Arama

Android Dünyasından Haberler - Sayfa 22

Güncelleme: 7 Ekim 2016 Gösterim: 74.649 Cevap: 315
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
25 Eylül 2013       Mesaj #211
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Xperia Z1, AnTuTu Benchmark Testinde Rekor Kırdı!
MsXLabs.Org
Sponsorlu Bağlantılar

Xperia Z ile akıllı telefon platformunda önemli bir çıkış yakalayan Sony, son olarak eylül başında Berlin’de IFA fuarında 20.7MP çözünürlüklü kamerası ile dikkat çeken Xperia Z1′i tüketicilerin beğenisine sunmuştu. Telefon her ne kadar 4K video kaydı gerçekleştirmese de, birçok özel çekim modu sunan Sony G-Lense destekli kamera ile telefon, Android tarafındaki en iddialı modellerden biri olarak karşımıza çıkıyor.


xperia z1

Telefon tasarım hatlarıyla özellikle alt bölümde geniş bir çerçeveye yer verilmesi noktasında eleştiri almaya devam ediyor. Bu noktada LG G2′nin sunduğu eşsiz ince çerçeve göz önüne alındığında eleştirile hiç de haksız görünmüyor.

İşlemci tarafına baktığımızda ise Xperia Z1′de mevcut amiral gemi modellerinin neredeyse tamamında yer alan Qualcomm’un dört çekirdekli ve Krait 400 mimarisi üzerine inşa ettiği Snapdragon 800 işlemcisini görüyoruz. Güçlü işlemci bileşenleri ile e iddialı modellerin başında gelmesi beklenen telefondan ilk test sonuçları geldi ve beklenildiği üzere Xperia Z1 benzer işlemciye sahip rakiplerini de geride bırakıyor.

Sony Xperia akıllı telefonları ile yakından ilgilenen ve özel yazılım geliştirme sürecinde aktif bir rol üstlenen DooMLoRD adlı XDA Geliştiriciler Forumu üyesi, Twitter hesabı üzerinden Xperia Z!in AnTuTu Benchmark sonucunu takipçileri ile paylaştı. Söz konusu görselden anlaşıldığı üzere Xperia Z1, 36.887 puan ile LG G2′nin bir miktar üzerinde yer alıyor.

xperia z1

Xperia Z Ultra ve Snapdragon 800 işlemcili Galaxy S4 ise aynı testten 30 bin civarında skorlara imza atmıştı. 3GB RAM’e sahip Galaxy Note 3′ün ise nasıl bir skor elde edeceği merak uyandırıyor.

Telefonların sentetik testlerde elde ettiği yüksek puanlar etkisini kimi zamanlarda günlük kullanımda göstermiyor. Açıkçası 35 bin ve 30 bin puan arasındaki fark bile günlük kullanımda ayırt edilmeyecek seviyede. Akıllı telefon kullanıcılarının bir bölümü söz konusu testleri dikkate almazken; donanım tutkunları, hız aşırtmayı seven kullanıcılar ise bu tür testleri önemsiyor. Biz yine de ihtiyaçlarınız doğrultusunda bir telefon almanız gerektiğini bir kez daha hatırlatalım.






Kaynak: Andronova.net

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2013       Mesaj #212
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Paranoid Android Ekibi, Android 4.4 KitKat Planları ve Daha Fazlasına Açıklık Getirdi.
MsXLabs.org

