Arama

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler - Sayfa 2

Güncelleme: 8 Ekim 2017 Gösterim: 248.607 Cevap: 665
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Mart 2006       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
BİLGİSAYAR KORSANLARI DEĞİŞİK YOLLARLA KULLANICILARA SALDIRIYOLAR MİLYONLARCA KİŞİNİN KULLANDIĞI MSN MESSENGER'İN KULLANILMASINI FIRSAT BİLEN HACKERLAR KULLANICILARIN KİMLİĞİNİ VE ŞİFRESİNİ ELE GEÇİRMEK İÇİN
SAHTE Bİ SÜRÜM İCAT EDİLDİ
Sponsorlu Bağlantılar

E-POSTALARA MSN MESSENGER'İN 8.0 PROGRAMININ YAPILDIĞI YÖNÜNDE MESJLAR GÖNDEREN KORSANLAR BU YOLLA ŞİFRELERİ ELE GEÇİRİYOLAR AŞAĞIDAKİ UYARIYI LÜTFEN DİKKETE ALIN VE TEDBİRLİ DAVRANIN

MSN MESSENGER 8.0 ADI ALTINDA SAHTE BİR MESSENGER PROGRAMI YAPILMIŞTIR VE YÜKLEME SIRASINDA SİZE NET PASSORT HESABI VE ŞİFRE SORMAKTADIR....

KESİNLİKLE YÜKLEMEYİNİZ VE GİRİŞ YAPAMAYINIZ BU HACKERLERİN SON TAKTİĞİDİR MALİNİZ VE ŞİFRENİZİ GİRDİĞİNİZ TAKDİRDE ŞİFRENİZ HACKERLARIN ELİNE GEÇECEKTİR SON SÜRÜM MSN 7.5 DİR. BU MESAJI MÜMKÜN OLDUĞUNCA LİSTENİZDEKİNLERE İLETİN..

KAYNAK:internethaber.com
ozti - avatarı
ozti
Ziyaretçi
14 Mart 2006       Mesaj #12
ozti - avatarı
Ziyaretçi
2248421lv
Tayvanlı Antig firması, CeBIT-Hannover’de satışa hazır ilk yakıt hücreli dizüstü bilgisayarı tanıttı. Metanolden elektrik üreten dizüstü, 9 saate kadar kesintisiz çalışabiliyor.
Sponsorlu Bağlantılar

HANNOVER - Hannover’de devam eden dünyanın en büyük teknoloji fuarında ilk ticari yakıt hücreli dizüstü bilgisayarı görücüye çıktı. Tayvanlı Antig firması ilk yakıt hücreli bilgisayarın 2007 başında raflarda olacağını açıkladı. Şirket, ilk metanollü dizüstünün 9 saat aralıksız çalışabileceğini duyurdu.
Antig firmasının piyasaya süreceği ilk yakıt hücreli bilgisayar, lityum-iyon pil ile metanol teknolojisinin bir melezi olacak. Yakıt hücreli bilgisiyarlar enerjiyi depolamak yerine, metanolü elektrokimyasal bir reaksiyonla çözerek elektrik üretiyor. Yakıt hücreli bilgisayarlar metanol kartrujlarıyla ‘şarj ediliyor’.

METANOL KARTRUJLARI
Hibrit olarak tanımlanan ilk yakıt hücreli bilgisayarların, metanol kartrujları CD sürücüleri gibi dıştan erişimli yuvalara takılacak. Yakıt hücreli bir dizüstü bilgisayarın pazara sürülmesi, söz konusu metanol kartrujlarının da perakende satış kanallarına yaygınlaştırılmasıyla mümkün olacak. Ürünün fabrikadan çıkmasından sonra, teknik desteğe ilişkin yan süreçlerin de bir yıl alması bekleniyor.


Kaynak > Ntv/Msnbc

ozti - avatarı
ozti
Ziyaretçi
15 Mart 2006       Mesaj #13
ozti - avatarı
Ziyaretçi
America Online’ın AOL Instant Messenger’ını hedefleyen bir virüsün kurbanlar ile muhabbet eden ilk virüs olduğu söyleniyor.


