Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 246

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 960.748 Cevap: 2.932
ahmetgns - avatarı
ahmetgns
VIP VIP Üye
4 Mayıs 2008       Mesaj #2451
ahmetgns - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
bflues adlı kullanıcıdan alıntı

(Şu anda klavyede Uya basınca 4 çıkıyo mesela, çapraz)

Şu anda dizüstü bilgisayardayım da U ve 4 yazdığınızı görünce klavyeme baktım, U tuşunda Fn tuşu ile kullanılabilen 4 rakamının olduğunu gördüm (bilirsiniz Fn tuşu dizüstülerde klavyeye daha fazla işlev kazandırabilmek için anahtar bir tuş). Buna dikkat edin derim. Öbür dediklerinizi bilmiyorum.
Sponsorlu Bağlantılar
bflues - avatarı
bflues
Ziyaretçi
4 Mayıs 2008       Mesaj #2452
bflues - avatarı
Ziyaretçi
Dil paketini yükleme konusu peki? Yükleyemez miyim?
Sponsorlu Bağlantılar
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
4 Mayıs 2008       Mesaj #2453
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
bflues adlı kullanıcıdan alıntı

Dil paketini yükleme konusu peki? Yükleyemez miyim?

Microsoft un istenen dile çevrilebilmesi için yayınladığı bir yama vardı. Ancak şu anda bulamadım. Bulduğumda da en kısa zamanda size göndereceğim linki
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
5 Mayıs 2008       Mesaj #2454
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Sorunu olan arkadaşa göndermiştim ancak böyle bir sorunla karşılaşan birisinin de bundan yararlanması için linkin görünür biçimde olması daha iyi olur diye düşündüm.

Aşağıdaki link ingilizce olan bir XP yi Türkçe yapması için Microsoft un resmi olarak yayınladığı bir yamadır. Fakat dosyayı indirdiğinizde her ihtimale karşı virüs taramasından geçirmeniz önerilir.

Windows XP için Türkçe Dil Yaması
KRALL - avatarı
KRALL
Ziyaretçi
8 Mayıs 2008       Mesaj #2455
KRALL - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
ahmetgns adlı kullanıcıdan alıntı

Şu anda dizüstü bilgisayardayım da U ve 4 yazdığınızı görünce klavyeme baktım, U tuşunda Fn tuşu ile kullanılabilen 4 rakamının olduğunu gördüm (bilirsiniz Fn tuşu dizüstülerde klavyeye daha fazla işlev kazandırabilmek için anahtar bir tuş). Buna dikkat edin derim. Öbür dediklerinizi bilmiyorum.

Bu olay laptop bilgisayarlarda numlock tuşunun açık oladuğunu gösterir bu numlock tuşunu devredışı bırakmak için
FN + Numlock tuşuna basman gerekir
Eğer numlock tuşunu bulamadıysanız
Başlat>Tüm Programlar>Donatılar>Erişebilirlik>Ekran Klavyesi ni açın ve ordaki numlock tuşuna basınız probleminiz ortadan kalkacaktır
gecekusubaykus - avatarı
gecekusubaykus
Ziyaretçi
10 Mayıs 2008       Mesaj #2456
gecekusubaykus - avatarı
Ziyaretçi
windows CE Application Manager nedir rar programını yüklerken bu engellemeyi yapıyo yeni format attım acaba eksik bi dosyalama mı yapıldı yardımlarınız için teşekürler
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
10 Mayıs 2008       Mesaj #2457
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
gecekusubaykus adlı kullanıcıdan alıntı

windows CE Application Manager nedir rar programını yüklerken bu engellemeyi yapıyo yeni format attım acaba eksik bi dosyalama mı yapıldı yardımlarınız için teşekürler

Microsoft ta bu konuyla ilgili hata raporu verilmiş. Aşağıda vereceğim linke göz gezdirin ancak Türkçe Destek de böyle bi rapor sunulmadığı için tüm içerik ingilizce yer alıyor. Kısaca söyleyeyim ki bu hata Cep Bilgisayarıyla (Pocket PC) alakalı olarak gösteriliyor size. Böyle bişey olmadığını düşünüyorsanız. Microsoft un online destek bölümüyle sohbet halinde sorabilirsiniz bunu.

Microsoft Online Chat

Yalnız şu saatlerde sonuç alabilirsiniz sadece,
Pazartesi-Cuma saat 08:00-24:00, Cumartesi 10:00-18:00

Windows CE Application Manager Error
frtslck - avatarı
frtslck
Ziyaretçi
10 Mayıs 2008       Mesaj #2458
frtslck - avatarı
Ziyaretçi
MessengerLog Pro 6.61 kullanıyorum, adından da anlaşılacağı gibi konuşma kayıtlarını tutan bir program, silmem gereken bir log dosyası var ve bu programın logları nereye kaydettiğini bilmiyorum.

