Arama

Sigarayı bıraktıktan sonraki hissettiğim değişikliklerin sebebi ne olabilir? - Sayfa 2

Güncelleme: 12 Mayıs 2018 Gösterim: 99.415 Cevap: 20
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Şubat 2012       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar hepimiz öncelikle tiryaki olduğumuzu bilelim. Aradan 3-6 ay geçtikten sonra nasıl olsa atlattım bir tane içeyim derseniz 2 gün içinde paket taşımaya başlarsınız. Allen Carr "Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu" ben ilaç falan kullanmadan ve çok da rahat bir şekilde bu kitapla bıraktım. Fiyatı çoğunuz için 2 paket sigara parası bile değil. Okuyun kaybedeceğiniz hiçbir şey yok. Kendisini sigara bıraktığı için özgür ve mutlu hissetmesi gerekirken perişan hisseden herkese öneriyorum.
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Şubat 2012       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bugün sigarasız 14.günüm.sigarayı bırakmayı istiyodum ama kendime en ufak bir güvenim yoktu.birgün bi deneyim bakıyım nolcak dedim ve 14 günü geride bıraktım.demek oluyokı denemekten korkuyoruz.benım ıradem çok zayıftır ve kararlı biri değilimdir.bunu yazmamın sebebi ben bırakıyosam hemen hemen herkes bırakır.bırakma aşamasında sigara içenlerden uzak durun(zaten bıraktıktan üç-beş gün sonra onların kötü kokularından dolayı uzak durmak isteyeceksiniz ve üç -beş gün önce sizde böyle iğrenç kokuyodunuz)sigara içerkenki kıyafettlerinizden bir kaçını özellikle yıkamayın çünkü o mis gibi kokan kıyafetleriniz aslında iğrenç kokuyo,canınız sigara çektiğinde koklayın onları hemen nikotin kriziniz geçecektir.alkolden uzak durun bu size iki türlü avantaj sağlar,alkol sigara içme isteğinizi çoğaltacaktır bu sayede alkol illetindende uzak durursunuz.bence herhangibir ilaca ihtiyaç yok bırakmak için ben destek olsun sakinleştirsin diye pasiflora içtim ılk birkaç gün sonra baktımkı içmeyi unutuyorum tadıda iyi dğil içmedim,bişeyde olmadı.

