Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 245

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 961.452 Cevap: 2.932
tktbekir - avatarı
tktbekir
Ziyaretçi
28 Nisan 2008       Mesaj #2441
tktbekir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar ben jwin spw 211 6Mpixels veb cam aldım.Ürün üzerinde vistada çalıştığı yazıyo ancak driverı yükledikten sonra cam simgesi X lı görünüyo yani disconnected yazıyo.Ben vista business 64bit kullanıyorum.Bu cam hakkında bilgisi olan varmı yada benim yanlış yaptığım bişey.
Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
28 Nisan 2008       Mesaj #2442
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
tktbekir adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaşlar ben jwin spw 211 6Mpixels veb cam aldım.Ürün üzerinde vistada çalıştığı yazıyo ancak driverı yükledikten sonra cam simgesi X lı görünüyo yani disconnected yazıyo.Ben vista business 64bit kullanıyorum.Bu cam hakkında bilgisi olan varmı yada benim yanlış yaptığım bişey.
Teşekkürler

Ürünün kendi sitesinde bakıldığında 500k olarak gözüküyor. Bu ürünün üzerinde bi oynama yapılmış olabilir. Yani optik değiştirilerek 500k dan 6MP ye yükseltilmiş diye. Ayrıca driver ında da Vistaya uyumludur diye bir ibaresi yok. Kullandığım web kameranında Vista için driver ı bulunmuyor ancak XP için olanı yüklediğimde hiçbir sorun olmadı.
Sponsorlu Bağlantılar

Aşağıda verdiğim linkteyle sizin kameranız aynıysa orada bulunan driver ı indirin. Kamera driver ını kaldırın, USB yle bağlantısını kesin ve sistemi yeniden başlatın. Sistem yeniden açıldığında kamerayı USB ye takın ve gelecek olan aygıt yöneticisinin yükleme penceresinde driver ı gösterin (indirdiğiniz rar içindekileri bi klasöre çıkartın ve bunu da masaüstüne yapıştırdığınız zaman sizin için daha kolay olur) ve böyle yükleyin. Yüklemiyorsa indirdiğiniz dosyanın için kurulum yapın tekrar. Yine de olmazsa gayri-resmi olarak bu kameranın Vista driver ını aramanız gerekecek.

JWin spw 211
insanca - avatarı
insanca
Ziyaretçi
29 Nisan 2008       Mesaj #2443
insanca - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

Masaüstünden BİLGİSAYARIM sağ clik ile ac YöNET secenegini tıkla.bilgisayar yönetimin den Disk yönetimi Bölümüne gel. Sağ da acılan pencereden disk lerin üstünde harf göremiyeceksin .Birim yazan yerde sağ clik ile acılan pencereden sürücü harfi degiştiryazan yeri clik le Açılan pencerden ekle komutu ile sürücünü ekle.

Merhaba
Ben Bilgisayarımdan C'ye de D'ye de giremiyorum. Ancak Win Commander ile girebiliyorum. Bu uygulamayı kontrol ettim. C ve D birim yazıyor. Değiştir Ekle'yi tıkladım, ama herhangi bir harf atamasını kabul etmiyor.
murat tecer - avatarı
murat tecer
Ziyaretçi
29 Nisan 2008       Mesaj #2444
murat tecer - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba insanca ,
Benim anlatımım sürücü harfi degiştirme ile ilgili idi senin sorunun farklı.sende sürücü harfleri var onun için bu yöntem senin işine yaramaz.
Sana yardım edebilmemiz için bence hangi işletim sistemini kullanıyorsun.( win xp-vista).?
bunları da belirtinsen daha iyi olur.Birde kullandıgın Win commander yazılımın özeliklerinden dolayı giremiyor olabilirsin.

Sevgiyle kalın.
insanca - avatarı
insanca
Ziyaretçi
2 Mayıs 2008       Mesaj #2445
insanca - avatarı
Ziyaretçi
Tşekkürler
win xp

win commander 4.51
king nothing - avatarı
king nothing
Ziyaretçi
2 Mayıs 2008       Mesaj #2446
king nothing - avatarı
Ziyaretçi
ya bır sey sorcam vısta oyunları xp de calısma yada calısmama durumu nedır.
bırde transformers the game oyunu acaba bıtı yuksek oldugu ıcınmı acılamıyor yoksa vısta srumluı bır oyunu xp ye yuklemeye calıstıgım ıcınmı bu konu hakkında bana hemen bır cevap gelırse cok sevınırım
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
3 Mayıs 2008       Mesaj #2447
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Cehennem Melegi adlı kullanıcıdan alıntı

ya bır sey sorcam vısta oyunları xp de calısma yada calısmama durumu nedır.
bırde transformers the game oyunu acaba bıtı yuksek oldugu ıcınmı acılamıyor yoksa vısta srumluı bır oyunu xp ye yuklemeye calıstıgım ıcınmı bu konu hakkında bana hemen bır cevap gelırse cok sevınırım

