Arama

Android Dünyasından Haberler - Sayfa 12

Güncelleme: 7 Ekim 2016 Gösterim: 74.651 Cevap: 315
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2013       Mesaj #111
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Basın Görselleri Sızdırılan Honami, Sony Z1 (Z One) İsmini Alacak
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Sony i1 Honami

Xperia Z ve Xperia Z Ultra modelleri ile mobil dünyasında yaşanan rekabete ortak olmayı başaran Sony’nin 2013 yılına damga vuracak asıl modeli ise kuşkusuz Honami olacaktır. Telefona dair birçok detay gün yüzüne çıkarken, son birkaç gün içerisinde yaşanan gelişmelere göz attığımızda da yine Honami’ye dair önemli gelişmeler yaşandığını görüyoruz.
Sponsorlu Bağlantılar
4 Eylül’de IFA Berlin etkinliği öncesi düzenlenecek basın toplantısında resmiyet kazanacak telefonun resmi isminin Xperia Z1 (Z One) olacağı iddia ediliyor. Konuya ilişkin açıklama ise XDA Forumu kıdemli üyelerinden DooMLorD tarafından resmi Twitter hesabı üzerinden yapıldı.
Xperia Z1 nam-ı diğer Honami’nin daha önce birçok defa görselleri sızdırılmıştı ancak gün yüzüne çıkan yeni fotoğraflar özel bir anlam taşıyor, zira söz konusu görseller Honami’nin basın görselleri ve telefonun ilk aşama siyah, beyaz ve mor olmak üzere üç farklı renk seçeneği sunacağını gösteriyor.

Sony Honami press renders back colors

Honami’de 5-inç ekran yer alacak ve telefon buna rağmen Xperia Z’den daha büyük bir boyut sergileyecek. Tasarım anlamında Xperia Z çizgisini devam ettirecek model aynı zaman zamanda su geçirmez bir yapı sergileyecek.
Honami’de (Xperia Z1) yer alması beklenen teknik özellikleri kısaca özetlemek gerekirse; Android 4.2.2 işletim sistemi, 144mm x 73.9mm x 8.3mm boyut, 5-inç boyutunda Full HD X-Reality ve TRILUMINOS ekran, 1/2.3 inç sensör büyüklüğene sahip 20.7MP kamera, 2.1MP ön kamera, Kamerada Sony G-Lens ve BIONZ görüntü işlemcisi, 4K video kaydı (3840 x 2160p), 2.2GHz frekans hızında dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemci, Adreno 330 grafikbirimi, 2GB RAM, 16GB dahili depolama birimi, microSD kart desteği, 3.000mAh kapasiteli batarya.
Mini modeli de beklenen telefonun 4 Eylül’de resmiyet kazanacağını hatırlatalım.

Kaynak: Andronova.net

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2013       Mesaj #112
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
LG, Akıllı Telefonlar için 2560 x 1440p Çözünürlüğe Sahip Quad HD LCD Paneli Duyurdu
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