Sponsorlu Bağlantılar
ŞİMDİ KENDİMİ 10 YAŞ DAHA GENÇ HİSSEDİYORUM,ÇOK ÇOK ÇOK DAHA ENERJİĞİM,İKİ HAREKET YAPSAM 10 DAKİKA BOYUNCA NEFES NEFESE KALIYODUM ŞİMDİ HİÇ ÖYLE Bİ PROBLEM KALMADI,YORULMUYORUM,SABAHLARI ÇOK GEÇ KALKARDIM 10-11 GİBİ ŞİMDİ GECE 2 DE DE YATSAM SABAH 7 DE AYAKTAYIM HEMDE ZİNDE BİR BİÇİMDE.
YUKARIDA YAZDIĞIM TAKTİKLER BENIM KENDİ UYGULADIGIM TAKTIKLERDIR,CANINIZ SİGARA İSTEDİĞİNDE BİR KÜLTABLASI KOKLAYIN FAYDASI OLUYO,AMA SAĞA SOLA KUSMAYIN.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Mart 2012       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
15 yıldır sigara kullanıyorum. sigarayı bırakmayı çok başladıktan 5 sene sonra denedim ve hala deneme girşimlerinde bulunuyorum. şimdi on gün kadar oldu sigarayı bırakalı. bazıları bunu zararlı görse bile ben içmediğim dönemler için seviniyorum. sigarayı bıraktığım ilk günlerde rüyamda sigaraya tekrar başlıyorum ve çok üzülüyorum. sabah ve akşam yemeklerden sonra dişlerimi fırçalıyorum. ilk bir hafta dudaklarımda çatlaklar oluyor ama onun içinde krem kullanıyorum. sigara illetinde ne buluyourz anlamıyorum ama yine de kullanıyoruz. ben içerken fazla bir şey hissetmiyorum ama bıraktıktan sonra içen arkadaşlarla karşılaştığımda onlardan gelen sigara kokusunu hissedince mahcup oluyorum.çünkü ben de içtiğim dönemlerde böyle kokuyordum.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Nisan 2012       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben de 6 gündür sigara içmiyorum 20 yıl içtikten sonra arkadaş oluyorsunuz artık, yaşım 37 hayatımın 15 yılı spor yaparak geçti değişik branşlarda spor yaptım.defalarca bu ölümcül arkadaşla arama mesafe koymaya çalıştım şimdiye kadar başarılı olamamıştım ama şimdi kararlıyım bu iş bitti.5 gün paket aldım içinden 3 tane içip kırdım sonra bıraktım ilk 3 gün sersem gibi oluyorsunuz sonra yavaş yavaş geçiyor.biri 1,5 diğeri 9 yaşında iki çocuğum var sigarayı balkonda içerdim ama eve girip çocukları kucakladığım zamanlar aklıma gelince kendimden utanıyorum.otobüste yolcusunuz biri sigara içip bindiği zaman o kadar kötü kokuyorki biz de öyle kokuyorduk işte daha önce.kendimi son zamanlar ikinci sınıf vatandaş olarak görüyordum.Rabbim İnşallah bırakmak isteyipte bırakamayanlara yardım etsin.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Mayıs 2012       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
35 yaşındayım.Günde 1 pk sigara içerdim.Bundan 6-7 yıl önce 4 ay süreyle bırakmıştım tek bi sigaraya sebep başlamıştım.Sigarayı sanırım 20 yıla yakın içtim.Sporla içiçe olmama rağmen sigaradan kopamadım.Ama 1 ay önce Champix denen Pfizer firmasının hapı ile tanıştım.18 gündür ilacı kullanıyorum.4 gündür hiç içmiyorum.Rahatım başlangıçta sigaranın tadını bozuyo, ama ne gerginlik ne bişey aklıma gelse de rahatım kasmıyo...Kesinlikle hapı tavsiye ederim.Bir çok kişide işe yarıyo.İlacı reçetesiz alabiliyosunuz.Siagara amfizem ve kanser gibi hastalıkların sebebi bu hastalıklara yakalananların videolarını izleyin, hayatınızı rezi etmeyin.Eğlenmek için bu zehire ve dumana ihtiyacımız yok.Bırakın özgürleşin, esaretten kurtulun.Spor yapın, meyvelerin tadını yeniden keşfedin.İnanın süreç çok zor değil.Allah yardımcınız olsun.
haydar21 - avatarı
haydar21
Ziyaretçi
20 Haziran 2012       Mesaj #16
haydar21 - avatarı
Ziyaretçi
•17 yaşındayım, 8 ay öncesine kadar 3 yıldır sigara içiyordum;
-14 yaşımdayken arkadaşlarla dolaşırken haftada bir kez ve en fazla 2 saatte bi paket sigarayı bitiyordum. Ve genellikle arkadaşlarla nargile içiyorduk.
-15 yaşımdayken spor olarak Body Building' e başladım ve toplam 5 ay gittim. Kuzenlerle bira içmeye başladım, ve 3 günde bir paket sigara bitirmeye başladım. Çok nadir akraba ziyaretlerinde büyüklerimle bir veya iki duble rakı içiyordum. Ve o yılın yaz tatilinde paket sayısı 2 günde bir paket olmaya başladı.
-16 yaşımdayken sigara içtiğimi annemde öğrenince rahat rahat evde istediğim zaman sigara içebiliyordum ve bazen günde 1 paket bitirebiliyordum. Ayriyetten ayda 2, 3 bira içiyordum. Yazın Migros' ta tezgahtor olarak işe atıldım toplam 2 ay çalıştım ama o aylar içerisinde günde 2 paket sigara içmeye başladım.
-17 yaşımdayken sigaranın köpeği olmuştum. 01/09/2011, tarihi yanlış yazmış olabilirim ama okulların açılmasına 2 hafta kala işyerinden arkadaşımın tavsiyesiyle nikotin bandı kullanmaya başladım, bandı taktığım ilk gün bant ile birlikte bir dal sigara içmiştim. Ardından 2 gün sonra 5 kutu bira içmiştim(alkolü yüksek olanlardan) ve o gün sarhoşken bir fırt çekmiştim. Kısacası nikotin bandını kullandığım günden beri sigara içmiyorum.

