Arama

Bilgisayar Teknik Destek - Sayfa 7

Güncelleme: 23 Haziran 2018 Gösterim: 129.530 Cevap: 95
shadowdancer - avatarı
shadowdancer
Ziyaretçi
9 Ağustos 2010       Mesaj #61
shadowdancer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
alican-52 adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar dün akşam bilgisayar güncelleme istedi bende başlattım önce explorer 8 güncellemesi yazıyordu başlttım sonra yanda bir pencere açıldı ve orada servis pack 3 güncelleme yükleme sihirbazı diye bişey açıldı ben de ona ileri dedim ikisi birden ilerliyordu ancak işim çıktı akşam gelmeyeceğim için direk başlattan bilgisayarımı kapat dedim güncelleme devam ediyordu.bir uyarı açıldı okuyamadan bilgisayar kapatma işlemini tamamladı.sabah geldim açtım açılmıyor mavi ekranda *** STOP: 0x000000FC(0xBA5078E8,0x7F25E963,0xBA507848,0x00000001) BU TEKNİK BİLGİ GEÇİYOR.lütfen bana acil yardım edin ne olur almam geekn bilgiler var ve çok önemli nasıl yaparım nasıl ederim yardım edin bana.bir klasörü dosyayı almam gerekiyor ama bilgisayar açılmıyo

Mavi ekran bilgisayarın ölümü demektir ama bir bilgisayarcıya götürürseniz yardımcı olacaktır.
Sponsorlu Bağlantılar
shadowdancer - avatarı
shadowdancer
Ziyaretçi
9 Ağustos 2010       Mesaj #62
shadowdancer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Wasgo Ramirez adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar bende şuanda samsung r 520 bulunmaktadır . 1. senesi doluyor ve şuana kadar şükür olsun hiç bir problemini görmedim aletin . fakat bu aralarda sıcaklarında artmasıyla yüksek çözünürlülükte oynadığım oyunlarda 30 dk sonra laptop kapanıyor . bunun nedeni nedir acaba ?

Sanırım sanal bellek düşük ayrıca ekran direk sönüyorsa ekran kartı yanıt vermiyordur.
Sponsorlu Bağlantılar
HandSome - avatarı
HandSome
Ziyaretçi
4 Eylül 2010       Mesaj #63
HandSome - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
ksk1921 adlı kullanıcıdan alıntı

bilgisayarım sadece güvenli modda açılıyor başka modda açılmıyor pc vistaydı xp ye çevirttim masaüstünün en üstünde ortada bi numaralar yazıo sonunda windows xp service pack 3 yazıo ne yptıysam düzelmedi bi yardı m edin

İşlemci AMD ise Sp3 sorun çıkartabiliyor ve Mavi ekran hatası verebiliyor.

Sorunu çözmek için Windows XP CD'sinden sistemi başlatıp kurtarma konsoluna girmelisin..Cdyi taktıktan sonra "Kur'a Hoş Geldiniz" ekranı görüntülendiğinde, R tuşuna basıp Kurtarma Konsolu'nu başlatın.WinXP Professional kullanıyorsan yönetici parolasını yazmanız istenecektir.Varsa Yönetici parolasını yazın. Yönetici parolası yoksa, yalnızca ENTER tuşuna basın.. Bundan sonra siyah bir ekranda komut istemine ulaşacaksın.Kurtarma konsolundayken şu satırı yazın.

disable intelppm

Kurtarma Konsolundan çıkınız..Bilgisayarınızı yeniden başlatınız.
myth_237 - avatarı
myth_237
Ziyaretçi
30 Eylül 2010       Mesaj #64
myth_237 - avatarı
Ziyaretçi
Her ne sebeple olursa olsun eğer windows'la ilgili bir dil problemi yaşıyorsanız doğru kouya bakıyorsunuz Msn Happy
Sizde görüntüleme dilini değiştiremiyorsanız aşağıdakileri aynen yapın. Kesin çözüm. (Kendim denediğim için diyorum)
Şimdi öncelikle elimizde bir bir dil dosyası olması gerekiyor. Hangi dili varsayılan yapacaksak onu ediniyoruz.
Biz şimdilik Türkçe'yi ele alalım.

indirdiğimiz dosyayı D:\langpacks\tr-TR\ klasörüne lp.cab isminde atıyoruz.

C:\windows\system32\ ye giderek cmd.exe yi yönetici olarak başlatıyoruz.

