Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 159

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 959.321 Cevap: 2.932
gizemces - avatarı
gizemces
Ziyaretçi
24 Mayıs 2007       Mesaj #1581
gizemces - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar benimde media player bazı dosyaları açmıyor
konu şu.
Sponsorlu Bağlantılar
tv programı ile film kaydını pc ye yapıyorum ve iki hafta öncesine kadar dosyayı rahatça açabiliyordum fakat şimdi açmaya çalıştığımda pc donuyor veya bağlanıyor yazısı ile beni bekletiyor fakat dosyayı açmıyor
media player da küçük boyutlu müzik dosyalarını çalıştırıyor fakt 8 gb olan kaydettiğim film i açmıyor ve görev yöneticimde media player cpu kullanımı %98 civarı görünüyor
disk birleştirme işlemi yaptım oldukça ayrık dosya vardı
fakat yine açmıyor
aniden ne oldu da kapandı tam çözemedim
benim şuanki tahminim donanaım sorunu olabilir gibi
hdd ve ya fan veya herneyse ben tam olarak sorunu anlayamadım
ayrıca pc fanları biraz gürültülü çalışıyor sesini rahatça duyabiliyorum ki
daha önce gece yarısı sessizliğinde uyurken bile duyulmazdı çalışması
bana yardımcı olurmusunuz
sorun ne olabilir
ayrıca bu sorun nedeniyle pc format attım
media player codec lerini de yükledim sürümü 10 a yükselttim vs
kendimce bazı denemeler yaptım
Teknixs - avatarı
Teknixs
Ziyaretçi
25 Mayıs 2007       Mesaj #1582
Teknixs - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
flato adlı kullanıcıdan alıntı

iyi bilsayar kulladığım söylenemez normal bir kullanıcıyım somak sitediğim explorer forum bultenvetin gibi surumlerde özellikle ve sohpet odalarında donuyo hata veriyo yada direk kapanıyo explorerdamı bi sorun var yoksa pcde bunu ynelik eksik bir programmı olabilir? şimdiden teşekkurler ...

Internet explorer 7 yüklemenizi önerebilirim. Bunun dışında kullandığınız java güncelmi bunları kontrol edebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar
Alıntı
gizemces adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar benimde media player bazı dosyaları açmıyor
konu şu.
tv programı ile film kaydını pc ye yapıyorum ve iki hafta öncesine kadar dosyayı rahatça açabiliyordum fakat şimdi açmaya çalıştığımda pc donuyor veya bağlanıyor yazısı ile beni bekletiyor fakat dosyayı açmıyor
media player da küçük boyutlu müzik dosyalarını çalıştırıyor fakt 8 gb olan kaydettiğim film i açmıyor ve görev yöneticimde media player cpu kullanımı %98 civarı görünüyor
disk birleştirme işlemi yaptım oldukça ayrık dosya vardı
fakat yine açmıyor
aniden ne oldu da kapandı tam çözemedim
benim şuanki tahminim donanaım sorunu olabilir gibi
hdd ve ya fan veya herneyse ben tam olarak sorunu anlayamadım
ayrıca pc fanları biraz gürültülü çalışıyor sesini rahatça duyabiliyorum ki
daha önce gece yarısı sessizliğinde uyurken bile duyulmazdı çalışması
bana yardımcı olurmusunuz
sorun ne olabilir
ayrıca bu sorun nedeniyle pc format attım
media player codec lerini de yükledim sürümü 10 a yükselttim vs
kendimce bazı denemeler yaptım

8 gb olarak bahsettiğiniz film acaba dvd bir film mi ? DCD filmleri ancak DVD playerda açabilirsiniz.

Fanlarınızın ötmesinin nedenide fanlar düzenli olarak temizlenmesi gerekir toz kaptığından ses yaparlar. Kontak sprey yardımıyla kolayca temizliyebilirsiniz.
vain - avatarı
vain
Ziyaretçi
25 Mayıs 2007       Mesaj #1583
vain - avatarı
Ziyaretçi
benim sorumda google il e ilgili en üst sıradaki mesela anahtar kelime olarak ALİ yazıyorum bir sürü Ali var nasıl algılıyorda en üst sırada yerini alıyor teşekkürlerMsn Happy
Teknixs - avatarı
Teknixs
Ziyaretçi
26 Mayıs 2007       Mesaj #1584
Teknixs - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
vain adlı kullanıcıdan alıntı

benim sorumda google il e ilgili en üst sıradaki mesela anahtar kelime olarak ALİ yazıyorum bir sürü Ali var nasıl algılıyorda en üst sırada yerini alıyor teşekkürlerMsn Happy

