Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 179

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 959.469 Cevap: 2.932
ahmed - avatarı
ahmed
Ziyaretçi
20 Ağustos 2007       Mesaj #1781
ahmed - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Samixx18 adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaslar pc me vista kurdum ama şimdi ( C de winxp var I da vista var ) pc yi actıgımda 2 tane secenek cıkıo xp mi vista mı dıe ........ xp yi komple kaldırmak ıstıorum pls yardım nasıl yapabılrm ...

-
Sponsorlu Bağlantılar
yagmurcu - avatarı
yagmurcu
Ziyaretçi
20 Ağustos 2007       Mesaj #1782
yagmurcu - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
NeutralizeR adlı kullanıcıdan alıntı

DeepFreeze kullanmıyorum ama sorun denebilecekse eğer bahsettiğiniz ayı simgesi bir programla birlikte gelmiş olmalı. Son zamanlarda yüklenen programları gözden geçiriniz. Program Ekle veya Kaldır listesine göz atınız. Ayrıca \Program Files\ klasörlerine de tek tek bakıp söz konusu sembolün hangi programa ait olduğunu da araştırabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Kullandığınız işletim sisteminin Windows XP Professional Service Pack 2 olduğunu varsayıyorum. Windows kullanıcı hesabınız yönetici olarak mı ayarlanmış? Denetim Masası > Kullanıcı Hesapları bölümünden yeni bir yönetici hesabı oluşturup bu hesabı kullanarak Windows oturumu açıktan sonra Sistem Geri Yükleme sekmesinin ilgili bölümde görünüp görünmediğini kontrol ediniz.

yeni bir hesap açtım.yönetici olarak.ama ilgili kısımda yine de sistem geri yükleme sekmesi yok.service 2 pack yüklü.hatta ben indirip yükledimMsn Happy eminim yani.ama yine de sorun çözülmedi.

sakın format gerekli demeyinMsn Happy bi çözümü var değil mi??
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
20 Ağustos 2007       Mesaj #1783
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Alıntı
yagmurcu adlı kullanıcıdan alıntı

yeni bir hesap açtım.yönetici olarak.ama ilgili kısımda yine de sistem geri yükleme sekmesi yok.service 2 pack yüklü.hatta ben indirip yükledimMsn Happy eminim yani.ama yine de sorun çözülmedi.

sakın format gerekli demeyinMsn Happy bi çözümü var değil mi??

Bu mesajda da size bir çözüm önerisi getirilmiş. Denediniz mi?

PC Teknik Destek (Soru - Cevap)

Sistem Geri Yükleme'yi yeniden kurmak için:

- Başlat > Çalıştır > %Windir%\INF yazıp enter'layın.
- SR.INF dosyasını bulun. Bu dosya üstünde sağ tıklayın ve Yükle'yi seçin.
- Windows, Sistem Geri Yükleme özelliğini tekrar kurmaya çalışacak. Sizden Windows kurulum kaynak klasörünün konumunu belirtmeniz istenebilir. %Windir%\ServicePackFiles yolunu belirtin.
- Windows'u yeniden başlatmanız sorulduğunda onaylayın.
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.
yagmurcu - avatarı
yagmurcu
Ziyaretçi
21 Ağustos 2007       Mesaj #1784
yagmurcu - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
NeutralizeR adlı kullanıcıdan alıntı

Bu mesajda da size bir çözüm önerisi getirilmiş. Denediniz mi?

PC Teknik Destek (Soru - Cevap)

Sistem Geri Yükleme'yi yeniden kurmak için:

- Başlat > Çalıştır > %Windir%\INF yazıp enter'layın.
- SR.INF dosyasını bulun. Bu dosya üstünde sağ tıklayın ve Yükle'yi seçin.
- Windows, Sistem Geri Yükleme özelliğini tekrar kurmaya çalışacak. Sizden Windows kurulum kaynak klasörünün konumunu belirtmeniz istenebilir. %Windir%\ServicePackFiles yolunu belirtin.
- Windows'u yeniden başlatmanız sorulduğunda onaylayın.

evet bu çözüm önerisini de denedim ama işe yaramadı.ayrıca yazdığınız dosya benim pc.mde yok. sr ve sr.PNF dosyaları var.en yakın isimleriyle...bu dosyayı yükleyip sorunu çözebilir miyiz acaba?
CORCİ16 - avatarı
CORCİ16
Ziyaretçi
22 Ağustos 2007       Mesaj #1785
CORCİ16 - avatarı
Ziyaretçi
slm arkadaslar bende de ayni soru var call of duty oyunu nu yükledim ve drectx hatası veriyor son sürüm yüklü olduğu halde zaten pc yi yeni aldım dell marka masa üstü windos da orjinel lütfaen yardım cı olurssan sevinirim tesekkürler
poyraz_22 - avatarı
poyraz_22
Ziyaretçi
22 Ağustos 2007       Mesaj #1786
poyraz_22 - avatarı
Ziyaretçi
SLM ARKADAŞLAR SORUNLARA CEVAP BULDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER BENİM BİLGİSAYARIN Bİ SORUNU VAR BİLGİSAYARIMI 3 AY OLDI ALALI O ZAMAN DVD OYUNLARI AÇABİLİYORDUM ŞİMDİ OYUN TAKTIĞIMDA ŞU UYARIYI ALIYORUM "WİNDOS BU DİSKETTEN OKUYAMIYOR.DİSK BOZULMUŞ,VEYA YANLIŞ BİÇİMLENDİRİLMİŞ OLABİLİR" İLETİSİ ALIYORUM OYUNLARI AÇAMIYORUM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM
hellboy726 - avatarı
hellboy726
Ziyaretçi
22 Ağustos 2007       Mesaj #1787
hellboy726 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
poyraz_22 adlı kullanıcıdan alıntı

