Arama

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler - Sayfa 13

Güncelleme: 8 Ekim 2017 Gösterim: 249.343 Cevap: 665
cdkutusu - avatarı
cdkutusu
Ziyaretçi
25 Eylül 2006       Mesaj #121
cdkutusu - avatarı
Ziyaretçi
bu daki bir grafiği gördüm size yemin ediyorum bem gerçek resim zannettim ilk batığımda yani okadar gerçekçi artık gerisini siz düşünün.
Sponsorlu Bağlantılar
cdkutusu - avatarı
cdkutusu
Ziyaretçi
25 Eylül 2006       Mesaj #122
cdkutusu - avatarı
Ziyaretçi
gurur kaynağımız
Sponsorlu Bağlantılar
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
25 Eylül 2006       Mesaj #123
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
İnternet dünyayı 'dümdüz' edecek...
Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler


Teknoloji uzmanları, internetin 2020'de tüm dünyayı saran bir ağ oluşturacağını, ancak bununla birlikte tekno-teröristlerin, sanal dünya bağımlılarının ortaya çıkacağını ve daha az kişisel yaşam alanı kalacağını düşünüyor.

Araştırma, ABD'nin önde gelen araştırma kuruluşlarından Pew Enstitüsü ve Elon Üniversitesi'nin 742 teknoloji uzmanıyla görüşülerek yapıldı.

Araştırmaya göre, uzmanların yüzde 58'i, 2020'ye kadar 'refuznik' adını verdikleri teknoloji karşıtı grupların ortaya çıkacağı ve interneti sabote edecek terör eylemlerine girişecekleri görüşünü paylaşıyor.

Uzmanların yüzde 35'i bu senaryoya katılmazken, yüzde 7'si ise fikrini beyan etmiyor.

Araştırmaya göre teknoloji uzmanlarının:

* Yüzde 56'sı internetin dünyanın her yerine uzanabileceğini düşünüyor
* Yüzde 43'ü ise buna şüpheyle yaklaşıyor
* Yüzde 49'u internetin özellikle özel yaşamla ilgili verilere kolayca girebilmesinden dolayı 2020'de yaşamın saydamlığı konusunda daha
olumsuz bir tablo oluşacağına inanıyor.
* Yüzde 49'luk bir kesim ise bu görüşe karşı çıkıyor.

'Dümdüz' bir dünya...

Teknoloji uzmanlarının yüzde 52'si, bireylerin, bilgi dolaşımının kent-devletler veya değişik çıkar topluluklarının yararına ulusal sınırlarda buharlaşacağı 'dümdüz' bir dünyada yaşama şansına sahip olacaklarına inanırken, yüzde 56'sı sanal gerçekliğin üretime katkıda bulunacağını, ancak sanal dünyaya bağımlılık gibi yeni bağımlılık biçimlerinin ortaya çıkacağını düşünüyor.

İnternetin 2020 projeksiyonuna göre, teknoloji uzmanlarının yüzde 57'si İngilizcenin internetin egemen dili olacağına inanmazken, yüzde 42'si bunun tersini düşünüyor.

Önemli sayıda uzman, insan kontrolünün ortadan kalkacağı ve tamamen otomatize sektörler oluşacağı düşüncesine de katılmıyor.
GozDemNur - avatarı
GozDemNur
Ziyaretçi
29 Eylül 2006       Mesaj #124
GozDemNur - avatarı
Ziyaretçi
DÖRT ÇEKİRDEKLİ İŞLEMCİLER GELİYORRR

paulotellini200oz5

SAN FRANCİSCO (İHA) - Intel Başkanı ve CEO'su Paul Otellini, IDF'te yaptığı konuşmada, yeni dört çekirdekli işlemciler, 45 nm üretim teknolojisi ve Terabyte işlem hızına sahip işlemci prototipi gibi Intel'deki son gelişmeleri açıkladı.


Paul Otellini, IDF'te toplanan binlerce yazılım geliştirici ve mühendise şirketin teknoloji liderliğini pekiştirme planlarını açıkladı ve silikon teknolojisindeki son gelişmelerin enerji verimliliğinin öncelikli olduğu yeni dönemde yepyeni performans rekorları sağlayacağından bahsetti. Otellini ayrıca, kasım ayında Intel'in bilgisayarlar ve yüksek hacimli sunucular için dünyanın ilk dört çekirdekli işlemcilerini çıkaracağının müjdesini verdi ve Intel'in endüstri lideri 65nm ve 45nm üretim teknolojisi hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Otellini, "İşlemci gücünün önemi gittikçe artıyor. Isınmayı azaltma, pil ömrünü artırma ve veri merkezlerinde elektrik maliyetini azaltma da daha kritik hale geliyor. Silikon teknolojisi, çözümün merkezini oluşturuyor. İşte biz bu noktada devreye giriyoruz" dedi.