Sponsorlu Bağlantılar

nexus 41

Açık kaynak kodlu işletim sistemi Android, geliştiriciler için adeta bir cennet. Geliştiriciler sadece uygulama yazmakla kalmıyor, Android ve diğer üreticilerin sunduğu kaynak kodlar üzerinde farklılıklar sunarak daha da özelleştirilebilir bir kullanım deneyimi vaat ediyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Kimi geliştirici ekipler (Cyanogen) ekosistemdeki birçok cihaza destek sunarken, Paranoid Andorid gibi geliştirici takımlar ise daha sınırlı sayıda cihaza destek sunuyor.
Bazı kesimlere göre Android tarafındaki en özel ROM’larda imzası olan Paranoid Android ekibi Google+ hesabı üzerinden geleceğe dönük önemli açıklamalarda bulundu. Geliştirici ekip, Android 4.4 KitKat’ın açıklanmasına sayılı günlerin kaldığı şu süreçte yazılımlarda önemli değişikliklere gitmeye hazırlanıyor.
Bunların başında ise daha sınırlı sayıda cihaza odaklanma geliyor. Paranoid Android, Android 4.4′te daha az cihaza odaklanacak (muhtemelen bunlar amiral gemiler ve popüler orta seviye cihazlar olacaktır) ve daha az cihazın hedeflenmesi neticesinde son derece istikrarlı ROM yapımı gerçekleşecek. Daha az cihaza odaklanma daha geniş bir zaman anlamına gelecek ve ayrıca geliştirici ekip istikrarlı ROM’lar için yazılımlarını yeniden oluşturacak. Halihazırda destek sunulan cihazlar içinse geliştirme çalışmaları kararlı sürümlere kadar devam edecek.
Sunduğu yazılımlarda “tablet, telefon, tablet/telefon (Hibrid projesi)” deneyiminin yanında Pie kontrolleri ve Halo çoklu görev yöneticisine de yer veren ekibin önümüzdeki yıldan itibaren yazılımlarda yeniliklere devam edeceğini görüyoruz. Ayrıca Pie kontrolleri, Hibrid ve Halo cephesinde de gelişmeler devam edecek.
Kapsamlı yeniliklerin yer alacağı ilk telefon Nexus 5 olacak ve başka bir ifadeyle geliştirici ekibin odak noktası Google’n yeni referans cihazı olacak. Bunun yanı sıra destek sunulacak diğer telefonların ise ilerleyen dönemlerde açıklanması bekleniyor.
Ekip, daha iyi bir ROM deneyim için ROM yükleme konusunda acemi olan kullanıcıları da teşvik edecek ve bunun için otomatik bir yükleyici tasarlayabilir ya da daha kapsamlı bir web site ile detaylı bilgilerin aktarılması sağlanabilir.
Android 4.4 KitKat ile Paranoid Android ekibinin planlarına dair daha fazla detay öğrenmeyi umuyoruz.

Kaynak: andronova.net

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2013       Mesaj #213
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Galaxy Note 3 ve Galaxy Gear Satışa Sunuldu!
MsXLabs.org


noteandgear 170912038895 640x360

Samsung’un geçtiğimiz haftalarda Berlin’de düzenlenen IFA fuarında kullanıcıların beğenisine sunduğu yeni nesil Galaxy Note modeli ile şirketin ilk akıllı saat tecrübesi olan Galaxy Gear bugün itibariyle dünyanın birçok noktasında raflardaki yerini aldı. Galaxy Gear halihazırda sadece Galaxy Note 3 ve Galaxy Note 10.1 Edition ile uyumlu halde çalışırken, Samsung yeni bir güncelleme ile saatin birçok Galaxy cihaz tarafından destekleneceğini bildirdi.
Sponsorlu Bağlantılar
Samsung, gelişmiş S-Pen deneyimi, 3GB RAM, 4K video çekimi ve 3.200mAh kapasiteli ile donattığı telefonu ülkelere göre Snapdragon 800 (LTE destekli ülkelerde) ve Exynos Octa 5420 işlemcilerle satışa sunacak.
Bugün itibariyle 140 ülkede satışa sunulacak Galaxy Note 3′ün ülkemiz satışı fiyatı ise 2.199 lira olarak belirlenmişti. 32GB’lik model için belirlenen fiyatın yanı sıra kimi operatörler belirli sayıda kullanıcıya Galaxy Gear ve S View kılıf hediye edilecek.
Galaxy Note 3 ve Galaxy Gear’in detaylı teknik özellikleri için alt bölümde yer alan linkleri ziyaret edebilirsiniz.
Galaxy Note 3 tanıtıldı!
Galaxy Gear tanıtıldı!
Galaxy Note 3 ve Galaxy Gear için 18 dakikalık tanıtım videosu!


