Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 190

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 959.743 Cevap: 2.932
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
22 Eylül 2007       Mesaj #1891
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Alıntı
_eray_ adlı kullanıcıdan alıntı

merhaba arkadaşlar son bir haftadır bilgisayarımda müzik dinlerken winamp veya media player da farketmiyor internete bağlanınca yada internette bir işlem yapmaya çalıştığım zamanlarda sesler kesik kesik gelmeye başladı ne yaptıysam olmadı winamp media player internet explorer hatta antivirüs programımı silip tekrardan kurdum ama bi yararı olmadı bilgisi olan arkadaşlar varsa ilgilenirlerse sevinirim

Seslerin kesik gelmeye başladığı anda CTRL + ALT + DEL ile görev yöneticisini başlatın, CPU ve RAM kullanımına bakın. İşlemler sekmesinde hangi işlemin en çok işlemci gücünü kullandığına göz atın. Burdan sorunun kaynağı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar
Alıntı
hiphopmania adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaslar Amerikadayim su anda..Bu laptop 599 dolar..Graphics Intel® Graphics Media Accelerator 950 nasil ?

Fifa 2005 veya 2006 gibi oyunlar oynanabilir mi ?

Bide Knight online oynayabilir miyim bu ozelliklerle Msn Grin

Gateway Notebook with Intel® Centrino® Duo Mobile Technology

Screen Size 15.4

System Bus 533MHz

Cache Memory 2MB on die Level 2

System Memory (RAM) 1GB

[Processor Speed 2.0GHz

Type of Memory (RAM) PC2-5300 DDR2

Hard Drive Type Serial ATA (5400 rpm)

Hard Drive Size 160GB

Graphics Intel® Graphics Media Accelerator 950 ( anlamadim nasil bisey )

Video Memory Up to 224MB (shared)

Wireless Networking Built-in Intel® PRO/Wireless 3945ABG network connection (802.11a/b/g)

Audio High-definition

Speakers Built-in

Operating System Windows Vista Home Premium

Included Software Microsoft Works 8.5, Money 2006; Adobe Acrobat Reader; CyberLink Power2Go; Gateway BigFix and more

Buda Linki :
Gateway - Notebook with Intel® Centrino® Duo - MT6840

Bahsettiğiniz oyunları oynayabilmeniz için yeterli bir sistem. Karşılaştırmalı laptop testleri var internette, onlara da göz atabilirsiniz. 1000$ altındakilere bakabilirsiniz.

Alıntı
by-ram adlı kullanıcıdan alıntı

Arkdaşlar yaa kusuRa bakmayın sızden bır sey ısteyeceqımm Bılgısayarım daha oncekı performansta calısmıyor bana yardımcı olabılırmıyım Görev Yöneticisinden bir şeyler yapılıyormu??? Tesekkurlerr

Siz de yukarda da belirttiğim gibi hangi işlemin en çok işlemci gücü kullandığına bakabilirsiniz.

Alıntı
gulcan adlı kullanıcıdan alıntı

hatabk6

Bendede durmadan pc bu hatayı veriyor..hata raporu gönderme dedikten sonra internet bağlantım kesilio...internete bağlanmam için pcyi yeniden başlatmam gerekiyor..
Bide pc restart atıyor başlarken FAT32 mavi ekran hatası veriyor Msn Confused
Ne yapcam bilmiyorum Bilmem

Tüm Windows güncelleştirmelerini yüklemelisiniz. Güncel bir anti-virüs programı ile sisteminizi zararlı kodlara karşı taratın. Ayrıca sorunlu aygıt yüklemesi de olabilir. Aygıt yöneticisinde herhangi problemli bir aygıtın olup olmadığına bakın. Harddisk'lerinizde hata denetimi gerçekleştirin. NTFS dosya sistemine de geçebilirsiniz.
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.
akarsu89 - avatarı
akarsu89
Ziyaretçi
23 Eylül 2007       Mesaj #1892
akarsu89 - avatarı
Ziyaretçi
merhaba arkadaslar bir sorunum var