SLM ARKADAŞLAR SORUNLARA CEVAP BULDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER BENİM BİLGİSAYARIN Bİ SORUNU VAR BİLGİSAYARIMI 3 AY OLDI ALALI O ZAMAN DVD OYUNLARI AÇABİLİYORDUM ŞİMDİ OYUN TAKTIĞIMDA ŞU UYARIYI ALIYORUM "WİNDOS BU DİSKETTEN OKUYAMIYOR.DİSK BOZULMUŞ,VEYA YANLIŞ BİÇİMLENDİRİLMİŞ OLABİLİR" İLETİSİ ALIYORUM OYUNLARI AÇAMIYORUM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

-- Öncelikle bunu aynı dvd'demi yapıyor? yoksa her oyundamı? Dvd rom'unuz Dvd+R ve Dvd-R Destekliyormu? yada Dvd+R ve Dvd-R 'den hangisini destekliyor? Takmış olduğunuz oyun Cd si bunlardan hangisi?

Alıntı

arkadaslar pc me vista kurdum ama şimdi ( C de winxp var I da vista var ) pc yi actıgımda 2 tane secenek cıkıo xp mi vista mı dıe ........ xp yi komple kaldırmak ıstıorum pls yardım nasıl yapabılrm ...

Bilgisayarınıza vistayı kurarken neden xp yi kaldırmadınız? install sırasında gerekli dosyalar arabelleğe alındıktan sonra, Karşınıza gelecek menüden eski işletim sisteminizin tutulup, tutulmayacağı yazıyor. Eğer buna eski işletim sistemime dokunulmasın, kalsın v.b. biR seçenek seçtiyseniz açılışta çıkması gayet normal. Windows izin veriyor ise vista altında Xp 'nin bulunduğu klasörü silmeyi deneyin. Eğer izin vermilyorsa birde bunu vistanın güvenlik kipinde deneyin. Eğer sonuç yine değişmediyse üstte yazdığım hataya düşmeden yeniden kurun.

Bu arada ahmed; neden mesajı quote yapıp boş geçtiğini anlıyamadım. Üyenin mesajı gözden kaçmış olabilir. Ancak bırakalımda bunu kendisi yinelesin.
Son düzenleyen ahmetgns; 22 Ağustos 2007 21:06 Sebep: Alıntı düzeltildi
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
22 Ağustos 2007       Mesaj #1788
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
CORCİ16 adlı kullanıcıdan alıntı

slm arkadaslar bende de ayni soru var call of duty oyunu nu yükledim ve drectx hatası veriyor son sürüm yüklü olduğu halde zaten pc yi yeni aldım dell marka masa üstü windos da orjinel lütfaen yardım cı olurssan sevinirim tesekkürler

selam. bu bahsettiğiniz hata bende de oluşmuştu. ekran kartından kaynaklanan bir hataydı. DirectX'in 9.0c sürümü kaldırın, 8.0b yani windows un standart olarak yüklediği 8.0b sürümü gelecek,. 9.0c yi tekrar yüklemeyi deneyin. yükleyemiyorsanız ekran kartından oluşan bi hata var. veya şöyle de yapabilirsiniz; ekran kartının driver larını güncelleyin yada tamamen kaldırıp en sonuncu driver ı yükleyin. sonrada DirectX 9.0c yi yüklemeyi deneyin. umarım sorununuz hallolur. ben bu yüzden iki ekran kartı yakmıştım Msn Disappointed
ahmetgns - avatarı
ahmetgns
VIP VIP Üye
22 Ağustos 2007       Mesaj #1789
ahmetgns - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
ahmed adlı kullanıcıdan alıntı

Alıntı

-

Alıntı
hellboy726 adlı kullanıcıdan alıntı

Bu arada ahmed; neden mesajı quote yapıp boş geçtiğini anlıyamadım. Üyenin mesajı gözden kaçmış olabilir. Ancak bırakalımda bunu kendisi yinelesin.

Bence ahmed aynı soruya cevap arıyor. Yani kendisi de cevabı almak istiyor. Ben de ilk gördüğümde şaşırmıştım ama sonradan buna yordum. Yine de belirtse iyi olurdu. Şayet dediğim gibiyse tabi.
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
22 Ağustos 2007       Mesaj #1790
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Alıntı
yagmurcu adlı kullanıcıdan alıntı

evet bu çözüm önerisini de denedim ama işe yaramadı.ayrıca yazdığınız dosya benim pc.mde yok. sr ve sr.PNF dosyaları var.en yakın isimleriyle...bu dosyayı yükleyip sorunu çözebilir miyiz acaba?

Sizde dosya uzantıları gizli olduğu için SR.INF dosyasını SR olarak görüyorsunuz. İşleme bu bilgiye dayanarak kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Ayrıca dosya uzantılarını görülebilir kılmak istiyorsanız; Başlat > Ayarlar > Denetim Masası > Klasör Seçenekleri > Görünüm > 'Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle' seçeneğinin işaretini kaldırın.

Alıntı

Bilgisayarım > Özellikler > Gelişmiş > Başlangıç ve Kurtarma > Ayarlar

Varsayılan işlemim sistemi olarak Vista'yı seçin. 'İşletim sistemleri listesini gösterme süresi' seçeneğinin işaretini kaldırın. C:\WINDOWS ve C:\Program Files\ klasörlerini silebilirsiniz. Diğer dosyaları silmeniz tavsiye edilmez.
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.