Bu google arama motorunun kendi içinde barındırdığı yazılımla alakalı en ön sayfada; birinci sırada gözüken siteler google'a paralı üye olan siteler yani atıyorum 1 aylık pakete üye oluyosunuz (yanlışım olabilir tam bilmiyorum) google 'da sizin sitenizin metataglarından (anahtar kelime -yani sitenizi anımlarken verdiğiniz değerler-)birisi yazıldığında en önde siz çıkıyorıyor. Üyrlik süreniz boyunca....
vain - avatarı
vain
Ziyaretçi
26 Mayıs 2007       Mesaj #1585
vain - avatarı
Ziyaretçi
evet cevap doğru yeni öğrendim teşekkürler texniksMsn Happy
I3uz_KaLpLi - avatarı
I3uz_KaLpLi
Ziyaretçi
27 Mayıs 2007       Mesaj #1586
I3uz_KaLpLi - avatarı
Ziyaretçi
Uygun cümleleri kullanırsanız ücretsiz olarak en üstlerde çıkmanızda mümkün. Tabi bi çok anahtar kelime arasından en mükemmelerini çekmeniz gerek. Buda biraz zor.

İllede yukarda çıkıcam diyosanız çözüm tabiki birkaç dolardan geçiyor.
gizemces - avatarı
gizemces
Ziyaretçi
28 Mayıs 2007       Mesaj #1587
gizemces - avatarı
Ziyaretçi
SPAM NEDİR? NASIL ÖNLEM ALINABİLİR?

Sürekli aldığımız "bu mesajı bilmem kaç kişiye yollarsanız, ... kurulusu mesaj başına x dolar verecek" veya ''size gelen bu mesaj en az 15 kişiye göndermezseniz başınız dertten kurtulmayacak'', "bu sitede Atatürk'e hakaretler edilmektedir, 20.000 kişi birikince kapatılacaktır "türünden e-postaların gerçekle hiçbir ilgisi yoktur ve SPAM olarak adlandırılır. SPAM kapsamındaki diğer tip e-postalar, bir takım ürün satış ilanları, zincir mektuplar, kaynağı belirsiz virüs uyarıları, dünya bilmem kimler birliği olarak zavallı Afgan kadınlarına veya bilmem kim kuruluşunun dünyayı zehirlediğine vs. yönelik imza kampanyaları, bilmem ne adresinden alınacak program ile surf yaparken para kazanacağımızı anlatan postalar, Microsoft'un yeni programlarına koyduğu bir kodla bütün e-postaları izlemesi, sinemada iğne ile AIDS kapanlar veya böbrekleri çalınanlarla ilgili hikayeler, zavallı hasta bir çocuğun (hep ayni senaryo kullanılır) gönderdiği e-postanın her atılışında bilmem kaç kuruş para kazanacağı ile ilgili postalardır. Bu tür postaların hiçbirinin gerçekle ilgisi yoktur ve tek amaçları bu tür postalar forward edildikçe üzerinde toplanan e-posta adreslerinin toplanmasıdır. Dikkat edilirse imza kampanyalarında bile e-posta adresinizi eklemeniz istenmektedir. Bu zincir mektuplarla toplanan adresler daha sonra pazarlanmakta, "250000 Türk'ün e-posta adresi" gibisinden CDler ile satılmaktadır. Daha sonra bu posta adreslerine abuk sabuk (genelde illegal) ürün ilanları gelmektedir. Bu tür ilanların sonundaki "çıkmak için adresine remove başlıklı bir e-posta göndermeniz yeter" yazısı kesinlikle ciddiye alınmamalıdır.

Genelde bu tür remove cevapları ciddiye alınmamakta, hatta e-posta adresinin doğruluğunu kontrol etmekte kullanılmaktadır. Kullanıcının isteği dışında gönderilen bu tür e-postaların hepsine SPAM adi verilir ve gerek e-posta adreslerinin gereksiz şişmesine, gerekse internet trafiğinin (su anda bir problem teşkil etmese de yakın gelecekte) artmasına yol açarak, gereksiz bir yük oluşturmaktadırlar.

Peki sizin maillerinizin bununla ne ilgisi var? Siz burada belirtilen tür mailleri zaten hiç atmıyorsunuz. Sizin attıklarınız zararsız/komik yazılar, karikatürler, ve üstelik sadece kendi arkadaş çevrenizden birkaç kişiye atıyorsunuz. Olayı tekrar gözden geçirirsek, sizin attıklarınızla, yukarıda belirtilen tür maillerin hiç bir farkı yok.

Sizin yolladığınız mail de o arkadaştan bu arkadaşa gezinerek, en sonunda "To" kısmında 100 kadar arkadaşın adını içererek, bu adresleri toplayan birinin eline geçebilir. Sonuç? "bu kişiler benim mail adresimi nereden buluyor?" dediğiniz olmadı mi hiç? Peki bundan kurtulmanın bir yolu yok mu?