Güvenlik firması IMlogic’ göre IM.Myspace04.AIM adı verilen virüs, "lol thats cool[sic]" mesajını göndererek kötü amaçlı kod içeren clarissa17.pif dosyası için bir URL gönderiyor. Şüphelenen kullanıcılar cevap yazdığında ise virüs "lol no its not its a virus [sic]" diye cevap veriyor.
Virüsün güvenlik yazılımlarını kapatıyor, sisteme bir arka-kapı kuruyor ve sistem dosyalarında değişiklik yapıyor. Daha sonra kendisini kurbanın kontak listesine göndermeye başlıyor. Fakat virüsün bulaştığı sistemin kullanıcısı bu mesajları göremiyor.
IMlogic firmasından Andrew Burton bunun bir ilk olduğunu, virüsün geniş çapta yayılmayacağını fakat saldırganların yeni teknikler denediklerini belirtiyor.

Kaynak > ZD net UK
Sorrow - avatarı
Sorrow
Ziyaretçi
18 Mart 2006       Mesaj #14
Sorrow - avatarı
Ziyaretçi
Üzerindeki her tuşun isteğe bağlı olarak programlanabildiği Optimus klavyeleri yakında piyasaya sürülecek. Oynadığınız oyuna ya da kullandığınız programa göre anlık olarak programlanacak olan tuşlar sayesinde her şeye kolayca ulaşabileceğiz.Kısayolunu oluşturduğunuz programın ikonunu tuşların üzerinde görebileceksiniz. 2006 yılı içinde piyasaya sürülecek olan klavyelerin fiyatları henüz belli değil.

keyb 003
keyb 002
qua
psd
keyb 001
...::AYAZ::... - avatarı
...::AYAZ::...
Ziyaretçi
24 Mart 2006       Mesaj #15
...::AYAZ::... - avatarı
Ziyaretçi
Sabit diskler artık saniyede 10 bin tur atacak hıza ulaştı, ancak kimi kullanıcılar için bu bile yeterli değil. Gigabyte firmasının alternatifi, disk içermeyen bir yapıyla sınırları 'parçalıyor'

Filmler, şarkılar, fotoğraflar derken çoğu kişi için bilgisayar hayat kayıt deposu haline geldi. Ancak bütün bunları saklayan sabit disk ler çoğu zaman isteklerimize yetişmekte zorlanıyor. Şu an dakikada 10 bin tur atan diskler bile satılıyor ancak onlarla bile yetinmeyenler var. Gigabyte imzalı bir alternatifse dünyanın en hızlısı olduğunu iddia ediyor ve bunu da ispatlıyor. Sistemin en büyük sırrı hareketli bir parça içermiyor oluşu. Veriyi saklamak için disk yerine RAM belleklerini kullanıyor. Üstünde dört bellek yuvası var ve tek olarak satılan en büyük bellek 1 GB kapasiteli olduğu için bu cihazın size sunduğu sabit diskin toplam kapasi-tesi 4 GB oluyor. 150 dolarlık fiyatı karşılığında sadece 4 GB sunabildiğinden ve RAM belleklerin beraberinde gelmiyor oluşundan dolayı seçenek-lerin en pahalısı olduğu söylenebilir. Bütün bunları bir kenara bırakırsak saniyede 150 MB veri transferi yapabilen bir cihaz için herhalde görüşler değişebilir. Bilgisayarınızı kapattığınız zaman içindeki verilerin kaybolmaması kartın üstündeki pil ile sağlanıyor. Bilgisayar açıkken şarj olan bu pilin kapattığınız zaman ömrü sadece 10 saat. Dikkatli olmakta fayda var.