Sistem gereksinimlerinde XP ye uyumluluk olarak belirtilmiş oyunların çoğu, hatta Vista sadece tasarı halindeyken çıkmış olan oyunlar Vista da rahatça ve sorunsuz bir şekilde oynanabiliyor. Ancak bazı oyunlar oynanamıyor tabiki. Bu oyunların sorun çıkarması kurulum sırasında anahtar kod girileceği zaman belli oluyor. Call of Duty 2 oyununda kod giriliyor ancak kurulum sonrasında oyunun başlat menüsü klasör ismine bakıldığında anlamsız bir isim olarak geçiyor. Mesela NFS Underground ve Underground 2 yi şahsen Vista Home Premium da sorunsuz ve problemsiz bir şekilde oynayabiliyorum. Oynanabilen (XP için olanlar) ve denediğim diğer oyunlardan bazıları

Prey
Battlefield 1942, Vietnam, 2142 serileri
Championship 03/04
Call of Juarez
Halo...

Şimdilik hatırlayabildiğim bunlar.

Xpand Rally Extreme de Vista da kuruluma izin vermeyen oyun. Transformers ı denemedim hiç ama kuruluma izin verip de daha önce dediğim gibi kod sorunu çıkarmıyorsa .exe nin üstünde sağ tıklayıp özellikler diyin ve uyumluluk sekmesinden Windows XP Service Pack 2 yi ayarlayın en alttan da bu programı yönetici olarak çalıştıra tıklayın ve tamam diyin.
motorcu79 - avatarı
motorcu79
Ziyaretçi
4 Mayıs 2008       Mesaj #2448
motorcu79 - avatarı
Ziyaretçi
slm benim pc de 2+1 kolonlar var kamerada a4 tech müzik dinliyeyim diyorum tiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii diyeses geliyor sesini kısınca bişey olmuyor

kamerada mikrofon var ikisini ayırıyorum
yine çıkıyor kamerayı çıkarıp öyle dinliyorum ne yapmam gerekiyor
Son düzenleyen motorcu79; 4 Mayıs 2008 08:53 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
ahmetgns - avatarı
ahmetgns
VIP VIP Üye
4 Mayıs 2008       Mesaj #2449
ahmetgns - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
motorcu79 adlı kullanıcıdan alıntı

slm benim pc de 2+1 kolonlar var kamerada a4 tech müzik dinliyeyim diyorum tiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii diyeses geliyor sesini kısınca bişey olmuyor

kamerada mikrofon var ikisini ayırıyorum
yine çıkıyor kamerayı çıkarıp öyle dinliyorum ne yapmam gerekiyor

Ses Denetimi penceresinden Mikrofon'un sesini tamamen kapatmanız gerekiyor olabilir.

Ses Denetimi'ni açmak için (XP'de) saatin yanında hoparlör simgesi varsa, ona sağ tıklayın ve Ses Denetimi'ni Aç'a tıklayın. Saatin yanında o yoksa, Başlat>Denetim Masası>Ses ve Konuşma Aygıtları>Ses Efekti ve Ses Aygıtları. Açılan pencerede Ses Ayarı sekmesinde, "Aygıt ses ayarı" bölümündeki Gelişmiş düğmesine tıklayın.Mikrofon kolonundaki "Sessiz" onay kutucuğunu işaretleyin. Mikrofon kolonunu göremiyorsanız, menüden Seçenekler>Özellikler'den önce "Mikrofon" aygıtı yönetiminin gösterilmesini seçmelisiniz.
bflues - avatarı
bflues
Ziyaretçi
4 Mayıs 2008       Mesaj #2450
bflues - avatarı
Ziyaretçi
Fujitsu Siemens marka laptopa teknikxp (driver-program entegreli bi versiyon) kurduk. ancak TR dil sorunu ile karşılaştık. Daha önce aynı teknikxp yi masaüstü bilgisayarlara kurduğumuzda aynı hatayı almıştık ancak xp pro cdsi ile sorunu çözmüştük. yalnız laptopta xp prodan dil dosyasını alamıyor. laptopun driver cdleri olmadığı için de teknikxp kullandık. çünkü özellikle ethernet kartının driverı internette yoktu. bu sorunu nasıl halledebiliriz? Yani herhalde bi şekilde TR dil dosyası yüklememiz gerekiyor. (Şu anda klavyede Uya basınca 4 çıkıyo mesela, çapraz)