Otellini, performans ve enerji verimliliği açısından, Intel'in yeni Core mikromimarisinin ve amiral gemisi ürünü Intel Core Duo işlemcisinin endüstriye yepyeni bir standart getirdiğini belirtti. Core 2 Duo'nun geniş bir uygulama yelpazesinde ne gibi sonuçlar verdiğini gösteren Otellini, ürünün tanıtımıyla beraber 60 günden daha az bir zamanda pazara 5 milyon adetten fazla sürüldüğünü ve bunun şirket tarihinde pazara en hızlı yayılan ürün olduğunu söyledi. Otellini, bilgisayar ve yüksek hacimli sunucular için endüstrinin ilk dört çekirdekli işlemcilerini çıkarma konusundaki planlarını açıkladı. Oyuncuları ve içerik yaratıcılarını hedefleyen ilk işlemci, kasım ayında piyasaya çıkacak ve Intel Core Extreme dört çekirdekli işlemci adını taşıyacak. Bu işlemci, bugünkü Intel Core 2 Extreme işlemciye göre performansı yüzde 67 kadar artıracak. Şirketin asıl dört çekirdekli işlemcisi ise 2007'nin ilk çeyreğinde çıkacak ve Intel Core Quad işlemci adını alacak. Sunucu alanında ise, çift işlemcili sunucular için Quad-Core Intel Xeon Processor 5300 serisi işlemciler bu yıl çıkarken, blade sunucular için düşük güçlü 50 watt'lık yeni Quad-Core Intel Xeon Processor L5310, 2007'nin ilk çeyreğinde sunulacak.

45NM TEKNOLOJİSİ İLE ÜRETİLEN İŞLEMCİLER YOLDA
Moore Yasası'ndaki gelişmelerle beraber endüstri lideri silikon teknolojisi ve üretim yeteneklerini açıklayan Otellini, performans ve enerji verimliliğine atıfta bulunarak, "Hepsi transistörlerle başladı" dedi. Intel'in 2005 yılında, gelişmiş 65nm silikon teknolojisini ilk uygulayan üretici olduğunu söyleyen Otellini, Intel'in işlemcilerinin büyük bölümünü 65nm teknolojisi ile üretip rakiplerinden önce piyasaya sunduğunun altını çizdi. İleriye yönelik olarak Intel'in 2007'nin ikinci yarısı için planladığı gelecek kuşak 45nm teknolojisi ile üretim planı sürüyor. Otellini, şirketin şu anda masaüstü, mobil ve kurumsal alanlarda 15 tane 45nm ürünü geliştirme aşamasında olduğunu ilk kez açıkladı. Bu ürünlerden ilkinin tasarımı bu yılın dördüncü çeyreğinde tamamlanacak. Otellini konuşmasında, şirketin 500 bin metre kareden fazla temiz alana sahip ve 9 milyar dolardan fazla yatırım yapılan 45nm'lik fabrika ağının üzerinde de durdu.


Otellini, Moore Yasası'nı takip eden yeni üretim teknolojilerinin, Intel'in her iki yılda bir yeni mikromimari tanıtma planları ile birleşince, 2010'da bugünün Core mikromimari ürünlerine göre watt başına performansta önemli bir ilerleme kaydedileceğini tahmin ediyor. Otellini ayrıca 2008'de gelecek yeni mikromimarileri (kod adı Nehalem ve 45nm olması hedefleniyor) ve 2010'dakileri gösteren (kod adı Gesher ve 32nm olması hedefleniyor) bir tablo gösterdi. Birbirleri ile paralel çalışan ayrı ekipler tarafından geliştirilecek olan bu yeni mikromimarilerin geleceğin özel proses teknolojileri ile kesişmeleri hedefleniyor. Otellini, "Bu on yılın sonunda, bugünün işlemcilerinin watt başına performanslarını yüzde 300 artırmış olacağız. Bu güç ve performans, geliştiricilerin ve üreticilerin inanılmaz boyutlarda özelliğe sahip sistemler geliştirmelerini sağlayacak" dedi.


