| | #111 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Affetmek AFFEDİLMEYEN Puhu, biyografi çağı can çekişmenin grameri varlığın kıstırıldığı sözcükler hayatını yazsın herkes tedavüldeki jestler bizi almıyor karartmayı çalışıyor bürokratik felcin ara dolguları çok tanrılı görüstü yapıcıları ne yaptınız arkhont atum alizeler ayrıntıların cinnetiyle yoğunlaşan batakta gündeliğin kiri üstüpüye silin şiirlerinizi çığlıklarınızı törpüleyen metal dünya ne tanrı istiyorsunuz ne patron görüntü yapıcıları kanla geçirdiler ellerine bütün iktidarları kanla alınsın ellerinden çekinmeyin vahşetin estetiğinden vardığımız yerde iki şey kaldı geriye bir intikam bir de affedilmeyen Murathan Mungan | |
|
| | #112 (mesaj-linki) | |
| Cvp: AffetmekBekliyorum Sen gittin ya Hiçbir şey değişmedi Her şey bıraktığın gibi Bıraktığın yerde duruyor merak etme Fazladan şu sol yanıma keskince bir sızı eklendi O kadar Sabaha senle uyanıyorum Kahvaltıyı beraber yapıyoruz buharı üstünde Demli çayla Çok içiyorsun diyorsun sigaramı yakarken Kötü öksürüyorsun içim acıyor Ardından Bende çok içiyorum bırakalım diyorsun Alelacele çıkıyoruz evden Sokak kapısının önünde kucaklaşıyoruz Gülüşün El sallıyor uzaktan Gün boyu Manyetolu telefonda düşüp duruyor sesin Nabzım seni vuruyor Tenimde kokun İştahım pek yok Öğle yemeklerini kırıntıyla geçiştiriyorum Ziyafeti akşama saklıyorum Manavla bakkalla selamlaşıyorum eve giderken Bizim Pakize var ya Çöplüğün kedisi Camı tıklar hemen beni görünce pencereden Hakkını yemeyeyim birde şu sokak lambası Hani beni altında ilk defa öptüğün Göz kırpar buruk tebessümle Ben mutfakta oyalanırken Yaramaz çocuklar gibiydin ya Senden patates kızartmalarını saklardım Sofrada birlikte olalım diye Bu Pakize senden sabırsız Senin gibi dolaşır durur ayaklarımın altında Kuralımı bozmam amma Hele ki senin aldığın vazoya çiçek koymadan Kimse oturamaz karşıma Yemek arasında çay demlerim İki paket selpak almadan da oturmam haberlere Sokulurum köşedeki yastıkların koynuna Ha unutmadan selamları üstümde kalmasın Menekşeler hep seni sorar Birde şu bizim kapıcı Ahmet Efendi Abla bir isteğin varsa söyle çekinme Ağabeyimden haber var mı der Sağ olsunlar Karanlıktan korkardım ya O yüzden bütün ışıkları yakıyorum geceleri Fatura biraz kabarık gelecek ama Boş ver Öyle seviyorum ki yıldızları seyretmeyi Bir bakmışım sabah oluvermiş Bir iki saat uyku yetiyor bana İnadına seviyorum geceleri Takvime çizik atmak Nasıl güzel bilemezsin Bekliyorum Günlerin geceye dönmesini zekiye koç | |
|
| | #113 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Affetmek Affet Beni Ve bir gün olur da Dönersen geri bana, Sanmam ya hani, Dönersin belki Bakmaya yüzüm olursa yüzüne Affet diyeceğim affet beni... Yağmurlu akşamlarda Dışarı çıkardık hani Sırılsıklam olurduk ikimiz de Ve bağıra bağıra Şarkılar söylerdik birbirimize Bağıra bağıra "Beni sevdiğini" söylerdin bana Ve şimdi de Bağıra bağıra söyle diyeceğim Beni affettiğini. Hiç unutamam o günü Nasıl