Arama

Dünyada ve Türkiye'de Ekonomi Gündemi, Güncel Haberler - Sayfa 55

Güncelleme: 15 Ağustos 2018 Gösterim: 244.065 Cevap: 685
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
12 Mayıs 2011       Mesaj #541
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
F-35'in 400 parçası Türkiye'de üretilecek

Sponsorlu Bağlantılar
Lockheed Martin yöneticisi Stephen O'Bryan, 7 milyar dolarlık yatırım ile F-35'in 400 parçasını Türkiye'de TAI ile ortak üreteceklerini söyledi.

110512 f35555widec

ABD merkezli Lockheed Martin F-35 uçaklarının sırt kısmındaki 400 parçayı TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TAI) ortak üretecek. Lockheed Martin üretim için 7 milyar dolarlık yatırım yapacak.

İstanbul’da önceki gün açılan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’na katılan Lockheed Martin’in Müşteri İlişkileri Yardımcı Başkanı Stephen O’Bryan, Radikal’e yaptığı açıklamada, “Türkiye birçok proje yarışmasında yer alıp kazanıyor. Türkiye havacılık sektöründeki bu başarı karşısında 7 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyoruz. Uçağın sırt kısmındaki 400 parçayı TAI ile ortak üreteceğiz.

Proje ilk aşamada 2035 yılına kadar sürecek. Toplamda 3100 uçağa ekipman sağlayacağız” dedi. Stephen O’Bryan, TAI ile ortak 4500 adet F-16’ya parça ürettiklerini de hatırlatarak, artık gelecek yılların teknolojisini barındıracak olan F-35 için de TAI ile çalışacaklarını vurguladı.

PROJEDE 9 ÜLKE VAR
ABD kaynaklı olan F-35 projesini Türkiye, İtalya, Hollanda, Kanada, Norveç, Danimarka, Avustralya ve Büyük Britanya destekliyor. Proje toplamda 40 milyar dolara mal olacak. Türkiye projeye 11 milyar dolar yatırarak, 2035 yılına kadar eşlik edecek. Şu ana kadar üretilen en az radara görünen F-35, savaşta tek bir uçağın tüm görevleri yerine getirmesi amacı ile tasarlandı.

SIRT KISMI TÜRKİYE’DE
ABD ile birlikte dokuz ülkenin yer aldığı F-35 projesinde kabinden kanatlara kadar olan sırt kısmındaki parçalar TAI tarafından üretilecek.

PATRİOT RAMPASI DA GELEBİLİR
Uçak ve taktik balistik füzelere karşı kullanılan Patriot füzelerinin rampalarını üreten Fokker Elmo, fabrikasını İzmir’deki üretim tesisine taşımayı planlıyor. Fokker Elmo Asbaşkanı Kier Vis, şu anda Hollanda’da bulunan patriot rampası fabrikasını İzmir’e taşıma planları olduğunu belirterek bu konudaki görüşmelerin sürdüğünü ifade etti. Bu arada TAI ile ABD merkezli Pratt & Witney F-135’in motorları için anlaşma imzaladı. Anlaşmaya göre üretim, test, bakım ve onarım için Türkiye’de bir şirket kurulacak.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
26 Temmuz 2011       Mesaj #542
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Elektrikte ibre 'ikinci'lere döndü

Sponsorlu Bağlantılar
ÖİB elektrik dağıtımda süre uzatmadı, ikinci en iyi teklif sahiplerine çağrı yapılacak.

100218 elektrikkapakwidec

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), elektrik dağıtım ihalelerini kazanan teklif sahiplerinin ek geçici teminatları gerekli süre içinde teslim etmemeleri nedeniyle, söz konusu teklif sahiplerinin geçici teminatlarının irat kaydedildiğini, Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararlarında yer alan bir sonraki teklif sahiplerine hisse satış sözleşmesi imzalamak için çağrıda bulunulacağını açıkladı.

ÖİB'nin elektrik dağıtım ihalelerinde verdiği karar uyarınca, ihalelerde en yüksek teklifi veren firmaların toplam 75 milyon dolar tutarında geçici teminatı irat kaydedilecek.

