Arama

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler - Sayfa 4

Güncelleme: 8 Ekim 2017 Gösterim: 249.338 Cevap: 665
Morrigan - avatarı
Morrigan
Ziyaretçi
26 Nisan 2006       Mesaj #31
Morrigan - avatarı
Ziyaretçi
MİCROSOFT'TAN YENİ INTERNET EXPLORER

Sponsorlu Bağlantılar
Dünyanın bir numaralı yazılım şirketi Microsoft, İnternet Explorer'ın yeni bir deneme versiyonunu çıkardı.

Microsoft'un İnternet Explorer'ın geliştirilmesinden sorumlu yetkilisi Dean Hachamovitch, İnternet Explorer 7'nin 3. beta versiyonunu, İngilizce bilen kullanıcıların Microsoft'un web sayfasından ücretsiz olarak indirebileceklerini açıkladı.

IE 7'nin daha önce çalışırken durmasına yol açan sorunların da giderildiğini belirten Hachamovitch, önceki test aşamasında en çok sorunun bankacılık işlemleri ve yeni web siteleri açıldığında güvenlik değişimleri yüzünden yaşandığını, bu sorunların giderildiğini kaydetti.

Microsoft, ayrıca yeni beta versiyonunda, açık kaynak Firefox yazılımında olduğu gibi, bir pencerede birden çok "sekme" görme olanağı sağlıyor.

Yeni işletim programı Vista'yı gelecek yılın başlarında piyasaya çıkaracağı sanılan Microsoft'un, IE 7'nin nihai versiyonunu haziran ayında çıkarması bekleniyor.

Kaynak : haber10

ozti - avatarı
ozti
Ziyaretçi
28 Nisan 2006       Mesaj #32
ozti - avatarı
Ziyaretçi
Internet2'de rekor: Saniyede 8.8 Gigabit

Sponsorlu Bağlantılar
Yeni kuşak internet olarak olarak nitelenen 'ultra-hızlı' Internet2 ağı üzerinde, bilim insanları saniyede 8.8 Gigabit veri iletimi gerçekleştirdi.

internet27qc

ASSOCIATED PRESS

Güncelleme: 15:27 TSİ 27 Nisan 2006 Perşembe

NEW YORK - Internet2 sayesinde, gelecekte bilim insanları dünya çapındaki teleskopları birbirlerine bağlayarak, ortak bir sistem oluşturabilecek. Internet2 konsorsiyumunun başkanı Douglas Van Houweling, yeni kuşak internetin 2007'nin sonbaharında hazır olacağını söyledi. Uzmanlar, son elde edilen değerin Internet2'nin teorik olarak 10Gbps hızına erişebileceğini gösterdiği vurguluyor. Bu, mevcut genişbant bağlantıların binlerce katı demek.


Internet2 üzerindeki veri iletim hız denemesi Tokyo ile Amsterdam üniversiteleri arasında yapıldı. Veri önce Tokyo'dan Seattle'a gönderildi, sonra da Amsterdam'dan Chicago'ya ve en sonunda Tokyo'ya geri döndü.


Daha önceki rekor saniyede 7.99 Gigabit'ti. Van Houweling, yeni internet ağı sayesinde yüksek çözünürlüklü fimleri indirmenin sadece 'birkaç saniye' süreceğini belirtiyor.

10 FARKLI DALGABOYU
Internet2 ağı, özellikle üniversiteler arasında kurulacak ve ilk etapta bilimsel amaçla kullanılacak. Üniversiteler ve araştırma kurumları verileri, birbirleri arasında değiştirecek. Internet2 ağı için yeni kabloların döşenmesi gerekecek. Internet2 kabloları, tek şerit üzerinden 10 ayrı dalgaboyunda veri iletimi yapabilecek. Kablo kapasitesinin 100 Gbps olması gerekiyor.


YÜZLERCE TELESKOP TEK SİSTEME DÖNÜŞECEK
Internet2'yi geliştiren yüzlerce üniversitenin ortak olduğu konsorsiyumun başkanı Van Houweling, Internet2'nin esas işlevinin bilimsel olduğunu vurguluyor.


Yeni kuşak internet ağları sayesinde astronomlar dünya çapındaki radyo teleskoplarını birbirlerine bağlayarak, tek bir gözlem aracı oluşturabilecek. Internet2 sayesinde, dünyanın herhangi bir üniversitesindeki fizikçiler, Cenova'daki dünyanın en büyük parçacık çarpıştırıcısına bağlanabilecek.

