Arama

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler - Sayfa 15

Güncelleme: 8 Ekim 2017 Gösterim: 249.666 Cevap: 665
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
12 Kasım 2006       Mesaj #141
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
İki hat tek telefonda...

Sponsorlu Bağlantılar
Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler


OTDÜ'lü bir grup öğrencinin geliştirdiği ''Dual Sim'' sistem sayesinde birden fazla cep telefonu taşımaya gerek kalmayacak. Modern yaşamın vazgeçilmez bir unsuru haline gelen cep telefonları bir yandan insanların hayatlarını kolaylaştırırken, öte yandan kabarık faturalar nedeniyle farklı yöntemler aramaya yönlendiriyor.

GSM şirketlerinin kendi aboneleri arasındaki görüşmelere daha ucuz ücret uygulaması nedeniyle Türkiye'de bir çok cep telefonu kullanıcısı kabarık faturalardan kurtulmak için birden fazla GSM hattı kullanıyor. Birden fazla hattın aynı telefonda eş zamanlı kullanılamaması nedeniyle de bu kullanıcılar ikinci bir telefon taşımak zorunda kalıyorlar. Orta Doğu Teknik Üniversiteli (ODTÜ) bir grup öğrenci birden fazla cep telefonu taşıyanların işlerini kolaylaştırma düşüncesiyle yeni bir proje geliştirdi.

Proje ile birden fazla cep telefonu taşımaya gerek kalmayacak. Projeleriyle ilgili AA muhabirine bilgi veren ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencisi Mehmet Mustafa Karabulut, üretilecek ürünün (Dual Sim), bir cep telefonu ile iki ayrı sim kartı eş zamanlı olarak kullanmayı sağlayacak bir baskı devre olduğunu söyledi. Dual Sim ile her iki numaranın, tek cep telefonu üzerinden aynı anda aranabileceğini ve arama yapabileceğini belirten Karabulut, telefona takılı olan sim kartlardan her ikisinin de gelen aramalara açık olacağını kaydetti.

Karabulut, arama yapacak sim kartın kullanıcı tarafından verilecek bir komut ile belirleneceğini ve aynı komut ile istenildiği zaman değiştirilebileceğini belirtti. Cep telefonlarının, dünyanın en çok kullanılan elektronik eşya niteliğini taşıması ve birden fazla sim kart kullanımının birçok ülkede yaygın olması nedeniyle böyle bir proje geliştirmeye karar verdiklerini ifade eden Karabulut, şöyle konuştu:

''Dünyada, birden fazla hattı aynı anda çalıştıran başka bir sistem yok. Yaptığımız araştırmaya göre, Türkiye'de yaklaşık 7 milyon insan birden fazla GSM hattı kullanıyor. Bizim geliştireceğimiz Dual Sim sayesinde bu kişilerin birden fazla telefon taşımalarına gerek kalmayacak. Dual Sim'in, donanımını bitirdik, yazılımını geliştiriyoruz. Bu ürün telefonlara arka kapak olarak eklenebilecek. Dolayısıyla telefonun garantisini de bozmayacak.''

Karabulut, ürünün bir yıl içerisinde halka arzını gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade ederek, Dual Sim'in satış fiyatının ise 40 YTL civarında olacağını söyledi. İlk yıl 30 milyon YTL kar hedeflediklerini anlatan Karabulut, orta vadede birden fazla hat kullanımının yaygın olduğu ülkelerde de Dual Sim'i pazarlamayı düşündüklerini bildirdi. Projede, Karabulut'un yanı sıra, Mehmet Emre Efeoğlu, Rafet Ilgın ve Serkan Camcıoğlu görev alıyor.

Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
12 Kasım 2006       Mesaj #142
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
Cep telefonu virüsüne dikkat...

Sponsorlu Bağlantılar
Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler

Avrupa ülkelerinde yayılan CommWarrior cep telefonu virüsü bugünlerde Türkiye'ye de ulaştı.


CommWarrior, telefondan telefona SMS ve Bluetooth yoluyla aktarılan virüslerden farklı olarak MMS ile de yayılabiliyor.

Virüs, bulaştığı telefonun kart ve belleğindeki bütün bilgileri siliyor. CommWarrior, size MMS, Bluetooh ya da SMS ile ulaştığında aktive olması için diğer Symbian virüslerinde olduğu gibi install için onay vermeniz gerekiyor.