Kaynak Buyrun :..:
http://www.radikal.com.tr/ek_haber....sa&haberno=2765

buyrun arkadaslar
ozti - avatarı
ozti
Ziyaretçi
24 Mart 2006       Mesaj #16
ozti - avatarı
Ziyaretçi
Microsoft beş yıllık bir bekleme sürecinden sonra tarayıcısı İntenet Explorer ı güncellemek istiyor.
Şirket suan için zaten İnternet Explorerın sonraki 2 wersiyonuna sahip bulunmakta.
Tamda Microsoft yöneticilerinin tarayıcı hakkındaki yeni özellikler hakkında bilgi wermedikleri düşünülerken.Yöneticilerden tarafından tarayıcıyla ilgili olarak geliştirilmiş bir tarayıcıya ait yeni duyumlar alındı.
Microsoft 20 Martta Microsoftun Ocak ayında yayınladıgı IE 7.0 Beta 2 yi yayınlamasından sonra kullanıcı arabiriminin bir sayısını içeren internet explorerın 5335 numaralı 7.0 versiyonunu yayınladı.
Microsoftun 2006 geliştirici/dizayncı konferansında Microsoft başkanı Bill Gates 20 Martın anafikri olarak İntenet Explorer 7.0 ın çizginin sonu olmayacagını belirtti.
Gates aldıkları duyumların kullanıcıların bu wersiyon için çok fazla bekledikleri düşüncesi yönünde oldugunu fakat yeni tarayıcının çok daha hızlı oldugunu belirtti.
Şu an için zaten sonraki 2 diğer wersiyon üzerindede çalıştıklarını bildiren Gates bu nedenle çok hızlı hareket ettiklerini we sonuclarının oldukça büyük fırsatlar olusturacağını ekledi.
Gates Microsoft geliştiricilerine we Microsoftun kendi çalışanlarına da sürpriz olacak yeni bir wersiyon için dokuz ay gibi bir süre düşündüklerini belirtti.Buna karsılık Microsoft İnternet Explorer takımı genel menajeri Dean Hachamovitch dokuz ayın cok kısa fakat on sekiz ayında fazla uzun bir süre olacagı görüşünde.

Kaynak > http://www.eweek.com/article2/0,1895,1940597,00.asp

ozti - avatarı
ozti
Ziyaretçi
26 Mart 2006       Mesaj #17
ozti - avatarı
Ziyaretçi
oyun7xp5wu

Son dönemde Türkiye'de giderek yaygınlaşan bir oyun çocukların geleceğini sinsice karartıyor.

Malezyalı bir bilgisayar tasarımcısı tarafından hazırlanan ve son dönemlerde Türkiye'de giderek yaygınlaşan ''Knight Online'' adlı oyun, çocukları bilgisayar bağımlısı yapmakla kalmıyor, oyunda kullanılan silahları satın almak için yüklü miktarda para da harcatıyor.

AA muhabirinin yaptığı araştırmaya göre, ''Knight Online'', çocuklara para kazanma ve sürekli başarı elde etme hırsı kazandırıyor. Online oynanan bu oyunda oyuncular arasında oluşan pazar, bilgisayar karakterlerinin oyunun çok yaygın olduğu yabancı ülkelerde 10 bin dolara kadar yükselen fiyatlarla satılmasına yol açıyor.

İnternetten ücretsiz indirilebilen, dünyanın çeşitli noktalarındaki kişilerle aynı platformda oynanabilen Knight Online'de El Morad (İnsanlar) ve Karus (Orclar) ırklarının kıyasıya savaşı söz konusu.

Seçilen karakterle şehirlerin civarında bulunan çeşitli yaratıkları öldürerek sanal para, eşya ve puan kazanmayı amaçlayan oyunda, kazanılan puanlarla seviye yükseltilerek daha güçlü özellikler elde edilebiliyor. Seviye arttıkça bölüm atlamak için daha çok puan kazanmak zorunda olan oyuncular, sanal paralarla kendilerine silah ve giysi gibi malzemeler de alabiliyor.
Buraya kadar 3 boyutlu oyunlarla altyapısı ve tarzı benzeyen oyunun belirli bir sonu olmaması ve ücretsiz olarak her yaş grubundaki bilgisayar kullanıcıları tarafından oynanabilmesi ''bilgisayar bağımlılığına'' adeta davetiye çıkartıyor.
Birden fazla kişiyle online olarak oynanabilen oyunlarda, sanal evrende bir karakter oluşturup, çeşitli yetenekler ve güçlerle en üst seviyeye ulaşmak hedefleniyor.