•Sigarayı içerken
: çok rahatlıyordum, yok denecek kadar ensemde ağrı hissediyordum ve kafamı dağıtıyordum. Aşırı nefes alınca dudaklarım uyuşuyordu.

•Sigarayı bıraktıktan sonra:
-2,3 kere yolda yürürken dondum, dondun anlarda: gözlerim bir yere odaklandı, göz kapaklarım hafifçe kısıldı ve hiçbirşey düşünmedim, aklımdan geçen eskiden aldığım ölen tavşanım, babamın işe giderken beni sorması ve küçükken sinirden ağladığım bir an. Bazen kendime; "Hedefim ne?, Ne yaparsam mutlu olabilirim?, İnsanlar nasıl mutlu olur, Neden mutlu olur, Ne için yaşıyorum" gibi sorular sordum.

•Şikayetlerim;
-Aşırı sıklıkta unutkanlık var, bazen telefon elimdeyken bile telefonumu arıyorum.
-İnanın bana para hesabı yaparken en ufak işlemleri bile yapamıyorum.
-Çok çabuk yoruluyorum ve ciğerlerimde balgamlar horon tepiyor.
-En önemli konulardan bir taneside herşeye, cansız varlıklara bile acayip sinirleniyorum. Şu an bile bazen sinirlendiğimde dediğim gibi cansız varlıklardan bile sinirden ağlıyorum. Çok çabuk tahrik oluyorum, herşeye sinirleniyorum arada sırada başım ağrıyor. Ensemin ağrısı durmuyor, saçlarımda beyaz saçlar çıkmaya başladı.
-Bazen kalp çarpıntısı oluyor kalbim ortaya geliyormuş gibi olup atıyor. Önceden bir doktor kalbinde ritim bozukluğu olabilir diye.
-Canım çok sıkılıyor, yemin ediyorum en ufak espirileri bile anlayamıyorum, şu an hala şaşkınım sınıfı nasıl geçtiğime.
-Birisiyle konuşurken çok basit konular konuşabiliyorum, farkındayım kişiliğim eskisi gibi değil.
-15 yaşıma kadar hiçbirşey yapamayacağımı bilsem bile hiçbirşeyden korkmuyordum ama şimdi herşeyden çok çabuk korkuyorum.
-Tahmini sigaranın etkisinden dolayı böbrek yetmezliği gibi birşey var. Çok sık çişimi yapıyorum bazen çişim var ama yapamıyor gibi hissediyorum. Her çişimi yaptığında yarıda kesildiğini hissediyorum. Bir keresinde çişimi yaptım ellerimi yıkadım ve çişimi yaptığımı unutup tekrar çişimi yaptım..
-Kafamdaki soruları bir açıklığa kavuşturamıyorum, kafam çok karışık hiç dinmeyen bir ense ağrısım var.
-Yaşadığımın pek fakrında değilim ve uyur gezer gibi davranıyorum bazen.
-Bazı heyecanlanmalarımda ellerim titriyor, aşırı tedirgin, telaşlı ve düşünemiyorum.
-Sigara yüzünden gözlerim bozuldu ve gözlük takıyorum artık.
-Birsürü şikayetlerim var aklıma gelen en belirginleri bunlar.