Virüs cep telefonlarının donanımına ciddi bir zarar vermese de kendini yaymaya çalışırken pil ve sistem kapasitesi yoğun biçimde tüketiyor.

Telefonunuzun CommWarrior ile karşılaşmaması için önceden anti-virüs programı yüklemenizde yarar var. Virüsün bulaşması durumunda ise teknik serviste yaklaşık 10 YTL ücretle yaptırabilir ya da aşağıdaki yolla kendiniz virüsü temizleyebilirsiniz.

1. Telefonunuzdaki internet tarayıcıyı açın
2. F-Secure Mobile Anti-Virus adresine gidin
3. "Download F-Secure Mobile Anti-Virus" bağlantısını tıklayıp telefonunuzun modelini seçin
4. Dosyayı indirip, "open after download"u seçin
5. F-Secure Mobile Anti-Virus programını kurun
6. Uygulamalar menusüne gidip Anti-virüsü çalıştırın,
7. Anti-virüsü aktif hale getirip , tüm dosyalarınızı taratın,
8. Aktif Commwarrior virüsünü yoketmek icin telefonunuzu kapatıp açın.

Cep telefonları, bilgisayar fonksiyonlarını almaya başladığından beri, bilgisayarlarda yaşadığımız sorunları cep telefonlarında da yaşamaya başladık.

2004 yılında görülen ilk Cabir adlı virüs'ten bu yana çıkan virüsler,cep telefonlarında kalıcı bir hasar vermedi.Ama her geçen gün etkisini arttırdı.

Cep telefonu virüsleri Bluetooth uyumlu ve Symbian işletim sistemi ile çalışan akıllı telefonlarda daha kolay yayılabiliyor.

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Kasım 2006       Mesaj #143
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Google mı Uzaylı, Microsoft mu?

uzay280hc7

İşletim sistemi dışında hemen hemen her alanda yarışan Google ve Microsoft, bu sefer de uydu görüntülerinde kozlarını paylaşıyor. İşte karşılaştırmanın tablosu.

Geçtiğimiz günlerde Microsoft'un duyurduğu bir başka Live servisi olan Maps'de 3 boyut heyecanı yaşandı. Yaşanmasına yaşandı ama ballandırılarak anlatılan bu servisi Türkiye'de kaç kişi kullandı merak konusu. Bu servis, işe daha erken başlayan Google gibi birçok alanı desteklemezken, bir de Türkçe işletim sistemlerinde kullanılamıyor. Okuduktan sonra "Çok güzelmiş, Microsoft'u ayakta alkışlıyorum" deyip geçmek yerine, bu hizmeti kullanmanın yolunu, aşağıdaki yazımızda bulabilirsiniz. Bu ipuçlarına geçmeden önce Google ile Microsoft'u haritalama konusunda kıyasladık. Aşağıdaki tablo, kimin nerde olduğunun da açık bir delili.


Google Maps


Programları Google Earth


Kullanımı Yazılım ile


Dosya boyutu 14,19 MB


3D Haritalanan Alanlar ABD'de ve Avrupa’nın birçok yerinde

Live Maps

Programları Virtual Earth 3D (Beta).

Kullanımı Sadece Internet Explorer ve eklenti ile

Platform Internet Explorer'da

Dosya boyutu Internet Explorer + 5,78 MB

3D Haritalanan Alanlar Sadece ABD'de (Atlanta, Baltimore, Boston, Dallas, Denver, Detroit, Fort Worth, Houston, Las Vegas, Los Angeles, Philadelphia, Phoenix, San Francisco, San Jose, Seattle)


Kıldan ince kılıçtan keskin bir yol!
Microsoft Live, haritalamada farklı bir seçeneği tercih ederek; kullanıcıların program indirmesine gerek bırakmayarak Internet Explorer üzerine bir eklenti kurup 3 boyutlu haritaları kullanmasını sağlayabiliyor. Sadece tarayıcı dediğimize bakmayın, yapmanız gereken bazı ödevler var.

Önce Internet Explorer kullanarak http://maps.live.com adresine girip, açılan haritada 3D kısmını seçmeniz gerekiyor. Biraz bekledikten sonra 500 Kb'lık setup.exe dosyasını indirmeniz istenecek. Bu dosyayı kurduktan sonra bu sefer de asıl dosya olan VirtualEarth3D.msi kurmanız istenecek. Bu dosya da 5.28 MB.