4 saate yakın süredir arıyorum ancak bir sonuca ulaşamadım. Programı siliyorum, sonra tekrar yüklediğimde şifrem ve konuşma kayıtları olduğu gibi kalıyor. Bunun ayar dosyalarını ve konuşma kayıtlarını nereye kaydettiğini arıyorum ancak bir türlü bulamadım. Windows'un içinde mi Documents & Settings'in içinde mi bilmiyorum defalarca aradım ama sonuç yok.

Windows/Prefetch klasöründe bir kaç dosya vardı programla ilgili ama ulaşamadım bunlara.

Kaydettiği logları bir an önce bulup bir kaç tanesini silmem gerekiyor, programın şifresi ile girip programı kullanarak silmek dışında başka bir çözüm arıyorum.

Önce kendi bilgisayarımda uygulayıp sonra kullanılacak bilgisayarda uygulayacağım bu çözümü. Kendi bilgisayarımda olan bir sorun değil yani bu, kendimde olsa zaten en son çare olarak format atıp sorunu bitirecektim.

Bunun olabilecek en kısa sürede çözümlenmesi gerekiyor, yardımcı olacaklara, ilgileneceklere şimdiden teşekkür ediyorum. Sabaha kadar bekleyeceğim burada bir sonuca ulaşana kadar..
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
10 Mayıs 2008       Mesaj #2459
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
frtslck adlı kullanıcıdan alıntı

MessengerLog Pro 6.61 kullanıyorum, adından da anlaşılacağı gibi konuşma kayıtlarını tutan bir program, silmem gereken bir log dosyası var ve bu programın logları nereye kaydettiğini bilmiyorum.

4 saate yakın süredir arıyorum ancak bir sonuca ulaşamadım. Programı siliyorum, sonra tekrar yüklediğimde şifrem ve konuşma kayıtları olduğu gibi kalıyor. Bunun ayar dosyalarını ve konuşma kayıtlarını nereye kaydettiğini arıyorum ancak bir türlü bulamadım. Windows'un içinde mi Documents & Settings'in içinde mi bilmiyorum defalarca aradım ama sonuç yok.

Windows/Prefetch klasöründe bir kaç dosya vardı programla ilgili ama ulaşamadım bunlara.

Kaydettiği logları bir an önce bulup bir kaç tanesini silmem gerekiyor, programın şifresi ile girip programı kullanarak silmek dışında başka bir çözüm arıyorum.

Önce kendi bilgisayarımda uygulayıp sonra kullanılacak bilgisayarda uygulayacağım bu çözümü. Kendi bilgisayarımda olan bir sorun değil yani bu, kendimde olsa zaten en son çare olarak format atıp sorunu bitirecektim.

Bunun olabilecek en kısa sürede çözümlenmesi gerekiyor, yardımcı olacaklara, ilgileneceklere şimdiden teşekkür ediyorum. Sabaha kadar bekleyeceğim burada bir sonuca ulaşana kadar..

Programı kullanmadığım için tam bilmiyorum ancak şunu söyleyebilirim, bulmanıza yardım etmesi açısından. Eğer Vista kullanıyorsanız Program Files içine kaydedilecek herhangi bir dosyayı buraya almak yerine aşağıdaki bölümün içine kaydeder.
C:\Users\Kullanıcı adı\AppData\Local\VirtualStore\Program Files

Burada olmaz ise aşağıdaki bölümdedir.
C:\Users\TORCHBEARER\AppData\Roaming

Oyunların saveleri, program kayıtları vs...

Eğer XP kullanıcıysanız Application Data bölümünde programın çalışması için ana dosyalar yer alır.

Local Settings içinde de üstteki gibi program files içine kaydedilmiş olanların bazı bölümünü buraya alır. Ancak MSN Messenger daki kişi listesi (listenizde bulunan kişilerin) resimlerini Temp içine kaydeder, bu program da bunun gibi Temp (C:\Document and Settings\Kullanıcı adı\Application Data\Local Settings\Temp) için kaydediyor olabilir.

Ayrıca programın içinden seçenekler bölümünden nereye kaydedildiğini bulmanız gerektiğini düşünüyorum ve de kaydedildiği yeri gösteren işaret te bulunuyor. İkonu göstereyemeyeceğim ama sarı dosya ve üstünde yeşil ok olanını kastediyorum.

Son olarak buralarda program üreticisinin ismini kullanıyor ve gözünüzden kaçıyor olabilir o yüzden
m3LaNq0Liq - avatarı
m3LaNq0Liq
Ziyaretçi
10 Mayıs 2008       Mesaj #2460
m3LaNq0Liq - avatarı
Ziyaretçi
Msn Thinkingben bi kullanıcı hesabı açmıstım sınırlı olması gerekirken bilgisayar yöneticisini isaretlemisim admin gözükmüo ama yeni açtıım hesaptan c ye girdiimde adminin içindeki dosyalar gözüküo hesabı silmek istiorum olmuo adminede giremiorum ancak baska bi hesaptan açtıımda c den belgelerime ulasabiliorum nasıl eski haline getirebilirim?