Van Houweling, gelecekte yapılacak uygulamalar için saniyede 10 Gigabit'in dahi yetersiz kalacağını, o nedenle daha da yüksek hız sınırlarına erişmek niyetinde olduklarını ifade etti. Yeni kuşak internet ağı Van Houweling'un adını açıklamadığı bir şirket tarafından idare edilecek.



Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Nisan 2006       Mesaj #33
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
benqz2808fe
Cep telefonu ve MP3 çaları biraraya getiren küp şeklindeki BenQ Z2, özellikleriyle tam bir müzik telefonu. İlginç ve şık tasarımı, ilginizi çekecek.
FM radyo, MP3 çalar, cep telefonu ve 1.3 megapiksel kamera gibi 4 ayrı işlevi biraraya getiren BenQ Z2, küpü andıran özel tasarımıyla dikkat çekiyor. Telefon, üstün MP3 özelliklerine sahip ve 3D surround ses veriyor. Beş yönlü dolaşım tuşu, özel olarak tasarlanmış tuş takımı ve kare görünümüyle mevcut cep telefonu modellerine farklı ve eğlenceli bir alternatif oluşturuyor. Normal, bas, rock, güncel, caz ve klasik modlarını da içeren altı farklı equalizer arasından seçim yapabiliyorsunuz.

benqz21wu
Telefonun tasarımı Apple ürünlerini hatırlatıyor.
Multimedya telefon
Tek ve tüm liste tekrarı ve karışık çalma modlarıyla her zevke hitap eden telefon, ID3 V2 fonksiyonu ile çalan şarkının sözlerinin ekranda görünmesini sağlıyor. 20 radyo kanalını hafızaya alabilen FM radyosu ve kulaklığı ile kaliteli sesi kullanıcılara sunuyor.

Düşük kapasiteli hafıza, SD kart ile artırılabiliyor
1.3 megapiksel entegre kamerası bulunan BenQ Z2'nin 58 MB hafızası, Mini SD kartla arttırılabiliyor.

Bilgi: http://www.benqmobile.com.
Fiyat: 250 Euro + KDV
Satın al: Hepsiburada
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Nisan 2006       Mesaj #34
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
data803pb

Multimedya özellikleri artan cep telefonları için Samsung'dan güzel bir haber geldi. Yüksek hızda veri transferi imkânı sunan yeni hafıza kartı SDN'de. Dünyada çip üreten az sayıdaki firmadan biri olan Samsung'un ar-ge takımı, cep telefonları için 2 GB'lık yeni hafıza kartı (MMCmicro) ürettiğini duyurdu. Aslında dikkat çeken tek şey, veri kapasitesi değil. Verinin okunma ve taşınma hızı da oldukça iddialı. Samsung'un belirttiği bilgilerde, yeni üretilen kartın diğer hafıza kartlarından 3,5 kat daha fazla hıza sahip olduğu söyleniyor. Henüz piyasalarda olmayan bu hafıza kartının, multimedya özellikleri barındıran telefonların hızına hız katması bekleniyor.
samsung2gbmmc1az
Samsung'un minik ürünleri neredeyse bir DVD'nin yarısı kadar veri taşıyabiliyor.
Yakında piyasada
12mm x 14mm x 1.1mm ölçülerine sahip olan yeni hafıza kartı, adaptörler yardımıyla diğer kart okuyucular tarafından da okunabiliyor. Ürün, 1 GB ve 2 GB olarak piyasaya sürülecek. 1 GB'lık olan model, 2006 sonlarına doğru satışa sunulabilecek. Fiyatlar konusunda ise hiçbir bilgi paylaşılmamış durumda.

Hız farkı
Cep telefonlarında giderek artan hafıza ihtiyacını yüksek kapasiteli bir kart ile karşılamaya çalışanlar da çok iyi bilirler ki, örneğin 512 MB hafıza kartı barındıran bir telefonun açılışında veya hafıza kartı içerisinde dolaşmaya çalışıldığında, bu işlem bazen dakikalar alabiliyor.

Samsung'un geliştirdiği bu yeni ürünün, diğer rakiplerin daha fazla çalışmasına sebep olmasını, kullanıcıların zamanının boşuna harcanmasına da engel olmasını bekliyoruz.

