Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 231

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 961.381 Cevap: 2.932
ahmetgns - avatarı
ahmetgns
VIP VIP Üye
7 Mart 2008       Mesaj #2301
ahmetgns - avatarı
VIP VIP Üye
HL-DT-ST RW/DVD GCC-4521B (markası LG) bir combo sürücüm var yani dvd okuma ve cd yazma/okuma kabiliyeti var. Ama bu alet, DVD'leri okuyor, CD'lerin çoğunu okuyor bazısında takılıp bilgisayarı donduruyor ve boş cd'leri kesinlikle görmüyor (yani içine hiç cd konulmamış gibi davranıyor). Mesela okuyamadığı cd'leri samsung cd okuyucu sürücüye takıyorum, hemencecik okuyor. Yani cd'nin bozuk olma ihtimali yok. Zaten combo olanının bir sorunu olduğu boş cd'leri algılayamamasından belli (Boş cd'lerde de sorun yok, çünkü dizüstü bilgisayarım hemen boş olduklarını algılıyor)

Sponsorlu Bağlantılar
Bu aygıtı ilk aldığımda çok güzel çalışıyordu. Sonra bir ara yine bu hatayı vermişti sonra kasayı masayı açmıştım, geri kapatınca çalışıyordu. Şimdi aynı sorunu çıkartmaya başladı. XP, sürücüsünün şu anki en iyi yazılım olduğunu söylüyor. Ve başka bir Windows hesabında da aynı sorun devam ediyor. Yardımlarınızı rica ediyorum.

Windows XP SP2
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
7 Mart 2008       Mesaj #2302
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Alıntı
ahmetgns adlı kullanıcıdan alıntı

HL-DT-ST RW/DVD GCC-4521B (markası LG) bir combo sürücüm var yani dvd okuma ve cd yazma/okuma kabiliyeti var. Ama bu alet, DVD'leri okuyor, CD'lerin çoğunu okuyor bazısında takılıp bilgisayarı donduruyor ve boş cd'leri kesinlikle görmüyor (yani içine hiç cd konulmamış gibi davranıyor). Mesela okuyamadığı cd'leri samsung cd okuyucu sürücüye takıyorum, hemencecik okuyor. Yani cd'nin bozuk olma ihtimali yok. Zaten combo olanının bir sorunu olduğu boş cd'leri algılayamamasından belli (Boş cd'lerde de sorun yok, çünkü dizüstü bilgisayarım hemen boş olduklarını algılıyor)

Sponsorlu Bağlantılar
Bu aygıtı ilk aldığımda çok güzel çalışıyordu. Sonra bir ara yine bu hatayı vermişti sonra kasayı masayı açmıştım, geri kapatınca çalışıyordu. Şimdi aynı sorunu çıkartmaya başladı. XP, sürücüsünün şu anki en iyi yazılım olduğunu söylüyor. Ve başka bir Windows hesabında da aynı sorun devam ediyor. Yardımlarınızı rica ediyorum.

Windows XP SP2

Bir süre sonra CD-DVD okuyucu-yazıcı aygıtların marka ve modellerine göre okuma/yazma performanslarında düşüş yaşanması normal bir durumdur. CD-DVD temizleyici ürünler kullanabilirsiniz ama yeterli gelmeyebilir. Bazı CD-DVD cihazları yeni olmalarına rağmen CD-DVD seçebiliyorlar, hepsini okuyamayabiliyorlar. Garantisi hala devam ediyorsa teknik servise bırakabilirsiniz. Garantisi sona ermişse, yeni bir aygıt almanız gerekiyor.
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
13 Mart 2008       Mesaj #2303
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
merhabalar yine bi sorunlar ve soruyla karşınızdayım
explorer 7 kullanıyorum ve explorer sayfasını kapayınca bana 0x7c90le5a yönerge 0x0581114c bellek read olmadı hatası geliyo bu sadece biri her kapatmada farklı hata kodları geliyor...