Yapmanız gerekenler, keşke bu kadar olsa. Çünkü kurulum, işletim sisteminizin bölge ve dil ayarları Türkçe ise devam etmiyor ve daha yeni başlamışken bize hayatta başarılar diliyor. Oysa bunu, basit bir hile ile aşabilirsiniz. Maksat, gavur illerini 3 boyutlu görmek değil mi?

livemapsrp6

Dil ayarlarını değiştirin

Başlat / Denetim Masası / Bölge ve Dil Seçenekleri / Bölgesel Seçenekler'i ve Gelişmiş kartından da dili İngilizce ve ABD olarak değiştirmeniz gerekiyor. Küfür etmenizi tasvip etmiyoruz ama rahatlayacaksanız buyurun edin çünkü bunların üstüne bşr de bilgisayarınızın yeniden başlaması gerekiyor. Bu adımı da geçtikten sonra kuruluma başlayabilirsiniz.

Çok kısa bir kurulumdan sonra masaüstüne veya Başlat menüsüne bir dosya eklenmiyor. İlk başta söylediğimiz gibi Internet Explorer'ı açarak tekrar Live Local Search adresini girip 3D kısmını seçtiğinizde 3 boyutlu dünya karşınıza çıkıyor. İyi seyirler.

Bilgi için: Google Maps, Live Maps
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
16 Kasım 2006       Mesaj #144
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
Wikipedia’da W32.Blaster virüsü

Hacker’ların online ansiklopedi Wikipedia’nın sayfalarına W32.Blaster kodlu bir virüsü yerleştirdiği ortaya çıktı.

İngiliz güvenlik şirketi Sophos uzmanları, hacker’ların Wikipedia’nın Alman versiyonuna W32.Blaster virüsünü koyduğunu belirledi. Virüsün nasıl yerleştirilmiş olabileceği bilinmezken, sitenin editörleri virüslü sayfaları temizleyerek yeniden yayına koydu.

Microsoft`tan YouTube`a Rakip ´Soapbox`

Microsoft firması, video görüntülerinin paylaşıldığı `YouTube` Internet sitesine rakip çıkardığı `Soapbox` için test yayınına başladı. Google ve Yahoo gibi internet pazar alanına hakim firmaların milyarlarca doları bulan reklam payına ortak olma stratejisine yönelen Microsoft`un bu son atağı, Soapbox on MSN Video Beta adresinden yayın yapacak.

Soapbox`da, kullanıcıların kendi çektikleri eğlenceli görüntülerden eski televizyon programlarına kadar birçok videoya yer verilecek, ancak bu hizmetten test aşamasında sınırlı sayıda kişi yararlanabilecek.
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
16 Kasım 2006       Mesaj #145
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
Türk hackerlardan Fransa'ya darbe!!!

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler


Türk hackerlar, Atatürk'ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım'da aralarında üniversite, basın ve resmî kuruluşlar olmak üzere bin 500 Fransız kökenli siteyi hackledi.

Türk hackerların bu büyük saldırısı siber âlemde yeni bir savaş başlattı. Fransız Meclisi'nin Ermeni soykırımını tanımayanlara para ve hapis cezasını öngören yasa tasarısını kabul etmesinin ardından iki ülke arasındaki diplomatik gerilim, siber âleme taşındı. Türk hackerlar, aralarında Fransa'nın ünlü Rennes Üniversitesi, Dumartheray şirketi de olan binlerce Fransız kuruluşunun internet sayfalarına saldırılar düzenledi.

Yaklaşık 1 aydır gerçekleştirilen saldırıların en büyüğü, '10 Kasım anısına' gerçekleştirildi. SpyGrup.org'un düzenlediği saldırılarda bin 500 Fransız sitesi hacklendi. Dünyadaki hack hareketlerini kontrol eden Zone-H'ta güçlü hacker grupları bulunmayan Fransız hacker grupları, daha önce Türk hackerlarla savaşa giren, ancak geri çekilmek zorunda kalan Brezilyalı hackerlarla işbirliğine gidiyor. 10 Kasım saldırılarını düzenleyen SpyGrup.org'dan 'spy hack team' üyelerine göre, Fransız lejyonu hackerlar ve gönüllü destekçileri ile Türk hackerları arasında global bir savaş kaçınılmaz durumda.

SpyGrup.org, Osmanlı, Hackerevi, Milliyetçi Harekât, Ata Hacker ve Ayyıldız grupları, Fransa ve İtalya'ya saldırılar gerçekleştiren Türk hacker grupları olarak öne çıkıyor.