ÖİB'den yapılan açıklamada yer alan bilgiye göre, elektrik dağıtım ihalelerini kazanan teklif sahiplerine hisse satış sözleşmesi imzalanması için önce 31 Mayıs tarihine kadar süre verilmiş, teklif sahiplerinden gelen ek süre talebi nedeniyle ihalede teklif ettikleri bedelin yüzde 2'si oranında ek geçici teminatın 30 Haziran'a kadar teslimi şartıyla birinci ek süre, gelen talepler dikkate alınarak 25 Temmuz saat 18.00'e kadar ikinci ek süre verilmişti.

İkinci ek süre dahilinde, sadece, Dicle Elektrik Dağıtım Bölgesi için 228 milyon dolarla en iyi teklifi veren Karavil-Ceylan ortaklığının 4.56 milyon dolar tutarındaki ek teminatı yatırdığı bildirilmişti.

Boğaziçi ve Ayedaş'ta en yüksek teklif sahibi olan MMEKA'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kazancı, 22 Temmuz'da Reuters'a yaptığı açıklamada, şirkette eşit ortağı olan Mehmet Emin Karamehmet'in hisselerini devralmak üzere anlaşma sağlandığını, bankacılık piyasasındaki daralmalar nedeniyle elektrik dağıtım özelleştirmelerini kazanan şirketler olarak ÖİB'den ek süre talep edeceklerini belirtmişti.

Dün ise Kazancı Holding, Goldman Sachs'tan yaklaşık 192 milyon dolar tutarında 1 yıl 1 hafta vadeli kredi tahsis ettiğini, söz konusu krediye teminat olarak da Aksa Enerji sermayesinin yaklaşık yüzde 43'üne denk gelen payların Goldman Sachs lehine rehin tesis edileceğini duyurdu.

Özelleştirme mevzuatına göre, dağıtım ihaleleri için bir kere daha geçici teminatla ek süre verilebilmesi için 'mücbir sebep' bulunduğuna kanaat getirilmesi gerekiyordu. ÖİB, ikinci en iyi teklif sahiplerine hisse satış sözleşmesi imzalamak üzere çağrı yaparak yeni bir takvim belirleyecek.

Ek geçici teminatların yatırılmamasına bağlı olarak, Boğaziçi Elektrik Dağıtım'ın ihalesi ikinci en iyi teklifi veren Aksa Elektrik'e, Gediz Elektrik Dağıtım'ın ihalesi Enerjisa'ya, Trakya Elektrik Dağıtım'ın ihalesi IC İçtaş'a, Ayedaş'ın ihalesi Yıldızlar SSS'e, Toroslar Elektrik Dağıtım'ın ihalesi ise Park Holding'e çağrıda bulunulacak. Akdeniz Elektrik Dağıtım'da Park Holding daha önceden çekildiğini açıklamış ve süreç Enerjisa açısından devam ediyor. Dicle Elektrik Dağıtım'da ise Karavil- Ceylan Grubu ek teminatı yatırarak süre uzatma hakkı kazanmıştı.

ÖİB, İstanbul Anadolu Yakası, Boğaziçi, Toroslar, Gediz ve Trakya Elektrik Dağıtım Bölgesi'nde 9,4 milyar dolar ihale bedeli elde edilmişti.

Halen devredilmeyi bekleyen bölgelerde ÖYK'nın onayladığı kararlara göre, ihalelerdeki teklifler ise şöyle:

Boğaziçi Elektrik Dağıtım
1 - İş Kaya - MMEKA 2.990 milyar dolar
2 - Aksa Elektrik 2.751 milyar dolar
3 - Park Holding 2.496 milyar dolar

Gediz Elektrik Dağıtım
1 - Eti Gümüş - Söğütsen Seramik 1.915 milyar dolar
2 - Enerjisa 1.800 milyar dolar

Trakya Elektrik Dağıtım
1 - Aksa Elektrik 622 milyon dolar
2 - IC İçtaş 575 milyon dolar
3 - KCTAŞ-AYEN-REL-PETCO 571.5 milyon dolar

Akdeniz Elektrik Dağıtım
1 - Park Holding 1.165 milyar dolar
2 - Enerjisa 1.128 milyar dolar
3 - EMKAT OGG 1.100 milyar dolar

İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım (AYEDAŞ)
1 - MMEKA 1.813 milyar dolar
2 - Yıldızlar SSS 1.812 milyar dolar
3 - Enerjisa 1.515 milyar dolar
4 - Aksa Elektrik 1.459 milyar dolar

