Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 229

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 969.080 Cevap: 2.932
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Şubat 2008       Mesaj #2281
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Msn Happy Bilgisayarınıza bulaşan zararlı yazılımlar Geri yükleme merkezini'ndeki tarihleri silseydi acaba ne yapardınız neyse.. Msn Happy

Sponsorlu Bağlantılar

Daha fazla zorlamayın...

Yedeklerinizi alıp format atın bilgisayarınıza.

Twister - avatarı
Twister
Ziyaretçi
24 Şubat 2008       Mesaj #2282
Twister - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar bazı laptoplarda projeksiyon yaparken görüntüyü hem monitörde hem de projeksiyon cihazından alabiliyorum;fakat bazı laptoplarda ise projeksiyon cihazına görüntü geçtiğinde laptopun ekranı kararıyor ve montörden görüntü alamıyorum.Acaba çift görüntü almak ya da almamak ekran kartından mı kaynaklanıyor?
Sponsorlu Bağlantılar
uzay adamı - avatarı
uzay adamı
Ziyaretçi
24 Şubat 2008       Mesaj #2283
uzay adamı - avatarı
Ziyaretçi
tabi dediğiniz gibi olmasıda mümkün. ama sonuçta formata kadar gidercek vahim bir durum varsa ondan önce olası durumları denemeyi tercih ederim.
çaresiz uğraşların neticesinde birşey olmuyorsa bazen risk alınmalı. aldım ve kısmende olsa işe yaradı. sizede tavsiye ederim
dinazor1962 - avatarı
dinazor1962
VIP ne mutlu Türk'üm diyene
24 Şubat 2008       Mesaj #2284
dinazor1962 - avatarı
Alıntı
Shadow_BoY adlı kullanıcıdan alıntı

O kişiyi listeden silerek Msn Happy .. Herneyse şaka bi kenara ..

kaspersky - yada onun yan ürünü olan AviraAntiVir ' i indir ve kur msn ' den her tür dosya içinde tarayıcı olarak ata programı sorunun çözülür.

selamlar ben kaspersky internet securityi kaydettim 2 gundur msne o dosya gelmiyordu biraz once kiz arkadasimla msnden konustum kasperskyi kaydet bana artik dosya gelmiyor dedim sohbeti ettikten sonra kapattik yeniden actigimda dosya yine geldi ve yazi soyleydi
haha this guy up my street just slammed his 0k car into a telephone pole! I got a pic of it with my cellphone

ve dosya katdet iptal et yazisi cikti arkadasimi telefonla aradim ve kiz mutfakta oldugunu ve msninin acik kaldigini soyledi
arkadasimin mail adresini kullanan bu kisiye nasil bir ders verilmesi gerekir tabi once bu dertten kurtulmak gerekiyor

ek not: arkadasim bilgisayarin basina gittiginde internetinin kesik oldugunu yeni geldigini soyledi
Türkiyem dinazor1962 Türkiyem
I3uz_KaLpLi - avatarı
I3uz_KaLpLi
Ziyaretçi
24 Şubat 2008       Mesaj #2285
I3uz_KaLpLi - avatarı
Ziyaretçi
dinazor1962

Arkadaşım ilk önce sana o yazıyı yazan bir canlı değil bot diyebileceğimiz küçük yazılımlardır. yani senin kız arkadaşın bi şekilde bu virüs/spyı kapmış ve onun kişi listesinde olan ve oturum açan herkese otomatik olarak yollanır.

Çözüm olarak Shadow_BoY un da dediği gibi Kaspersky Antivirüs, Nod32 vb yazılımları yükleyerek bu virüsten kurtulabilirsiniz.

Kısacası suçu başkalarında değil kendimiz aramayıda akıl edebilelim. Bunu bilmiyodunuz artık öğrendiniz arkadaşlarınıza analtırsınız onalrda öğrenir. Kimseye bu mesajlar gitmez..
dinazor1962 - avatarı
dinazor1962
24 Şubat 2008       Mesaj #2286
dinazor1962 - avatarı
Alıntı
I3uz_KaLpLi adlı kullanıcıdan alıntı

dinazor1962

Arkadaşım ilk önce sana o yazıyı yazan bir canlı değil bot diyebileceğimiz küçük yazılımlardır. yani senin kız arkadaşın bi şekilde bu virüs/spyı kapmış ve onun kişi listesinde olan ve oturum açan herkese otomatik olarak yollanır.

Çözüm olarak Shadow_BoY un da dediği gibi Kaspersky Antivirüs, Nod32 vb yazılımları yükleyerek bu virüsten kurtulabilirsiniz.

Kısacası suçu başkalarında değil kendimiz aramayıda akıl edebilelim. Bunu bilmiyodunuz artık öğrendiniz arkadaşlarınıza analtırsınız onalrda öğrenir. Kimseye bu mesajlar gitmez..