CAM00167
CAM00168

Kaynak: andronova.net
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
26 Eylül 2013       Mesaj #214
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Samsung, Android 4.3′ü Test Etmeye Başladı!
MsXLabs.Org

Samsung cephesinde Galaxy Note II, Galaxy S III ve Galaxy S4 için Android 4.3 güncellemesinin hazırlıklarına başlandığını geçtiğimiz haftalarda duyurmuştuk. SamMobile’ın Samsung içerisinden elde ettiği bilgilere göre Güney Koreli üretici nihayet Android 4.3’ü üst sınıf modellerinde test etmeye başladı. Test işlemlerinin başarılı geçmesi durumunda ise dağıtımın ilk olarak ekim ayı içerisinde Galaxy S4 için başlayacağı bildiriliyor.

Galaxy S3 GT I9300 760x3501

Galaxy S4’ün Android 4.3’e kavuşmasıyla, işletim sisteminin en güncel sürümü bu defa satış rekorları kıran Galaxy S III için yayınlanacak. Samsung, Galaxy S III içinse dağıtım ekim sonu ya da kasımın ilk yarısında başlayacak.

Halizırda 30 milyon satış rakamına ulaşan ve büyük ekranlı telefonlar kategorisinde ulaşılması zor bir rekorun altına imza atan Galaxy Note II ise güncellemeye kasım sonu ya da aralık başında kavuşacak. Galaxy Note II, Android 4.3 güncellemesi ile Galaxy Note 3’te yer alan S-Pen özelliklerin büyük bir bölümüne kavuşacak. Ayrıca tüm modellerde TouchWiz arayüzünün en güncel işlevlerinin yer alması bekleniyor.

Üst sınıfta konumlandırılan modellerin yanı sıra Samsung, Galaxy Mega ailesi için de Android 4.3 güncellemesini test etmekle meşgul.

sammobile






Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
26 Eylül 2013       Mesaj #215
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Nexus 5, Çarpıcı Bir Grafik Performansı Ortaya Koyuyor!
MsXLabs.Org

Google’ın yeni nesil Nexus modelinde LG ile donanım ortaklığına gittiği kesinleşiren, FCC onayından geçen Nexus 5 gerisinde donanım özelliklerine dair birçok detayı da bıraktı.

Nexus 5 bar leak front back edited Phan 640x483

Mobil dünyasında Apple, Samsung, Sony ve LG cephesinde amiral gemi olarak nitelendirilen cihazların tümü lanse edildi ve gözler şu an tamamen Nexus 5’e çevrilmiş durumda. Hem tasarım (fiziksel butonların arka bölüme konumlandırılması dışında) hem de donanım tarafında LG G2’yi temel alması beklenen telefon, GFXBench testinde grafik perfonması ile parlak bir sonuca imza attı.

Büyük olasılıkla Adreno 330 GPU’sunun yer alacağı telefon saniyede 23.1 kare puan ile Android tarafındaki iddialı tüm modelleri geride bırakırken, bir süre önce tanıtımı gerçekleşen ve dört çekirdekli PowerVR G6430 grafik yongasıyla donatılan iPhone 5S ile benzer bir sonuca imza atıyor. iPhone 5S ve Nexus 5’te yer alacak grafik yongaların OpenGL ES 3.0 desteği sunduğunu belirtelim. Bu destek sayesinde daha kaliteli ve gerçeğe yakın grafik performası vaat ediliyor.