lgd qhd panel

Dünyanın önde gelen panel üreticilerin LG, LG Display bünyesinde geliştirilen ekran teknolojilerini özellikle mobil dünyasında tüketicilerin hizmetine sunmaya devam ediyor. Temmuz ayı içerisinde dünyanın en ince Full HD çözünürlüklü LCD panelin duyurusunu gerçekleştiren Güney Koreli üretici, söz konusu paneli yeni nesil amiral gemisi LG G2’de kullanmış ve telefon görüntüleme noktasında üst sınırı belirleyen modellerden biri olmuştu.
Sponsorlu Bağlantılar
Görüntüleme noktasında sağlanan gelişmelerin yanı sıra LG’nin pil tarafında sağladığı verimlilik de dikkat çeken bir ayrıntı. Son olarak LG G2’de GRAM (Grafik RAM) teknolojisine yer veren şirket, diğer LCD panellere nazaran %26 oranında daha az pil tüketimi sağlamayı başarıyor.
Önümüzdeki yıl ekran teknolojisinde sürdürülecek rekabette yine önemli bir rol üstlenmesi beklenen LG, resmi site üzerinden son dönemde sürdürdüğü gelişmelere yönelik açıklamalar yaparken, akıllı telefonlar için 2560 x 1440p çözünürlüğe sahip panel üretimine hazır olduklarını belirtti. 5.5-inç boyutunda olan ve Quad HD olarak isimlendirilen LCD panel, inç başına 538ppi yoğunluk sunarken, HD panellere nazaran 4 kat daha net görüntüleme deneyimi sunuyor.
Sağlanan gelişmeler sayesinde diğer mobil ekranlarla kıyaslandığında daha canlı, keskin, net ve daha hassas kontrast oranı Quad HD panelde karşımıza çıkacak. LG, 2560 x 1440p çözünürlüklü panelde sunduğu üst seviye görüntü kalitesinin yanında, tüm bu detayları sadece 1.21mm’lik kalınlığa sığdırıyor. Bunun yanında ekranın çerçeve kalınlığı ise sadece 1.2mm kalınlığa sahip. LG G2’de yer alan LCD panelin 2.2mm kalınlığa ve 2.3mm çerçeveye sahip olduğu dikkate alındığında, yeni LCD panelde sağlanan gelişim daha net ortaya çıkmaktadır.
Düşük Sıcaklık Poly-Silikon ((LTPS) yüzey sayesinde 430nit parlaklığa ulaşabilen 5.5-inç boyutundaki panelin ilk olarak ne zaman bir telefonda yer alacağı henüz bilinmiyor, panelin yüksek ihtimalle 2014 yılında görücüye çıkması bekleniyor.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2013       Mesaj #113
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Resmi Olarak Onaylanan Oppo N1, Üst Sınıf Kamera Sensörü ile Eylül Ayında Resmiyet Kazanacak
MsXLabs.org

oppo n lens 02

Find 5 adlı akıllı telefon çözümü ile namını Çin dışında dünya geneline yaymayı başaran Oppo, eylül ayında kamera sensörü ile fark yaratması beklenen N1 adlı yeni nesil akıllı telefon modelini resmiyete kavuşturacak. Şirket resmi Sina Weibo (Çin’in Twitter’ı olarak anılıyor) hesabı üzerinden yayımladığı görselle telefonun varlığını resmi olarak onayladı.
Sponsorlu Bağlantılar
Geçtiğimiz yıl aynı dönemde Find 5 modelinin lansmanını gerçekleştiren Oppo, o dönem dünyanın en güçlü telefonlarından birini tanıtarak dikkatleri üzerine çekmişti. Üstelik telefon oldukça şık bir yapı sergiliyordu. Çinli üreticinin eylül ayında resmiyete kavuşturacağı Oppo N1 adlı telefonun ise kamera performansı ile dikkat çekmesi bekleniyor.
Son dönemde mobil dünyasında kamera özellikleri ile dikkat çeken Lumia 1020, Galaxy S4 Zoom gibi modeller karşımıza çıkmış ve söz konusu cihazları 4 Eylül’de Sony’nin yine kamerası ile dikkat çeken Honami (Xperia Z1) adlı telefonu izleyecek.
Oppo N1’de ise güçlü bir sensör ve Xenon flaş dikkat çekiyor. 12MP çözünürlüğe sahip telefonda N-Lens ve Sensör Owl (baykuş) adlı teknolojiler kullanılacak. N-Lens’e dair tüm ayrıntıların lansman tarihine doğru gün yüzüne çıkması beklenirken, Sensör Owl ise cihazın karanlık ve az ışıklı ortamlarda daha net çekimler gerçekleştirmesini sağlayacak. Üstelik Xenon flaşın da varlığı dikkate alındığında Oppo, N1 ile bu alanda en iddialı kamera çözümünü karşımıza çıkarabilir.