Toroslar Elektrik Dağıtım
1 - Yıldızlar SSS 2.075 milyar dolar
2 - Park Holding 2.074 milyar dolar
3 - Türkerler İnşaat 2.016 milyar dolar
4 - Cengiz - Kolin - Limgaz OGG 1.952 milyar dolar
5 - EMKAT GGG 1.851 milyar dolar

Dicle Elektrik Dağıtım
1 - Karavil-Ceylan 228 milyon dolar
2 - Çalık Enerji 227 milyon dolar
3 - Eti Gümüş-Söğütsen Seramik 168 milyon dolar

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
nötrino
Yasaklı
10 Ocak 2012       Mesaj #543
Yasaklı
Otomotiv 2011'i Rekorla Kapattı

110111otomotivkapakhmed

Otomotiv pazarı geçen yıl yüzde 13.61 büyüyerek 864 bin 439 adetlik satışla yeni bir rekor kırdı.

Otomotiv sektörü 2011'i rekorla tamamladı.Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar, 2011 yılında otomobil ve hafif ticari araç pazarının yüzde 13,61 oranında büyüyerek 864 bin 439 adetlik yeni bir rekorla tamamlandığını bildirdi. Bu sonuç tüm zamanların en yüksek adedi oldu.Otomotiv pazarın bundan önceki en yüksek satış rakamını 760 bin 913 adetlik satış adediyle 2010 yılında elde etmişti.

Bayraktar, ODD Gladyatör Ödülleri 2011'in ödül töreninde yaptığı konuşmada, ''yılın ilk yarısında gaz pedalı, ikinci yarısında da fren pedalı bozulan'' otomotiv piyasasının yıl sonunda kendilerini iyi bir sonuca ulaştırdığını kaydetti.

Bayraktar, bu satış rakamının 593 bin 519 adetinin otomobilden, 270 bin 920 adetinin ise hafif ticari araçtan oluştuğunu belirterek, henüz resmi olmamakla beraber yaklaşık 45 binlik adetlik ağır vasıta satışının da eklendiğinde, toplam pazarın 910 bin adete ulaştığını, bunun da 1 milyonluk pazara biraz daha yakınlaşıldığını gösterdiğini anlattı.

2012 yılında ekonomideki büyümenin, 2011 yılına göre daha aşağıda olacağı öngörüsünde bulunan Bayraktar, ''Otomotiv pazarı bu yıl tahminen yüzde 10 civarlarında düşer. Ama ilk yarıda daha büyük bir daralma göreceğiz. Senenin ortasından itibaren toparlayarak gidecek diye tahmin ediyorum'' dedi.

593 Bin Otomobil Satıldı

2011 yılında otomobil satışları bir önceki yıla göre yüzde 16.43 artarak 593 bin 519 adete ulaştı. Otomobil pazarı, 2011 yılının ilk çeyreğinde yüzde 82.87 oranında büyüme gösterirken, yılın 2. çeyreğinde yüzde 40.09 oranında büyüdü. 3. çeyrekte ise beklentiler doğrultusunda daralmaya başlayan pazar, son çeyrekte de yüzde 8.09 oranında geriledi.

2011 yılı hafif ticari araç pazarı ise geçen yıla göre yüzde 7.88 artarak 270 bin 920 adet seviyesinde gerçekleşti. 2011 yılının ilk çeyreğinde yüzde 64.83 oranında büyüme gösteren hafif ticari araç toplam pazarı, yılın 2. çeyreğinde de yüzde 30.20 büyüdü. Hafif ticari araç pazarı yılın 3. çeyreğinde yüzde 2.64 oranında azalırken, son çeyrekte yüzde 19,10 oranında küçüldü.

Aralık'ta Pazar Daraldı

2011 yılı aralık ayında otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı 127 bin 910 adet olarak gerçekleşti. 148 bin 369 adet olan 2010 yılı Aralık ayı otomobil ve hafif ticari araç pazarına göre satışlar yüzde 13.79 oranında azaldı. 2011 yılı Ağustos ayında başlayan daralma, yıl sonuna kadar devam etti.

2011 yılı Aralık ayında otomobil satışları geçen yılın aralık ayına göre yüzde 10,56 oranında azalarak 88 bin 957 adet olarak gerçekleşti. 2010 yılı Aralık ayında otomobil pazarı 99 bin 461 adet düzeyindeydi. 2011 yılı Ağustos ayında başlayan daralma, otomobil pazarında da yıl sonuna kadar devam etti.