•Doktora gittim ve: film çektirdim nöroloji kafamda bir kist olduğunu ve kbb bir görün dedi. KBB yüzümde kist olduğunu ve önemsiz olduğunu söyledi. Pisikiyatri hiç dinlemeden ilaç yazdı.

NOT: Unutmadan söyleyim 16 yaşımdayken bir konu yüzünden bir hastalık daha başladı. Bazen çok sinirden kendimi tutamayıp etrafa zarar veriyordum. O zamanlar pisikiyatrı Ciprelax diye bir ilaç yazdı ve dozu çok yüksek diye hatırlıyorum. Maddelerde anlatmadım: 10 yaşımdan beri büyüklerimle arada sırada sadece rakı içiyordum. 15 yaşımdan sonra içki içmem çoğaldı. Sülalemde içki o kadar abartılcak birşey değil; aşırı içki içenler var. isteyen istediği zaman içebiliyor, zararını düşünen bir tek babam var oda bir kaç sorunu olduğu için, içkiyi sinirlendiği zaman veya kutlama yapmak için içiyorlar, içki onlar için çok mühim bir sorun değil. Benim içki içmem benim için pek bir etki etmez, edemez. Bunu bazı arkadaşlarımın etkilendikleri için söylüyorum ama ben kötü anlatmış olabilirim TOKAT lıyım, Tokat' lıları bilen varsa çözmüştür benide. Babamın bir akciğeri yarım. Amcam içki ve sigaradan dolayı 30 yaşında vefat etti. Babamın dedesi sigaradan dolayı çok yaşamamış.


Unutmadan söyleyim geçen sene astral seyahet ile ilgili bir film izledim ve aklımdan hiç gitmiyor. Filmin adı INSIDIOUS hem film hemde bu olay aklımdan hiç çıkmadı. Filmi öğrendiğim ilk zamanlar bir kaç hafta korkudan babamla yattım. Eğer bu konuylada ilgilenecek olursa daha açık anlatabilirim, küçükkende enteresan olaylar oluyordu. Şİmdiden teşekkürler.

Anlatımım çok berbattır kusura bakmayın, sizden dört gözle cevap bekliyorum. TEşekkürler !