Bilgi için: Samsung
ozti - avatarı
ozti
Ziyaretçi
2 Mayıs 2006       Mesaj #35
ozti - avatarı
Ziyaretçi
madeinexpress14wv

Microsoft’tan yeni bir yarışma daha. Programlama ile daha çok hobi olarak veya öğrenci olarak uğraşanlara yönelik bir yarışma. Visual Studio 2005 Express edition’ları ve SQL Server 2005 Express edition ile proje hazırlamaya yönelik bir yarışma.

madeinexpress28qa

Yarışmanın detayları:

Yarışma iki aşamadan oluşuyor. İlk aşamada Express edition’larla ne yapabileceğinizi anlatıyorsunuz. Yani fikrinizi sunuyorsunuz. İkinci aşamada fikriniz finale kalırsa, o fikri/projeyi Express edition’larla gerçekleştiriyorsunuz. Ödülü çok büyük bir rakam değil ama kendi reklamınızı çok iyi yapabileceğiniz bir ortam. Büyük ödül 10.000 $ (aslında öğrenciler için az para da değil ) Eğlenceli bir yarışmaya benziyor. İngilizcesine ve yaratıcılığına güvenen arkadaşlar bence mutlaka katılmalı. Bence bu yarışma ile Microsoft yine insan avına çıktı. Bir yerlerde unutulmuş genç yetenekleri bulmaya çalışıyor. Düşünsenize, 10.000 doları bir insan kaynakları danışmanlık şirketine verseniz, size bu kadar çok ve kalifiye adam bulamaz bence. Yoksa Microsoft yeni bir akım mı başlatacak. Diğer firmalar da bu tür yarışmalar düzenleyerek, insan avına çıkacak mı? Bekleyip görelim…

Yarışmanın Detayları : http://www.madeinexpress.com
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Mayıs 2006       Mesaj #36
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler

Microsoft firmasının yeni işletim sistemi “Windows Vista”nın, piyasa sürümünün yine ertelenebileceği açıklandı.



Gartner araştırma firmasından yapılan açıklamada, yeni işletim sisteminin açıklandığı sürede piyasaya çıkamayacak kadar karmaşık olduğu belirtildi. Açıklamada, Microsoft’un daha önce piyasaya çıkmasıbeklenen ancak Ocak 2007’ye ertelenen bu ürünün piyasaya sürümünün Nisan-Haziran 2007’de olabileceği kaydedildi.





Microsoft firması sözcüsü ise Gartner’in bu raporunu doğrulamayarak, “Windows Vista”nın planlandığı tarihte piyasaya çıkacağını söyledi.

Longhorn olarak da bilinen yeni işletim sistemi Vista’nın ilk olarak 2005’te piyasaya çıkacağı açıklanmış, daha sonra 2006’nın ikinci yarısına ertelenmişti. Firma, son olarak bu yeni işletim sisteminin iş dünyasına yönelik bazı versiyonlarının planlandığı gibi Kasım’a kadar, ev kullanımı tipi tüketici versiyonununsa 2007 Ocak ayında piyasaya çıkacağını bildirmişti.

Vista’da Windows Vista Business, Windows Vista Enterprise, WindowsVista Home Basic, Windows Vista Home Premium, Windows Vista Ultimate ve Windows Vista Starter olmak üzere 6 sürüm yer alacak.

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Mayıs 2006       Mesaj #37
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
amd


AMD bu hafta müşterilerini tekli-çekirdek Opteron işlemcilerinin bazılarında dengesizlik olabileceği konusunda uyardı. Sorunun sıcaklıkla ve test ortamında ortaya çıktığı ama Opteron'larda hata olmadığı bildiriliyor. AMD, etkilenen işlemcileri single-core Opteron x52 (2.6 GHz) ve x54 (2.8 GHz) işlemciler olarak belirtti. Bunlar 2005 sonunda ve 2006 başında üretilmiş işlemciler.
AMD dengesizliğin sadece kayar noktalı kodlama işlemlerinde ve test ortamında ortaya çıktığını, herhangi bir ticari uygulamadan kaynaklanan şikayet olmadığını açıkladı. Sorunun ortaya çıkması için CPU ve çevre sıcaklığının yükselmesi gerekiyor. AMD sözcüsü John Taylor basın raporlarında Opteron'un hatası olmadığını ve problemin sadece test ortamında ve olağandışı koşullarda kendini gösterdiğini açıkladı. Taylor internetnews.com'a yaptığı açıklamada; "Problem üretim ortamında ya da ticari uygulamalarda görülmedi" dedi. Taylor; "Bu sorunla ilgili müşteri sayısı bir kaç yüz. Bunlarda da bazı değişiklikler yapacağız. Konuyu açıkladıktan sonra bu müşterilerin bazıları da sorun olarak görmediğini söyledi ama buna rağmen kim isterse değiştireceğiz" diye ilave etti.

