Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 188

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 968.639 Cevap: 2.932
ercie - avatarı
ercie
Ziyaretçi
16 Eylül 2007       Mesaj #1871
ercie - avatarı
Ziyaretçi
merhablar,
ben vista işletimini kullanıyorum ve ilk defa böyle bir sistem görüyorum.Arkadaşlar ben aynı modemi kullandığım ortak arkadaşımla paylaşım yapmak istiyorum ama ne yapıcağımı bilmiyorum bana bu konuda yardımcı olurmusunuz?
Sponsorlu Bağlantılar

arkadaşlar bir isteğim daha olucak ben aynı zamanda bahsetmiş olduğum ortağın pc'sine müdahale etmek istiyorum yani onun pc'sine girmek istiyorum.
yardımlarınızı bekler,iyi forumlar dilerim
I3uz_KaLpLi - avatarı
I3uz_KaLpLi
Ziyaretçi
16 Eylül 2007       Mesaj #1872
I3uz_KaLpLi - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
HÜLIA adlı kullanıcıdan alıntı

mrblar öncelikle ,xp işletim sistemi kullanıorum
ara ara bilgisayarımı hiç bi şekilde başlatamıorum Msn Confused sonrasnda windowsta herhangi bi sorun olmadıgınıı görüorum neden kaynaklandıgı hakkında bilgi werirseniz çok sewinirim (biras konu dşıyım) tşlklerrr Msn Happy

Sanırım power supply de bi sorun var. Söylediğinizden bunu çıakrdım. Daha ayrıntıya gireseniz daha çok ayrdımcı olma fırsatımız olur.
Sponsorlu Bağlantılar

Alıntı
ercie adlı kullanıcıdan alıntı

merhablar,
ben vista işletimini kullanıyorum ve ilk defa böyle bir sistem görüyorum.Arkadaşlar ben aynı modemi kullandığım ortak arkadaşımla paylaşım yapmak istiyorum ama ne yapıcağımı bilmiyorum bana bu konuda yardımcı olurmusunuz?

arkadaşlar bir isteğim daha olucak ben aynı zamanda bahsetmiş olduğum ortağın pc'sine müdahale etmek istiyorum yani onun pc'sine girmek istiyorum.
yardımlarınızı bekler,iyi forumlar dilerim

Tek yapmanız gereken. Ethernet kartınıza modemden bir bağlantı kablosu uzatmak. Wireless ise bunada gerek yok.

Bilgisayara erişim ve uzaktan müdahale etmek içinde Radmin Administrator önerebilirim.
ercie - avatarı
ercie
Ziyaretçi
16 Eylül 2007       Mesaj #1873
ercie - avatarı
Ziyaretçi
I3uz_KaLpLi
arkadaşım yardımın için teşekkürler,
benim sormak istediğim aslında aramızda kablo var ama paylaşımı nasıl açıcaz?
normalde xp olsa yapabilirim ama vistayı kullandığım için bilemiyorum Msn Sad
ne yapmalıyımki paylaşa biliriz dosyalarımısı?

radmin administrator programını nasıl çalıştırıcağımın bilgisini nerden alabilirim acaba?
yardımcı olursan sevinirim teşekkürler,
dinç76 - avatarı
dinç76
Ziyaretçi
17 Eylül 2007       Mesaj #1874
dinç76 - avatarı
Ziyaretçi
bilgisayarım yavaşladı nasıl eskisi kadar hızlı hale getiririm
asii genç - avatarı
asii genç
Ziyaretçi
17 Eylül 2007       Mesaj #1875
asii genç - avatarı
Ziyaretçi
Selam bilgisyarım arada bir kitleniyor ve hiç çözülmüyor ancakki reset atmam lazım bu kitlenme günde 3 - 4 kez oluyor nedeni ne olabilir acaba ??
Ayrıyettende mozilla buna neden olabilirmi tarayıcı _?_
Kullandım sistem:
pentium 2.88 ghz 768 ram
xp home edition
DSL 128 Kbps - 8 Mbps

Acaba format atsam bu kitlenme ler bitenmi _?_
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
17 Eylül 2007       Mesaj #1876
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
dinç76 adlı kullanıcıdan alıntı

bilgisayarım yavaşladı nasıl eskisi kadar hızlı hale getiririm

Windows XP niz kurulduğu andaki ayarları optimal değildir. Bunun için kayıt defterinden elle yapılabilir ayarlar vardır. Ancak bu ayaları kendimiz yapacağımıza programların yapmasını sağlayarak daha iyi verim alabiliriz. Bununla önerebileceğim programları söyleyeyim;