Nexus 5’in FCC onayı alırken gün yüzüne çıkan diğer özellikleri ise şu şekilde; 2.3GHz frekans hızında çalışan Krait 400 mimarisine sahip dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemci, 4.96-inç boyutunda boyutunda Full HD çözünürlüklü IPS LCD ekran, 2.300mAh kapasiteli batarya, Android 4.4 KitKat işletim sistemi, 2GB RAM ve 13MP çözünürlüklü kamera.
Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 5 Şubat 2018 02:06
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
26 Eylül 2013       Mesaj #216
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
LG G2′nin Türkiye Lansmanı Gerçekleşti!
MsXLabs.Org

LG’nin ezberbozan yeni nesil akıllı telefonu LG G2′nin Türkiye lansmanı gerçekleşti. Hilton Convention Center’da gerçekleşen basın duyuruna şirketin Afrika-Ortadoğu ve Afrika Bölge CEO’su James Park da yer aldı. 5.2-inç gibi devasa bir ekranına rağmen tek elle rahat bir kullanım deneyimi sunan telefon büyük bir ihtimalle LG’nin en çok satan akıllı telefon modeli olacak.

LG G2 hands on 071

Fiziksel butonların arka bölüme konumlandırılması ve minimum seviyede sunulan ekran çerçevesiyle sıra dışı bir tasarım sunan LG G2, donanım tarafından da tüketicileri memnun edecek seviyede. 5.2-inç boyutunda Full HD çözünürlüklü True HD IPS ekran ile donatılan telefonda söz konusu ekran, GRAM (Grafik RAM) olarak adlandırılan yeni bir teknolojiyi bünyesinde barındırıyor ve bu sayede pil tüketiminde %10 civarında tasarruf sağlanıyor. Yeri gelmişken telefonda 3.000mAh kapasiteli bir pilin yer aldığını belirtelim.

Güç biriminde daha önce açıklandığı üzere Qualcomm cephesinden 2.3GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli Krait 400 mimarisine sahip Snapdragon 800 çözümüne yer verilmiş. Bununla birlikte Adreno 330 grafik birimi ve 2GB RAM telefondaki güç biriminin diğer unsurlarını oluşturuyor. Android 4.2.2 işletim sistemi ile çalışan modelde 16 ve 32GB olmak üzere iki farklı depolama alanı sunuluyor.

LG G2’nin 13MP çözünürlüklü kamerası, fotoğraf makinesinde bulunan Optik Görüntü Sabitleme (OIS) teknolojisi hareket halindeki görüntülerin bile daha net, parlak ve canlı olmasını sağlıyor. Telefonda ayrıca CD’den daha üstün ve stüdyo kalitesinde bit/192kHz Hi-Fi ses deneyimine yer veriliyor.

Beraberinde birçok yazılımsal destek de getiren telefon ülkemizde 1.599 liradan satışa sunulacak. LG G2 için yayınlanan öğretici videoya buradan göz atabilirsiniz.

LG G4





Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
29 Eylül 2013       Mesaj #217
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Xperia Z1 ve Xperia Z Ultra’nın Ekranları Karşılaştırıldı!
MsXLabs.Org

Sony’nin yıl ortasında lanse ettiği ve 6.44-inçlik devasa ekranı ile büyük ekranlı telefonlar kategorisini 7-inç tablet kategorisine biraz daha yaklaştıran Xperia Z Ultra, sahip olduğu donanım özelliklerinin yanında TRILUMINOS ekran teknolojisiyle donatılan ekranı ile fark yaratıyor.

Sony Xperia Z1 Z Ultra 1

Söz konusu teknolojinin yer verildiği ilk Sony telefonu olan Xperia Z Ultra, görüntüleme anlamında Japon üreticiyi rakipleri ile aynı seviye çıkarmış oldu (Hatta kimilerine göre en iyi ekran). Zira Xperia Z’de yer alan TFT LCD ekran birçok kesim tarafından eleştirilmişti.