TESEKKURLERDE DAHA ONCE YENI RESIMLERIMI KAYDET GIBI BIR YAZI GELIYORDU BEN KIZA KASPERSKYI KAYDETTIM ARTIK GELMIYOR DEDIKTEN SONRA BU YAZI CIKTI YANI ANLADIGIM O KISI HALA BIZIM YAZISMALARIMIZI TAKIP EDIYOR BENDE KASPERSKY INTERNET SECURITY VAR ZATEN
Türkiyem dinazor1962 Türkiyem
ahmetgns - avatarı
ahmetgns
VIP VIP Üye
24 Şubat 2008       Mesaj #2287
ahmetgns - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Twister adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaşlar bazı laptoplarda projeksiyon yaparken görüntüyü hem monitörde hem de projeksiyon cihazından alabiliyorum;fakat bazı laptoplarda ise projeksiyon cihazına görüntü geçtiğinde laptopun ekranı kararıyor ve montörden görüntü alamıyorum.Acaba çift görüntü almak ya da almamak ekran kartından mı kaynaklanıyor?

Benim gördüğüm bütün xp dizüstü bilgisayarlarda masaüstünde sağ tıklandığında Görünüm Özellikleri gibi bir madde beliriyor. Orada görüntü çıktısını nasıl almak istediğini belirtebiliyorsun. Bunun için en çok kullanılan yazılım da galiba Intel Graphics Accelerator diye bir şey. Bunun ayarları var, mesela Genişletilmiş masaüstü, çift ekranda aynı görüntü, sadece bir görüntü almak ve saire gibi. Hepsi mümkün... Bence bilgisayarın Görüntü Özellikleri penceresine girin, orada en sağdaki Ayarlar sekmesi, sonra Gelişmiş düğmesi. Yeni bir pencere açılacak. O pencerede "Intel Graphics..." diye bir sekme oluyor. Ona tıklayıp içindeki ayarları karıştır bence.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Şubat 2008       Mesaj #2288
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
dinazor1962 adlı kullanıcıdan alıntı

TESEKKURLERDE DAHA ONCE YENI RESIMLERIMI KAYDET GIBI BIR YAZI GELIYORDU BEN KIZA KASPERSKYI KAYDETTIM ARTIK GELMIYOR DEDIKTEN SONRA BU YAZI CIKTI YANI ANLADIGIM O KISI HALA BIZIM YAZISMALARIMIZI TAKIP EDIYOR BENDE KASPERSKY INTERNET SECURITY VAR ZATEN

Bahsi geçen arkadaşınız... !

Sizin kullandığınız yada başka güvenilir bir ANtivirüs programı yüklesin.. Güvenli modda başlatıp bilgisayarı Full- tüm sistemi taratsın ( antivirüs programını güncelledikten sonra yapılacak bu işlemler. )

Msn şifresini bilgisayara kaydetmesin ! ( otomatik oturum açma beni hatırla durumu. sadece mail adresi hatırlansın şifre hatırlanmamalı )

Kendisine gelen her mail 'i Forward'lamasın bu şekilde Mail listler oluşturulup toplu saldırılar yapılabilmekte.!

msn şifresini - gilzi cevap vs. değiştirsin ve bilgisayarda bi dosyaya bu bilgileri kaydedip saklamasın asla !

Cep telefonundan msn baglantısı kuruyorsa telefonunda virüs olmamasına dikkat etsin..

Kullanacağı her programı Antivirüsler tarafından taratıp o şekilde kullansın.

msn şifresini mesela ; aylayayla06 - galatasay1905 vb.. şifreler kullanılmamalı güvenlik açısından. gibi şifreler ( toplu saldırı yapan ve maillist tarayan programlar bunları bulabilmekte ..)

kim olduğunu bilmediği ( genellikle yabancı yurtdısı vs. ) mailler çok gelmekte açmadan silmesinde fayda var.

Alıntı
Twister adlı kullanıcıdan alıntı

Böyle bi durum karsısında projesiyon cihazıyla yansıtılan görüntünün...

800 * 600 pixelleri arasında olması sorunu çözebilmekte...

Ekran kartından da kaynaklanması olası ( nedeni laptop olması ) kimi laptoplarda ekran kartları zayıftır. veya desteklemez.
Son düzenleyen Blue Blood; 24 Şubat 2008 23:27 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
yakamoz10 - avatarı
yakamoz10
Ziyaretçi
27 Şubat 2008       Mesaj #2289
yakamoz10 - avatarı
Ziyaretçi
arkadaslar pc sürekli winmwta.exe hatası veriyor nedir sorun nasıl düzeltebilirim yardımcı olursanız sevinirim acil lütfen
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
28 Şubat 2008       Mesaj #2290
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
yakamoz10 adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaslar pc sürekli winmwta.exe hatası veriyor nedir sorun nasıl düzeltebilirim yardımcı olursanız sevinirim acil lütfen

Bu hatayla çok fazla karşılaşılmamış ya da karşılaşan kişi bunun çözümünü internette söylemek ve aramak yerine direk format atmayı denemiş veya onarma konusuna eğilmiş.

Bu .exe nin yeri:
C:\WINDOWS\system32\dllcache\winmwta.exe

dllcache klasörünü de görebilmek için üstten araçlar > klasör seçenekleri ve açılan pencereden de görünüm sekmesine geçin. Burada Korunan işletim sistemi dosyaları gizledeki çentiği kaldır ve tamam de. system32 içinde görebilirsin dllcache klasörünü

Trojan veya solucan (worms) bulaşmasından olabilir bozulma nedeni. Burada yapman gereken, bilgisayarı bu sorunun oluşmasından önceki bir tarihe alman ve sistemini de güvenli modda açarak güvenlik taramasına sokmalısın. Hala var olan zararlı da olabilir. Bu yüzden de yine dosyaya zarar veriyor da olabilir.