AMD, kendisine bağlı çalışan OEM ve bilgisayar üreticileri ile sorun olan parça olup olmadığı konusunda çalışıyor. Sorun varsa bedava değişim yapıyor. Haber, Intel'de tam yeniden yapılanmanın duyulduğu bir sırada duyuldu. Intel Başkanı Paul Otellini, katıldığı bir analist toplantısında 1 milyar $'lık tasarruf ve yeniden yapılanma planladıklarını açıkladı.



ozti - avatarı
ozti
Ziyaretçi
7 Mayıs 2006       Mesaj #38
ozti - avatarı
Ziyaretçi
281440elektrikb6tp

ABD'nin California eyaleti, kullanıcılara elektrik hatlarından geniş bant yüksek hızlı internet hizmeti verilmesi için denemelere başladı

California eyaleti Kamu Hizmetleri Komisyonu (CPUC), eyalet çapında ''broadband over power lines-BPL'' (elektrik hattından geniş bant) internet hizmetinin test edilebilmesi için bir uygulama planını devreye soktu.

CPUC üyesi Rachelle Chong, BPL'nin, telefon, kablo ve uydu üzerinden verilen internet hizmetlerine rakip olacağını belirterek, internet hizmeti bedellerinin tüketici lehine düşmesine de yardım edeceğini kaydetti.

Elektrik hattından geniş bant yüksek hızlı internet hizmeti BPL, hali hazırda döşenmiş elektrik kablolarını geniş bant sinyallerini evlere kadar iletmek için kullanıyor.

ABD'de 40 milyon kişi, telefon, kablo ve uydu üzerinden verilen geniş bant internet hizmetinden faydalanıyor.

>Milliyet<

ozti - avatarı
ozti
Ziyaretçi
7 Mayıs 2006       Mesaj #39
ozti - avatarı
Ziyaretçi
firefox4gk
Henüz Nisan ayının ortasında 1.5.0.2 sürümüne güncellenen popüler internet tarayıcısı Firefox, son güncellemenin ardından rapor edilen bir güvenlik açığı nedeniyle 1.5.0.3 sürümüne güncellendi.

Firefox anasayfasında 1.5.x sürümü kullanıcılarının otomatik güncelleme sistemini açarak tarayıcılarını güncelleştirmeleri öneriliyor;

Sözkonusu güvenlik açığı, saldırganların bilgisayarınızda zararlı kodlar çalıştırmasına imkan verebiliyor.

Kaynak: http://www.mozilla-europe.org/tr/

Download adresi :
http://download.mozilla.org/?lang=tr&product=firefox-1.5.0.3&os=win
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Mayıs 2006       Mesaj #40
Misafir - avatarı
Ziyaretçi


Microsoft'un Open Office dosya uzantılarını ne zaman tanıyacağı merak konusu. Microsoft tarafında hala bir hareket yok ama hemen umutsuzluğa kapılmayın.

openofficeorg809qs

OpenOffice.org projesinde yer alan ve OpenDocument vakfının kurucularından Gary Edwards'ın yaptığı açıklamaya göre, yeni bir eklenti ile Microsoft Office artık OpenDocument (ODF) biçimini tanıyabilecek. Yaklaşık bir yıldır üzerinde çalışılan projenin ilk testleri geçtiğimiz hafta sona erdi. Orijinal adıyla “ODF Plugin”kendisini Dosya menüsü altına yüklüyor ve Microsoft Office'in bir parçasıymış gibi çalışıyor.


Microsoft Tarafı Durgun
Yeni çıkacak olan Office 2007'de de OpenDocument desteği Microsoft tarafından verilmiyor. Microsoft'tan hayır olmadığını gören OpenOffice geliştiricileri ise “iş başa düştü” deyip geçtiğimiz sene projeye başlamışlar. Microsoft yetkilileri ise OpenDocument desteğini vermeyi düşünmediklerini, bu biçimin daha az işlevsel olduğunu söylüyorlar.


Kim Kazanacak?
Pek çok kişinin Openoffice kullanmaktaki çekincesi olan farklı dosya tipleri sorununa çözüm gelecek gibi görünüyor. Şu anda piyasada olmayan bu yama anlatıldığı gibi çalışırsa, bu OpenOffice'in Microsoft'a karşı verdiği mücadelede büyük bir hamle olacak. Kimin kazanacağını ise sadece zaman gösterecek.

Benzer Konular

4 Aralık 2016 / gokhan404 Akademik
15 Mayıs 2019 / c0lin Oyunlar
1 Ekim 2013 / Ziyaretçi Soru-Cevap