Moore Yasası'nın gelecekte de aynı başarıyla devam edeceğini vurgulamak için Otellini, 80 basit kayan noktalı işlemci çekirdeğine sahip bir işlemci prototipi tanıttı. Sadece 300 mm2 yer kaplayan bu deneysel yongadaki küçük silikon parçası, bir Terabyte'lık performansa ulaşabiliyor, yani saniyede 1 trilyon kayan nokta işlemi gerçekleştirebiliyor. Otellini bu işlemciyi Intel'in 11 yıl önce devrim niteliğindeki ilk Terabyte'lık süper bilgisayarı ile kıyasladı, o zamanki bilgisayar 10 bin Pentium Pro işlemciye sahipti ve yaklaşık 185 metre kare alana yayılan 85 adetten kabinden oluşuyordu.

EN KÜÇÜK VE EN ŞIK BİLGİSAYARI ÜRETENE 1 MİLYAR DOLAR ÖDÜL
Otellini, Core 2 Duo işlemcilerinin enerji tasarrufu avantajını kullanmaları için bilgisayar ve tüketici elektroniği firmalarına çağrıda bulundu. Otellini, bu amaçla oluşturdukları Intel Core Processor Challenge yarışmasını duyurdu. Yarışmada Intel Viiv teknolojisi ile birlikte Intel Core 2 Duo işlemcisini kullanarak en küçük ve en şık bilgisayarları üreten tasarımcı ve üreticileri 1 milyon dolarlık ödül bekliyor. Otellini ayrıca, Intel Viiv teknolojisi ve Intel Centrino mobil teknolojisi platformlarındaki gelişmeleri özetledi ve kod adı Santa Rosa olan gelecek kuşak mobil platformun planlandığı gibi önümüzdeki yıl çıkacağını söyledi. Otellini, endüstri için en büyük "kırılma noktasının" ise geniş bant olduğunu söyledi. Bu kapsamda Intel'in WiMAX çalışmalarında kaydettiği ilerlemeleri anlatan Otellini, Sprint ve Clearwire'ın bu teknolojiyi kullanacakları yönündeki son haberlere de değindi. Şirket ayrıca ultra mobil PC olarak bilinen yeni bir bilgisayar kategorisi üzerinde de çalışıyor. Otellini 2008'de bu cihazlarda bugünkü dizüstü bilgisayarlardan on kat daha az güç harcanacağını söyledi.


Öte yandan, 10. yılında olan IDF, donanım ve yazılım geliştiricilerin; Intel temelli platformlar, teknolojiler, çözümler ve yeni kullanım modelleri üzerine görüş alışverişinde bulundukları global bir teknoloji forumu.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Ekim 2006       Mesaj #125
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Google, YouTube'u Aldı
google

En büyük internet arama motoru Google, video sitesi YouTube'u 1 milyar 650 milyon dolara satın almak için anlaşmaya varıldığını bildirdi.

Anlaşmanın yapılması beklentisiyle, Google'ın borsadaki değeri de arttı. Şirketin Nasdaq'daki hisselerinin yüzde 2 artarak dünkü kapanışta 429 dolara çıktığı belirtildi.

İki genç adamın bir garajda kurduğu site 19 ay içinde baş döndürücü bir hızla büyüyerek günde 100 milyon video yayını hizmeti veren bir şirket haline geldi.

YouTube'un kurucularından Chad Hurley, Google'ın kaynakları ve mühendislik dehası, en eğlendirici online video sitesini oluşturma hayallerini gerçekleştirmeye yardımcı olacağı düşüncesiyle siteyi satmaya karar verdiklerini söyledi.

YouTube sitesini, ağustos ayında dünya çapında 72 milyon kişinin ziyaret ettiği belirtiliyor. Bu sayı, bundan sadece bir yıl önce 2,8 milyondu.
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
13 Ekim 2006       Mesaj #126
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
Microsoft’tan Ekim’de 6 kritik yama
Microsoft, Ekim ayı olağan güvenlik güncelleme paketinde 6 adet kritik açık için yama yayınladı. Bunlardan 3’ünün ‘hacker’lar tarafından suistimal edilmeye başlandığı belirtildi.