Var.

Aslında bu iğrenç durumdan kurtulmanın, çok kolay, çok zahmetsiz ve çok kısa bir yolu var.

Birden çok kişiye mail atıyorsanız, Mail attığınız kişilerin adresini "BCC" kısmına yazmak.
BCC nedir ? BCC, henüz maillerin varolmadığı zamandan gelen bir terimin kısa yazılışıdır. "Blind Carbon Copy". (Akabinde CC:Carbon Copy). "BCC"'nin CC"'den ve "To"'dan farkı, BCC'ye yazılan adreslerin kimse tarafından görülememesidir. Yani birden fazla kişiye yolladığımız maillerde, arkadaşlarınızın adreslerini BCC'ye yazmak bu sorun için kesin çözümdür.

Bununla birlikte "forward" ettiğiniz maillerin başındaki "---Original Message---" kısmını da silerseniz, hem yollanan maillerin içeriği 10'larca gereksiz satırdan kurtulacak ve böylece okunması kolaylaşacak, hem de mail adresi hırsızlarının işi zorlaşacak. Görüldüğü gibi kolay olan bu çözümün tek zor yani, onu akıl etmek.

Gerçekten böyle bir Spam Mail Ticareti'nden habersiz arkadaşlarınızın böyle bir şey düşünmesine pek imkan yok. Öyleyse bu bilgiyi onlarla paylaşarak hem onları, hem de kendi mail adreslerimizi kurtarmalıyız. Bu mail ticaretinin boyutları hakkında fikir vermesi için sunu da belirteyim ki, duyduğuma göre Amazon.com da kendisine üye olan kullanıcıların bilgilerinin Amazon.com'un mali olduğunu ve onları istediği gibi pazarlayabileceğini iddia etmeye başladı. Varın gerisini siz düşünün. Unutmayın, siz de Internet zincirinin bir halkasısınız, ve bu zincirin daha kaliteli olması için üzerinize düsen görevi yapın. Bu maili arkadaşlarınızla paylaşırken lütfen BCC olarak gönderin.

alıntıdır

Alıntı
Teknixs adlı kullanıcıdan alıntı

Internet explorer 7 yüklemenizi önerebilirim. Bunun dışında kullandığınız java güncelmi bunları kontrol edebilirsiniz.

8 gb olarak bahsettiğiniz film acaba dvd bir film mi ? DCD filmleri ancak DVD playerda açabilirsiniz.

Fanlarınızın ötmesinin nedenide fanlar düzenli olarak temizlenmesi gerekir toz kaptığından ses yaparlar. Kontak sprey yardımıyla kolayca temizliyebilirsiniz.

teşekkür ederim
ben galiba bu sorunu bilmeden deneme yanılma çözdüm
8gb dosyam mpeg olarak televizyondan aldığım kayıt
daha önce çalışıyordu
pc de bir kaç deneme yaptım şimdilik çalışıyor 3,5 gb kayıt aldım sorunsuz açıldı
daha sonra ne olur bilemem
hdd 3 parti programlarla birleştirme yaptım ardından tekrar format şimdi çalıştı
fakat 2 hdd var
sata hdd kaydedip denemedim daha önce ki dosyalarım sata hdd kayıtlıydı
şimdi ıde hdd kayıt aldım
tam olarak sorunun neden kaynaklıdığını bulduğum da yazacağım
tşk
Son düzenleyen gizemces; 28 Mayıs 2007 13:00 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
lasoledad - avatarı
lasoledad
Ziyaretçi
29 Mayıs 2007       Mesaj #1588
lasoledad - avatarı
Ziyaretçi
selam ben kendi sitemin mail adresini msn e kaydettirdim fakat bi sorun var e mail doğrulayamıyorum yani mailime onay kodu gelmiyor bi kaç kez denedim link göndermiyo nasıl yapabilirim bunu acaba?
Teknixs - avatarı
Teknixs
Ziyaretçi
29 Mayıs 2007       Mesaj #1589
Teknixs - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
lasoledad adlı kullanıcıdan alıntı

selam ben kendi sitemin mail adresini msn e kaydettirdim fakat bi sorun var e mail doğrulayamıyorum yani mailime onay kodu gelmiyor bi kaç kez denedim link göndermiyo nasıl yapabilirim bunu acaba?

Aşağıdaki linki takip edin...

https://accountservices.passport.net/reg.srf?id=9&cbid=956&sl=1&lc=1055

vain - avatarı
vain
Ziyaretçi
30 Mayıs 2007       Mesaj #1590
vain - avatarı
Ziyaretçi
bende mail adresi nasıl kapatılır tamamen yok edilir, öğrenmek istiyorum mesela gmail için VE HOTMAİL İÇİN .yardımcı olan altın bulsunMsn Happy