Grup liderlerinden PeaCeR, resmî kurumların bu konuda dikkatli olması gerektiğini söyleyerek, ekim ayı içinde 'tr' uzantılı devlet sitelerine yönelik saldırıların arttığını söylüyor. PeaCeR, muhtemel site açıklarının kontrol edilmesi gerektiğini belirterek, basit rakamlardan oluşan şifreler kullanılmamasını öneriyor.

Haber: Hüseyin Akkaş
cHiLeK - avatarı
cHiLeK
Ziyaretçi
17 Kasım 2006       Mesaj #146
cHiLeK - avatarı
Ziyaretçi
Çıkışı pek de başarılı olamayan tarayıcı, otomatik olarak yüklenmeye başladı bile. Peki, Türkçe Internet Explorer 7, ne zaman çıkıyor? Son gelişmeler, SDN'de.

Microsoft, Firefox'un üstünlüklerinin bazılarını eklediği yeni tarayıcısı Internet Explorer 7'yi İngilizce IE kullanıcılarına otomatik güncellemeler yoluyla dağıtmaya başladı. Aslında yeni sürüm 18 Ekim'de tamamlanmıştı fakat Microsoft Update sitesinden sunulmuyordu.

screen4bigmo8
Yeni versiyon kurulumundan önce otomatik güncelleme ayarlarınıza bakılmaksızın, IE 7'ye geçip geçmemek konusunda son kararınız soruluyor.

Yavaş Dağıtım!
Verilere göre şu sıralar her gün 1 milyon kullanıcı IE 7'yi otomatik güncelleştirmeler yoluyla bilgisayarına yüklüyor. Microsoft yaptığı açıklamada IE 7 dağıtımını "yavaş" olarak nitelendirdi.

Türkçe sürüme daha çok var...
Microsoft'un sitesinde belirttiği planına göre Türkçe Internet Explorer 7'yi otomatik güncellemelerle yükleme şansını 22 Ocak 2007'den önce bulamayacağız. Arapça sürümün 15 Kasım'da hazır olacağını söylememiz, bu tarihin ne kadar geç olduğunu anlatmaya yeter herhalde. O tarihe kadar İngilizce versiyonuyla yetinmek isteyenlerse buradan IE 7'ye geçebilirler.


sdn.net alıntı
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
20 Kasım 2006       Mesaj #147
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
Wikipedia’da W32.Blaster virüsü
Bazı hacker’ların online ansiklopedi Wikipedia’nın sayfalarına W32.Blaster kodlu bir virüsü yerleştirdiği ortaya çıktı.


SAN FRANCISCO - İngiliz güvenlik şirketi Sophos uzmanları, hacker’ların Wikipedia’nın Alman versiyonuna W32.Blaster virüsünü koyduğunu belirledi. Virüsün nasıl yerleştirilmiş olabileceği bilinmezken, sitenin editörleri virüslü sayfaları temizleyerek yeniden yayına koydu.


Microsoft: Korsan Vista’ya dikkat
Microsoft, yeni kuşak işletim sistemi Windows Vista’nın korsan kopyalarının ürünün tüm özelliklerini çalıştırmayacağını açıkladı.


İSTANBUL - Microsoft’un 4 yıldır beklenen yeni kuşak işletim sistemi Vista’nın lansmanına az bir süre kala, ürünün korsan kopyaları da internet sitelerinde dolaşmaya başladı. Microsoft bunun üzerine bir açıklama yaparak, Vista ve Office 2007 yazılımlarının korsan kopyalarının birçok yeni özelliği desteklemeyeceğini savunmak durumunda kaldı.

NTV-MSNBC

Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
25 Kasım 2006       Mesaj #148
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
Oyunculara yepyeni bir alternatif...
Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler Lap-toplardan oyun performansı konusunda verim alamayanlara yepyeni bir alternetif

Dizüstü bilgisayarların fiyatları düştü, performansları yükseldi ancak oyunseverler için hâlâ iyi bir seçenek oldukları söylenemez. Bu konuda özel çözümleriyle tanınan Dell'in XPS M1710 modeliyse en sevdiğiniz oyunları istediğiniz her yerde oynayabilmenizi sağlıyor.

512 MB NVIDIA GeForce Go 7950 GTX ekran kartlı model 17 inçlik 16:9 boyutlu ekranda 1920x1200 çözünürlük sunuyor. Bilgisayarın üstünde oyundaki duruma göre tepki veren özel ışıklar da yer alıyor. ABD fiyatı 2 bin 300 dolar olan modelin Türkiye bilgileri getir.net/ex adresinde.