Advanced WindowsCare Personal (Bu forum bünyesinde arama yaparsanız tam olarak açıklamaları alabilirsiniz. Fakat size optimizasyon konusunda şunları söyleyebilirim. Program kurulduktan sonra kullanım alanınıza göre bir seçim yapmalısınız. Ev kullanıcısı; En yüksek performans, günlük kullanım, eğlence: bu seçiminize bağlı olarak program da optimizasyonu ona göre yapacaktır. Eğer ağ bağlantısı bölümünde bir seçim yaparsanız. İnternet ağınızda da normalden fazla verim alacağınız kesindir.)
[Vista ya da destek verir]

TuneUp Utilities 2007 ( Program açıldığında sol tarafta bulunan Optimize Improve bölümüne tıkladıktan sonra sağ bölümden de en altta bulunan TuneUp System Optimizer i tıklayın ve karşınıza çıkan pencereden Optimize your computer configuration u seçin. Burada da oluşan iki bölümden üstteki alandan maximum u seçerseniz en üst düzeyde bir çalışma sağlamak istersiniz. Onun hemen altında yer alan mix of good performance and visual styles ı seçerseniz windows unuzdaki bazı animasyonlu menü açılış ve kapanışlarını kapatmayacaktır. Tabiki bundanda kasıt tam bir performans sağlanmayacaktır. Onun hemen altında yer alan bölümde internet kullanıyorsanız Computer with Network .... kullanmıyorsanız Computer without Network... ü seçin ve next e basarak programın yapacağı değişiklerin sayısını görebilirsiniz. tekrar next dediğinizde değişimleri yapacaktır ve sisteminizi yeniden başlatmanızı isteyecektir sizden. Ayrıca güvenlik bölümünde yapacağınız bazı ayarlar bulunuyor. Bu bölümde System Advisor ( Optimizasyon yaptığınız bölümde sol sütunda yer alıyor. Bu bölümü açarsanız hemen ortada bir liste belirir. Güvenliğiniz için sizden Paylaşımların kapatılmasını ister, windows media player ın kimlik belirlenmesini kapatmanızı ister ve internet explorer ın geçici dosyalarının depolanma kapasitelerinin boyutunun düşürülmesini ister [En makul sayı 150'dir] [Vista ya da destek verir]

ve son olarak da Game Optimizer PRO ( Bu programı da kullandıktan sonra bilgisayarınızı format attıktan sonraki haliyle karşılaştırılmayacak kadar değişik ve hızlanmış görebilirsiniz. Programda tek bi bölümden optimize yapma kolaylığı sağlıyor. Ancak öncelikle söyleyeceğim bölümde yapmalısınız; Bölüm Static Optimizing: burayı tıkladığınız vakit sağ tarafta sizin kullandığınız işletim sistemi ve altında da kullandığınız işlemci yazar. işlemci de standart olarak Intel ve işletim sisteminde de Windows XP seçilidir. Siz bu bölümlerden kullandığınız işletim sistemini ve işlemcinizi seçtikten sonra altında bulunan restore butonuna bastığınız anda kendisi ayar yapacaktır ve sizden optimizasyonun tamamlanması için sisteminizi yeniden başlatılması isteğinde bulunacaktır. Birkaç haftada bir programdan kontrol edebilirsiniz sisteminizin optimizasyona ihtiyacı olup olmadığını. bunu da kontrol etmek için restore bölümünün hemen üstünde ters şekilde ünlem işaretinin yanında your system is already optimized [sisteminiz zaten optimize edildi] veya your system not optimized [sistem optimize edilmedi] gibi bi ibare yer alır. Çünkü bilgisayarınıza program yükleyip kaldırdığınız vakit Windows unuz kendisini sürekli bi değişim içinde olmak isteyecektir gereksinimlere göre. Bu program Windows 98/SE, NT4, 2000, 2003, ME ve tabiki XP ye destek vermektedir.

Ayrıca yapılması gerekenler her ayda bir windows klasörü altında bulunan prefetch klasörünün içeriğini temizlerseniz bilgisayarınız hızlı açılır. Bilgisayarım > Sağ tık > özellikler > gelişmiş sekmesi > başlangıç ve kurtarma başlığı altında bulunan ayarlara tıklayıp işletim sistemleri gösterme süresini; iki tane seçiminiz varsa bunu 5 saniyeye indirebilirsiniz eğer tek bi tane kullanıyorsanız. burada bulunan ok işaretini kaldırabilirsiniz. Gerekirse kurtarma seçenekleri gösterme süresini isteğinize bağlı olarak 5 saniye veya tamamen ok işaretini kaldırma şeklinde de seçim yapılabilinir.

