Alıntı
alfthemud adlı kullanıcıdan alıntı Merhaba Arkadaslar,
Benim sorunum bilgisayarimdaki oyunlarda periyodik kasilmalar.Ve sistemim de çok iyi.Neredeyse tüm oyunlar periyodik olarak kasiyor. Yani 2-3 dakika normal oynatiyor, sonra 1 dakika kasarak oynatiyor ve sonra da normale dönüyor. Bu böyle sürüp gidiyor...
Sistemim:
Windows Xp Pro Sp3 ISLETIM SISTEMI
4 Gb DDR2 RAM
Ati Hd Radeon 4770 EKRAN KARTI
Çift Çekirdek 2.8ghz ISLEMCI
1 TB HARDDISK
430w PSU
(Daha önce test edilmis ekran kartlari : Geforce 9600gt , ati hd radeon 4830 , ati hd radeon 4770 )
Sorunu çözmek için yapilanlar:
*Format atildi.
*Isi degerleri kontrol edildi.
*Sürücüler güncellestirildi
*Virüs taramasindan geçirildi.
*3 farkli ekran karti denendi.
*Islemci tozu alindi.
Sanki bir lanet gibi. Yapmadigim sey kalmadi. Sayisiz kere bilgisayarcilara gittim.Yardimlariniz için tesekkürler.
Iyi Günler Dilerim...
Sistem sağlam. Ama kasılmaların geçici olması arka planda güncelleme yapan sistemi tarayan programları ya da mozilla güncelleme sıklığı windows update.. gibi aklıma getiriyor. Bu spy yada virus programları gibi..
Başlangıç programlarına öncelikle bir göz atın "msconfig"
arka planda çalışanlar ne imiş görün geçici kapatın tekrar deneyin. Çünkü sistem sağlam 4 gb ram ve çift çekirdek donanımsal bir sorun olma ihtimali dvdrom yada cdrom haricinde gözükmüyor. Kısmende olsa optik sürücüler yada kullandığınız oyunlar illa cd/dvd gerektiyor ise muhtemelen optik okuyucu okuma sırasında tampon belleğe yazana dek optik okuyucu kendine gelmesi sistemi zorlama ihtimalinide göz ardı etmeyin.
Sistemi güvenli kipte deneyin bir kaç programı çalışrın winamp / media player ve bu esnada optik okuyucu devreye alın seste kasılma takılma oluyormu test edin. Eğer cdrom/dvdrom faal olduğunda kasılma söz konusu ise imkan dahilinde optik okuyucu değiştirip test edin.