ardından aşağıdaki komutları sırasıyla cmd ekranından giriyoruz.
--->> 1.) dism /online /add-package /packagepathMsn Grin:\langpacks\tr-TR\lp.cab
--->> 2.) bcdedit /set {current} locale tr-TR
--->> 3.) bcdboot %WinDir% /l tr-TR

bunları başarılı bir şekilde yaptıktan sonra sonuncu adıma geçiyoruz.
Başlat >> Çalıştır >> regedit yazıp tamam diyoruz. Sonra aşağıdaki adrese gidiyoruz.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages\

bu adrese geldikten sonra en-US klasörünü sa tıklayıp sil diyoruz. Bilgisayarı açıp kapatıyoruz.
Ve Windowsumuz Türkçe oldu. Bu sorun genelde wat kaldırıcı programlar yüzünden oluyor.
Son düzenleyen Safi; 28 Ekim 2017 19:33
HandSome - avatarı
HandSome
Ziyaretçi
6 Ekim 2010       Mesaj #65
HandSome - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

bnm kuzen bnm casper bilgisayarı kurcalamış içindekileri söküp takmış ama bilgisayarı açınca ekran siyah ekran üstünde ünlem işaretleri oluyor
seboou aoe semecu!proqer!Coou!dewice!!
Ioseru!Boou Meeia!in selecued!Coou!dewice!and!qress a!key!
aynen bu yazı yazıo ctrl alt delete yaptığımda ekran gidio gelince yine aynısı olou ne yptıysam olmadı bi yardımm edin

Yani
"reboot and select proper Boot device
or insert Boot media in select Boot device and press a key
" hatası alıyosunuz....Hdd yi görmüyor.içini söküp takmışsa Hdd kablosunu kontrol ediniz ..Kablo yerleri değişmiştir. anakarttan harddiske giden kablo ile cdrom'a giden kablonun yerlerini değiştiriniz.Ama nereye bağlandıgnı göremediğim için muhtemelen yanlış slotlara bağlanmıştır. bir bilgisayar bilen bir kişiye yaptırırsanız daha iyi olucaktır.
-Ayrıca bios açılış ayarlarınıda kontrol etmeni öneririm .
HandSome - avatarı
HandSome
Ziyaretçi
6 Ekim 2010       Mesaj #66
HandSome - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

bnm bios böle deil cmos setup utility-copyright yazıo resimdeki gi bi menü yok

gigabyte bios 2

Tamam Yukarıdaki resim gibi yani.Advanced BIOS Features e gir .1st Boot Device" ayarını harddisk olarak ayarlayınız.
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
27 Ekim 2010       Mesaj #67
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Alıntı
burakcan95 adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaşlar bana ekran kartın kaç mb diye sorana ne diyeceğim ben Msn Confused 1023 Mb mi ? 256 mb mi ? 767 Mb mi ???

1023 Dimii Msn Cry

256 MB
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
3 Kasım 2010       Mesaj #68
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Alıntı
shadow adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaşlar laptopum Acer Aspire 5630,

laptopuma kola döküldükten sonra klavyesi ve mouse'u çalışmamaya başladı, bende harici klavye ve mouse aldım öyle kullanıyorum ama şöyle bir sorunum var...

kola dökülmeden önce ekranın parlaklığını en düşük seviyeye almıştım, ve bu parlaklığı şimdi bir türlü geri alamıyorum.

parlaklığı fn+(yön tuşları) ile ayarlıyordum, ama şimdi hiçbir tuş çalışmadığı için birtürlü parlaklığını yükseltemiyorum ve ekran çok solgun, hiç bişey belli olmuyor.

bunun için bir program veya herhangibir ayar varsa lütfen yardımcı olun çok önemli bir durum.

yardımcı olana +rep yağmuru!!

Sanırım Acer eManager yazılımı ile ekran parlaklık ayarı yapılabiliyordu. Yüklü değilse yükleyin.

Alıntı
hasankgedik adlı kullanıcıdan alıntı

googlede resim aradıktan sonra yeni sekmede açınca açılan sitenin ortasında resim çıkıyor çarpıya basınca sayfa yeniden açılıyor ben bu örnek resmi göstersin istemiyorum ayarı nerede acaba firefox seçenekler sekme seçeneklerindeki işaretleri kaldırıp yada işaretleyip denedim yine olmadı yardımcı olabilirmisiniz.

Bu tarayıcı ile ilgili değil, Google ile ilgili bir durum.
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
10 Kasım 2010       Mesaj #69
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Alıntı
fatih4565 adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar iyi akşamlar oyunlarda periyodik takılma sorunum var ve bu sorunla kaç aydan beri uğraşıyorum hala daha çözüme ulaşamadım...intel core 2 duo t9600 2.8 4 gb ram 1 gb nvidia geforce gt240m 320 gb hitachi hdd çözümlerinizi bekliyorum.

Güvenlik programınız kapalıyken sorunun devam edip etmediğini kontrol ettiniz mi?

Bazen, bazı güncelleştirmeler anti-virüs programlarının normalden fazla RAM ve CPU kullanmasına neden olabiliyor. Anti-virüs yazılımınızı geçici olarak kaldırıp bir süre sisteminizi o şekilde kullanmayı deneyin. Çıkan sonuca göre farklı bir antivirüs programı kurabilirsiniz.
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
11 Kasım 2010       Mesaj #70
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Driver güncellemeleri, bios ayarlarının kontrolü (overclock yaptıysanız ayarları varsayılana getirin, RAM'leriz aynı marka değillerse birbirleriyle uyumlu olup olmadıklarını kontrol edin), donanım testleri, arka planda çalışan ve kayda değer boyutta işlemci+ram kullanan işlemlerin kapatılması sorun hakkında fikir verebilir. Sorun ne zaman, ne gibi bir değişiklikten sonra ortaya çıktı? Bunu da göz önünde bulundurun.