Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 147

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 960.015 Cevap: 2.932
kralben - avatarı
kralben
Ziyaretçi
16 Nisan 2007       Mesaj #1461
kralben - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar benim adsl'lemde bir sorun var galiba ikide birde sunucu bulunamadı diyor ve sistem geri yüklemeden düzelmiyor bağlantı ayarların da ise bir sorun yok ilginizi teşekkür ederim
Msn Sarcastic
Sponsorlu Bağlantılar
shadow3 - avatarı
shadow3
Ziyaretçi
16 Nisan 2007       Mesaj #1462
shadow3 - avatarı
Ziyaretçi
arkadaslar bende windows me var,recovery yapmaya calisiyorum ama olmuyor,bir sure ugrastiktan sonra soyle bir yazi geliyor...
file is missing or corrupted.command.com,
Sponsorlu Bağlantılar
type the name of the command interpreter.
istediyi yaziyi bulamadim bir bilgisi olan varsa sevinirim.
vain - avatarı
vain
Ziyaretçi
16 Nisan 2007       Mesaj #1463
vain - avatarı
Ziyaretçi
The_CuRSe;435448]selam Ya arkadaşlar bilgisayarımı ilk açrken şu dosyayı açamıyor ben resım vereyım bu ne idr ne dosyasıdır ne oldugunu da bir bilsem
ads305zux5

chat programı ile alakalı bunun scriptini açamıyorsun anladığım kadarı ile

arkadaslar bende windows me var,recovery yapmaya calisiyorum ama olmuyor,bir sure ugrastiktan sonra soyle bir yazi geliyor...
file is missing or corrupted.command.com,
type the name of the command interpreter.
istediyi yaziyi bulamadim bir bilgisi olan varsa sevinirim.

anladığım kadarı ile dosya bozuk
Son düzenleyen vain; 16 Nisan 2007 10:25 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
bank_ahmet - avatarı
bank_ahmet
Ziyaretçi
16 Nisan 2007       Mesaj #1464
bank_ahmet - avatarı
Ziyaretçi
bir bilgisayar var elimde açılıyor ama görüntü gelmiyor.
mönitör de sorun yok başka pc de denedim sağlam.
herhangi bir seste gelmiyor hata belirten.
sorun nerden kaynaklanıyor olabilir neden açılmaz bir bilgisayar Msn Confused
I3uz_KaLpLi - avatarı
I3uz_KaLpLi
Ziyaretçi
16 Nisan 2007       Mesaj #1465
I3uz_KaLpLi - avatarı
Ziyaretçi
Ekrana görüntü vermiyosa ekran kartındandır. İmkanın varsa başka bir kart takıp dene.
vain - avatarı
vain
Ziyaretçi
16 Nisan 2007       Mesaj #1466
vain - avatarı
Ziyaretçi
ben bişey sormustum askıda kalmasın tekrarlıyorum capraz baglantı yapılıyor ya sonra 9AAE9AC2-2250 filan baları cozuluyor harfler neyi ifade ediyor algoritma olarak tahmin ediyorum kurlu olan programların ama birde winrarda crc32 var burda gordugum için boyle bir yargı olustu umarım dogrudur
Teknixs - avatarı
Teknixs
Ziyaretçi
16 Nisan 2007       Mesaj #1467
Teknixs - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
kralben adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar benim adsl'lemde bir sorun var galiba ikide birde sunucu bulunamadı diyor ve sistem geri yüklemeden düzelmiyor bağlantı ayarların da ise bir sorun yok ilginizi teşekkür ederim
Msn Sarcastic

Adsl de bir gün önce problem vardı Bağlantı ayarlarınızda herhangi bir sorun yoksa beklemenizi öneririm. Ayrıca TTnet Adsl Destek hattı 4440375 buradanda sorununuzu bildirip arıza kaydı verebilirsiniz. Onlar sizi daha ayrıntılı bilgilendirirler...