2011 yılı aralık ayında hafif ticari araç pazarı 38 bin 953 adet olarak gerçekleşti. 48 bin 908 adet olan 2010 yılı Aralık ayı hafif ticari araç pazarına göre satışlar yüzde 20,35 oranında daraldı. 2011 yılı hafif ticari araç pazarı satışları 3. çeyrekten itibaren oransal olarak ay bazında azalmaya devam etti.

En Yüksek Pay, 1600 CC Motor Altında

2011 yılı otomobil pazarı motor hacmine göre incelendiğinde, en yüksek paya yüzde 89 oranıyla yine 1600cc altındaki otomobiller 529 bin 135 adet ile sahip oldu. Ardından yüzde 9 pay ile 1600-2000cc aralığındaki otomobiller ve yüzde 2 pay ile 2000cc üstü otomobiller yer aldı. Geçen sene aynı döneme göre 1600cc altındaki otomobil satışlarında yüzde 17 artış, 1600-2000cc aralığında motor hacmine sahip otomobil satışlarında yüzde 11 artış ve 2000cc üstü otomobillerde de yüzde 7 artış görüldü.

Dizel Satışları Yüzde 34 Arttı

2011 yılında dizel otomobil satışları geçen yıla oranla yüzde 34 oranında artış gösterdi. 2011 yılında 593 bin 519 adet olan toplam otomobil satışının 365 bin 305 (yüzde 62) adedini dizel araçlar oluşturdu. 2011 yılı otomobil satış adetleri 2010 yılı ile kıyaslandığında, dizel payı yüzde 54'den yüzde 62'ye yükseldi.

198 Bin Araç Otomatik

2011 yılında otomatik şanzımanlı otomobil satış adetleri 2010 yılına oranla yüzde 23 arttı. 2011 yılında 593 bin 519 adet olan toplam otomobil satışının 198 bin 616 (yüzde 33) adedini otomatik şanzımanlı araçlar oluşturdu.

2011 yılında otomobil pazarı segmentinin yüzde 84'ünü, yine vergi oranları düşük olan A, B ve C segmentlerinde yer alan araçlar oluşturdu. 2011 yılı 12 aylık toplam otomobil satış verileri segmentlere göre değerlendirildiğinde, en yüksek satış adetine yüzde 48 pay alan C (283 bin 551 adet) segmenti ve hemen ardından yine yüzde 35 pay ile B (210 bin 531 adet) segmenti ulaştı.

İki Araçtan Biri Sedan

2011 yılı kasa tiplerine göre değerlendirildiğinde, en çok tercih edilen gövde tipi yine Sedan otomobiller (yüzde 49 pay, 288 bin 872 adet) oldu. Sedan otomobilleri yüzde 36 pay ve 211 bin 319 adet satış ile H/B ve yüzde 10 pay ve 59 bin 961 adet satış ile SUV otomobiller takip etti.

Kaynak:Ntvmsnbc-Ajanslar(10 Ocak 2012,09:11)
nötrino
Yasaklı
24 Şubat 2012       Mesaj #544
Yasaklı
Petrol Fiyatları Yükseliyor

110429petrolkapakhmediu

ABD ham petrolünün varil fiyatı 106 doların, Brent tipi petrolünün fiyatı 124 doların üzerine çıktı.

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları yükseliyor.ABD ham petrolünün varil fiyatı Nisan ayı teslimi Avrupa'daki işlemlerde düne göre 10 sent artarak 106,38 dolara yükseldi. Böylece ABD ham petrolünün varil fiyatı 9 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.ABD ham petrolünün varil fiyatı Nisan ayı teslimi dünü 3 sentlik yükselişle 106,28 dolardan tamamlamıştı.

Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatının Nisan ayı teslimi de 1,17 dolar artışla 124,07 dolar oldu.Petrol fiyatlarındaki artışta Almanya'da iş dünyasının ekonomiye olan güvenini yansıtan IFO Endeksi'nin yükselmesi ve İran'ın nükleer programı konusundaki gerginliğin sürmesi rol oynadı.