20.7MP çözünürlüklü ve Sony G-Lens ile donatılan bir kameraya sahip Xperia Z1′de tıpkı Xperia Z Ultra’da olduğu gibi TRILUMINOS ekran teknolojisine sahip. Xperia Z1 ekran konusunda Xperia Z ve Xperia ZL modellerine göre daha parlak renkler , güneş altında okunabilirlik ve netlik anlamında daha iyi bir performans ortaya koyuyor ancak ne var ki, görüş açısı sorunu Xperia Z1′de devam ediyor.

Alt bölümde yer alan birçok görselde Xperia Z Ultra ve Xperia Z1 ekranlarının birçok açıdan karşılaştırılması yapılmış.

Android Dünyasından Haberler

Android Dünyasından Haberler







Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
29 Eylül 2013       Mesaj #218
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
HTC One için Android 4.3 Güncellemesi Beraberinde Kamera Sorunları Getiriyor!
MsXLabs.Org

HTC One için Android 4.3 güncellemesi geçtiğimiz gün ilk olarak Amerika ve Tayvan’da başlamıştı. Kısa süre içerisinde dünya geneline yayılması beklenen güncelleme dosyası, beraberinde önemli yenilikler de getiriyordu.

HTC One 2013 camera Ultrapixels preview hands on1

Bunların başında OpenGL ES 3.0, düşük enerli tüketimi sağlayan Bluetooth Smart, yenilenen yüzdeli batarya simgesi ve Ultrapiksel kamera da önemli iyileştirmeler geliyordu.

Ultrapiksel kamera’nın özellikle düşük ışık performansı ve bu ortamda çekilen görüntülerde belirlen kırmızı, mavi ya da mor renklendirme sorunu birçok forumda dile getirilmiş ve üstelik sorun bizzat HTC yetkilileri tarafında da kabul görmüştü.

Android 4.3 sonrası düzelmesi beklenen düşük ışık koşullarda renk kontrası, Android 4.3 güncellemesini yükleyen kimi kullanıcıların gönderdikleri örnek fotoğraflardan anlaşıldığı üzere daha berbat bir hal aldı. Alt bölümde yer alan görseller bu durum daha net ortaya çıkmaktadır. HTC cephesinde ise konuya ilişkin bir açıklama gelebilir.

htc one android 43 01

htc one android 43 04





Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
29 Eylül 2013       Mesaj #219
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Parmak İzi Sensörü Bir Kez Daha Doğrulanan HTC One Max’in Tanıtımı için 15 Ekim İşaret Ediliyor
MsXLabs.Org

Son birkaç haftada birçok defa sızdırılan HTC One Max, bu defa Çin’de görüntülendi. Tenaa (Amerikan FCC kurumu ile eşdeğer) onayı alan telefonun hem cephesi hem de arka bölümü görüntülenirken, en dikkat çeken ayrıntı arka bölümde kamera altına konumlandırılan parmak izi tarayıcısı oldu.

HTC one x front1ab8e84e 4815 4a92 94c9 cf0c62e86abbLarge

HTC, Çin bölgesi için üretilecek One Max modelinde çift SIM kart girişine yer verecek. 12 Eylül’de tanıtılması beklenen telefon defalarca sızdırılmasına rağmen hala teknik özellikleri teyit edilmiş değil. Özellikle işlemci tarafında bir karışıklı sürüp gidiyor. İddiaların büyük bölümü Snapdragon 800 işlemcisini işaret etse de, kimi kaynalar da One Max’in bütçe dostu bir phablet olacağı ve bu sebeple Snapdragon 600 ya da S4 Pro işlemcini ileri sürüyor.

