Bill Gates'in gençlere öğütleri
KURAL 1-Hayat adil değildir, bu fikre ne kadar çabuk alışırsanız o kadar iyi olur...
KURAL 2- Sizin kendinizi nasıl değerlendirdiğiniz aslında kimsenin umurunda değildir. İnsanlar ÖNCE sizin birşeyler yapmanızı beklerler, ancak bundan sonra kendinizi dilediğiniz kadar iyi hissedebilir veya gurur duyabilirsiniz.
KURAL 3- Okuldan mezun olur olmaz kırk milyon dolarlık bir iş bulmayacaksınız. Ve terleyerek hak et etmedende telefonlu arabaya binen
bir başkan yardımcısı kesinlikle olmayacaksınız.
KURAL 4-Hoacalrınızdan yakınıyorsunuz; bir patronunuz olduğunuzda neler söyleyeceğinizi çok mersak ediyorum doğusu.
KURAL 5- KÖFTECİDE ÇALIŞMAK GURURUNUZA DOKUNMASIN. Bazılarımızın büyük babaları da ateşte köfte kızarttılar ama onlar bunu ileriye dönük bir "fırsat" olarak değerlendirdiler.
KURAL 6- Bir hata yaptığınızda suçu hemen anne babalarınıza atıp mızmızlanmayın. Hatalarınızdan birşeyler öğrenmeye bakın.
KURAL 7- Siz doğmadan önce anne babalarınız hiçde bugünki gibi sıkıcı insanlar değillerdi. Onlar, sizin eğitim ve diğer giderlerinizi ödemek için sürekli çalıştıları; evde sizin giysilerinizi yıkıyıp ütüledikleri, yemeğinizi pişirdikleri ve sizin her konuda ahkam kesmenizi dinledikten sonra bu hale geldiler. O nedenle yağmur ormanlarını kurtarmak için yapılkan toplantıya gitmeden, ailenize bir iyilik yapınve önce odanızdaki kendi dağıntınızı toplayın.
KURAL 8-Okulunuzda sınıfta kalmak kaldırılmış olabilir ama hayatta bu böyle değildir. Bazı okullarda artık kırık not verilmediğini; sizlere, doğru yanıtı verene dek dınav hakkı tanındığını duydum. İşte bu yöntemin gerçek yaşamla yakından uzaktan ilgisi yoktur. Bilesiniz.
KURAL 9- Hayat sömestrlere bölünmüş değildir.Ayrıca yaz tatili ve sizin ruhsal sorunlarınızla ilgilenecek rehper öğretmende yoktur. Bu gibi sorunları iş saati dışında kendiniz çözmelisiniz.
KURAL 10- Televizyonun gerçek hayatla ilgisi yoktur. Gerçek hayatta insanlar cafe'lerde oturup, çene çalmak yerine, işlerine giderler.
KURAL 11-Sevimsiz kişilere iyi davranın.Büyük olasıklarla onlardan biri yarın patronunuz olacaktır