unuturum ki. Yine yağmurlu bir akşamdı Ve biz her zamanki gibi Isınıyorduk yağmurun altında Birden bir rüzgar, Hafif bir ürperiş... Ve ben o gece nasıl; "Git, git ve bir daha geri dönme" dediğim gibi Şimdi de; "Gel, gel ve bir daha bırakma beni" diyorum Ve bir de; Söz veriyorum bir daha seni kırmayacağıma dair. Ve bir gün olur da Dönersen geri bana, Sanmam ya hani Dönersin belki. Kırdığım bir kalbi Onarmak için Dalından kopardığımız Gülü göstereceğim sana. Neler yaşamadığımızı, O günleri hatırlamanı isteyeceğim. Ve bir de içimden geçen Biraz fiyakalı, Biraz da saçma sapan Kurduğum bir kaç cümleyi söyleceğim sana. Başımı öne eğip Affet diyeceğim Affet beni... E. Umut TAŞTAN | |
|
| | #114 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Affetmek Affetmek...ihaneti mi yâr? Karakaplı deftere yazıldı adın ihanet diye İdamlarına karıştın yüreğimin Affetmek! ! ! ………….ihaneti mi yar? Asla! En büyük sürgünüsün beynimin! Gurbet gibisin diyarlarımda Öyle soğuk………öyle sessiz Adım gibi biliyorum dönüşü var bu gidişin Vurgun yediğinde belki Ve kaldığında son derece çaresiz.. Affetmek! ! ! ……………ihanetimi yar? Asla! Öleceğimide bilsem sensiz! Eller ayağima vurdu zincirleri Sen yüreğime vurdun! ! ! Bu sitemim sanadır ey yar Git artık Geriye bakma Çünkü ardından beddua eden biri var Yolunu şaşırıp bir gün çıkma karşıma Bu kadarı benim bile sabrımı zorlar Adın SEVDA ydı bir zamanlar Adın HAYAT tı yüreğimde Şimdi adın İHANET Şimdi adın ÖLÜM oldu Yüreğimdeki yitikler listesinde Emine Yilmaz | |
|
| | #115 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Affetmek Affetsem Seni Hava sessiz suspus Sinsi bir koku sis pis... Affetsem seni Yazık değil mi sana, bana? Yinelemek için günahı Fırsat mı şans mı sana? Zayıf cılız hafızam Unutmadı saklıyor hala... Çürümüş yapraklar ıslak, gri, yaş Ellerim kımıldamıyor, taş... Affetsem seni Acıyıp ta sana bana, Uzaklarda kalmış gülüşlerim, Yeşermedi bir daha Öldürdüğün düşlerim, Ellerim kirli ellerini Unutamadı hala... Toprak kokuyor küf küf İçim boş, bomboş, kof... Affetsem seni Affeder miyim kendimi? Bu suçluluk zindan Kara geceler biter mi? Körpecik korkularım depreşir. Unutmadım kanlı, kırmızı gözlerini... Ne bir ses havada ne de bir his Yokluyor kaçıyor sır,giz... Affetsem seni Yeter mi sana bana? Çekilmiş çileler kör kuyularda Günahın boynuna. Sensiz uyansam ne olur bir sabah ta! Unutmadım, nefesin sırtımda... Dipsiz bataklıklar göl göl Solmuş, kirli, kokusuz gül... Affetsem seni Biter mi acı,diner mi sızı? Neresinden baksam Acımasız haklılık,vahşi zavallılık Galip gelir sana bana. Unutmadım, kulaklarımda sesin... Havada barut kokusu,öç öç Bulutlar kaçıyor göç göç... Affetsem seni Bitse bu utanç bitse bu usanç. Yüzüm yüzüne dönse Bakar mısın gözlerime? Paylaşamam acını, unutmadım. Ellerim zincir, gözlerim kör... Güneş renksiz, fersiz,loş Işıksız, gölgesiz, sarı bir düş... Affediyorum seni. Bir ışık sızıyor karanlıklardan Yıkıyor, yakıyor ikimizi Görünür gibi oluyor içimiz Herşey, herkes haklı orda Sevdim bile seni hatta, unutmadım ama... Yağmur sağnak sağnak Güller açtı kucak kucak Hava burcu burcu yosun,toprak Çayırlarda guguk kuşu Sular ışıl ışıl, gümüş... Affettim işte seni! Boğma bırak artık beni Islansın gözlerim son defa Yeter bu acı sana da bana da Bitsin yeter bu pis hesaplaşma... Nurdan Ünsal | |