İSTANBUL - Microsoft, kullanıcıların yamaları indirmelerini tavsiye ediyor. Redmond-Seattle merkezli Microsoft, ayrıca risk oranı dapa düşük 4 yama daha yayınladı. Kullanıcılar yamaları Microsoft’un internet sitesinden indirebiliyor. Microsoft yetkilisi Christopher Budd, şimdiye dek bu açıkları suistimal eden çok az sayıda saldırı tespit edildiğini ifade etti.

Microsoft, Vista için hacker’larla buluştu


Microsoft uzmanları, Malezya’da yapılan bir hacker konferansına katılarak yeni kuşak işletim sistemi Windows Vista’daki güvenlik özellikleri ve açıklarla ilgili fikir alışverişi yaptı.

LONDRA - Microsoft, yeni kuşak işletim sistemi Windows Vista’nın güvenliği için hacker’ların kapısını çaldı. Microsoft’un üst düzey yetkililerinden Sarah Blankinship başkanlığında bir ekip, geçen günlerde Malezya’da yapılan Asya’nın en büyük hacker konferansına giderek, dünyada ünlü hacker’larla bir görüşme yaptı. Yazılım devi, hacker’lardan işletim sistemindeki açıkları bulup raporlamalarını istedi.

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Ekim 2006       Mesaj #127
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Intel'den 1 Milyon dolarlık yarışma
Intel® Viiv™ Teknolojisi ile Intel® Core™ 2 Duo işlemcili mükemmel PC'ler aranıyor!

Intel, bilgisayar tasarımcılarını ve üreticilerini, Intel® Core™ 2 Duo işlemcili gelecek nesil ev ve eğlence bilgisayarlarının şık ve küçük modellerini tasarlamaya davet ediyor.

Intel; şık, küçük ve sessiz çalışan bilgisayarların pazara sunulmasını desteklemek amacıyla, Intel® Core™ Processor Challenge yarışmasını hayata geçirdi. Yarışma, Intel® Viiv™ Teknolojisi ile Intel Core 2 Duo işlemcili küçük ve şık ev bilgisayarları tasarlayan ve üretene 1 milyon dolara kadar ödül kazanma şansı veriyor. Yarışmaya katılan sistemler; şıklık, akustik, fonksiyon gibi özellikleri açısından değerlendirilecek.

Intel Dijital Ev Grubu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Eric Kim konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Intel Core Processor Challenge ile amacımız, kalıpların dışına çıkarak multimedya eğlencesi için tasarlanmış küçük ve şık bilgisayarların tasarlanmasını sağlamaktır. Tüketiciler bugün bilgisayar alırken, fiyat ve fonksiyonların yanı sıra, boyutu, şekli ve stiline de bakarak karar veriyor. Intel Viiv teknolojisinin sağladığı temel multimedya özelliklerinin yanı sıra, yüksek performans ve elektrik tasarrufu sağlayan Intel Core 2 Duo işlemcilerine sahip daha şık ve küçük bilgisayarları piyasada görmek istiyoruz."

Intel Core Processor Challenge, dünyanın her yerindeki bilgisayar tasarımcısına ve üreticisine açık bir yarışma. Intel, kazanan sistemin seri halde üretilmesi için büyük ödül olarak 300.000 doların yanı sıra ortak pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi için de 400.000 dolar verecek.

Yarışmaya gönderilen sistemler gelecek yılın başında; IDEO'nun Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı David Kelley, PC Magazine İçerik Şefi Michael Miller, Intel Başkanı ve CEO'su Paul Otellini ve GQ Dergisi Editörü Kevin Sintumuang'ın yer aldığı bir jüri tarafından değerlendirilecek. Jüri, teknoloji, tasarım ve stil kategorilerinde değerlendirme yapacak. Şirketler yarışmaya, Intel Core 2 Duo işlemcili ve Intel Viiv teknolojisine dayanan maksimum beş farklı ve orijinal tasarım ile katılabilecek. Kazananın 20-22 Mart 2007 tarihinde San Francisco'da gerçekleştirilecek Intel Geliştirici Forumu'nda duyurulması planlanıyor.