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Aralık 2013       Mesaj #17
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bende 46 yaşındayım 30 sene içmişimdir sigarayı geçenlerde kalp çarpıntısı geçirdim hemde ne çarpıntı baya korkuttu ,yaklaşık 100 kiloydum doktora gittim kardiyoloji baktılar damarlar tıkanmamış ama bazı deformasyonlar var tabiki.geçtiğimiz ramazan bayramına 2 gün kala bıraktım sigarayı,bir kaç günde hemen farketmeye başladım,performans artışını nefes alışım vücudun hafiflemesi bir yandan kilo da verdim,daha fazla uzatmıycam kısaca ve net soylüyorum sigarayı ilkonce beyninizde bırakmalısınız onu kesinlikle reddedecek durumda olmalısınız.aksi taktirde sigarayı bırakmak,sadece bir sonraki yakacağınız sigarayla arasındaki zamandır. herkese sağlıklı,sigarasız günler dilerim.....
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Nisan 2014       Mesaj #18
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
slm.bende 20 gündür içmiyorum bıraktım Allahın izniyle sigarayı.Yorumları okudum herkesin kendine göre haklı sebepleri var ama herkesin ortak noktası TİRYAKİYİZ demesi evet doğru bu illeti bırak demek kolay.hep kızardım bırakıpta bana akıl verenlere. yok anında bırak,kısmen azalt falan filan.tamam be kardeşim sen bıraktın ama ben yapamıyorum derdim içimden ne bileyim.Taki parmak uçlarımdaki uyuşmaların başlamasına kadar.İşte o an kararımı verdim ve aradım 171 i.gittim doktara anlattım herşeyi dedi ilaç (Zyban) yazıyorum ve 15.nci günün sonunda içebiliyormusun bi dene dedi.Yinede inanmadım ama aldım ilacı önceleri korktum ilaç deprosyon ilacı dedim bir yeri düzeltirken başka bir yerde arıza yapmayalım dedim.ve kullandım 1.2.3 gün oldu ağzımın tadı değişti sigara içerken. içme hissimi ilaç ötelemeye başladı git gide tiksinmeye başladım.Ama yan etkileri oluyordu ilacın geceleri garanti rüya görüyordum ayrıca göz kapaklarımda diken varmış gibi geceleri uykusuzluk.Afedersiniz birazda semeleşmiştimMsn Happy) Arkadaşlarım birşey soruyordu soruya konsantre olmak için5 dakika duruyordum.Ama sizleri korkutmak değil amacım iyi tarafı artık sigaradan nefret ediyordum.ve 1 nisan günü kendime korkunç bir şaka yaptım ve sigarayı bıraktım.Hala inanamıyorum çünkü ne bir kriz ne off dayanamıyorum lafları yoktu.Çok kolay bıraktım ki ben 20 sene sadece ramazanda iftara kadar sigarayı bırakan biri olarak.parmaklarımdaki uyuşmalar gitti. 10 gün öksürük oldu.ağzımda ve dudaklarımda çıbanlar ve yaralar çıktı.onlarda olurmuş normalmiş.inanırmısınız sabah kalktığımda kahvaltıyı yapayımda hemen yakayım hissi yok ama bazen unutuyorum bıraktığımı canım çekiyo ama yoo diyorum.Allahım bırakmak isteyen kardeşlerime sen yardım et.bu bence çok büyük bir bağımlılık.hepinize saygılar.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Ağustos 2014       Mesaj #19
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

2 gündür mide bulantısı ve kusma nedeni ile sigra içemiyoorum sizce neden?

Muhtemelen safra sıvınıza kadar kustunuz (ancak bir zehirlenme sonucu oluyor bu) o yüzden. Cunky bendede olmuştu o sıvının tadı öyle bir his bırakıyorki insanda sigara insanın aklına 2 ay hiç gelmiyor bir anda bırakıyorsunuz. Ben o gün bıraktım 3 senedir de içmiyorum arkadaşlar.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Eylül 2015       Mesaj #20
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bugün sigarayı bırakalı 8 gün oldu. Bu tahminim ce 30 sefer olmuştur , sigarayı bırakıp başladığım. Ancak bu sefer son. Zararlarını çok iyi biliyorum ve artık yaş olarak bırakmam gerektiğini de. Yaşım 38 ve bu zamana kadar 8 sene içmişimdir . Hiç bir faydası olmadı sigaranın bana. Daha sinirli , daha mutsuz , daha özgüvensiz , daha yorgun biri oldum sadece . Ve de maddi olarak giden boşuna paralar. Hayat daha güzel , kapasite bu değil çok daha fazlası , sigara bu kapasiteyi çok düşürüyor ve miskin , yorgun , bitkin , mutsuz yapıyor. Halbuki çok daha hızlı ve mutluyuz . Tam 1 sene sonra inşallah buraya yazacağım , 1 sene sekiz gün oldu diye. Enayilik ve aptalliktir sigara içmek gerçektende . Oysa kimse bunları kabullenmez ama bu kadar da bile bile içiyorsak öyleyiz. Artık ben içmeyenlerden biriyim . Ve çok daha mutluyum.

Benzer Konular

2 Temmuz 2019 / nünü Sağlıklı Yaşam
18 Kasım 2015 / Misafir Soru-Cevap
5 Aralık 2012 / Misafir Soru-Cevap
13 Ocak 2015 / Misafir Cevaplanmış
13 Haziran 2012 / ertugrul61ts Soru-Cevap