Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 273

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 959.810 Cevap: 2.932
BuRaK74 - avatarı
BuRaK74
Ziyaretçi
24 Temmuz 2008       Mesaj #2721
BuRaK74 - avatarı
Ziyaretçi
Xp CD'sini değiştirip format atmayı dene.Biçimlendirirken yavaşı seç format aşamasında sorun düzelecektir..
Sponsorlu Bağlantılar
Cinnamon - avatarı
Cinnamon
Ziyaretçi
25 Temmuz 2008       Mesaj #2722
Cinnamon - avatarı
Ziyaretçi
benim masaustu pc siyah erkanda phoenix award Bios yazıyo
versiyonunu yazyıyor
Sponsorlu Bağlantılar
Detecting IDE drives...

en altta Press DEL to enter SETUP yazıyor

del bastım bişi olmadı guvenli kipdede calısmıyor böle kaldı

sorun nedir acaba yardım edermisiniz
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
26 Temmuz 2008       Mesaj #2723
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Cinnamon adlı kullanıcıdan alıntı

versiyonunu yazyıyor
Detecting IDE drives...

Bilgisayarınız açılıp siyah ekrandan sonra herhangi bir bölüme geliyor mu? Yoksa bahsettiğiniz bölümde takılıp kalıyor mu?
BuRaK74 - avatarı
BuRaK74
Ziyaretçi
26 Temmuz 2008       Mesaj #2724
BuRaK74 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Cinnamon adlı kullanıcıdan alıntı

versiyonunu yazyıyor
Detecting IDE drives...

İşletim sisteminiz çökmüş zarar görmüş olmalı..Format atmalısınız yeni işletim sistemi kurmalısınız..Yine olmuyor yapamıyorm açılmıyor diyorsanız IDE bileşenlerinden biri olan hard disk'inizin bağlantılarına ve sağlamlığını kontrol etmelisiniz..
efsaneerol - avatarı
efsaneerol
Ziyaretçi
27 Temmuz 2008       Mesaj #2725
efsaneerol - avatarı
Ziyaretçi
dvd lere bişey yuklemem lazım ama bilgisayarım bos dvd leri okumuyor.(yalnız bilgisayar dolu cd yi goruyor bos cd yi goruyor dolu dvd okuyor yalnız bos dvd leri gormuyor) acele bir yukleme yapmam lazım acaba neden olabilirrrrr??
serkaut - avatarı
serkaut
Ziyaretçi
27 Temmuz 2008       Mesaj #2726
serkaut - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
efsaneerol adlı kullanıcıdan alıntı

dvd lere bişey yuklemem lazım ama bilgisayarım bos dvd leri okumuyor.(yalnız bilgisayar dolu cd yi goruyor bos cd yi goruyor dolu dvd okuyor yalnız bos dvd leri gormuyor) acele bir yukleme yapmam lazım acaba neden olabilirrrrr??

arkadaşım benim bilgisayarda da oldu sorun işletim sitemi ile ilgili vista kurdum yazdırabildim.
BuRaK74 - avatarı
BuRaK74
Ziyaretçi
27 Temmuz 2008       Mesaj #2727
BuRaK74 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
efsaneerol adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaşım senin optik okuyucu bileşeninin dvd rw olduğuna eminmisin.?Bana dvd combo gibi geldi ama.. Tam olarak markasını ve hangi seriden olduğunu yazarmısın..? İyice bi sorununu açıklar mısın? boş dvd yi nasıl görmez nero dan bişiler çekmeye bi çalış bence dene kolay gelsin..
hierro_fe - avatarı
hierro_fe
Ziyaretçi
28 Temmuz 2008       Mesaj #2728
hierro_fe - avatarı
Ziyaretçi
Herkese kolay gelsin arkadaşlar. Benim sorunum hakkında yardımcı olabileceklerin yardımını bekliyorum. Sorunum: Bilgisayarım açarken karşımıza çıkan siyah ekranda "Mac address are invalid in both APC and DMI" yazısının geliyor olması, bilgisayarımın açılabilmesi için F1 e basmamı istiyor ondan sonra da bilgisayarım açılıyor. Format ile sorunun çözüleceğini ummuştum ama olmadı (atmam da gerekiyordu zaten), sorun işletim sisteminden değilmiş. Daha sonra bi kaç program kullanarak "mac" adresimi değiştirdim ama buna rağmen aynı sorunla karşılaşmaktayım. Çözüm önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...
BuRaK74 - avatarı
BuRaK74
Ziyaretçi
28 Temmuz 2008       Mesaj #2729
BuRaK74 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
hierro_fe adlı kullanıcıdan alıntı

Herkese kolay gelsin arkadaşlar. Benim sorunum hakkında yardımcı olabileceklerin yardımını bekliyorum. Sorunum: Bilgisayarım açarken karşımıza çıkan siyah ekranda "Mac address are invalid in both APC and DMI" yazısının geliyor olması, bilgisayarımın açılabilmesi için F1 e basmamı istiyor ondan sonra da bilgisayarım açılıyor. Format ile sorunun çözüleceğini ummuştum ama olmadı (atmam da gerekiyordu zaten), sorun işletim sisteminden değilmiş. Daha sonra bi kaç program kullanarak "mac" adresimi değiştirdim ama buna rağmen aynı sorunla karşılaşmaktayım. Çözüm önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...

Arkadaşım Bilgisayarının mac adresleri geçersiz hale gelmiş çakışma gibi di durum yani.öncelikle bios ayarlarını defuld edermisin yani fabrika ayarlarına geri döndürürmüsün.Sonra http://www.neset.com/download/?k-mac.zip Adresindeki Mac adress değiştirme programı ile mac adresini değiştir sorunun düzelmiş olacaktır kolay gelsin..
hierro_fe - avatarı
hierro_fe
Ziyaretçi
28 Temmuz 2008       Mesaj #2730
hierro_fe - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
BuRaK74 adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaşım Bilgisayarının mac adresleri geçersiz hale gelmiş çakışma gibi di durum yani.öncelikle bios ayarlarını defuld edermisin yani fabrika ayarlarına geri döndürürmüsün.Sonra http://www.neset.com/download/?k-mac.zip Adresindeki Mac adress değiştirme programı ile mac adresini değiştir sorunun düzelmiş olacaktır kolay gelsin..

bunların ikisini de (bios default dediğin biosa girim F9 a basmaktan ibaretse) denemiş bulunuyorum. Sorun format ile de çözümlenmiyormuş. Başka yollar önerirseniz sevinirim. TŞK