Oppo N Lens phone leaks out

Şirketin telefon için yayımladığı görselde telefonun alt bölümüne yer verilirken, burada şarj-kulaklık girişi ve hoparlör dikkat çeken ayrıntılar. Birinci sınıf kamera sensörünü beraberinde getirecek Oppo N1, 600 dolar bandında satışa sunulan diğer amiral gemi modellerinin aksine 480 dolarlık bir fiyat ile daha uygun bir fiyat benimseyecek. Cihazın sahip olduğu diğer donanım detayları gizemini korumaya devam ediyor.

oppo n1 teaser

Kaynak: Andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2013       Mesaj #114
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Galaxy S4′te (I9505) Stok Android ve TouchWiz Deneyimini Bir Arada Sunacak MoDaCo.SWITCH ROM Çok Yakında! Tanıtım Videosu Yayınlandı
MsXLabs.org

normal gpe full

Google, geçtiğimiz aylarda gerçekleşen Geliştiriciler Konferansında yeni bir Nexus cihaz tanımı yapmamış ve bunun yerine Galaxy S4’ün stok Android ile çalışan versiyonunu (Google Edition) duyurarak yeni bir platformun kapısını aralamıştı. Söz konusu gelişme Android’in saf halini benimseyen kullanıcılar cephesinde memnuniyetle karşılansa da, saf Android; TouchWiz Nature kullanıcı arayüzünde sunulan yazılım desteğinden faydalanılamayacağı anlamını taşıyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Bu noktada ise Android dünyasının önde gelen yazılımcılarından Paul O’Brien, ilk olarak HTC One modelinde Sense 5 ve stok Android deneyimi sunan bir ROM hazırlamış ve ROM’u telefonlara yüklenebilir hale getirmişti. Ünlü geliştirici daha sonra benzer bir çalışmaya Galaxy S4 için de başlayacağını müjdelerken, bu anlamda kullanıcılardan destek amaçlı Indiegogo üzerinden bağış kampanyası başlatmıştı.
Gösterilen yoğun ilgi neticesinde bağış kampanyası kısa süre içerisinde amacına ulaşırken, ünlü geliştirici de ROM hazırlıklarına başladı. Aradan geçen 3 haftalık süre sonrası Paul O’Brien, Twitter hesabı üzerinden beta aşamasında yazılımın hazır olduğunu ve kısa süre içerisinde ROM’un indirilebilir hale geleceğini duyurdu.
Alt bölümde yer alan tanıtım videosunda görüldüğü üzere iki farklı arayüz arasında geçiş Switch adlı uygulama sayesinde oldukça basit bir şekilde sağlanıyor. ROM ile ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2013       Mesaj #115
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Galaxy Note III ilk Aşamada Snapdragon 800 İşlemci ile Satışa Sunulacak
MsXLabs.org

galaxy note 31

Samsung’un 4 Eylül’de IFA Berlin Fuarı öncesi düzenleyeceği Unpacked etkinliğinde resmiyet kazanacak yeni nesil amiral gemisi Galaxy Note III için lansman tarihi yaklaştıkça yeni iddialar da gündeme gelmeye devam ediyor. Son gelen raporları değerlendirecek olursak; ilk olarak Galaxy Note III’ün 3 farklı renk seçeneği ile satışa sunulacağını görüyoruz. SamMobile’ın eriştiği belgelere göre telefon siyah ve beyaz yanı sıra sadece birkaç hafta sonra pembe renk seçeneği ile raflardaki yerini alacak.
Sponsorlu Bağlantılar
İlerleyen aylarda ise renk seçeneğinin daha önceki modellerde olduğu gibi artması bekleniyor. Farklı renk alternatiflerin sunulması elbette kullanıcılar için daha fazla seçenek anlamı taşıyor ve olumlu bir gelişme, ancak Güney Kore’de ETNews tarafından yayımlanan rapor başta ülkemiz olmak üzere, Exynos 5 octa işlemcili Galaxy Note III’ün satışa sunulacağı ülkeler için hiç de olumlu gelişmeler içermiyor.
Yayımlanan rapora göre Qualcomm, Galaxy Note III için Samsung’un bir numaralı CPU tedarikçisi olacak. Samsung, Exynos 5 octa (5420) işlemcisinde sorunları çözebilmiş değil ve ilk 4 milyonluk adette Snapdragon 800 işlemcisine yer verilecek. Rapora göre Exynos 5420 henüz dengeli bir yapı sergilemiyor ve aşırı ısınmalar yaşıyor. Hatırlanacağı üzere Galaxy S4’te de benzer bir süreç yaşanmış ve ilk aşamada satışa sunulan 10 milyon adetin büyük bölümünü Snapdragon 600 işlemcili versiyon oluşturmuştu.
ETNews tarafından yayımlanan raporda ilk 4 milyonluk üretim sonrası, bir sonraki partide sağlanacak üretimin %20 ya da 30’luk diliminde Exynos 5 octa işlemcisi yer alacak. Bu gelişme de, 3G destekleyen ülkelerin Galaxy Note III’ü bir süre daha bekleyeceği anlamı taşıyor.