Daha az güç harcayarak aynı anda bir çok işlemi gerçekleştiren iki çekirdekli Intel Core 2 Duo işlemciler, bir bilgisayarın boyutunu, şeklini, harcayacağı gücü ve çıkardığı sesi önemli ölçüde etkiliyor. Intel Core 2 Duo işlemciler, Intel Viiv Teknolojisi ile biraraya geldiğinde, HD video'ların görüntü kalitesini artırıyor, şarkıların bir MP3 çalara yüklenebilmeleri için dijital formata dönüştürülmesini hızlandırıyor ve kişisel videoları daha kısa sürede sıkıştırıyor.1 Bu işlemciler, birden fazla uygulama çalışırken veya birden fazla kullanıcı aynı bilgisayarı kullanırken, sorunsuz bir şekilde çalışabiliyor. Örneğin evde anne ve baba bir HD video izlerken, aynı anda çocuklarının seyretmek istediği farklı bir videoyu evin başka bir odasında aynı TV'ye bağlı dijital bir medya adaptörüne iletebiliyorlar. Hatta isterlerse favori TV programlarını daha sonra izlemek üzere arka planda kaydedebilirler.1

Yarışma için gönderilecek sistemlerin çalışır durumda olmaları ve 2007 Mart'ından önce pazara sunulmamaları gerekiyor. Yarışma kuralları da dahil olmak üzere Intel Core Processor Challenge hakkındaki tüm bilgilere
www.intel.com/idf/corechallenge.htm adresinden ulaşabilirsiniz.
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
27 Ekim 2006       Mesaj #128
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
logo





Dünyanın en büyük arama motoru Google, SearchMash adlı bir arama motorunun test yayınına başladı. Sitede Google'a ait olduğu belirtilmemesine rağmen, Google yetkilileri sitenin kendileri tarafından test amaçlı açıldığını doğruladı.
Sitede arama sonuçlarının sırası sürüklenerek değiştirilebiliyor. Arama sonucunda bulunan adreslere tıklandığında ise bir menü açılıyor ve bu menüde, 'Yeni pencerede aç', 'Bu sayfada aç', 'Ön bellekteki halini göster' gibi seçenekler yer alıyor.
SearchMash, arama sonucunda ilk etapta 10 madde gösteriyor. Kullanıcılar, 'Diğer web sayfaları' bağlantısını tıkladıklarında diğer 10 madde arama sonuç listesine ekleniyor. Listesi bu şekilde 10'ar 10'ar uzatmak mümkün.
Google'ın asıl amacı, yeni arama motoruna başka özellikler de ekleyerek kullanıcıların yeni kurulmuş bir arama motoruna ilgisini ölçmek


