PC Teknik Destek (Soru - Cevap) Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: Protokol Bölümü :: > Arşive Kaldırılan Konular
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Konu Kapalı Yeni Konu Aç
Eski 04-05-2008   #2451 (mesaj-linki)
bflues
Cvp: PC Teknik Destek (Soru - Cevap)

Fujitsu Siemens marka laptopa teknikxp (driver-program entegreli bi versiyon) kurduk. ancak TR dil sorunu ile karşılaştık. Daha önce aynı teknikxp yi masaüstü bilgisayarlara kurduğumuzda aynı hatayı almıştık ancak xp pro cdsi ile sorunu çözmüştük. yalnız laptopta xp prodan dil dosyasını alamıyor. laptopun driver cdleri olmadığı için de teknikxp kullandık. çünkü özellikle ethernet kartının driverı internette yoktu. bu sorunu nasıl halledebiliriz? Yani herhalde bi şekilde TR dil dosyası yüklememiz gerekiyor. (Şu anda klavyede Uya basınca 4 çıkıyo mesela, çapraz)
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et
Eski 04-05-2008   #2452 (mesaj-linki)
ahmetgns - avatarı

bflues adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
(Şu anda klavyede Uya basınca 4 çıkıyo mesela, çapraz)
Şu anda dizüstü bilgisayardayım da U ve 4 yazdığınızı görünce klavyeme baktım, U tuşunda Fn tuşu ile kullanılabilen 4 rakamının olduğunu gördüm (bilirsiniz Fn tuşu dizüstülerde klavyeye daha fazla işlev kazandırabilmek için anahtar bir tuş). Buna dikkat edin derim. Öbür dediklerinizi bilmiyorum.
Eski 04-05-2008   #2453 (mesaj-linki)
bflues

Dil paketini yükleme konusu peki? Yükleyemez miyim?
Eski 04-05-2008   #2454 (mesaj-linki)
torchbearer - avatarı

bflues adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Dil paketini yükleme konusu peki? Yükleyemez miyim?

Microsoft un istenen dile çevrilebilmesi için yayınladığı bir yama vardı. Ancak şu anda bulamadım. Bulduğumda da en kısa zamanda size göndereceğim linki
Eski 05-05-2008   #2455 (mesaj-linki)
torchbearer - avatarı

Sorunu olan arkadaşa göndermiştim ancak böyle bir sorunla karşılaşan birisinin de bundan yararlanması için linkin görünür biçimde olması daha iyi olur diye düşündüm.

Aşağıdaki link ingilizce olan bir XP yi Türkçe yapması için Microsoft un resmi olarak yayınladığı bir yamadır. Fakat dosyayı indirdiğinizde her ihtimale karşı virüs taramasından geçirmeniz önerilir.

Windows XP için Türkçe Dil Yaması
Eski 08-05-2008   #2456 (mesaj-linki)
KRALL - avatarı

ahmetgns adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Şu anda dizüstü bilgisayardayım da U ve 4 yazdığınızı görünce klavyeme baktım, U tuşunda Fn tuşu ile kullanılabilen 4 rakamının olduğunu gördüm (bilirsiniz Fn tuşu dizüstülerde klavyeye daha fazla işlev kazandırabilmek için anahtar bir tuş). Buna dikkat edin derim. Öbür dediklerinizi bilmiyorum.

Bu olay laptop bilgisayarlarda numlock tuşunun açık oladuğunu gösterir bu numlock tuşunu devredışı bırakmak için
FN + Numlock tuşuna basman gerekir
Eğer numlock tuşunu bulamadıysanız
Başlat>Tüm Programlar>Donatılar>Erişebilirlik>Ekran Klavyesi ni açın ve ordaki numlock tuşuna basınız probleminiz ortadan kalkacaktır
Eski 10-05-2008   #2457 (mesaj-linki)
gecekusubaykus - avatarı

windows CE Application Manager nedir rar programını yüklerken bu engellemeyi yapıyo yeni format attım acaba eksik bi dosyalama mı yapıldı yardımlarınız için teşekürler
Eski 10-05-2008   #2458 (mesaj-linki)
torchbearer - avatarı

gecekusubaykus adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
windows CE Application Manager nedir rar programını yüklerken bu engellemeyi yapıyo yeni format attım acaba eksik bi dosyalama mı yapıldı yardımlarınız için teşekürler

Microsoft ta bu konuyla ilgili hata raporu verilmiş. Aşağıda vereceğim linke göz gezdirin ancak Türkçe Destek de böyle bi rapor sunulmadığı için tüm içerik ingilizce yer alıyor. Kısaca söyleyeyim ki bu hata Cep Bilgisayarıyla (Pocket PC) alakalı olarak gösteriliyor size. Böyle bişey olmadığını düşünüyorsanız. Microsoft un online destek bölümüyle sohbet halinde sorabilirsiniz bunu.

Microsoft Online Chat

Yalnız şu saatlerde sonuç alabilirsiniz sadece,
Pazartesi-Cuma saat 08:00-24:00, Cumartesi 10:00-18:00

Windows CE Application Manager Error
Eski 10-05-2008   #2459 (mesaj-linki)

MessengerLog Pro 6.61 kullanıyorum, adından da anlaşılacağı gibi konuşma kayıtlarını tutan bir program, silmem gereken bir log dosyası var ve bu programın logları nereye kaydettiğini bilmiyorum.