Kaynak:Radikal
Son düzenleyen Hi-LaL; 27 Kasım 2006 05:56
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
27 Kasım 2006       Mesaj #149
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
Türk Ticaret Net'ten bedava domain

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler



Türk Ticaret Net, "info" uzantılı domain adresini isteyen herkese vermeye hazırlanıyor. Bu kampanyanın amacı, "Türkiye'de İnternet'in büyümesi" için.

Kampanya çalışmaları bitti. Pazartesi kampanya başlıyor. İsteyen herkes, www.isim.info domainini bedava alabilecek. Sadece bu kadar değil. Domain ile birlikte yönetim paneli de ücretsiz... Kısacası bu kampanyada herşey bedava...

Türkiye'de bir ilki başlatan Türk Ticaret Net'in İnternet'in büyümesi için attığı bu adımı bizde destekliyor, başarılı bir sonuç alınmasını diliyoruz.
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
27 Kasım 2006       Mesaj #150
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
IBM koruma alanını genişletiyor

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler


IBM müşterilerine masaüstü bilgisayar korunmasında ek hizmetler IBM; Internet Security Systems (ISS) Proventia Masaüstü Güvenlik ürününe yeni antivirüs ve anti-spy özellikler ekleyerek koruma alanını genişletti. BitDefender'la yapılan birleşme; Internet Security Systems'in sisteme izinsiz girişleri engelleme teknolojisi ve patentli Virüs Önleme Sistemi (VPS) ile BitDefender'ın antivirüs ve antispy çözümlerinin entegrasyonunu sağlıyor. Internet Security Systems VPS teknolojisi; herhangi bir ağda sistemi çökertme amaçlı saldırıda bulunan virüslerin %90'dan fazlasını engelliyor.

BitDefender tarafından eklenen yeni koruma katmanları da, müşterilerin virüsleri tanımlama ve sistemlerinden yoketme kabiliyetini artıracak. IBM Internet Security Systems Ürün Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Greg Adams, günümüzün karmaşık tehdit ortamında hiçbir koruma katmanının tek başına bir kurumu saldırılardan korumaya yetmeyeceğini belirterek, "Ancak sürekli yetersiz yeni ürün satın alındığında, bir süre sonra durumun yönetilmesi kuruluş açısından kabusa dönebilir.

Bizim bu soruna çözümümüz, varolan entegre güvenlik platformumuza yeni ketmanlar eklemek ve böylece müşterilerimizi her sorunda yeni yazılım alıp, bunları yönetmek kabusundan kurtarmaktır" dedi. Proventia Desktop masaüstü bilgisayar koruma sistemi; kişisel firewall, müdahalae önleme, buffer overflow güvenlik açığı önleme, uygulama ve iletişimin korunması ve virus önleme teknolojilerinden oluşuyor.

BitDefender 'la yapılan birleşme ile Internet Security Systems, tek noktadan çok kapsamlı masaüstü koruma talebini tamamen karşılayabiliyor. Ürün; farklı katmanların otomatik olarak dizüstü ve masaüstü bilgisayarlara yönelik tehditleri ortadan önleyeceği şekilde tasarlanmış. IBM ortaklarından Intelligent Connections'ın Teknik Direktörü Eric Eder, "Her tür güvenlik teknolojisini delmek ve firmaların sistemlerine sızmak için sürekli çalışan saldırganlar var. Bu nedenle farklı tehditlere karşı, çok katmanlı korunma sistemi gerekiyor.

Proventis Desktop, tek noktadan ve birleşik yönetimle çok katmanlı güvenlik ihtiyacını karşılıyor, tabii bu durum da, personel sayısı ve maliyetleri açısından kazanç sağlıyor. Bir tehdit, güvenlik teknolojilerinden herhangi birini geçse bile, hedef bilgisayara ulaşmadan bir seri farklı önleme teknolojisi ile karşılaşıyor. Tek noktadan bu denli güçlü ve kapsamlı bir masaüstü koruma teknolojisini müşterilerimize sunmaktan heyecan duyuyoruz" dedi.

Benzer Konular

4 Aralık 2016 / gokhan404 Akademik
15 Mayıs 2019 / c0lin Oyunlar
1 Ekim 2013 / Ziyaretçi Soru-Cevap