KARAKTER VE MALZEMELERİN FİYATI

Oyunda yaratılan karakterlerden silahlara kadar bir çok unsur, sanal platformda paylaşıldığı gibi gerçek para karşılığında da alıcı buluyor. Bu nedenle para kazanma hırsı veren oyun nedeniyle çok sayıda kullanıcı saatlerini bilgisayar karşısında geçirerek, en üst seviyede, güçlü bir karaktere sahip olmayı hedefliyor.
Knight Online'de 60. seviyedeki bir oyuncu karakterini, silahsız ve kıyafetsiz olarak 150-170 YTL arasında, 65. seviyede 300 YTL'ye kadar satabiliyor. Ayrıca, oyunda kullanılan silahların fiyatı 50-300 YTL arasında değişiyor.
Silahlar, malzemeler ve karakterler ne kadar sanal olsa da, gerçek paralar kullanılıyor. Bir kullanıcı geliştirdiği karakter için aldığı para karşılığında şifresini ve kodlarını alıcıya veriyor.
Alışveriş çoğunlukla yüz yüze olmasına karşın daha önceden birbirlerini tanıyan kullanıcılar, internet üzerinden de ödeme yapıyor. Ancak, kredi kartı veya internet bankacılığı kullanımı için yaşı uygun olmayanlar, alışveriş için internet kafeleri tercih ediyor.

Dünya üzerinde 3 milyondan fazla online üyesi bulunan oyunda, kullanıcılar üst düzey karakterlere sahip diğer oyuncuların şifrelerini ve kodlarını kırmaya çalışıyor. Bir Türk hackerin bu yöntemle elde ettiği karakterleri satarak on binlerce dolar kazandığı iddia ediliyor.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Özel Başkent Üniversitesi Adana Hastanesi doktorlarından Psikiyatr Dr. İbrahim Bilgen, günümüzde yaygınlaşan internet ve bilgisayar kullanımıyla çok sayıda çocukta dürtü denetim bozukluğunun gözlendiğini belirtti.
Bilgen, çocukların adeta bilgisayar oyunlarının içine hapsolduğunu, sanal dünyanın içinden çıkamaz halde saatlerce ekran karşısında durduğunu söyledi. Birçok bilgisayar oyunu gibi ''Knight Online''nin de çocuklarda
bağımlılık yaratabileceğini ifade eden Bilgen, şunları kaydetti:

''Çocuklar, bu oyunlar karşısında asosyal bir yapıya sahip oluyor. Annesinin odasına bıraktığı yemeğin bile farkına varmadan yaklaşık 48 saat oyun oynamış bir çocuğun ailesi ilk kez yardım için geldiğinde önce şaşırdım. Ancak, son dönemlerde bu tip şikayetler giderek artmaya başladı. Çocuklar odadan çıkmaya, hatta su, tuvalet gibi ihtiyaçlarını bile karşılamaya gerek duymuyor. Yarattığı sanal dünya içinde kendine yer edinmeye çalışıyor. Özellikle çocuklar, yüz yüze iletişim yerine sanal dünyayı tercih ediyor. Bilgisayar kullanıcıları, tüm gün ve gece bilgisayar başından kalkmadan oyundaki karakterini yöneten, hayattan kopuk kişiler haline geliyor.''
Bilgen, çekingen ve sosyal ortamdan uzak duran bu çocukların, sosyal anksiyete rahatsızlığına sahip olduğunu, internet ve online oyunları bağımlılık halinde kullandığını anlattı.
İbrahim Bilgen, ailelerin belli bir ölçüde bu tip oyunlara kısıtlama getirmesi gerektiğini, çocukların sosyal aktivitelere motive edilmesinin bilgisayardan uzaklaşmanın en önemli yolu olduğunu söyledi.