4 saate yakın süredir arıyorum ancak bir sonuca ulaşamadım. Programı siliyorum, sonra tekrar yüklediğimde şifrem ve konuşma kayıtları olduğu gibi kalıyor. Bunun ayar dosyalarını ve konuşma kayıtlarını nereye kaydettiğini arıyorum ancak bir türlü bulamadım. Windows'un içinde mi Documents & Settings'in içinde mi bilmiyorum defalarca aradım ama sonuç yok.

Windows/Prefetch klasöründe bir kaç dosya vardı programla ilgili ama ulaşamadım bunlara.

Kaydettiği logları bir an önce bulup bir kaç tanesini silmem gerekiyor, programın şifresi ile girip programı kullanarak silmek dışında başka bir çözüm arıyorum.

Önce kendi bilgisayarımda uygulayıp sonra kullanılacak bilgisayarda uygulayacağım bu çözümü. Kendi bilgisayarımda olan bir sorun değil yani bu, kendimde olsa zaten en son çare olarak format atıp sorunu bitirecektim.

Bunun olabilecek en kısa sürede çözümlenmesi gerekiyor, yardımcı olacaklara, ilgileneceklere şimdiden teşekkür ediyorum. Sabaha kadar bekleyeceğim burada bir sonuca ulaşana kadar..
Eski 10-05-2008   #2460 (mesaj-linki)
torchbearer - avatarı

frtslck adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
MessengerLog Pro 6.61 kullanıyorum, adından da anlaşılacağı gibi konuşma kayıtlarını tutan bir program, silmem gereken bir log dosyası var ve bu programın logları nereye kaydettiğini bilmiyorum.

4 saate yakın süredir arıyorum ancak bir sonuca ulaşamadım. Programı siliyorum, sonra tekrar yüklediğimde şifrem ve konuşma kayıtları olduğu gibi kalıyor. Bunun ayar dosyalarını ve konuşma kayıtlarını nereye kaydettiğini arıyorum ancak bir türlü bulamadım. Windows'un içinde mi Documents & Settings'in içinde mi bilmiyorum defalarca aradım ama sonuç yok.

Windows/Prefetch klasöründe bir kaç dosya vardı programla ilgili ama ulaşamadım bunlara.

Kaydettiği logları bir an önce bulup bir kaç tanesini silmem gerekiyor, programın şifresi ile girip programı kullanarak silmek dışında başka bir çözüm arıyorum.

Önce kendi bilgisayarımda uygulayıp sonra kullanılacak bilgisayarda uygulayacağım bu çözümü. Kendi bilgisayarımda olan bir sorun değil yani bu, kendimde olsa zaten en son çare olarak format atıp sorunu bitirecektim.

Bunun olabilecek en kısa sürede çözümlenmesi gerekiyor, yardımcı olacaklara, ilgileneceklere şimdiden teşekkür ediyorum. Sabaha kadar bekleyeceğim burada bir sonuca ulaşana kadar..

Programı kullanmadığım için tam bilmiyorum ancak şunu söyleyebilirim, bulmanıza yardım etmesi açısından. Eğer Vista kullanıyorsanız Program Files içine kaydedilecek herhangi bir dosyayı buraya almak yerine aşağıdaki bölümün içine kaydeder.
C:\Users\Kullanıcı adı\AppData\Local\VirtualStore\Program Files

Burada olmaz ise aşağıdaki bölümdedir.
C:\Users\TORCHBEARER\AppData\Roaming

Oyunların saveleri, program kayıtları vs...

Eğer XP kullanıcıysanız Application Data bölümünde programın çalışması için ana dosyalar yer alır.

Local Settings içinde de üstteki gibi program files içine kaydedilmiş olanların bazı bölümünü buraya alır. Ancak MSN Messenger daki kişi listesi (listenizde bulunan kişilerin) resimlerini Temp içine kaydeder, bu program da bunun gibi Temp (C:\Document and Settings\Kullanıcı adı\Application Data\Local Settings\Temp) için kaydediyor olabilir.

Ayrıca programın içinden seçenekler bölümünden nereye kaydedildiğini bulmanız gerektiğini düşünüyorum ve de kaydedildiği yeri gösteren işaret te bulunuyor. İkonu göstereyemeyeceğim ama sarı dosya ve üstünde yeşil ok olanını kastediyorum.

Son olarak buralarda program üreticisinin ismini kullanıyor ve gözünüzden kaçıyor olabilir o yüzden
Konu Kapalı Yeni Konu Aç
PC Teknik Destek (Soru - Cevap) Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Eski Türk medeniyetleri hakkında soruların cevabı nedir? Ziyaretçi Soru-Cevap 4 5 Gün Önce 21:48
İslami Bilgiler - Soru ve Cevap KENCISii Müslümanlık/İslamiyet 113 1 Hafta Önce 14:20
ADSL Teknik Destek karamgozlu PC/Internet Teknik Destek 91 2 Hafta Önce 23:54
Bu soruların cevapları nedir? Ziyaretçi Soru-Cevap 18 30-12-2008 22:51
Msn Teknik Destek İstiyorum yquai Arşive Kaldırılan Konular 2 11-04-2008 09:53