Alıntı
bank_ahmet adlı kullanıcıdan alıntı

bir bilgisayar var elimde açılıyor ama görüntü gelmiyor.
mönitör de sorun yok başka pc de denedim sağlam.
herhangi bir seste gelmiyor hata belirten.
sorun nerden kaynaklanıyor olabilir neden açılmaz bir bilgisayar Msn Confused

Eğer bilgisayarınız açılmıyorsa; kartlarınızda yada ramlerinizde problem varsa bip bip diye ses çıkartır. Bu her bip'in bir anlamı vardır. Ama sizde hiç ses çıkmıyormuş ve monitörünüzde sağlammış. Aklıma ilk gelen işlemciniz oldu. Sökmenizi ve işlemcinizin slotunu ve ayaklarını temizlemenizi (Hava püskürtün veya üfleyin fakat dikkatli olun) öneririm. Sorun işlemcinizde de değilse büyük ihtimal Board (Anakartınızda)'tadır. Unutmadan Buzkalpli'ninde dediği gibi ekran kartınızıda kontrol edin fakat aklınızda bulunsun ekran kartınız oturmazsaveya arızalanırsa yine board'unuzdan ses çıkar ancak eğer ekran kartınızın ramleri yanmışsa hata sesi çıkarmaz....

Alıntı
sutgirl adlı kullanıcıdan alıntı

ben bişey sormustum askıda kalmasın tekrarlıyorum capraz baglantı yapılıyor ya sonra 9AAE9AC2-2250 filan baları cozuluyor harfler neyi ifade ediyor algoritma olarak tahmin ediyorum kurlu olan programların ama birde winrarda crc32 var burda gordugum için boyle bir yargı olustu umarım dogrudur

Bu kodlar çokta önemli değildir bilgisayar dilinde illaki bir açıklaması olabilir. Tahminimce hata bulunan verinin Hdd üzerinde yazılı olduğu track/küme aralıklarının harhangi bir sayısal çarpan sonucu olabilir mesela dosya adının yeri gibi. Tam net bir şey söyliyemem sadece yorum yapabilirim ama kafanıza takılıcak kadar önemli bir şey değil...
Son düzenleyen Teknixs; 16 Nisan 2007 19:53 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
bank_ahmet - avatarı
bank_ahmet
Ziyaretçi
16 Nisan 2007       Mesaj #1468
bank_ahmet - avatarı
Ziyaretçi
başka bir ekran kartı takarım işlemciyi de temizlerim olmazsa gene size yazarım dediğim gibi vermiyor herhangi bir hata sesi neyse teşekkürler
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
18 Nisan 2007       Mesaj #1469
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Alıntı
bank_ahmet adlı kullanıcıdan alıntı

başka bir ekran kartı takarım işlemciyi de temizlerim olmazsa gene size yazarım dediğim gibi vermiyor herhangi bir hata sesi neyse teşekkürler

Sesli Hata Mesajları

Hata Anlamı
1- Sürekli Ses Güç kaynağı arızası
2- Birçok kısa bip Anakart arızası
3- 1 uzun Bellek tazelenmesinde hata
4- 1 uzun 1 kısa Anakart veya BIOS çipi arızası
5- 1 uzun 2 kısa Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır)
6- 1 uzun 3 kısa Ekran kartı arızası
7- 2 uzun 1 kısa Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) )
8- 2 kısa Bellek parity (eşlik) hatası
9- 3 kısa Belleğin ilk 64k’lık bölümünde hata
10- 4 kısa Timer hatası
11- 5 kısa İşlemci hatası
12- 6 kısa Klavye işlemcisi hatası
13- 7 kısa İşlemci hatası
14- 8 kısa Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası
15- 9 kısa BIOS ROM hatası
16- 10 kısa CMOS okuma/yazma hatası
17- 11 kısa Tampon Bellek Hatası

Gördüğünüz gibi bu bip sesleri hiç de hayırlı manalara gelmiyor. Bu sorunların çözüm yolları;

1. hata için, güç kaynağınızın bağlantılarını kontrol edip bir deneme daha yapın. Eğer sorun devam ediyorsa, üç vakte kadar size yeni bir güç kaynağı gelecek demektir.

2, 4, 10, 12, 15 e 16 numaralı hatalar için, tüm kartları işlemciyi ve RAM’leri söküp tekrar takın. Öncelikle mümkün olduğunca az bileşenle bilgisayarı başlatmaya çalışın. 4, 15 ve 16 numaralı hatalarda BIOS çipinin yerine düzgünce oturduğundan emin olmak için üstüne hafifçe bastırın. Değişen bir şey yoksa 4, 15 ve 16 numaralı hatayla karşı karşıyaysanız yeni bir BIOS çipi edinin, yok eğer değilseniz zaten yeni bir anakartınız olacağınız için BIOS çipiniz otomatik olarak değişmiş olacaktır.