|
| | #116 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Affetmek Hakkındır yaramazlık. Dik duvarlara tırman yüksek ağaçlara çık. Usta bir kaplan gibi kullansın elin yerde yıldırım gibi giden bisikletini.. Ve din dersleri hocasının resmini yapan kurşunkaleminle yık Mızraklı İlmihalin yeşil sarıklı iskeletini.. Sen kendi cennetini kara toprağın üstünde kur. Coğrafya kitabıyla sustur, seni «Hilkati Âdem»le aldatanı.. Sen sade toprağı tanı toprağa inan. Ayırdetme öz anandan toprak *****. Toprağı sev anan kadar... Nazım Hikmet | |
|
| | #117 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Affetmek Affettim Günlerden bir gün, Bir hüzün vurursa yüreğine, Aniden gözlerin dolarsa, Bir suçluluk duygusuna kapılırsan, Ve ola ki beni hatırlarsan, İşte o gün seni affettim... Ayışığı61 | |
|
| | #118 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Affetmek Affetme Beni! ... Tomurcuğun çiçek yapıp Açmazsam affetme beni! ... Yüreğimi bıçak yapıp Biçmezsem affetme beni! ... Unutamam sözlerini, Sende buldum özlerimi, En ıraktan gözlerini Seçmezsem affetme beni! ... Kemlik gelmez yiğit erden, Geçerler aşk için serden. Senin olmadığın yerden Göçmezsem affetme beni! ... Derse idim güllerinden, Derman bulsam dillerinden, Zehir sunsan ellerinden İçmezsem affetme beni! ... Kavramışsın dört yanımdan, Sen akıyorsun kanımdan, Aşkın için bu canımdan Geçmezsem affetme beni! ... Ali Şeyh Özdemir | |
|
| | #119 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Affetmek Affet Beni Ne kadar kızsam da kıyamam sana Sen benim her şeyimsin Ağlıyorum yine için için Sadece senin için Kırdım seni biliyorum Yapayalnız kaldım Sen de beni terk edip gitme Bir basına bırakma Ne yaparım ben sensiz Günlerce oturup ağlasam mı Dizlerinin önünde yalvarsam mı Hani birbirimizin yarısı olacaktık İnsan yarısı olmadan yaşabilir mi Sen ben inci tanemsin bi’tanemsin Lütfen AFFET BENİ Semih Çağdaş | |
|
| | #120 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Affetmek Yak Yık Kattın karştırdın ne varsa bizde Şu sevdadan yana şu elimizde Bak bir şey kalmışsa yüreğimizde Affetme onu da affetme yak yık Köşeden, bucaktan kolaçan edip Dıştan hançerleyip içten kahredip O da yetmiyorsa ateşe verip Affetme sakın ha affetme yak yık Olanlar bu kadar oldu mademki Ne yapsan da bana üzülmem bil ki Aşkından ölenin olsamda ilki Affetme düşünüp affetme yak yık Ben bilerek giydim abdal gömleği Kırıldı sevdamın çanak çömleği Sana ben yetmezsem, cemi cümleği Affetme bakıpta affetme yak yık Ben bunu hak ettim seni sevince Beden neye yarar can devrilince Ne zaman aklına Murat gelince Affeme seni de affetme yak yık Murat Demir | |
|