Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 180

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 959.617 Cevap: 2.932
ahmed - avatarı
ahmed
Ziyaretçi
23 Ağustos 2007       Mesaj #1791
ahmed - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
yefse adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar aşağıda vermiş olduğum bir liste var bana yardımcı olurmusunuz

Sponsorlu Bağlantılar
İŞLEMCİ AMD CPU ATHLON 64 X2 6000 + (3.0 GHZ) 940 PİN D.CORE
ANAKART 1 ASUS M2NSLI-DLX NF570 DDR2 SES+GLAN+SAT2+16X 940 PİN
ANAKART 2 ASUS M2NSLI-DLX NF590 DDR2 SES+GLAN+SAT2+16X 940 PİN
ANAKART 3 ASUS CROSSHAIR
ANAKART 4 ASUS COMMANDO
RAM 1 KINGSTON RAM 1 GB 800 MHZ DDR2
RAM 2 KINGSTON RAM 1 GB 667 MHZ DDR2
E KARTI XPERTVİSİON VGA ATI X1950 GT 512MB 256BİT DDR3 16X
SABİT DİSK SEAGATE 320 GB 7200RPM 16MB SATA2 NCQ
TV KARTI 1 TECHNISAT SKYSTAR2 2.6D DIJITAL UYDU (YENİ VERSİYON)
TV KARTI 2 AVERMEDİA DİJİTAL S-DUBPRO
DVD RW ASUS 1814BLT 18XDVD 8XDUAL LIGHTSCRB (SYH) SATA BOX
CD RW ASUS CDR-WRİTER 52X32X52 BOX SYH
MONİTÖR 1 BELİNEA 1975 S1 19'' 2MS
MONİTÖR 2 BELİNEA 1925 S1W 5MS
MONİTÖR 3 SAMSUNG 960BG 4MS
KASA AOPEN H600-B28 ATX 400W SİYAH AIRDUCKLI

ŞİMDİ ARKADAŞLAR KAFAMA TAKILANLARI SÖYLEYİM
ANAKARTTA DÖRT SEÇENEĞİM VAR FAKAT EĞER ARALARINDA ÇOK FARK YOKSA PERFORMANS AÇISINDAN UYGUN FİYATLIYI ALCAM AMA ÇOK FARK VARSA CROSSHAİR ALCAM
RAMDE İSE 2GB 800MHZ DÜŞÜNÜYORUM KİNGSTON
EKRAN KARTINA GELİNCE XPERTVİSİONDAN İKİ TANEME YOKSA DAHA İYİ Bİ MODEL BULUP TEKMİ ALAYIM
TV KARTI SKYSTAR DÜŞÜNDÜM
MONİTÖRDEDE Bİ ARKADAŞIM BELİNEA 1925 S1 DİYOR BENİM GÖRSEL OLARAK SAMSUNG HOŞUMA GİTTİ SİZCE HANGİSİ OLMALI

AMACIM İYİ BİR PERFORMANSLA ÇALIŞAN YANİ KASMICAK OLAN BİR PC FAKAT KEKLENMEKTE İSTEMİYORUM AYIRDIĞIM MAKSİMUM BÜTÇE 1600 DOLAR YANİ 2250 YTL CİVARINDA YARDIMCI OLURSANIZ MİNNETTAR KALICAM

?
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
23 Ağustos 2007       Mesaj #1792
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
vista kullanmadım ama boot sektörünün bölümü değişmemiştir sanırım ki. windows Xp nin kurulum dosyası silinmiyorsa ve de başlangıçta liste halinde ikisini de görmek istemiyorsanız. Boot.ini nin içinden windows XP nin olduğu partition ı silin.
şunun gibi;
Sponsorlu Bağlantılar
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

AlwaysSad - avatarı
AlwaysSad
Ziyaretçi
23 Ağustos 2007       Mesaj #1793
AlwaysSad - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar benim bilgisayarım bu yaz yenilendi çift çekirdek işlemci alındı anakart fln deişti (markası intel - eski anakartın markasını hatırlamıorm) ama benim 1 sorunum var yenilendiğinden beri ses denetiminde bütün denetimleri çıkaramıorum özelliklerden işaretlenmesi lazımdı ama orada da yok sadece aşağıdaki resimde görülenler kadarı çıkıo:
http://img337.imageshack.us/img337/9248/sesdenetimitu6.png
ses kartı anakarta birleşik sürücüleri fln tekrar yükledim ama olmadı yardımcı olabilir misiniz_?
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2007       Mesaj #1794
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Alıntı
NeutralizeR adlı kullanıcıdan alıntı

Bu mesajda da size bir çözüm önerisi getirilmiş. Denediniz mi?