Sponsorlu Bağlantılar
windows 32 pepatc sorunum var aciyom bilgi sayari duruyom 15 dk ne sonra windows 32 pepatc sorun veriyo internetden cikiyo ve sonra girmiyo mecbur acip kapamam lazim
bboyerdi - avatarı
bboyerdi
Ziyaretçi
23 Eylül 2007       Mesaj #1893
bboyerdi - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
NeutralizeR adlı kullanıcıdan alıntı

Bilgisayarınızdaki chipset ve aygıtınızın sürücüsünü güncelleştirmeyi denediniz mi? Farklı USB girişlerine takmanız bir şeyi değiştiriyor mu? PartitionMagic gibi bir program yükleyip partition'larda sorun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

ewt soledıgın herseyı yaptım pek cok bılgısayara bagladım partıtıon magıc le dısk bolumunu goruyo ama işlem yapamıo arşiv hatalı dıyo.ben bılgılerı sılmeden format atabılırmıyım acaba o bolume. xp kurmayı denedım ama yıne hata verdı.ne yapmalıyım sızce....
az zaman kaldı odevıme .....
hiphopmania - avatarı
hiphopmania
Ziyaretçi
23 Eylül 2007       Mesaj #1894
hiphopmania - avatarı
Ziyaretçi
Amerikadayim ve laptop alicam da

butcem 600 dolar civarinda

599 dolara 2 laptop var..ikisi de 1 gb ram..160 gb..2.0 ghz..
fakat biri

AMD Turion 64x2 ve ekran karti NVIDIA GeForce Go 6150 (UMA)

digeri ise

Intel® Centrino® Duo Mobile Technology ve ekran karti Intel® Graphics Media Accelerator 950

Hangisini Tercih etmeliyim sizce Arkadaslar ?? Yardimci olursaniz sevinirim..
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
23 Eylül 2007       Mesaj #1895
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
by-ram adlı kullanıcıdan alıntı

Arkdaşlar yaa kusuRa bakmayın sızden bır sey ısteyeceqımm Bılgısayarım daha oncekı performansta calısmıyor bana yardımcı olabılırmıyım Görev Yöneticisinden bir şeyler yapılıyormu??? Tesekkurlerr

Görev Yöneticisinden açılı hizmetleri sonlandırabilirsiniz ve az da olsa bi hızlanma sağlayabilirsiniz ancak windows unuza zarar verebilirsiniz. Ayrıca donanımda da bazı aksaklıklar olabilir. O yüzden hiç bunlara girmeden aşağıda söyleyeceklerimi rahatlıkla deneyebilirsiniz (Şu anda kendi bilgisayarımda bunları kullanıyorum ve oldukça da hızlı)

Windows XP niz kurulduğu andaki ayarları optimal değildir. Bunun için kayıt defterinden elle yapılabilir ayarlar vardır. Ancak bu ayaları kendimiz yapacağımıza programların yapmasını sağlayarak daha iyi verim alabiliriz. Bununla önerebileceğim programları söyleyeyim;

Advanced WindowsCare Personal (Bu forum bünyesinde arama yaparsanız tam olarak açıklamaları alabilirsiniz. Fakat size optimizasyon konusunda şunları söyleyebilirim. Program kurulduktan sonra kullanım alanınıza göre bir seçim yapmalısınız. Ev kullanıcısı, En yüksek performans, günlük kullanım, eğlence: bu seçiminize bağlı olarak program da optimizasyonu ona göre yapacaktır. Eğer ağ bağlantısı bölümünde bir seçim yaparsanız. İnternet ağınızda da normalden fazla verim alacağınız kesindir.)
[Vista ya da destek verir]

