Alıntı
mkiziltoprak adlı kullanıcıdan alıntı İyi akşamlar. Bilgisayar özellkilerinde anlamıyorum. Son zamanlarda bilgisayarımdan memnun olmadığım için performansını yükseltebilmek için yenilemem gereken özellikleri anlayan bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim. Bilgisayarımın özellikleri aşagıda;
Operating System
Windows XP Professional Service Pack 3 (build 2600)
System Model
No details available
Processor a
2,27 gigahertz Intel Celeron
16 kilobyte primary memory cache
256 kilobyte secondary memory cache
Main Circuit Board b
Board: P4i65G 1.00
Bus Clock: 133 megahertz
BIOS: American Megatrends Inc. P1.30 09/08/2006
Drives
80,02 Gigabytes Usable Hard Drive Capacity
27,44 Gigabytes Hard Drive Free Space
HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H55N [CD-ROM drive]
Disket sürücüsü
SAMSUNG SP0842N [Hard drive] (80,03 GB) -- drive 0, s/n
S0DWJ1FL608301, rev BH100-45, SMART Status: Healthy
Memory Modules c,d
1024 Megabytes Installed Memory
Slot '0' has 1024 MB
Slot '1' is Empty
Slot '2' is Empty
Slot '3' is Empty
Network Drives
None detected
Display
NVIDIA GeForce FX 5200 [Display adapter]
PHILIPS 107E6 [Monitor] (15,2"vis, s/n BZ 450241, Şubat 2006)
Multimedia
C-Media AC97 Audio Device
USB Ses Aygıtı
Communications
Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC
Başka belirtmem gereken bilgi varmı bilmiyorum. Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim...
- Bilgisayarındaki gereksiz programları ve dosyaları sil.
- Bilgisayarı güncel bi antivirüs programı ile (kaspersky) tam güvenlik taramasını uygula.
- Bilgisayarın C ve D bölümlerini birleştir.
- Olmadı format at, yine olmadı diyosan RAM al 2GB yine de performans bakımından yavaş diyorsan işlemci fanın yeterli soğutmayı yapmıyo olabilir bir cok nedende çıkabilir bence sen sırasıyla bu işlemleri uygula.. Kolay gelsin..
Alıntı
cirkinbot adlı kullanıcıdan alıntı SLM ARKADAŞLAR BEN ARANIZA YENİ KATILDIM. ELİMDE Bİ MAKİNA VAR RAİD SÜRÜCÜLERİNİ YÜKLEYEMİYORUM HATA VERİYO ANAKARTIN MARKASI YAZMIYO ÜZERİNDE BEN MSİ YE BENZETTİM SADECE N1996 YAZIYO CİPSETİDE VİA VT8237R PLUS. SANIRIM YA ANAKART CDSİNİN İÇİNDEKİ SÜRÜCÜLER ANAKARTIN DEİL YADA O CD O ANAKARTIN DEĞİL. BİYERDE OKUMUŞTUM PC ÜRETİCİLERİ MÜŞTERİLERİN SİSTEM ATMASINLAR DİE MAKİNALARA ORJİNAL RAİD DİRVERLERİNİ ATMIYOLARMIŞ CDNİN İÇİNE, SERVİSLERE ATTIRMAK ZORUNDA KALIYOLARMIŞ. NEYSE BENİM DENEMEDİĞİM YOL KALMADI BİOSDAN SATAYI İDEYE ÇEVİRMEK İSTEDİM OLMADI YANE O MENÜ YOK BİOSDA ZATEN GARİP Bİ MENÜSÜ VAR
RAİD SÜRÜCÜLERİNİ SİSTEM ATARKEN YÜKLEMEK İSTEDİM HATA VERDİ SONA WİNDOWS XP SP2 CDSİNİ NLİNE YAPTIM YANE ANAKART CDSİNDE BULUNAN RAİD SÜRÜCÜLERİ EKLEDİM SONRA İSO SODYASI YAPIP CDYE AKTARDIM PCYİ O CD İLE BAŞLATTIM BELKİ GEREKSİNİM DUYDUĞU DİRİVERİ CDDEN OTAMATİK BULUR YÜKLER DEDİM AMA YİNE OLMADI İLK DEFA BAŞIMA BOLE BİŞİ GELİYO YAA KAFAYI YİYECEM LÜTFEN YARDIM ŞİMDİDEN SAOLUN ARKADAŞLAR
Anakartın sitesi olan (
www.via.com)'dan (VIA VT8237R PLUS) diye arat çıkan dosyayı indir sorunun düzelecektir..
Alıntı
SatanpisT adlı kullanıcıdan alıntı Bu sorun nedendir ki? 
İnternet tarayıcınızın ( internet explorer'in ) bazı güvenlik ayarlarını yüksek seviyeye getirmiş olmalısınız. ( Araçlar-İnternet Seçenekleri-Güvenlik ) bölümünden kontrol ediniz.Activex programına çalışma izini vermiyor bu nedenle sıkıntı yaşıyorsunuz.Bu arada acrobat reader'in de yüklü olup olmadığını kontrol ediniz..