PC Teknik Destek (Soru - Cevap)

Sistem Geri Yükleme'yi yeniden kurmak için:

- Başlat > Çalıştır > %Windir%\INF yazıp enter'layın.
- SR.INF dosyasını bulun. Bu dosya üstünde sağ tıklayın ve Yükle'yi seçin.
- Windows, Sistem Geri Yükleme özelliğini tekrar kurmaya çalışacak. Sizden Windows kurulum kaynak klasörünün konumunu belirtmeniz istenebilir. %Windir%\ServicePackFiles yolunu belirtin.
- Windows'u yeniden başlatmanız sorulduğunda onaylayın.

merblar yukarıda anlattığınız gibi yaptım sölemiş olduğunuz SR.INF dosyasıda var yükle dedim ancak en son Windows kurulum kaynak yolunda problem cıktı sizin vermiş olduğunuz kaynak yolunu kabul etmedi.

ayrıca klavyeye format türü bişey atılıyormu yaa alt+scroll lock+print screen+pause break tusları calışmıyor.bu sorunu nasıl halledicez klavyeyi garantiye vermek istemiyorum pc ye format atmakta.elbet bi çözüm yolu vardır yardım edebilecek olan varsa lütfen.simdiden tesekkürler
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
24 Ağustos 2007       Mesaj #1795
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Alıntı
AlwaysSad adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar benim bilgisayarım bu yaz yenilendi çift çekirdek işlemci alındı anakart fln deişti (markası intel - eski anakartın markasını hatırlamıorm) ama benim 1 sorunum var yenilendiğinden beri ses denetiminde bütün denetimleri çıkaramıorum özelliklerden işaretlenmesi lazımdı ama orada da yok sadece aşağıdaki resimde görülenler kadarı çıkıo:
http://img337.imageshack.us/img337/9248/sesdenetimitu6.png
ses kartı anakarta birleşik sürücüleri fln tekrar yükledim ama olmadı yardımcı olabilir misiniz_?

Seçenekler > Ayarlar'a tıkladıktan sonra daha fazla seçenek çıkmıyor mu karşınıza?

Alıntı
scelimx adlı kullanıcıdan alıntı

merblar yukarıda anlattığınız gibi yaptım sölemiş olduğunuz SR.INF dosyasıda var yükle dedim ancak en son Windows kurulum kaynak yolunda problem cıktı sizin vermiş olduğunuz kaynak yolunu kabul etmedi.

ayrıca klavyeye format türü bişey atılıyormu yaa alt+scroll lock+print screen+pause break tusları calışmıyor.bu sorunu nasıl halledicez klavyeyi garantiye vermek istemiyorum pc ye format atmakta.elbet bi çözüm yolu vardır yardım edebilecek olan varsa lütfen.simdiden tesekkürler

Klavyeniz arızalanmış olabilir. Başka bir klavye deneyiniz.

Windows kurulum cd'sini takıp diğer işlemi tekrarlamayı deneyebilirsiniz.
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.
AlwaysSad - avatarı
AlwaysSad
Ziyaretçi
24 Ağustos 2007       Mesaj #1796
AlwaysSad - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
NeutralizeR adlı kullanıcıdan alıntı

Seçenekler > Ayarlar'a tıkladıktan sonra daha fazla seçenek çıkmıyor mu karşınıza?.

hayır çıkmıyorMsn Cry
nirvana_05 - avatarı
nirvana_05
Ziyaretçi
25 Ağustos 2007       Mesaj #1797
nirvana_05 - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar benim HP Pavilion dv6000 laptopum var. Normal şekilde kapattım sorunsuz çalışıyordu. SOnra tyekrar açmak istediğimde sesli bir uyarı verdi ve açılmadı. Ekranda birşey gözükmüyor. Ama bıunun yanı sıra tüm led ışıkları yanıyor. Ne yapabilirim bilen varsa lütfen yardım edin. Teşekkürler...
okan978 - avatarı
okan978
Ziyaretçi
25 Ağustos 2007       Mesaj #1798
okan978 - avatarı
Ziyaretçi
Biosu update ve biosu fabrika ayarina getir. Laptop calisirken F8 e basip guvenli calismayi sec. Oda olmassa Windowsu yeniden setup yap. Olmassa Fabrikaya geri gonder
denizcikx - avatarı
denizcikx
Ziyaretçi
25 Ağustos 2007       Mesaj #1799
denizcikx - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar ben bilgisayarımdaki müzikleri cep telefonuma indiremiyorum cep marka nokia 6280 disk korumalı dito neyapmalıyım
nirvana_05 - avatarı
nirvana_05
Ziyaretçi
25 Ağustos 2007       Mesaj #1800
nirvana_05 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
okan978 adlı kullanıcıdan alıntı

Biosu update ve biosu fabrika ayarina getir. Laptop calisirken F8 e basip guvenli calismayi sec. Oda olmassa Windowsu yeniden setup yap. Olmassa Fabrikaya geri gonder

eyvallah sağolasın. tanıdğım bilgisayarcıya gösterdim sorun büyük ihtimalle ekran kartı dedi ben de pazartesi servise göndericem. ilgin için teşekkürler