TuneUp Utilities 2007 ( Program açıldığında sol tarafta bulunan Optimize Improve bölümüne tıkladıktan sonra sağ bölümden de en altta bulunan TuneUp System Optimizer i tıklayın ve karşınıza çıkan pencereden Optimize your computer configuration u seçin. Burada da oluşan iki bölümden üstteki alandan maximum u seçerseniz en üst düzeyde bir çalışma sağlamak istersiniz. Onun hemen altında yer alan mix of good performance and visual styles ı seçerseniz windows unuzdaki bazı animasyonlu menü açılış ve kapanışlarını kapatmayacaktır. Tabiki bundanda kasıt tam bir performans sağlanmayacaktır. Onun hemen altında yer alan bölümde internet kullanıyorsanız Computer with Network ....Computer without Network... ü seçin ve next e basarak programın yapacağı değişiklerin sayısını görebilirsiniz. tekrar next dediğinizde değişimleri yapacaktır ve sisteminizi yeniden başlatmanızı isteyecektir sizden. Ayrıca güvenlik bölümünde yapacağınız bazı ayarlar bulunuyor. Bu bölümde System Advisor ( Optimizasyon yaptığınız bölümde sol sütunda yer alıyor. Bu bölümü açarsanız hemen ortada bir liste belirir. Güvenliğiniz için sizden Paylaşımların kapatılmasını ister, windows media player ın kimlik belirlenmesini kapatmanızı ister ve internet explorer ın geçici dosyalarının depolanma kapasitelerinin boyutunun düşürülmesini ister [En makul sayı 150'dir] [Vista ya da destek verir]

ve son olarak da Game Optimizer PRO ( Bu programı da kullandıktan sonra bilgisayarınızı format attıktan sonraki haliyle karşılaştırılmayacak kadar değişik ve hızlanmış görebilirsiniz. Programda tek bi bölümden optimize yapma kolaylığı sağlıyor. Ancak öncelikle söyleyeceğim bölümde yapmalısınız; Bölüm Static Optimizing: burayı tıkladığınız vakit sağ tarafta sizin kullandığınız işletim sistemi ve altında da kullandığınız işlemci yazar. işlemci de standart olarak Intel ve işletim sisteminde de Windows XP seçilidir. Siz bu bölümlerden kullandığınız işletim sistemini ve işlemcinizi seçtikten sonra altında bulunan restore butonuna bastığınız anda kendisi ayar yapacaktır ve sizden optimizasyonun tamamlanması için sisteminizi yeniden başlatılması isteğinde bulunacaktır. Birkaç haftada bir programdan kontrol edebilirsiniz sisteminizin optimizasyona ihtiyacı olup olmadığını. bunu da kontrol etmek için restore bölümünün hemen üstünde ters şekilde ünlem işaretinin yanında your system is already optimized [sisteminiz zaten optimize edildi] veya your system not optimized [sistem optimize edilmedi] gibi bi ibare yer alır. Çünkü bilgisayarınıza program yükleyip kaldırdığınız vakit Windows unuz kendisini sürekli bi değişim içinde olmak isteyecektir gereksinimlere göre. Bu program Windows 98/SE, NT4, 2000, 2003, ME ve tabiki XP ye destek vermektedir.

Ayrıca yapılması gerekenler her ayda bir windows klasörü altında bulunan prefetch klasörünün içeriğini temizlerseniz bilgisayarınız hızlı açılır. Bilgisayarım > Sağ tık > özellikler > gelişmiş sekmesi > başlangıç ve kurtarma başlığı altında bulunan ayarlara tıklayıp işletim sistemleri gösterme süresini; iki tane seçiminiz varsa (yani bilgisayarınızda iki işletim sistemi kullanıyorsanız) bunu 5 saniyeye indirebilirsiniz eğer tek bi tane kullanıyorsanız. burada bulunan ok işaretini kaldırabilirsiniz. Gerekirse kurtarma seçenekleri gösterme süresini isteğinize bağlı olarak 5 saniye veya tamamen ok işaretini kaldırma şeklinde de seçim yapılabilinir.

Ancak program kullanmayıp da kendiniz yapmak isterseniz bunun basit olanı şudur: Aşağıda söyleyeceğim üç bölüm açık yani ok li kalacak şekilde ayarlama yapın.

1 - Klasörlerdeki ortak görevleri kullan
2 - Masaüstündeki simge etiketlerinde bırakma gölgesi kullan
3 - Pencere ve düğmelerde görsel stil kullan.