Kaynak > İnternetHaber
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Nisan 2006       Mesaj #18
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Microtek’in 5M piksel’lik yeni modeli İnfronic tarafından pazara sunuldu. Microtek MV500, yine küçük, hafif ama daha gelişmiş teknik özelliklere sahip.

Geçtiğimiz yıl İnfronic tarafından pazara sunulan ve hem çok uygun fiyatı hem de küçük boyutuyla dikkat çeken Microtek mini dijital video kameranın yeni modeli pazara sunuldu. İnfronic tarafından satışına başlanan Microtek MV500, 5M piksel çözünürlüğe sahip.

Microtek MV500, küçük ve hafif. Sadece 170 gr ağırlığında olan ürün bu özelliği ile çocuklar, gençler ve kadınlar tarafından tercih ediliyor. 270 derece dönebilen 2 inç büyüklüğünde LCD ekranı bulunan ürünün ekran çözünürlüğü ise 4000 x 3000. Video çekiminin yanı sıra fotoğraf çekme olanağı da sağlayan ürün ayrıca MP3 çalar, ses kaydedici, USB disk ve web kamera olarak da kullanılabiliyor. Jpeg formatındaki resimleri, ASF ve AVI formatındaki görüntüleri, MP3 müzik dosyalarını ve WAV formatındaki ses dosyalarını destekleyen Microtek MV500, şarj edilebilir Li-Ion pil ile çalışıyor. Aynı zamanda 4 adet kalem pil ile de kullanılabilen ürün böylece hiçbir zaman pil sorunu yaşamadan her yerde, uzun süreli çekimler yapılabiliyor. Üzerinde 32MB’lık bellek bulunan ürüne ayrıca SD kart da takılarak bellek artırılabiliyor. 10 saniye beklemeli otomatik çekim yapabilen ürüne tripod takılabiliyor. Çekim yapılmadığında kamera otomatik olarak kapanıyor; gereksiz pil tüketimi önleniyor.

Televizyona ve bilgisayara bağlanabilen kameranın DPOF özelliği sayesinde resimler kolayca yazıcıdan basılabiliyor. Kullanımı son derece kolay olan MV500’de tuşların yerleşimi, menüler arasındaki geçişler son derece rahat ve kolay.

120copy

Microtek MV500 dijital video kameranın bazı teknik özellikleri ise şöyle:
- MPEG4 (640x480)10 fps, AVI (640x480),
- 12X dijital zum,
- 5.1M piksel CMOS çözünürlük,
- USB 2.0, MP3 çalar,
- TV ve bilgisayara bağlanabilir,
- 5 farklı flaş modu (gözlerin kırmızı çıkmasını engelleyen filtreli),
- 32MB bellek, SD kart yuvası,
- 2 inç renkli LCD ekran (270 derece dönebiliyor),
- Win 98/00/ME/XP ve Mac uyumlu,
- Li-Ion pil (Nokia cep telefonlarına uyumlu) ya da 4 adet AAA kalem pil ile çalışır,
- 170 gr ağırlığında, 112x67x50 mm boyutlarında,
- Fiyat: 239 USD+KDV
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Nisan 2006       Mesaj #19
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Aşağıdaki resim şu anda işlemcimin üzerine takılı olan soğutucuya ait. Neredeyse hiç kapanmayan bilgisayarımın gürültüsünden rahatsız olmaya başladığımdan beri, ses çıkartan her şeye “sessiz” bir çare arıyorum. Bugün yaşadıklarım, Şahin’in blogundaki overclock yazılarından sonra, beni de bu konuda bir şeyler yazmaya itti.