Kaynak: Andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2013       Mesaj #116
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Google Play Store, Tüketici Harcamalarında El Konsollarını Geride Bıraktı
MsXLabs.org

google play store1

Mobil dünyası hızlı bir gelişim süreci göstermeye devam ederken, Android ve iOS cihazların taşınabilir konsol oyunlarına önemli bir darbe indirdiği açıkça ortada. Gelişen ekran ve ses teknolojileri, konsol kalitesine yaklaşan grafik gibi detaylar, mobil dünyasında oyun oynamayı hem eğlenceli bir hale getiriyor hem de kullanıcıları taşınabilir konsollardan zamanla uzaklaştırıyor.
Sponsorlu Bağlantılar
IDC ve App Annie tarafından yayımlanan son rapor, Play Store’da sadece oyunlar için harcanan paranın, Nintendo ve Sony’nin taşınabilir konsollarındaki oyunlar için yapılan harcamaları geride bıraktığını gösteriyor. iOS tarafında ise App Store, söz konusu taşınabilir konsolları geçtiğimiz aylarda geride bırakmayı başarmıştı.
Halihazırda 1.25 milyar akıllı telefon (ki bunların bir kısmında Google Play etkin) ve 180 milyon tabletin var olduğu ifade ediliyor. Dünya genelindeki toplam taşınabilir konsol sayısı ise 200 milyon civarında. Daha fazla tüketicinin var olduğu mobil platformda harcamaların daha yüksek olması normal bir gelişme olarak değerlendirilebilir, ancak oyunların ucuz bir fiyat sergilemesi (genelde 5 dolar altında) ve el konsolları için hazırlanan oyunların çok daha pahalı olduğu durumu dikkate alındığında, hem Play Store hem de App Store’un başarısı göz ardı edilemez.
Google Play Store daha fazla kullanıcı sayısına sahip olmasına rağmen tüketici harcamalarında hala App Store’un gerisinde. Android’in iOS’u geçmek için önünde uzun bir yol var ancak, Google Play Games ve geliştiriciler için sunulan hizmetlerle beraber her geçen gün daha iyi hale geliyor.
Google Play Store’daki oyun kalitesi hakkında siz ne düşünüyorsunuz ve favori oyununuz hangisi?

Kaynak: Andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2013       Mesaj #117
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Android Chrome Beta Uygulaması 30. Sürümde Önemli Yeniliklere Kavuştu
MsXLabs.org
google chrome beta android

Son dönemde mobil tarafında birçok uygulamasını elden geçiren Google, uygulamalara eklediği işlevlerle kullanımı daha basit ve eğlenceli hale dönüştürüyor. Arama motoru devi son olarak video izleme servisi YouTube için kapsamlı bir güncelleme yayınlanmıştı.
Sponsorlu Bağlantılar
Benzer bir güncelleme şimdilerde Android’in Chrome Beta uygulaması için yayınladı. Güncelleme kapsamında dikkat çeken bazı detaylara değinecek olursak; ilk olarak sekmeler arası geçişin parmak hareketleri ile basit bir düzen aldığını görüyoruz. Kullanıcı adres çubuğu üzerinde sağa ve sola doğru yapacağı kaydırma hareketi ile sekmeler arasında geçişi sağlayabiliyor. Ayrıca benzer hareketin yukarıdan aşağıya doğru yapılmasıyla da geçiş yapılabilmekte. Bu sayede istenmeyen sekme geçişlerinin önüne geçilmiş oldu.
Bir diğer önemli yenilik ise görsel aramada karşımıza çıkıyor. Eğer Chrome tarayıcısında görsel aramayı sıklıkla kullanıyorsanız yeni işlev size fazlasıyla kolaylık sağlayacaktır. Daha önce görsel arama yapmak için linklerin kopyalanması gerekirdi ve kimilerine göre zahmetli bir işti. Oysa 30. sürümde görsel arama için parmağınızı fotoğrafın üzerinde kısa bir süre bekletiyorsunuz ve karşınıza çıkan menüde görsel aramayı seçiyorsunuz.

