Alıntı
BurDaYım adlı kullanıcıdan alıntı Merhaba benim bilgisayarım windows oturumu açıldıktan bir kaç dakika sonra donuyor.
Bu bir kaç dakika içinde görev yöneticisini açamazsam güçten kesip tekrar başlatmak zorunda kalıyorum. Görev yöneticisinde baktığımda CPU yu kullanan bir programın bilgisayarı kilitlediğini anladım. Bu hata sistem geri yükleme yaptıktan sonra ortaya çıktı. İşlemi sonlandırdığımda ses aygıtları karıştırıcısı kapanıyor ve ses çıkmıyor hiç bir şekilde bende tekrar yüklüyorum. Yinede bir kaç program açıldığında donma olabiliyor.
Birde msn kendiliğinden kapanıyor bu durumlarda. Ne yapmamı önerirsiniz. Tşk ederim
Bilgisayarınızın başlangıç öğelerine bakmak gerekir sistem geri yükleme yaptığınızı söylemişsiniz sürücülerde bir çakışma olduysa buda neden olabilir ki ses aygıtlarıyla ilgili bir sorununuzda varmış. Donmanın asıl nedeni ve restart atmasının nedenide Virüslerden kaynaknaklanabilir Anti-Virüs yazılımınızı update edip (Güncelleyin) ve full tarama yaptırın. Kendi başınıza halledemiyeceğinizi düşünüyorsanız en sağlıklısı Teknik Servise götürmektir ne varki buradan ancak bukadar yardımcı olabiliyorum. Görmeden de olmuyor....
Alıntı
mr_vain adlı kullanıcıdan alıntı Merhaba arkadaslar ,
Pc Mac numarasını nasıl bulabılırım ?
Başlat menüsünden
Çalıştırı seçin. "
CMD" yazıp enter a basın. Dos ekranına düştüğünüzde
"ipconfig /all" yazın ve enter 'a basın. Ethernet Kartınız ve ağ bilgilerinizin yer aldığı bazı satırlar gelir burda
Fiziksel Adres diye geçen Sizin Mac Adresinizdir Örn: 00-A1-54-98-15-BB gibi...
Alıntı
merrt adlı kullanıcıdan alıntı kısa bir süre önce harddisk bozuldu donanım eski olduğu içn ikinci el disk buldum bilgisayarımdaki sorunların tamamı çözüldü ancak şimdide hertürlü oyunda eski yada yeni oyun açıldıktan bir süre sonra mavi ekran çıkıyor ve bilgisayar yeniden başlatılıyor sizce neden kaynaklanabilir
Bilgisayarınızın Mavi ekrana düşmesinin bir çok sebebi vardır. Kesin yargıyla Hardisk Bozuk demek biraz yanlış olur. Çünkü sonra gidip bir Hdd alırsınız ve takarsınız aynı sorun yine olur sonra iki tane Hdd'niz olur arızalı parçada kalır elinizde
Mavi ekrana düştüğünde verdiği hata kodunu yazarsanız kesin bir sonuç üretilebilir.
Mesela Mavi ekrana düşmesinin nedenleri olarak Donanım çakışması, Aşırı ısınma, Ekran Kartı arızası, Virüsler, Ramlarin arızalı olması v.s bir sürü neden vardır. Hardiskinizde kapalı alan (yani okunamayan verilere ulaşılmadığında) olduğunda da mavi ekrana düşer.
Alıntı
YÜRÜYENADAM adlı kullanıcıdan alıntı MERHABA.
BENİM SORUM ŞU;
YENİ FORMAT ATTIM VE HER AÇLIŞTA SİYAH EKRAN GELİP,30 SANİYE BEKLEDİKTEN SONRA WİNDOWS AÇILIOYOR.
ESKİDEN BIOS A GİRİP BU SANİYEYİ 0 A İNDİRİYORDUM.
AMA NEREDEN YAPTIĞIMI UNUTUTM.
NASIL BU SÜREDEN KURTULUP, OTOMATİK AÇARIZ PC Yİ?
BIOS A GİRMEYİ BİLİYORUM AMA ORDA GALİBA POWER DAN YAPACAKTIK BİR SEÇENEĞİN İÇİNE GİRİYORDUK ORDAKİ SAYACI 0 A İŞARETLEYİP SAVE DEYİP ÇIKIYORDUK. AMA BULAMADIM.UNUTMUŞUM.
SONRA WİNDOWS NORMAL AÇILMAYA BAŞLIYORUDU.
BEN ASUS AMD 1.66 GHZ İŞLEMCİ KULLANIYORUM DDR ON BOARD.
ANA KART: A7VBX-MX SE.
ŞİMDİ PC Yİ AÇARKEN KARŞIMA SİYAH BİR EKRAN ÇIKIYOR ORDA
1-PROSEFYONEL XP KURULUM
2-PROFESYONEL XP KURULUM
3-HOME EDITION KURULUM
ÇIKIYOR.
EN ALTTA DA 30 SANİYE GERİ SAYIM BAŞLIYOR.
BEN ENTER DEDĞİM ZAMAN W. NORMAL AÇILMAYA BAŞLIYOR.
İŞTE BUNUN OTOMATİK OLMASI GEREK NORMALDE.BEN DE OLMUYOR BU.
SAYACIN YANINDA DA F8 E BASIP,ONARIM MERKEZİNE GİREBİLİRSİNİZ DİYOR.
GİRİYORUM.ORDA SEÇENEKLER VAR. İŞTE... GÜVENLİ BAŞLAT,AĞ İLE BAŞLAT,EN SON SAĞLAM AYARLI OLARAK BAŞLAT...
HEPSİNİ DENEDİM OLMADI.
HER ZAMAN YUKARDAKİ SAYFANIN 3 SEÇENEĞİNDEN 1. ENTER DİYORUM O ZAMAN HEMEN AÇILMAYA BAŞLIYOR W.
TEŞEKKÜR EDRİM.
Sorununuz bios ayarlarıyla ilgili bir problem değil. Bilgisayarınızda birden fazla işletim sistemi kurlu olması yada öyle gözükmesinden kaynaklanıyor. Bunu kapatmak için Masaüstünüzdeki
Bilgisayarım simgesine Sağ tuş yapıp
Özellikler'e tıklayın. Sonrasında
Gelişmiş sekmesine tıklayın. Sonrasında
Başlangıç ve Kurtarma bölümündeki
Ayarlar Düğmesine basın.
(Resimleri takip edebilirsiniz.) Önünüze gelen pencereden İşletim sistemleri listesini görme süresini "0" sıfır yapın. Sıfır yaptığınızda bu ekran karşınıza hiç çıkmayacaktır.
Kolay gelsin dostum....