Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 207

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 960.412 Cevap: 2.932
Fırtına - avatarı
Fırtına
Ziyaretçi
21 Aralık 2007       Mesaj #2061
Fırtına - avatarı
Ziyaretçi
Peki masaüstünde sağ tıklayıp oradan aşağıdaki yolu denediniz mi...

Sponsorlu Bağlantılar
Sağ click/Simgeleri yerleştir/Masaüstü simgelerini göster'i seçip sonuça bakın...

dsav7

Virüsten dolayı olacağını sanmam bu derecede yok edemez bir virüs, Böyle etkili olsa bilgisayara format atmaktan başka bir çare kalmaz zaten...

Alıntı
cinna_mon adlı kullanıcıdan alıntı

benim laptopa trojan girmiş karantinaya tası dedi tasıdım

trojan temizleme programını calıstırdım resimdeki gibi bir sayfa cıktı ok bastım

devam etti işlem bitti tekrar calıstırıyorum trojan prog yine aynı sayfa cıkıyor

Kullanmış olduğunuz programı tekrar güncelleyin, içerisindeki kor58.sys adlı dosya hasar görmüş olabilir. Eğer kullanmış olduğunuz programdan memnun değiseniz kaspersky öneririm size. Virüslerin korkulu rüyasıdır kaspersky ama bilgisayarı biraz kasıyor ona da katlanmak gerekMsn Happy Virüs yada trojen silindikten sonra programı uninstall edebilirsiniz..

Kaspersky internet security programını indirin (Trial vers.) ardından aktivasyon kodunu alıp tüm güncellemelerini yaptıktan sonra bilgisayarınızı komple taramadan geçirin ve kaspersky yardımcılığı ile bulaşan virüsü tamamen yok edebileceksiniz...
Son düzenleyen ahmetgns; 24 Aralık 2007 19:28 Sebep: Mümkün olduğunda cevaplarınızı düzenlemeyi tercih edin, Çoklu Alıntı düğmesini kullanmayı da alışkanlık edinin lütfen. Aynı kişiden kısa süreler içinde peşpeşe cevaplar olmasın lütfen.
torture123 - avatarı
torture123
Ziyaretçi
21 Aralık 2007       Mesaj #2062
torture123 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Çöl Fırtınası adlı kullanıcıdan alıntı

Peki masaüstünde sağ tıklayıp oradan aşağıdaki yolu denediniz mi...

Sponsorlu Bağlantılar
Sağ click/Simgeleri yerleştir/Masaüstü simgelerini göster'i seçip sonuça bakın...

dsav7

Virüsten dolayı olacağını sanmam bu derecede yok edemez bir virüs, Böyle etkili olsa bilgisayara format atmaktan başka bir çare kalmaz zaten...

malesef sağ tıklayamıyorum ki biliyorum aksi taktirde oradan olabileceğini
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
22 Aralık 2007       Mesaj #2063
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
yalniz62 adlı kullanıcıdan alıntı

ARKADASLAR YAKLASIK 1 AYDIR BILGISAYARIMA INTERNET BAGLAMISIM BU SURE ICINDE UFAK TEFEK PROGRAMLAR INDIRIP KURDUM 10 GUN ONCEDE KASPERSKY INTERNET SECURITYI KURDUM.AMA BILGISAYARIM GUN GECTIKCE AGIRLASIP DONMAYA BASLADI YAPABILECEGIM BIRSEY VARMI FORMAT HARICINDE TABIKI.

Size bir uyarı ve bir de öneride bulunayım. Forumlarda yazı yazarken Caps Lock tuşunuzu etkisiz (ışığı yanmamalı) duruma getirin ve öylece yazmayı deneyin.

Ayrıca bilgisayarınızın zaman geçtikten sonra yavaşlaması normal. Şu durumlara bağlayabiliriz bunu; program yüklenir kullanılır veya kurulduktan sonra kaldırılır. Ancak bu kurulan programların kalıntıları sabit diskte yer kaplamaya devam eder. Programlar yer kaplarken sabit disk de bir zaman sonra bunlar birbiriyle kopuk bir halde yer kaplarlar. Kopuk olduğu için de sabit disk üzerinde bulunan okuyucu açmak istediğiniz klasörü, programı vs. bulmak için bulunduğu yerden o kopuk olan programı açmak için birkaç milisaniye kaybedecektir. Bu durumu da DEFRAG (Disk Birleştirme) işlemiyle aza indirebilirsiniz. Bu kopukluk durumunu birleştirme işlemiyle geçiştirdikten birkaç gün veya birkaç hafta sonra yeniden birleştirme gereği duyulur. Çünkü bilgisayarı her kapattığınız zaman oturumda yaptığınız değişiklikler ve programların açılış kapanışlarını bir dahaki oturum için sabit diske kayıt olur. Dağılma bu yüzdendir. Ayrıca windows klasörü içinde PREFETCH diye bir klasör bulunur. Bu klasörün içindekileri silebilirsiniz (Korkmanıza gerek yok rahatça silebilirsiniz. Sadece işlemlerin kaydını tutup bu klasör içine atar).