Screenshot 2013 08 23 15 14 45Screenshot 2013 08 23 15 16 22

Çeşitli iyileştirmelerin de sağlandığı Chrome Beta’ya Google Play üzerinden ücretsiz olarak erişebilirsiniz.

Kaynak: Andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2013       Mesaj #118
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Sony, Xperia Z1′e (Honami) Dair ilk Resmi Görselleri Paylaştı!
MsXLabs.org

sony logo3

Mobil dünyasında meraklı gözler 4 Eylül’de tanıtılacak Galaxy Note III ve Xperia Z1 nam-ı diğer Honami’ye çevrilmiş durumda. Honami cephesinden gelen detaylar, telefonun teknik özellik ve tasarımına dair tüm detayları ortaya çıkarırken, ilk defa Sony resmi Twitter ve Facebook sayfaları üzerinden telefon hakkında ipuçları sunmaya başladı.
Sponsorlu Bağlantılar
Japon üreticinin Twitter hesabı üzerinden yayınladığı görselde, son dönemde birçok Sony telefonda rastladığımız alüminyum yapıya sahip fiziksel güç butonunu görüyoruz. İlk olarak Xperia Z’de yer alan butonun Xperia Z1’de yer alması beklenen bir gelişmeyken, Facebook hesabı üzerinden paylaşılan ikinci görsel ise telefon hakkında daha fazla detayı gözler önüne seriyor.
Paylaşılan fotoğraftan Honami’nin su geçirmez bir yapı sergileyeceği görülüyor. Xperia Z’de telefondaki tüm girişleri kapatan Sony’nin Honami’de ise kulaklık girişini açık bıraktığını görüyoruz. Söz konusu gelişme sık sık müzik dinleyenler için önemi bir detay, zira burayı kapatan kapağın daha çabuk aşınması ileride su geçirme problemini beraberinde getirebilirdi.

gsmarena 0014

Telefonda yer alan bir diğer önemli detay ise çok fazla kamera çekimi yapan kullanıcıları memnun edecektir. Sony, 20.7MP çözünürlüklü kameraya sahip telefona deklanşör butonu ekleyerek çekimleri daha basit ve profesyonel bir hale getiriyor.
Telefonda yer alması beklenen teknik detayları kısaca özetlemek gerekirse; Android 4.2.2 işletim sistemi, 8.3mm kalınlık, 5-inç boyutunda Full HD X-Reality ve TRILUMINOS ekran, 1/2.3 inç sensör büyüklüğünde Sony G-Lens ve BIONZ görüntü işlemcisine sahip 20.7MP kamera, 2.1MP ön kamera, 4K video kaydı, 2.2GHz frekans hızında dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemci, Adreno 330 grafik birimi, 2GB RAM, 16GB dahili depolama birimi, microSD kart desteği, 3.000mAh kapasiteli batarya ve stereo hoparlör.

gsmarena 001 1

Kaynak: Andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2013       Mesaj #119
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Nexus 7 (2013), GPS ve Çoklu Dokunmatik Gibi Sinir Bozucu Sorunların Çözümü için Güncelleme Almaya Başladı
MsXLabs.org