Resimsiz program anlatımı gibi oldu bu Msn Grin

Alıntı
asii genç adlı kullanıcıdan alıntı

Selam bilgisyarım arada bir kitleniyor ve hiç çözülmüyor ancakki reset atmam lazım bu kitlenme günde 3 - 4 kez oluyor nedeni ne olabilir acaba ??
Ayrıyettende mozilla buna neden olabilirmi tarayıcı _?_
Kullandım sistem:
pentium 2.88 ghz 768 ram
xp home edition
DSL 128 Kbps - 8 Mbps

Acaba format atsam bu kitlenme ler bitenmi _?_

Format atarsanız bu sorun ortada kalmaz ancak olan nedenleri şöyle sıralayabilirim. Windows unuzu fazla kullanımdan veya fazla program kurup kaldırmaktan dolayı amiyane tabirle şişme tabir edilen bir durum ortaya çıkar. Yani öncekine dayanarak çalışmasında olağandışı sebepler oluşur. Bazı kimseler diyebilir: Ben bikaç senedir format atmadan rahatlıkla kullanıyorum diye. Dediğim gibi bilgisayarın aktivitesinin çoğunluğuna bağlı bişey bu. Bilgisayarı deneme tahtası gibi görüp program yükledikten sonra beğenmeyip onu kaldırınca bir zaman sonra windowstan eski çalışmasındaki performansı beklemek biraz garip olur.

Başka bir sorunda şu olabilir: windowsun standart çalışmasından (yavaş çalışmayı kastediyorum) rahatsız olup da optimizasyonlar yapıp da fazlaca yüklenmiş olma ihtimalinizde olabilir. Bu ihtimalde işlemcinize normalden fazla yük bineceği için. Isınmalarda kitlenmelere sebep olabilir.

Sorunların en acısı bu bence: işlemcinize ve ekran kartınız çok tozlanmıştır ve aşırı ısınmaya mahal vermektedir
. Tabi bu son söylediğim ilk başta sözünü ettiğim format işini yalanlar. Temizlemekten başka çare kalmıyor burada.
Son düzenleyen torchbearer; 17 Eylül 2007 02:45 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
_eray_ - avatarı
_eray_
Ziyaretçi
17 Eylül 2007       Mesaj #1877
_eray_ - avatarı
Ziyaretçi
merhaba arkadaşlar benim bi sorum olucak msn açıkken winamp veya media player açtığımda diğer taraftan gelen msn iletileri çok geç gelior yada gelmior winamp veya media player kapalı olduunda böyle bi sorunla karşılaşmıorum hepsini sildim tekrardan yükledim fakat bi çözüm bulamadım bilgisi olan arkadaşlar varsa acil yardım plss. şimdiden teşekkürler
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Eylül 2007       Mesaj #1878
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
su an bir problem yasıyorum bende gercı keyfe keder gibi bi şey işte pc yı actığımda belgelerımde gelıyor masa ustune acılmıs olarak bazı seylerı denedım fakat bı sonuç alamadım yardımcı olacak lara simdiden teşekkür ederim.saygılarımla
yesrip2 - avatarı
yesrip2
Ziyaretçi
20 Eylül 2007       Mesaj #1879
yesrip2 - avatarı
Ziyaretçi
merhaba
benim sorunum i.explorer la iligili.çünkü benimki youtube deki videoları oynatamaıyor ayrıca msn den posta kutuma giremiyorum hiçbir şekilde hotmailime giremiyorum flash playerin son sürümünü kurmama rağmen hiç bir fayda sağlamadı yardımcı olursanız sevinirim.tşk.
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
20 Eylül 2007       Mesaj #1880
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
yesrip2 adlı kullanıcıdan alıntı

merhaba
benim sorunum i.explorer la iligili.çünkü benimki youtube deki videoları oynatamaıyor ayrıca msn den posta kutuma giremiyorum hiçbir şekilde hotmailime giremiyorum flash playerin son sürümünü kurmama rağmen hiç bir fayda sağlamadı yardımcı olursanız sevinirim.tşk.

Youtube daki videoları izleme konusunda tam olarak yardım edemeyeceğim ancak Codec paketi yüklersen sorununun geçeceğini tahmin ediyorum. Hotmail e giriş yapamamanın sebebi; Microsoft un bilgisayarına göndermiş olduğu sertifikayı bilgisayarının otomatik olarak kabul etmemesi. Internet Explorer ayarlarından güvenlik bölümüne gelip hemen alt bölümde varsayılan butonuna tıklayın üst bunun gibi dört tane daha seçim olacaktır (Internet, Yerel intranet, Güvenilen siteler ve Yasaklı siteler olarak). Her birine tıklayarak altta bulunan varsayılan düzey butonuna basınız (Şeffaf durumdaysa zaten kendinden standart haldedir). Açtığınız ayarlar penceresinde en son sekmede gelişmiş kartı var. Oradaki listeden güvenlik bölümüne gelin ve ''Sunucu sertifikasının geçerliliğini denetle'', ''Yayımcının sertifikasının geçerliliğini denetle'' yazılı başlıkların yanındaki ok işaretini kaldırın

Önereceğim Codec paketi :

FileForum | Download K-Lite Codec Pack Full