Telefon için bahsi geçen teknik özellikleri liste halinde sunacak olursak;

*5-9-inç boyutunda Full HD çözünürlüklü Super LCD ekran

*Qualcomm cephesinden dört çekirdekli Snapdragon işlemci

*Android 4.3 işletim sistemi

*Sense 5.5 kullanıcı arayüzü

*Ultrapiksel kamera (HTC Ona’a göre daha gelişmiş bir arayüz ve performans)

*16GB dahili depolama, 2GB RAM

*3.300mAh kapasiteli batarya

*BoomSound hoparlörler

Telefonun sadece RAM, işletim sistemi ve kamera performansında ortaya atılan iddialar neredeyse kesinlik kazanmış durumda. Ekim ayı içerisinde tanıtılması beklenen telefon/tablet modelinin yine ekim ayı içerisinde satışa sunulması bekleniyor.










Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
29 Eylül 2013       Mesaj #220
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Galaxy Note 10.1-2014 Edition, 10 Ekim’de Satışa Sunuluyor
MsXLabs.Org

Samsung’un IFA’da duyurduğu 3 yeni cihaz arasında yer alan Galaxy Note 10.1-2014 sürümü Galaxy Gear ve Galaxy Note 3′ün gölgesinde kalmış bir izlenim yaratsa da, tablet sahip olduğu yazılım ve donanım özellikleri ile halihazırda mobil dünyasının en güçlü çözümü olarak karşımıza çıkıyor.

galaxy note 101 2014 Edition 795x300

10.1-iç boyutunda 2560x1600p çözünürlüklü ve inç başında 300ppi yoğunluk sunan LCD bir ekrana sahip olan tablet, depolama tarafında ise 16 ve 32GB’lik seçenekler sunuyor. Her iki modelin sınırlı depolama alanları sizi endişelendirmesin, zira Samsung tablet modelinde 64GB’ye kadar microSD kart desteği de sunuyor. Tüm bunların yanında Samsung iki yıl boyunca ücretsiz 50GB Dropbox depolama alanı da sunmakta.

Samsung yayınladığı basın açıklaması ile 2014 model Galaxy Note 10.1 için ön sipariş sürecinin başladığını duyururken, satışların ise 10 Ekim’de başlayacağı bilgisini verdi.

Söz konusu ön sipariş ve satış işlemleri ilk aşamada sadece Amerika’da geçerli olacak. Tabletin yakın zamanda ülkemizin de dahil edildiği Avrupa pazarında da tüketicilere sunulması bekleniyor. 16GB’lik versiyon için 549 dolar, 32GB’lik versiyon içinse 599 dolarlık bir fiyat öngörülüyor. Oldukça rekabetçi bir fiyat sergileyen tabletin ülkemizdeki fiyatı için öngörüde bulunmak şu an için zor, ancak 1.500 liranın altında bir fiyat olmayacağı kesin.

Gücünü iki faklı işlemciden alan tablet, ülkelere göre çipset farklılığı gösterecek. LTE destekli ülkelerde Snapdragon 800 (Adreno 330 GPU) işlemcisinden güç alacağı ifade edilen cihaz, diğer pazarlarda ise yeni nesil Exynos 5420 (Mali-T628 GPU) işlemciyle satışa sunulacak.

Akıllı telefonlardan daha büyük ekranlara sahip olan tabletlerde çoklu görevler son dönemde dikkat çeken detayların başında geliyor. Çoklu görevin bu deneli yaygınlaşmasında da yine Galaxy Note serisi tabletler ve vazgeçilmez aksesuarı olan S-Pen kalemin büyük etkisi var. Samsung, yeni nesil tablet modelinde de yine S-Pen ve çoklu görev uygulamalara fazlasıyla yer verirken, tüm bunların akıcı çalışması içinse RAM miktarı 3GB’ye çıkarıldı.








Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.

Benzer Konular

2 Şubat 2016 / byseus Sosyal Ağlar
9 Eylül 2008 / kompetankedi Bilgisayar
2 Haziran 2014 / tonbalik Oyunlar
19 Ocak 2013 / Misafir Bilgisayar