newnexus7 e1374690884349

Google, Android tablet dünyasına yeni bir soluk getiren Nexus 7’yi hem işlemci hem de tasarım anlamında elden geçirerek geçtiğimiz ay düzenlenen mini bir etkinlik kapsamında Android 4.3 ile beraber resmiyete kavuşturmuştu. Birçok noktada sağlanan gelişmeler neticesinde, tablet geniş bir kesimin beğenisini kazanırken, Yeni Nexus 7 halihazırda Play Store ve kimi perakende zincirleri tarafından satışa sunulmuş durumda.
Sponsorlu Bağlantılar
Büyük bir heyecanla Android tarafındaki en güçlü tabletlerden biri olan Yeni Nexus 7’yi bekleyen kullanıcılar, cihazların kendilerine ulaşması sonrası dikkat çeken iki sorunla karşı karşıya kaldı. Bunlar ilki GPS bağlantısında yaşanan bağlantı sorunu olurken, bir diğer ise çoklu dokunmatik esnasında ekranın bir süre tepkisiz kalmasıydı.
GPS bağlantısı aktif edildiğinde konumu kısa süre içerisinde tespit ederken, belirli bir süre sonra bağlantı kopuyor ve sürekli konumu tarama modunda kalıyor. Dokunmatik ekran sorunu ise kullanıcıların en fazla canını sıkan gelişme. Alt bölümde yer alan videodan da anlaşıldığı üzere çoklu dokunmatik esnasında hayali dokunmaların tablet ekranında yer aldığı görülüyor.
Konunun forumlarda tartışılması üzerine Google, durumun inceleneceğini ve soruna ilişkin çözümün kısa süre içerisinde kullanıcılara sunulacağını bildirdi. Bahsi geçen sorunların çözümüne ilişkin güncelleme paketinin dağıtımına başlanırken, güncelleme neticesinde Android 4.3 sürümü JSS15Q yapı numarasına kavuşuyor.
Yeni Nexus 7 tablete sahipseniz, Ayalar> Tablet Hakkında> Sistem güncellemeleri sekmesinden güncelleme kontrolü yapabilirsiniz.

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2013       Mesaj #120
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Google, Android Uygulamaları için Geliştirici İlkelerinde Değişime Gitti: Artık Reklam Bildirimleri Gönderilmeyecek
MsXLabs.org

Android Dünyasından Haberler

Android işletim sistemi açık kaynak bir platform olabilir, ancak resmi uygulama mağazası Google Play Store’da geliştiricilerin uyması gereken kurallar vardır ve Google söz konusu bu kuralları kısa süre önce kullanıcılar açısında olumlu yönde güncelleyerek Google Play destekçiler sayfasında yayımladı. En önemli yenilik ise uygulama mağazası ile ilişkilendirilen reklam içerikli bildirimler (özel promosyonlar, oyun içi özel fırsatlar) artık engellendi ve bu yönde kullanıcılara iletiler gönderilmeyecek.
Sponsorlu Bağlantılar
Bunun yanı sıra geliştirici, Play Store’dan indirilen uygulama ayarlarında kullanıcı izni olmadan değişiklikler yapamayacak ve hazırladığı uygulamaya reklam amaçlı ekran kısa yolları, yer imleri ya da simgeler yerleştiremeyecek.
Geçtiğimiz yıl ağustos ayında da geliştirici ilkelerinde radikal değişimlere giderek özellikle Play Store’daki uygulama kalitesini artırma yoluna giden Google, nefret söylemleri (din, dil, ırk, cinsiyet), cinsel içerik ve kumar oyunları içeren uygulamalara yönelik yeni ilkeler yayımlamıştı.
Google, bu maddelerin yanı sıra kumar içerikli uygulamaların değerlendirilmesinin (oylanması) önüne geçti ve söz konusu uygulamalar teşvik edilmeyecek. Bir diğer önemli yenilik ise oyun içi satın alımlar Google ödeme sistemi üzerinden yapılacak.
Google tüm geliştiricilerin, ilkelere yayımlanan tarihten itibaren uyması gerektiğini altını çizerken, kurallara aykırı bir durumun tespit edilmesi durumunda geliştiriciye bilgilendirici bir e-posta atılacak ve 30 gün içerisinde içeriğin düzeltilmesi gerektiği bildirilecek. Belirlenen sürede düzenleme gerçekleşmediği takdirde uygulama Play Store’dan çekilecektir.

Kaynak: Andronova.net

Benzer Konular

2 Şubat 2016 / byseus Sosyal Ağlar
9 Eylül 2008 / kompetankedi Bilgisayar
2 Haziran 2014 / tonbalik Oyunlar
19 Ocak 2013 / Misafir Bilgisayar