Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 86

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 960.611 Cevap: 2.932
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Ekim 2006       Mesaj #851
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
bekmez adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar herhangi bi internet sayfasına tıkladıgım zaman bu uyarı cıkıyo karsıma ve o sayfa acılmıyoMsn Sad

Bilgisayarinizda Adware denilen, reklam amacli bir virus bulunmakta.Adware virusu zararsizdir, sadece internet explorer yolu ile icinde yuklu oldugu sitenin reklamini yapar sıkca.Bu sitenin adresi; cikan hata penceresinde yaziyor.

Sponsorlu Bağlantılar
Cozum 1: Bir adware temizleme programi ya da antivirus programi kullanarak, bilgisayarinizda genis bir arama yapin.Iyi bir program, silinmesi gereken dosyalari bulacak ve temizleyecektir.Sahsen Norton Antivirus & Systemworks 2006 kullaniyorum, simdiye kadar bu tur virusleri hic elinden kacirmadi.Yine de belirtmeliyim ki, bu tur virusler temizlenene kadar cok basinizi agritacaktir.Ayrica bu link yardimiyla Spybot - Search & Destroy Türkçe 1.4 yukleyerek, tarama yapmanizi onerebilirim.%100 ise yaramaz ama oldukca basarili bir yazilim.

Cozum 2: Internet Explorer'i silip yeniden kurmayi ya da guncellemeyi deneyebilirsiniz.Bunu yapmak icin Windows kontrol panelinden, program ekle & kaldir'a gidin.Windows bilesenleri ekle & kaldir sekmesinden once IE'e check'i kaldirarak silin ve yine ayni yerden check atarak tekrar ekleyin.
Not: Bunun icin XP cd'sine ihtiyaciniz olabilir.

Cozum 3: Sisteminizi geri bir tarihe (bu hatanin olmadigi) alarak, bu virus'den kurtulmak mumkun.

Cozum 4: Bunlarin hicbiri olmadi derseniz; iyi bir adware temizleme programi bulana kadar, Internet Explorer yerine, MsxLabs tarafindan da onerilen Mozilla Firefox tarayicisini kullanin.Internet uzerindeki performansiniz, gozle gorulur bir sekilde artacaktir ve bu tur viruslere karsi daha guvende olacaksiniz.

Bol Sans.
purple_cat - avatarı
purple_cat
Ziyaretçi
9 Ekim 2006       Mesaj #852
purple_cat - avatarı
Ziyaretçi
usb sorunumu halledemiorum bir türlü telefon data kablosu yada usb girişli başka hçbr aygıtı pc tanımıo.hçbr gösterge yada hata uyarı dahil hçbr hareket yok.usb ler takılı baktım.biostan ayarlara bak dediler ama söylenen ayarlar bende IRQ değeri olarak deil COM1 COM 2 şeklinde.kasada 2 usb portu var.xp kullanıorum bu arada pc 1999 a ait.böyle saçma bişey işte.yardımlrınızı bekliorum.çok teşekkür ederiimsml5
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Ekim 2006       Mesaj #853
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
purple_cat adlı kullanıcıdan alıntı

usb sorunumu halledemiorum bir türlü telefon data kablosu yada usb girişli başka hçbr aygıtı pc tanımıo.hçbr gösterge yada hata uyarı dahil hçbr hareket yok.usb ler takılı baktım.biostan ayarlara bak dediler ama söylenen ayarlar bende IRQ değeri olarak deil COM1 COM 2 şeklinde.kasada 2 usb portu var.xp kullanıorum bu arada pc 1999 a ait.böyle saçma bişey işte.yardımlrınızı bekliorum.çok teşekkür ederiimsml5

Anakart'iniz icin .inf dosyalarini indirmeniz ya da baska bir tabirle; Bios'unuzu update etmeniz gerekiyor.PC 1999'a ait ise kesinlikle sorun Bios update'inden kaynaklaniyordur.Bios update icin; bilgisayarinizin anakart markasini,versionunu ogrenin ve internet uzerinden bir arastirma yapin.1999'a ait bir bilgisayar icin her ne kadar bulunmasi zor olsa da, denemekte fayda var.Ya da en basiti, bir teknik servis ile gorusun ve bilgisayariniza Bios update yapmaniz gerektigini belirtin.Eminim ki cuzzi bir rakama, sizin icin gerekli guncellemeyi yapacaklardir.
SenNaToR - avatarı
SenNaToR
Ziyaretçi
11 Ekim 2006       Mesaj #854
SenNaToR - avatarı
Ziyaretçi
Selamun Aleyküm

Arkadaşlar mail guruplarında yaşanan Türkçe karakter sorununun bir çözümü varmı acaba.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
elfak98 - avatarı
elfak98
Ziyaretçi
11 Ekim 2006       Mesaj #855
elfak98 - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar forumlara resim koymayı unuttumm yardımmm ediiinnnnnnnnnn
resim url si istiyooo beynimm durduu bi türlüü hatırlayamıyorummm iihhihihihihi
gülmeyinnn sakınnnnnnn Msn Happy)))
elfak98 - avatarı
elfak98
Ziyaretçi
11 Ekim 2006       Mesaj #856
elfak98 - avatarı
Ziyaretçi
ARKADAŞLAR GENE BEN OLAY TAMAM DIR ARTIKK HERŞEYİ HATIRLIYORUMM
Msn Happy))))))))
MEŞGUL ETTİYSEM ÖZÜRR OLEYYYYYYYYY
SenNaToR - avatarı
SenNaToR
Ziyaretçi
12 Ekim 2006       Mesaj #857
SenNaToR - avatarı
Ziyaretçi
Türkçe karakter sorunu hakkında kimsenin bilgisi yok mu şimdi arkadaşlar. Msn Sad
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Ekim 2006       Mesaj #858
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Benim bilgisayarım internete bağlandığı zaman kilitleniyo hiç bir şey yapmama izin vermiyo o kadar ki başlat menüsüne bile basamıyorum. ne yapmam gerek windows defenderla tarattım bişi bulamadı. Avastla da ayrıca tarattım virüs çıkmadı. Ne tavsiye edersiniz sorun neden kaynaklanıyor olabilirrr. Format atsam düzelir mi?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Ekim 2006       Mesaj #859
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Avast yeterli 1 program değil bu 1. Bulaşmıs bi virüs setup dosyasını temizler böylece taramaların sonucsuz kalır 2 . ctrl+alt+del ile Pc ni bu denli yavaslatan seyin ne oldugunu bulmanı sonra ona yönelmeni önerebilirim. AYrıca umarım bilgisayarınınn harddisk'i tıka basa dolu değildir buda yapar çünki...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Ekim 2006       Mesaj #860
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bilgisayarımın hardiskinde doluluk sorunu yok normalde çok iyi çalışıyo bilgisayar ama internet kablosunu takınca kilitleniyo. Önerilerin için teşşekkür ederim ama söle de bir sorun var CTRL ALT DELETE ile ne yapabilirim ki tek tek programları kapatmamı mı öneriyosun ki kilitlendiğinde CTRL ALT DELETE de bir işe yaramıyor. Ona nasıl bakicam.