Almanya'da IFO Endeksi'nin Şubat ayında dördüncü aydır yükselmesi, geçen yılın son çeyreğinde yüzde 0,2 daralan Avrupa'nın en büyük ekonomisinin tekrar büyüyeceği umutlarını artırdı.

En Kötü Senaryoda 210 Dolara Çıkabilir

Bu arada, Capital Economics'in yayımladığı raporda, petrol fiyatlarının hala küresel ekonomik toparlanma için ciddi tehdit oluşturacak seviyelerin altında bulunduğu belirtildi.

Raporda, İran'ın nükleer programıyla ilgili gerginliğin yükselmesiyle petrol fiyatlarının artacağı, Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatının Hürmüz Boğazı'nın kapatılmasını içeren en kötü senaryoda 210 dolara kadar yükselebileceğine işaret edildi.

Kaynak:AA/Capital Economics(23 Şubat 2012,16:18)
teknoman19 - avatarı
teknoman19
Ziyaretçi
24 Şubat 2012       Mesaj #545
teknoman19 - avatarı
Ziyaretçi
o kadar yazıoysunuzda kim okuyo buları : ::::Msn HappyMsn HappyMsn HappyMsn HappyMsn HappyMsn HappyMsn HappyMsn HappyMsn HappyMsn Happy
nötrino
Yasaklı
24 Şubat 2012       Mesaj #546
Yasaklı
Alıntı
teknoman19 adlı kullanıcıdan alıntı

o kadar yazıyosunuzda kim okuyo bunları ?

O da okumayanların kaybı...Genelde insanlar anlamadıkları ya da anlamakta zorlandıkları konuları okumazlar.Özellikle bilimsel konularda gözlenen bir olgudur bu.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
nötrino
Yasaklı
9 Mart 2012       Mesaj #547
Yasaklı
Avrupa Merkez Faize Dokunmadı

100528 ecbkapakhmedium

Avrupa Merkez Bankası, Faizi Yüzde 1'de Bıraktı.

Avrupa Merkez Bankası, faizi beklendiği gibi yüzde 1'de bıraktı. Bankanın likidite ihalelerinin etkilerini görmek isteyeceği belirtiliyor.

İngiltere Merkez Bankası (BOE) de politika faizini beklendiği gibi yüzde 0.5'te tuttu, varlık alım programının büyüklüğünü de değiştirmeyerek 325 milyar sterlinde bıraktı.İngiltere'de politika faizi Mart 2009'dan bu yana yüzde 0.5'te bulunuyor.

Kaynak:Ntvmsnbc(08 Mart 2012,14:51)
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
16 Mart 2012       Mesaj #548
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Liranın simgesi banknotlarda olmayacak
Merkez Bankası Başkanı Başçı, şu anda kullanılan para grubunda TL'nin simgesinin yer almayacağını söyledi. Başçı, ''Enflasyonda Mayıs ayında tek haneleri göreceğiz'' dedi.

110805 erdembaC59FC3A7C4B1kapakhmedium

Türkiye'de büyümede ikinci çeyrekten itibaren bir toparlanma göreceğiz. Enflasyonda büyük ihtimalle Nisan ayında hissedilir düşüş olacak, Mayıs'ta baz etkisiyle tek haneyi görürüz. Mart ayında çekirdek enflasyonda düşüş olmasını, yıllık enflasyonun yüzde 10-11 bandında kalmasını bekliyoruz. Gıda tarafından olumlu bir etki gelirse tek haneli yıllık enflasyonu Nisan ayında görme ihtimalimiz de var.
İşsizlik oranlarındaki düşüş devam ediyor, ancak istihdam artış hızında bir yavaşlama var. Bütçe dengesinde de bir sorun görünmüyor, yıl sonu gerçekleşmeleri ovp hedeflerinden daha iyi bile olabilir.
Bankaların dış borç yenileme oranı yüzde 100'ün üzerinde, bankaların yurtdışından borçlanmasında hiçbir sorun olmadı.
Merkez Bankası olarak kredilerdeki gidişattan son derece memnunuz. Krediler konusunda tedbirler başarılı oldu, aşağı yönlü risk görürsek destekleyici tedbirler alırız."

