Alıntı
ferithan adlı kullanıcıdan alıntı cep telefonundan leptopla internete bağlanacam ama yapamıyorum resim anlatırmısınız çünkü bunu bilkmeyen bir suru insan var tesekurler
Dediğiniz şey tek bir resimli anlatımla anlatılacak kadar basit değil. Biraz şahsi gayretlerle halletmeniz gerekiyor. Çünkü telefon ve operatörlere göre değişiyor. Cep telefonunuzun kullanma talimatı, varsa cep telefonunuzla uyumlu PC Suite programı (muhtemelen telefonu aldığınızda bunu size verirler), operatörünüzün websitesinin Internet bağlantıları sayfaları, ve Windows Yardım&Destek Merkezi'nin yardımıyla halledebileceğinizi düşünüyorum. Yapmanız gereken temel şeyler:
1- Cep telefonunu bilgisayara bağlama (Kablosuz olarak Kızılötesi, Bluetooth ve hatta çok süper bir telefonunuz varsa Wireless b/g bile olabilir [wireless b/g ile bağlanarak çevirmeli bağlantı kurabilir misiniz emin değilim], ya da kablolu olarak USB üzerinden)
2- Cep telefonunu bilgisayara Çevirmeli Modem olarak tanıtma (çoğunlukla Windows XP bunu otomatik olarak tanıyor, olmazsa en geç PC Suite yazılımını bilgisayara kurup telefonu bağladığınızda tanır)
3- Cep telefonunuzun GPRS ya da Edge (daha da geliştirdiler mi bilmiyorum) bağlantı ayarlarını yapma (Operatörün websitesi burada lazım olacak)
4- Windows'un Çevirmeli Bağlantı sihirbazı ile numarayı çevirmek (Windows yardımında bu numaranın genellikle *99# olduğu yazıyor, ama mesela Sony Ericcson'un tanımladığı numara biraz daha farklı (Burada da cep telefonunuzun kullanma kılavuzu lazım olacak)
Hadi kolay gelsin...