silenttower

Sessizlik derdine düştükten sonra, ilk iş olarak üzerinde fan bulunmayan bir anakart aramaya koyuldum. Kuzey ve güney köprüleri üzerinde pasif soğutma blokları bulunan Abit AW8-MAX bu iş için oldukça uygundu. Anakartın SoundMAX ses kartı, overclock için sunduğu seçenekler ve diğer işlevleri de hoşuma gidince, hemen kasaya taktım ve çalıştırdım. İşlemciyi overclock denemelerinde kullanacağım için, soğutmada Intel fan yerine Thermaltake’in Silent Tower adlı soğutucusunu tercih ettim. Bu soğutucunun boyutları işlemciyle birlikte gelen soğutucudan oldukça büyük olduğundan, kasa kapağında bulunan ve işlemci soğutucusunun dışarı attığı sıcak havanın doğrudan kasadan çıkmasını sağlayan AirDuct’ı sökmek zorunda kaldım. Fakat taktıktan sonra, doğru bir seçim yaptığımı anladım. SilentTower işlemciyi yaklaşık 12 derece fazla soğutabiliyordu. Geriye tek bir sorun kalmıştı, o da tahmin edilebileceği üzere ses idi.

Kasa içerisinde yer alan iki adet fanı söktükten sonra gürültü biraz azaldı. Fakat bu noktada durmak istemedim ve Silent Tower’ın üzerindeki fanı da söktüm. Yerine, potansiyometreye bağlanabilen, 80mm boyunda bir fan taktım. Ortalama 2500 RPM hızında dönen eski fandan sonra, 1400 RPM hızına düşen fan, gürültü sıkıntımın büyük bölümünden kurtulmama sebep oldu. Bu yeni çözümün bir güzel yanı da, 5.25” yuvasına taktığım kontrol mekanizmasıyla hız ayarını istediğim an değiştirebilecek olamm. Overlock denemeleri yapacağım zaman bu fanı 5000 devire kadar çıkartarak eskisinden güçlü bir soğutmaya, günlük kullanımda ise yaklaşık 1400 RPM’de sessiz bir çalışma ortamına kavuşuyorum.

Alıntıdır.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Nisan 2006       Mesaj #20
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Microsoft’un 2010’a kadar destekleyeceğini açıkladığı Windows 2000 işletim sistemi, yeni güvenlik güncellemeleriyle donatılan Internet Explorer 7’yi çalıştıramayacak. CNET.com - Microsoft, Internet Explorer tarayıcısının yeni kuşak sürümü IE7’nin Windows 2000 işletim sistemini desteklemeyeceğini duyurdu. Yetkililer bunun nedenini ‘ömrünün sonuna gelmiş işletim sistemi için gereksiz bir maliyet’ olarak açıklıyor. Şirketin IE7’yi sadece Windows Service Pack 2’yi yüklemiş kullanıcılara açacağı belirtiliyor. Microsoft yetkilileri, Windows 2000’in ömrünün sonuna geldiğini ve IE7’nin bu işletim sistemine uyumlu hale getirilmesinin çok masraflı olacağını savunuyor. Microsoft’un bir amacı da Service Pack 2’nin olabildiğince çok sayıda kullanıcıya ulaşmasını sağlamak. Windows 2000 bu yılın Temmuz ayında Microsoft’un ‘extended support’ köşesine çekilmiş olacak, bu bölümde şirket artık işletim sistemi için yeni tasarım değişiklikleri veya özellik eklemeleri gibi ricaları kabul etmeyecek. KARAR FIREFOX’A YARAR Windows kullanıcıları ise, 2010 yılına dek destek sözü verilen bir işletim sisteminin IE7 gibi önemli bir tarayıcı güncellemesinden yararlanamamasını eleştiriyor. Kullanıcılar SP1 destekli IE6 çalıştıran bir Window 2000’in bu Temmuz’da IE7 betasının çıkmasıyla ‘demode’ kalacağını belirtiyor. Kimi kullanıcılar ise, Microsoft’un bu kararının Firefox’un başını çektiği alternatif tarayıcılar kampına yeni kullanıcılar kazandıracağını düşünüyor.

Benzer Konular

4 Aralık 2016 / gokhan404 Akademik
15 Mayıs 2019 / c0lin Oyunlar
1 Ekim 2013 / Ziyaretçi Soru-Cevap