Birde internetten film izlerken pc çok ağırlaşıyor yavaş hareket ediyor.önceleri böle bisorun yoktu acaba bu yavaşlama explorerdeki sorundan dolayımı oluyor.önceleri bölebir sorunum yoktu.Formattan sonra bu sorunlar çıktı..

teşekkürler..
lordi_hardrock - avatarı
lordi_hardrock
Ziyaretçi
13 Mart 2008       Mesaj #2304
lordi_hardrock - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar bilgisayarım açıldığında simgelerin hiçbiri gözükmüyooo ve mouse da sadece sağa sola gidebiliyooo.... 1-2 tane program yükledikten sonra böyle oldu.... windowsu yeniden kurmaya kalktığımda da bilgisayar siyah ekran oluyooo yardım ederseniz çooook sevinirim..
Msn SurprisedMsn SurprisedMsn Surprised
mavrantli - avatarı
mavrantli
Ziyaretçi
14 Mart 2008       Mesaj #2305
mavrantli - avatarı
Ziyaretçi
merhabalar
nette linklere tıklayınca hemen sayfa açmıyor birkaç kez tıklamam gerekiyor virüs diyorum ben ama mcafee internet güvenliği vardı normalde hiç virüs programı kulanmazdım ama yaptık bi hata onu kurdum kuralı tek tıklamayala işlem yapmıyor birkaçkez denemen gerkiyor mcafee kaldırdım pc biraz daha kendine geldi pcmede format atmak istemiyorum regeditten bunu düzeltebilecek birileri varsa bişeler yazabilir çekinmesin Msn Wink

şimdiden cevap yazanları sevmeye başladum Msn Happy

Allaha emnaet olun
sinemiss_ - avatarı
sinemiss_
Ziyaretçi
14 Mart 2008       Mesaj #2306
sinemiss_ - avatarı
Ziyaretçi
keyloggerın pcde yüklü olup olmadığını anlamak için ctrl alt delete ile işlemlerde services exe in karşısında kullanıcı adı yazıyosa yüklü olduğunu duymuştum.ancak benim işlemlerde 2 adet services.exe var birinde kullanıcı adı diğerinde system yazıyo bu durumda da keylogger yüklü müdür pcde lütfen yardımMsn Sad
Pasakli_Prenses - avatarı
Pasakli_Prenses
Ziyaretçi
14 Mart 2008       Mesaj #2307
Pasakli_Prenses - avatarı
Ziyaretçi
oc066ftmpwx8

Bi süre önce corel draw yüklemiştim süresi dolduğu için programı silip yenisini indirdim fakat program kurmaya başladığımda ekle/kaldır, programlar, ve c/fless tan yani pc den tamamen kaldırdığım halde hala yukarıdaki hatayı veriyor..Ne yapmam gerek acil yardım?!
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Mart 2008       Mesaj #2308
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
registry den de silmen gerekiyor ama yapmaması lazım böyle bir hata demekki corel firması biraz işi ilerletmiş adobe yapmıyor böyle bişey Msn Inlove

bidahakine deneme sürüm yükleme full sürüm bul bulamıyorsan yardımcı olurum adımız warez ciye çıkmış nassa ;]
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
15 Mart 2008       Mesaj #2309
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
lordi_hardrock adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar bilgisayarım açıldığında simgelerin hiçbiri gözükmüyooo ve mouse da sadece sağa sola gidebiliyooo.... 1-2 tane program yükledikten sonra böyle oldu.... windowsu yeniden kurmaya kalktığımda da bilgisayar siyah ekran oluyooo yardım ederseniz çooook sevinirim..
Msn SurprisedMsn SurprisedMsn Surprised

Explorer.exe niz bozulmuş anlaşılan. Bu olayı zararlı içeriği bulunmayan programlarda yapabiliyor. Veri yürütme engellemesi oluştuğunda anlaşılabilinir biraz. Çünkü Windows kendi kendine durup dururken hiçbişeyde hata bulmaz. O anda bir program çalışıyor olur. Onun sayesinde bi sorun oluşur. Her neyse sana önerebileceğim çok da iyi bişey içermeyen öneri yapayım. Windows un sürümüne bakarak bu sürümle aynı sürümde olan birisinden explorer.exe yi alıp bilgisayarına kopyalaman. Eğer kopyalamada bir hata verirse, görev yöneticisini açıp explorer.exe yi sonlandır ve üstten görev çalıştıra tıklayıp da gözat bölümünden windows klasörüne ulaşarak buraya atabilirsin. Sonra explorer.exe yi çalıştırmadan sistemi yeniden başlat. Sorunun az da olsa giderilmiş olacaktır. Ancak daha sonradan yine aynı problemle karşılaşma olasılığın var. Başka bir çözüm yolu da windows kurulum cd sini takın ve çalıştıra sfc /scannow yazıp enter layın. Kurulum cd si problem bulduğu dosyayı onarır veya kendisi düzeltir.