Alıntı

benim laptopa trojan girmiş karantinaya tası dedi tasıdım

trojan temizleme programını calıstırdım resimdeki gibi bir sayfa cıktı ok bastım

devam etti işlem bitti tekrar calıstırıyorum trojan prog yine aynı sayfa cıkıyor

Bu taramada silmek istediğiniz zararlı içerik çalıştığı durumu olduğu için silmeniz olanaksızlaşır. Güvenli Modda açıp böyle tarayın. Silememeniz için bir durum söz konusu olmayacaktır.

Güvenli Modda başlatmak için bilgisayarınızı yeniden başlatın ve F8 e sürekli basınız. Önünüze gelecek işletim sistemi listesinden Güvenli Mod desteğiyle başlat veya Güvenli Modda başlatı seçiniz. Bilgisayarı normalde açtığınız oturumda açın ve programla taratmaya başlayın.
Son düzenleyen ahmetgns; 24 Aralık 2007 19:32 Sebep: Aynı kişiden peşpeşe iki cevap olmasın diye...
Cinnamon - avatarı
Cinnamon
Ziyaretçi
22 Aralık 2007       Mesaj #2064
Cinnamon - avatarı
Ziyaretçi
virusdz7

nasıl bir program yuklemeliyim acaba ?
I3uz_KaLpLi - avatarı
I3uz_KaLpLi
Ziyaretçi
23 Aralık 2007       Mesaj #2065
I3uz_KaLpLi - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

nasıl bir program yuklemeliyim acaba ?

Kesinlikle Kaspersky Antivirüs 07 ve üst sürümler yada Norton Antivirüs sürümlerini tercih edin.
mortal_wirus - avatarı
mortal_wirus
Ziyaretçi
24 Aralık 2007       Mesaj #2066
mortal_wirus - avatarı
Ziyaretçi
arkdaşlar bende ati mobility radeon 2600 model bi 256mb paylaşımlı ekran kartı war ve ben oyunlardan fifa 2007 yi bile oynayamıyorum acabunun sorunu ile ilgili bi bilginiz warmı
Aynacan - avatarı
Aynacan
VIP Gecenin Aydınlığı!
25 Aralık 2007       Mesaj #2067
Aynacan - avatarı
VIP Gecenin Aydınlığı!
Alıntı
mortal_wirus adlı kullanıcıdan alıntı

arkdaşlar bende ati mobility radeon 2600 model bi 256mb paylaşımlı ekran kartı war ve ben oyunlardan fifa 2007 yi bile oynayamıyorum acabunun sorunu ile ilgili bi bilginiz warmı

Öncelikle oyunların sistem gereksinimlerini bilmeniz gerekir. Sadece ekran kartının 256 veya 512 olması çözüm degildir.

Mesela fifa 2007 oyun için sistem gereksinimleri:

1.3 GHz işlemci
256 MB RAM,
64 MB’lık DirectX 9.0c destekli ekran kartı
1.2 GB HD alanı
Not: Bilgilendirme amaçlıdır.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Aralık 2007       Mesaj #2068
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
yani ekran kartlarıda 8x veya 16 x olduklarından seninkide büyük ihtimal 8x dir değişeceksin kardeşim
meltem sari - avatarı
meltem sari
Ziyaretçi
25 Aralık 2007       Mesaj #2069
meltem sari - avatarı
Ziyaretçi
slm ben yeni bir pc aldim ama vista program biraz karisik bu programi yani vistayi winwsa dönüstürmem mümkünmü
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Aralık 2007       Mesaj #2070
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
sen heralde vistayı xp ye dönüştürmekten bahsediyorsun gideceksin bu işi bilene benim pc ye format at diceksin ama windows xp olsun de yeter fakat SP2 eklentisi olanından istemeyi unutma