searchmash
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
29 Ekim 2006       Mesaj #129
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
Mozilla mühendislik bölümü yöneticisi Mike Schroepfer, resmi adı Firefox 3.0, kod adı "Gran Paradiso" olan yeni tarayıcıyla ilgili çalışmaların çoktan başladığını söyleyerek, yeni hizmeti gelecek yıl içinde çıkarmayı planladıklarını belirtti. Schroepfer, yeni sürümde, Firefox 2.0’de yer almasından nisanda vazgeçtikleri "places" adlı sık gezilen siteleri ve yer imlerini günlük olarak yedekleyen "bookmark" eklentisini ekleyeceklerini söyleyerek, insanların web’de kendi bölümlerini nasıl düzenleyecekleri konusunda pek çok fikirleri bulunduğunu ifade etti. Mozilla, açık kaynak geliştirenlerin ve kullanıcıların şimdiden Firefox 3.0’ün yeni özellikleri konusunda "beyin fırtınası" yapmalarını istedi. Bu arada Firefox 2.0’de salı günü hizmete girer girmez iki küçük açık tespit edildi. Mozilla şirketinin mühendisleri, fazla önemseyen bu açıkları gidermeye çalışıyor. İNTERNET EXPLORER-FİREFOX: 2. TARAYICILAR MUHAREBESİ Microsoft, 18 ekimde, uzun bir "uyku dönemi"nden sonra 6. sürümün Ekim 2001’de çıkmasının ardından hizmete sunduğu Internet Explorer 7 (IE7) ile Mozilla’nın Firefox tarayıcısı karşısında, "geçen yüzyıl" Netscape ile yaptığı mücadeleye benzer duruma girdi. 90’lı yıllarında başında Netscape’in "Navigator" adlı tarayıcısıyla internet geniş kitlelere açılmış, 1995’te tüm kullanıcıların yüzde 70’i ücretsiz verilen bu hizmetten yararlanmaya başlamıştı. Rakibine "büyük bir ders vermek" isteyen Microsoft da, aynı yıl Microsoft Explorer hizmetini ücretsiz sunmaya başlamış ve bu yazılımını Windows 95 işletim sistemiyle entegre hale getirmeye karar verince rakibi Netscape de otomatik olarak kullanıcıların bilgisayarları dışında kalmıştı. Navigator ile internetin önderlerinden olan Netscape, sonunda "oyun dışı" kalmış ve AOL tarafından satın alınmıştı. İnternet istatistik kuruluşu onestat.com’un Ekim 2006 verilerine göre, Netscape yazılımını tüm dünyada kullananların oranı sadece yüzde 0,12. FİREFOX, ÖZGÜR, BEDAVA, AÇIK KAYNAK Microsoft Netscape’ten tamamen kurtulmuş görünürken, Navigator’u oluşturan mühendislerden kurtulamadı ve 2003’te Netscape’in eski programcıları tarafından kar amacı gütmeyen Mozilla vakfı kuruldu. Mozilla bir yıl sonra da, özgür, ücretsiz, açık kaynak ve "imece" şeklinde hazırlanan Firefox tarayıcısını çıkardı. Başarılı olan Firefox, giderek pazar payını arttırmaya başladı. Xiti Monitor’un 2006 yazında elde ettiği verilere göre, tüm Avrupa’da Firefox kullananların oranı yüzde 21’i geçti. Açık kodlu tarayıcıyı, Finlandiya ve Slovenya’da kullananların oranı yüzde 35’i geçerken, bu oran Almanya’da yüzde 30, Fransa’da yüzde 20 oldu. Hollanda, İngiltere ve Danimarka’da yazılım yüzde 12 civarında kullanılıyor. onestat.com’a göre, global çerçevede Firefox tarayıcısını kullananların oranı yüzde 11,49, Internet Explorer’ınki ise yüzde 85,85, Apple Safari’ninki yüzde 1,61 ve Opera’nınki de yüzde 0,69. Microsoft ile Mozilla arasında büyük fark bulunmasına karşın, Firefox’un giderek pazar payını artırması ve geleceğe yönelik olumlu tablo çizmesi, Microsoft yöneticilerini endişelendirmeye devam ediyor. IE7’nin, Mozilla’nın geliştirdiği pek çok yenilikten önemli ölçüde etkilenmesi ve kendi kullanıcılarına da bunları sunmak istemesi, Microsoft’un açık kaynak olan Mozilla’dan ne kadar çekindiğini gösteriyor. Microsoft’un geçen hafta İnternet Explorer’ın 7. sürümünü çıkarmasından sonra salı günü kullanıcıların hizmetine giren Firefox 2.0, online hırsızlığı önlemek için "anti-phishing teknolojisi", yazım kılavuzu ve arama motoru ile donatıldı. Mozilla firması, Firefox’un yeni sürümü için bir milyondan fazla kullanıcının yardımcı olduğunu belirtirken, yeni sürümde özellikle, online bankacılık veya diğer mali işlemler sırasında kullanıcıyı kandırmaya çalışan bir web sitesine girildiğinde uyarıda bulunan anti-phishing teknolojisi göze çarpıyor. Benzer özellik, IE 7’de de bulunuyor. Firefox 2.0’deki bir başka yenilik imla hatalarını tarayarak bulan yazım kılavuzu ile yeni arama motoru ve reklam engelleme düzenleyicisi olarak göze çarpıyor. Yeni sürüm ayrıca, bilgisayarın kendiliğinden veya kazara kapanması ya da yeniden başlaması durumunda, kalınan oturumdan devam etme olanağı sağlıyor. Mozilla yöneticileri, 40 dilde kullanıma uygun Firefox’un yeni sürümünün IE7 ile aynı tarihlerde çıkmasının "tesadüf" olduğunu savunarak, yeni sürümü çıkarmak için özel bir tarih belirlemediklerini söylüyor.
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
29 Ekim 2006       Mesaj #130
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
Milyonluk site Hacklendi...

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler

Daha önce DVD’lerin dijital yazılımlarını kırdığı için uluslararası üne kavuşan ve ‘DVD Jon’ takma adı verilen Norveçli hacker Jon Lech Johansen, şimdi de Apple’ı kızdıracak. Johansen, ‘tersine mühendislik’ adını verdiği bir teknikle iTunes sitesinin dijital korumasını kırdı, bu sayede diğer MP3-çalar kullanıcıları da iTunes sitesinden müzik indirebilecek.