TL SİMGESİ PARADA OLMAYACAK

Merkez Bankası Başkanı Başçı, şu anda kullanılan para grubunda TL'nin simgesinin yer almayacağını söyledi. Başçı, yeni para basımı olursa o zaman değerlendirilebileceğini ifade etti.
Banknotların üzerinde imzası olan başkan ve yardımcılar değiştiği için parada imzaların değişmesi söz konusu olacak.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
nötrino
Yasaklı
18 Mart 2012       Mesaj #549
Yasaklı
Körfez'in Altında 65 Trilyon Dolar Yatıyor

120314 kC3B6rfez640hmedium

Körfez'deki 6 ülkenin petrol ve gaz rezervinin toplamı 65 trilyon dolar. Bu rakam dünya rezervinin üçte ikisine eşit.

Körfez İşbirliği Konseyi'ni (KİK) oluşturan altı ülkenin petrol ve gaz rezervlerinin 65 trilyon dolar düzeyinde olduğu belirlendi.Gulf Times internet sitesinde yer alan habere göre bu rakam, 200 trilyon dolar düzeyinde tahmin edilen dünyanın toplam petrol ve doğalgaz rezevlerinin yaklaşık üçte ikisini oluşturuyor.

Katar merkezli QNB Capital tarafından hazırlanan rapora göre, Körfez bölgesindeki ülkelerin hidrokarbon rezervleri, bu ülkelerinin gayri safi yurt içi hasılasının yaklaşık 27 katına, yine bölge ülkelerinin 2011'de petrol ve gaz satışından elde ettiği 521 milyar doların 125 katına tekabül ediyor. Rapora göre küresel ölçekte hidrokarbon rezervlerinde ikinci sırayı yüzde 23'lük payla Irak ile İran'ı kapsayan bölge alırken, yüzde 16'lık oranla Avrupa ve Avrasya üçüncü sırada yer alıyor.

Rapora göre KİK bölgesinde belirlenen 495 milyar varil petrol rezervi hacim bakımından, küresel rezervlerin yüzde 36'sını, 42 milyar metreküplük gaz rezervi de dünya genelinin yüzde 22'sine karşılık geliyor.

Toplam hidrokarbon rezervlerinin ülkelere göre dağılımında ise KİK bölgesinin yaklaşık yarısına karşılık gelen rezervleriyle ilk sırada Suudi Arabistan yer alıyor. Bu ülkeyi Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Katar takip ediyor.QNB Capital, rapordaki hesaplamaların, yeni rezervlerin bulunması durumunda eksik kalacağına işaret ediyor.

Öte yandan Gulf Times'a konuşan bazı uzmanlar, raporun, KİK petrol rezervlerinin tamamının çıkarılarak mevcut fiyatlardan satıldığı varsayımı üzerine kurulduğunu, bu varsayımın ise ulaşılan rakamları abartılı kıldığını belirttiyorlar. Uzmanlar, petrol ve gazın birçok ülkede piyasa değerinin altında iç tüketim için tahsis edildiğini, bu durumun da rezevlere ilişkin karlılık analizlerini yeniden ele almayı gerektirdiğini kaydettiler.

Kaynak : Ntvmsnbc / Gulf Times (14 Mart 2012,15:12)
nötrino
Yasaklı
19 Mart 2012       Mesaj #550
Yasaklı
IMF: Küresel Ekonomi İyileşiyor

IMF Başkanı Lagarde, küresel ekonominin iyileşme yoluna girdiğini söyledi.Uluslararası Para Fonu (IMF) küresel ekonomi için iyimser.

Çin ziyareti sırasında konuşan Lagarde, Euro Bölgesi ve ABD'den istikrar sinyalleri gelmeye başladığını kaydetti.Lagarde, gelişmiş ülkelerdeki yüksek borcun ve petrol fiyatlarındaki yükselişin kilit önem taşıyan riskler olduğunu ifade etti.

Öte yandan IMF'ye göre Yunanistan yardım almasaydı, kontrolsüz biçimde Euro'dan çıkmak zorunda kalacaktı. Konuya ilişkin bir rapor yayımlayan IMF, Yunanistan'ın bundan sonra hata yapma payının bulunmadığını kaydetti.

IMF, reformlarda yaşanacak herhangi bir gecikme veya yavaşlamanın ekonomik durumu kötüleştireceğini ve Yunanistan'ın yeni yardıma ihtiyaç duyabileceğini ifade etti.

Kaynak: Ntvmsnbc / CNBC-e (19 Mart 2012,09:25)