Ayrıca yine aynı pencereden başlık bölümünden gelişmişi tıklayın. Alt bölümde yer alan değiştir düğmesine tıklayın. Önünüze gelecek küçük pencereden alt bölümde yer alan Başlangıç Boyutu isimli bölümü yine en altta size önerilen sayıyla değiştirirseniz bilgisayarınız öncekinden hızlı olacaktır. Tabiki bunda rakamı yazdıktan sonra hemen altında yer alan ayarla düğmesine basmalısınız. Aksi takdirde rakam değişmeyecektir. Bunlara tamam dedikten sonra bilgisayar sizden sistemin yeniden başlatılmasını isteyecektir. Bilgisayar yeniden başladıktan sonra öncekinden çok daha hızlı olarak çalışacaktır.

Ayrıca hizmetlerin bazıları kullanılmaz. Bunları kapatarak performansı iyice arttırabilirsiniz.

Başlat > Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Hizmetler

Eğer bu bilgisayarı ofiste kullanmıyor ve kişisel olarak kullanıyorsanız. Saydıklarımı devre dışı bırakırsanız bir daha çalışmasına izin vermezsiniz. Tabiki bu sistemde herhangi bir arıza sebebi olamaz

1 - Bilgisayar Tarayıcısı Devre Dışı
2 - DNS İstemcisi Devre Dışı
3 - Görev Zamanlayıcı
Devre Dışı
4 - Hızlı Kullanıcı Değiştirme Uyumluluğu
Devre Dışı
5 - İkincil Oturum
Devre Dışı
6 - IMAPI CD-Yazma COM Hizmeti Devre Dışı
7 - İş İstasyonu Devre Dışı
8 - Kablosuz Sıfır Yapılandırma
Devre Dışı
9 - Messenger
Devre Dışı
10 - Sunucu
Devre Dışı
11 - Terminal Hizmetleri
Devre Dışı
ahmetgns - avatarı
ahmetgns
VIP VIP Üye
24 Eylül 2007       Mesaj #1896
ahmetgns - avatarı
VIP VIP Üye
Ben Windows Live Mail beta 12.0.1270 programını kullanıyorum. Bu programda bir zamanlar Windows Live ID ile oturum açmıştım. Windows Live Kişilerim programa alınmıştı. Ancak şimdi programın içinden ya da dışından kişilerle ilgili yaptığım hiçbir değişiklik (kişi bilgisi abonelikleri özellikle) bir türlü sunucularda değişmiyor.

Biraz daha anlatayım. Mesela Messenger'dan çoğu kişinin aboneliklerini (otomatik ya da halen beklemede olan) iptal ediyorum. Diğer bilgisayarıma gidiyorum, Messengerda oturum açıyorum. Bütün yaptığım değişiklikler oraya da geliyor. Mesela hatta o diğer bilgisayarımda messenger'dan bir kişiyi sildim, hotmail kişilerimden de kaldırmıştım. Sonra geldim, öbür bilgisayarımda açtım bu Windows Live Mail programını. Sonra onu kapattım, Messenger'ı açtım. Bekliyorum o sildiğim adam listeden gitsin diye, bir türlü gitmedi. Girdim Windows Live Hotmail'den kişilerime, baktım adam oraya geri gelmiş.

İşte böyle, bu program yaptığım bütün değişiklikleri hiçe sayıyor, başlatıldığı anda bütün değişikliklerin üzerine yazıyor. Nasıl düzelticem ben bu mereti?

Bildiğim kadarıyla Messenger ve Mail programları bilgisayarda aynı bir Windows Live Contacts klasörünü paylaşıyor. Ama her nedense, Messenger bir sorun çıkarmazken, Mail programı sorun çıkarıyor. Yardım
oktay55 - avatarı
oktay55
Ziyaretçi
24 Eylül 2007       Mesaj #1897
oktay55 - avatarı
Ziyaretçi
Bilgisayarım 2. işlemciyi devre sokmuyor ve çok ağır önceki tek işlem olan amd 3700 bundan daha hızlıydı...
Ben bilgisayarda görüntü montajı yapıyorum devamlı avi 720X576 DV Tip 2 de ve çok ağır kullandığım programlar Uluead Media Sdütyo 8.0 Adobe Piremera Pro 2.0 3 D cool 3 D max Cool edit Pro bu programları açıkken 2. işlemci devreye girmiyor ve çok ağırlaşıyor. lütfen yardım...