Alıntı
sinemiss_ adlı kullanıcıdan alıntı

keyloggerın pcde yüklü olup olmadığını anlamak için ctrl alt delete ile işlemlerde services exe in karşısında kullanıcı adı yazıyosa yüklü olduğunu duymuştum.ancak benim işlemlerde 2 adet services.exe var birinde kullanıcı adı diğerinde system yazıyo bu durumda da keylogger yüklü müdür pcde lütfen yardımMsn Sad

Hayır. Böyle bişey söylememiz mümkün değil. İki tane birden çalışmasının sebebi şu olabilir; system altında çalışanı normal olanı, ancak diğerine anormal bişey diyemeyiz. Keylogger lar çok akıllıca davranarak güvenlik programlarından kaçabilecek düzeyde değiller. Sistemi herhangi bir anti-spyware programıyla bile taratsanız çok kolay bulacaktır zararlı bir içerik var mı yok mu diye.

Unutulmasın ki işletim sisteminiz Windows Vista hatta hatta MacOS X bile olsa onda da güvenlik programı kullanılması gerekiyor (Kimse MacOS a karışmıyor dendi önceleri ve şimdilerde uğraşanları olduğu için böyle söylüyorum).
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
15 Mart 2008       Mesaj #2310
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Alıntı
scelimx adlı kullanıcıdan alıntı

merhabalar yine bi sorunlar ve soruyla karşınızdayım
explorer 7 kullanıyorum ve explorer sayfasını kapayınca bana 0x7c90le5a yönerge 0x0581114c bellek read olmadı hatası geliyo bu sadece biri her kapatmada farklı hata kodları geliyor...

Birde internetten film izlerken pc çok ağırlaşıyor yavaş hareket ediyor.önceleri böle bisorun yoktu acaba bu yavaşlama explorerdeki sorundan dolayımı oluyor.önceleri bölebir sorunum yoktu.Formattan sonra bu sorunlar çıktı..

teşekkürler..

Doğrudan "şu nedenden oluyor" diyebilmek oldukça zor. Windows kurulumundaki bir hata-eksiklik, aygıt sürücülerini yüklerken oluşan bir hata-eksiklik, Windows'un temel sistem dosyalarında oluşmuş olan bir bozukluk, virüs ya da türevi bir zararlı kodun bulaşmış olması gibi ihtimaller söz konusu. Internet Explorer 7 kurulumunu Windows Update sitesinden indirip yeniden kurmayı deneyin. Kaspersky Anti-Virus 7'yi kurup güncelledikten sonra sisteminizi taratın. Hangi windows sürümünü kullanıyorsunuz bilmiyorum ama Windows Media Player'ı da güncellemek isteyebilirsiniz. Bu codec paketini kurmayı da unutmayın: http://www.free-codecs.com/download_soft.php?d=4376&s=95

Alıntı
mavrantli adlı kullanıcıdan alıntı

merhabalar
nette linklere tıklayınca hemen sayfa açmıyor birkaç kez tıklamam gerekiyor virüs diyorum ben ama mcafee internet güvenliği vardı normalde hiç virüs programı kulanmazdım ama yaptık bi hata onu kurdum kuralı tek tıklamayala işlem yapmıyor birkaçkez denemen gerkiyor mcafee kaldırdım pc biraz daha kendine geldi pcmede format atmak istemiyorum regeditten bunu düzeltebilecek birileri varsa bişeler yazabilir çekinmesin Msn Wink

şimdiden cevap yazanları sevmeye başladum Msn Happy

Allaha emnaet olun

Kullanmadığınız programları Program Ekle veya Kaldır'dan bulup kaldırınız. Anti-virüs programınızı kaldırdıysanız, Kaspersky Anti-Virus 7'yi kurun. Internet'te Türkçe dil desteği olan Windows hızlandırma/iyileştirme programları mevcut. Bunlardan birini yükleyip performans artışı sağlayabilirsiniz.

Alıntı
Leblebi adlı kullanıcıdan alıntı

oc066ftmpwx8

Bi süre önce corel draw yüklemiştim süresi dolduğu için programı silip yenisini indirdim fakat program kurmaya başladığımda ekle/kaldır, programlar, ve c/fless tan yani pc den tamamen kaldırdığım halde hala yukarıdaki hatayı veriyor..Ne yapmam gerek acil yardım?!

Bu programı kullanarak kaldırmayı deneyin:
Windows Installer CleanUp Utility
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.