalpar için teşekkürlerx

Burada Intel Pentium 4 2.6 GHz işlemciye kadar desteklediği belirtiliyor:
Biostar USA
Biostar USA

Eğer Pentium 4 2.6 GHz işlemcinin farklı cache değerine sahip modelleri yoksa, bu işlemciyi anakartınızda kullanabilirsiniz.

Intel Pentium® 4 2.6GHz (400MHz) 512K cache Northwood Boxed CPU inc Fan and Heatsink
BrookLyn - avatarı
BrookLyn
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2010       Mesaj #48
BrookLyn - avatarı
Kayıtlı Üye
Alıntı
By Mustea adlı kullanıcıdan alıntı

s.a kardes benim sorunum ntldr dir bunu çözmek içn biosu fabrika ayarlarına geri getirmeye çalıştım olmadı en son format atmk istiyorum ama olmuyor cd yi takıyorum hiç bişe olmuyor bilgisayarıma nasıl format atıp bu sorunu çözebilirm çok acil yardıma ihtiyacım var şimdiden çok tesekkür ederim iyi günler ...

Optik sürücünüzün çalıştığına eminseniz şayet bu durum CD'den boot edememenizden kaynaklanıyor. Bios ayarlarından açılışı CD-Room olarak seçmeniz gerekiyor.

Bios'a genelde sistem başlatıldığında F2 yada DELETE tuşu ile girilir. Her Bios'un arayüzü farklıdır ve boot ekranları farklıdır.
Resimdeki bios'da Advanced bölümüne girdiğinizde karşınıza yukarıdaki ekran gelir. Buradanda First Boot Device seçeneğini CD-Room yapmanız gerekiyor.
Bu bios'da açılışı CD-Room'a ayarlamak için ATAPI CD-ROM seçeneğinin üzerine gelip klavye'den + tuşuna bastığınızda bir üste geçer ve 1.nci seçenek ATAPI CD-ROM olur.

Dediğim gibi bu ayarları sağlam bir CD-Room ve sağlam bir CD ile yaptığınız takdirde başarılı olur. HDD ve CD-Room kablolalarınızda sağlam olmalı.

Bu ayarları yapamıyorsanız şayet bios türünüzü öğrenebilir yada bios'a girip ekran görüntüsünü alıp yollarsanız size tarifini yapabilirim.

Saygılar,
MsXTeam
Son düzenleyen Safi; 28 Ekim 2017 19:30
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
6 Haziran 2010       Mesaj #49
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Alıntı
glsmoz adlı kullanıcıdan alıntı

merhaba arkadaşlarMsn Happy
bilgisayarımı açınca windowsun karışılama sesinden tutunda film veya face videosuna kadar her türlü ses ve görüntü olayında sorun yaşıyorum. Ses ve görüntü kesik kesik geliyor ve bilgisayar yavaşlıyor. ses ve görüntü kartlarımı güncelledim çakışma falan da yok BHO.dll hatasından başka bir sorun da gözükmüyor. sorun hdmi çıkışından kaynaklı olabilir mi? hdmi kabloyu bağladıktan sonra başaladıMsn Lipssealed ben daha fazla saçmalamdan bana yardım edin lütfennnnn!!!Msn Cry

Kullanılmadığı zamanlarda HDMI bağlantısı olan aygıtı devre dışı bırakmayı deneyin. Kayıttan yürütme ve kayıt aygıtlarını konrol edin. Kullanılmayanları devre dışı bırakmayı deneyin. Ayrıca yönetimsel araçlardan windows ses hizmetini kontrol edin.

Alıntı
Iros adlı kullanıcıdan alıntı

Merhaba ,

Ben samsung telefonumun bilgisiyara bağatan kablosunu taktım . Ve telefondan resim göndermek istiyorum . Bluetooth ile denedim fakat kabul etmedi dedi . Ben kabloyu taktığım anda gerekli herşeyi yükledim . Peki hatam nerde .* Bluetooth'da kaydldum ve kabul etti . Bilgisiyardan telefona gönderdim ama telefondan bilgisiyara olmadı :/

USB bağlantısından sonra bir driver (sürücü) kurmanız gerekiyorsa, telefonun CD'sinden kurun veya sitesinden indirin. Aygıt yöneticisinde telefonun tanındığından emin olun. Bluetooth eşleşmesini yeniden yapmayı deneyin.

Alıntı
zethappy adlı kullanıcıdan alıntı

Selamlar,

win vista 32x kullaniyorum. ve dun aksam sony vaio vgn-fw21e laptop mi kapatirken mavi ekran verdi ve system 32 de bir suru dll hataasi verdi. sabah bilgisayar normal acildi .

problem reports and solution bolumunden asagidaki hatalar kayitliydi. yardimlariniz icin simdiden tesekkurler...

Problem: Shut down unexpectedly
Files that help describe the problem:
Mini060110 -01.dmp
sysdata.xml
Version.txt

Windows
Problem: Video hardware error
Files that help describe the problem:
WD-20100528-0735.dmp
sysdata.xml
Version.txt

Ekran kartıyla ilgili bir sorun gibi görünüyor. Ekran kartı sürücüsünü güncellemeyi deneyin.

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

bilgisayarımın işletim sistemi windows 7, başlata dxdiag yazıp ekran yazan bölüme geldiğim directdraw direct3d ayarlarım kapalı gözküyor bu ayarları etkinleştirmek için hiçbir buton yok bu ayarları nasıl etkinleştirebilirim

Ekran kartı sürücüsünü kaldırıp yeniden yükleyin. Tüm donanım özellikleri kullanılamadığı için o seçenekler pasif durumda.
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
8 Haziran 2010       Mesaj #50
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Monitörde sinyal sorunum var. Eve gelip bilgisayarı actıgımda windows un acılısı falan gorundu fakat tam karsılama ekranı gelicekken No Signal yazısı belirdi. Sonra bilgisayarı guvenli modda actım bu sefer bu sorunla karsılasmadım fakat cozunurluk 640*480 e renk kalitesi 4 bit e dustu (elimde sanki comodore 64 var )
Kabloları kontrol ettim. RAM' i, ekran kartını, BIOS pilini cıkarıp taktım birsey farketmedi

Ekran kartımın ( Leadtek Winfast PX 6200 TC TDH Supporting 256 MB ) sürücüsünü kaldırdım bu sefer bilgisayar normal modda acıldı fakat goruntude bi degisme olmadı. Sürücüyü tekrar kurdugumda (normal modda iken) yine No Signal yazısı belirdi.

Cözüm ve önerileriniz icin simdiden tesekkurler..

Monitörün fişini prizden çekin. 5-10 dk kadar bekledikten sonra yeniden takın. Monitörünüzün donanımsal olarak algılanmasıyla ilgili bir sorunsa, işe yaraması kuvvetle muhtemel. Geçmişte benzer bir sorunu bu şekilde çözmüştüm.