3, 8 ve 9 numaralı hatalarla baş etmek için öncelikle RAM’lerinizin yerlerine düzgün oturduklarından ve yuvalarla aralarında herhangi bir yabancı maddenin bulunmadığından emin olun. Eğer birden fazla bellek modülü kullanıyorsanız değişik kombinasyonlar deneyin. Hata hala devam ediyorsa belleklerinizi tek tek deneyerek sorunun hangisi/hangilerinde olduğunu bulabilirsiniz.

5, 6 ve 7 numaralı mesajı alıyorsanız, ekran kartınızın yerine iyice oturduğundan ve monitör bağlantısının düzgünce bir şekilde yapıldığından emin olun. Problem sürüyorsa başka bir ekran kartı ile bilgisayarı başlatmayı deneyin. Sonuç alırsanız sizi tebrik ederiz çok yakın bir zamanda yepyeni bir ekran kartınız olacak. Ekran

11, 13 ve 17 numaralı hatalar için işlemcinizin düzgün bir şekilde takıldığından emin olun. Mümkünse başka bir işlemciyle denemelerde bulunun, sonuç alamazsanız özellikle 17 numaralı hata için anakartınızdan şüphelenin.

POST Mesajları
Girişi ölümcül hata mesajlarından yaptık ama daha çok uyarı niteliğinde olan POST mesajları ile ortamı biraz yumuşatmayı ihmal etmiyoruz. Genel olarak açıklayıcı, birkaç kelimelik (biraz İngilizce ile) anlaşılabilir niteliktedirler. Ama can sıkmaya yetecek kadar ciddiye almak kaçınılmazdır. Bu mesajlar anakarta, BIOS’a, takılı olan donanıma, çipsete göre değişiklik gösterebilirler. Yine de belli başlı birkaç hata mesajıyla uygulanabilecek çözüm yollarını yazıyorum.

BIOS ROM checksum error - System halted: BIOS çipindeki bir hatayı gösterir. Çipte fiziksel hata veya BIOS yazılımında bozukluk olabilir. Sisteminizi yeni bir BIOS ile update edin, sorun devam ediyorsa yeni bir BIOS çipi edinmeniz gerekecek.

CMOS battery failed: BIOS piliniz bitmiş veya bitmek üzere. Pilin türünü belirleyip en yakın saatçiden yenisini alabilirsiniz.

CMOS checksum error - Defaults loaded: Herhangi bir nedenden dolayı BIOS ayarlarınızda bozukluk oluşmuş (muhtemelen bitmek üzere olan BIOS pili yüzünden). Varsayılan ayarlar yüklenerek sisteminizin zarar görmesi engellenmiş.

Floppy disk(s) fail: Sisteminize takılı bulunan disket sürücü(ler) ile BIOS’taki disket sürücü ayarları birbirini tutmuyor. Disket sürücünüzün bağlantılarını kontrol edin, BIOS’taki ayarlar yanlışsa düzeltin. Sorun devam ediyorsa disket sürücünüzde muhtemel bir fiziksel arıza var demektir.

Keyboard error or no keyboard present: Belki de en çok karşılaşılan POST mesajı. Bu mesaj genellikle “Press F1 to continue” diye devam eder. Siz de olmayan klavyenin F1 tuşuna basarak hatadan kurtulabilir veya yeni bir klavye takarak işleme devam edebilirsiniz.

Memory test fail: POST mesajlarının belki de en can sıkıcısı. BIOS’taki bellek ayarlarınızda olabilecek bir problemden kaynaklanabildiği gibi, bellek modüllerinizdeki kısmi (kısmi=belli bir bölümündeki) arıza nedeniyle de ortaya çıkailir. Ayarlarınızdan eminseniz, başka bir bellek ile sisteminizi tekrar açmayı deneyin.

Hard Disk(s) Fail: Sisteminizde mevcut disk(ler)le BIOS’ta belirilmiş disk ayarları birbirini tutmuyor demektir. BIOS’tan disk ayarlarını otomatiğe getirin, master/slave ayarlarını kontrol edin. Sorun devam ediyorsa disk sürücünüzde fiziksel bir bozukluk kuvetle muhtemeldir.

kartlarıyla ilgili alacağınız sesli hata mesajlarının neredeyse tamamı 6 numara olacaktır. Bu nedenle şimdiden “diii di dit dit” sesine alışmanızda fayda var.
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....
vain - avatarı
vain
Ziyaretçi
18 Nisan 2007       Mesaj #1470
vain - avatarı
Ziyaretçi
ben şu trial olan programların mesela diyor ya 15 süresi dolmustur internet baglantısı olsada olmasada nasıl algılayıp 16 gün calısmadıgını sorcaktım aklıma takıldı genel mantık nedir?