DVD Jon, daha önce 15 yaşındayken DVD’lerin dijital telif koruma yazılımlarını kırarak, Linux tabanlı bilgisayarlarda izlenmesini sağlayan alternatif yazılımı internetten yayınlamıştı. ABD’li film şirketlerinin itirazı üzerine Norveç’te dava açılmış, ancak Norveç mahkemesi kullanıcıların Linux bilgisayarlarında oynatmak için DVD’leri kodunu kırabileceğine hükmetmişti.

APPLE’DAN KORKMUYORUZ’

DVD Jon kendi şirketi DoubleTwist üzerinden diğer şirketlerin de dijital korumalarını kıracağını açıkladı. DVD Jon’un ortağı Monique Farantzos da, Associated Press’e yaptığı açıklamada Apple’ın kendilerini durduramayacağını ve hukuki anlamda her türlü davaya hazır olduklarını söyledi. Johansen, dijital telif hakkı koruması sağlayan yazılımları kıran kendi yazılımlarını ticari olarak satmayı planlıyor.

Apple’ın iTunes sitesi legal müzik indirme pazarının yüzde 88’ini elinde tutuyor. Dünyadaki tüm MP3-çalarların ise yüzde 60’ı iPod; dolayısıyla DVD Jon’un yazılımı MP3 çalar piyasasında önemli değişimlerin kapısını aralayabilir, zira iTunes’tan indirilen dosyalar sadece iPod’larda çalınabiliyor. Bu özelliğin kırılmasıyla herkes iTunes’tan müzik indirebilecek.

Kaynak:NTVMSNBC Anasayfa

iTunes'in şifreleri kırıldı...

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler

15 yaşından beri kırdığı şifrelerle 'dua ya da beddua alan' Johansen, rakip firmaların umudu olabilir! Norveçli 22 yaşındaki bir genç, iPod kullanıcılarının Apple Bilgisayar'ın iTunes adlı müzik dükkânı dışındaki web sitelerinden şarkı indirmesini engelleyen kodu kırdı. 15 yaşında yazıp dağıttığı programla DVD'ler üzerindeki şifrelemeyi kırarak ünlü olan Jon Lech Johansen, 'DVD Jon' olarak biliniyor ve San Francisco'da yaşıyor.

Bugün, Apple'ın çevrimiçi iTunes müzik dükkânından satın alınan şarkılar, başka şirketler tarafından üretilen cihazlarda dinlenemiyor. Bunun sebebi, bu cihazların Apple'ın desteklemediği bir kopya koruması (copy-protection) kullanması.

Bu kez lisans alıp satacak Johansen, bu sınırlamaları aşmak için, Apple'ın kopya koruma sistemini taklit eden bir kod yarattığını söylüyor. Fakat eskiden yaptığı gibi, çalışmasını bedavaya dağıtmayı düşünmüyor, kodu için lisans alarak, satmayı planlıyor. Norveçli 'DVD Jon'un amacı, kendisine ait Kaliforniya merkezli Redwood Shores şirketine sermaye yaratmak. Şirketin diğer çalışanı ve genel müdürü Monique Farantzos, adını vermediği bir müşterinin yakında bu teknolojiyi kullanarak, kopya-korumalı içeriğinin iPod'larda çalınabilmesini sağlayacağını açıkladı, fakat konu hakkında daha fazla detay vermedi. Farantzos, "Apple bizim başımıza bir miktar sorun açabilir, fakat bu bizi durdurmaya yeterli olmaz. Tamamen yasal yollarla ilerliyoruz, avukatlarımız bize yeşil ışık yaktı" dedi.

Apple sözcüsü Kristin Huguet şirketin açıklama yapmayı reddettiğini belirtti. Johansen'in kodu kırmasının Microsoft, Nokia, Sony Ericsson ve Samsung gibi, geçtiğimiz aylarda Apple'la mücadele etmek için, müzik indirme hizmetlerini birleştireceklerini ilan eden şirketlere yardımcı olabileceği düşünülüyor. iTunes, ABD'de yasal şarkı indirilebilen sitelerin yüzde 88'ini oluşturuyor, iPod ise dijital müzikçalar pazarının yüzde 60'ına hâkim.

Benzer Konular

4 Aralık 2016 / gokhan404 Akademik
15 Mayıs 2019 / c0lin Oyunlar
1 Ekim 2013 / Ziyaretçi Soru-Cevap