Bilgisayar Özellikleri

AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4200 Processor
Kingston 512 MB Ram
Asus V8 Ana kart
İşletim sistemi Profesyonel X64 Edition
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
24 Eylül 2007       Mesaj #1898
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Alıntı
ahmetgns adlı kullanıcıdan alıntı

Ben Windows Live Mail beta 12.0.1270 programını kullanıyorum. Bu programda bir zamanlar Windows Live ID ile oturum açmıştım. Windows Live Kişilerim programa alınmıştı. Ancak şimdi programın içinden ya da dışından kişilerle ilgili yaptığım hiçbir değişiklik (kişi bilgisi abonelikleri özellikle) bir türlü sunucularda değişmiyor.

Biraz daha anlatayım. Mesela Messenger'dan çoğu kişinin aboneliklerini (otomatik ya da halen beklemede olan) iptal ediyorum. Diğer bilgisayarıma gidiyorum, Messengerda oturum açıyorum. Bütün yaptığım değişiklikler oraya da geliyor. Mesela hatta o diğer bilgisayarımda messenger'dan bir kişiyi sildim, hotmail kişilerimden de kaldırmıştım. Sonra geldim, öbür bilgisayarımda açtım bu Windows Live Mail programını. Sonra onu kapattım, Messenger'ı açtım. Bekliyorum o sildiğim adam listeden gitsin diye, bir türlü gitmedi. Girdim Windows Live Hotmail'den kişilerime, baktım adam oraya geri gelmiş.

İşte böyle, bu program yaptığım bütün değişiklikleri hiçe sayıyor, başlatıldığı anda bütün değişikliklerin üzerine yazıyor. Nasıl düzelticem ben bu mereti?

Bildiğim kadarıyla Messenger ve Mail programları bilgisayarda aynı bir Windows Live Contacts klasörünü paylaşıyor. Ama her nedense, Messenger bir sorun çıkarmazken, Mail programı sorun çıkarıyor. Yardım

Hiç kullanmadım. Belki beta olmasından kaynaklanan bir sorundur belki de programın kendisiyle ilgili bir hatadır. Google'da, yabancı sitelerde aramanı öneririm. Yeni bir program ne de olsa...

Alıntı
oktay55 adlı kullanıcıdan alıntı

Bilgisayarım 2. işlemciyi devre sokmuyor ve çok ağır önceki tek işlem olan amd 3700 bundan daha hızlıydı...
Ben bilgisayarda görüntü montajı yapıyorum devamlı avi 720X576 DV Tip 2 de ve çok ağır kullandığım programlar Uluead Media Sdütyo 8.0 Adobe Piremera Pro 2.0 3 D cool 3 D max Cool edit Pro bu programları açıkken 2. işlemci devreye girmiyor ve çok ağırlaşıyor. lütfen yardım...

Bilgisayar Özellikleri

AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4200 Processor
Kingston 512 MB Ram
Asus V8 Ana kart
İşletim sistemi Profesyonel X64 Edition

Aygıt Yöneticisi > Bilgisayar sekmesi altında bilgisayarınız

"ACPI Çok İşlemcili Bilgisayar" olarak mı görünüyor? Windows'u ilk kurarken bazen bir hata sonucu yanlış seçim yapılabiliyor.
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.
yanlız_kurt - avatarı
yanlız_kurt
Ziyaretçi
24 Eylül 2007       Mesaj #1899
yanlız_kurt - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar benim bi sorunum var internetten ösym kayıt başvurusu doldurdum ama bilgisayarıma kaydedip çıktısını alacağım kaydetmek için bana lin vermiş giriyorum bir sayfa açıyor ama hata veriyor
hata (Bu hata (HTTP 500 İç Sunucu Hatası), ziyaret etmekte olduğunuz web sitesinde, web sayfasının görüntülenmesini engelleyen bir sunucu sorunu olduğu anlamına gelir.) diyor bu konuda yardım ederseniz sevinirim şimdiden hepinizden Allah razı olsun
dj_oznur_0106 - avatarı
dj_oznur_0106
Ziyaretçi
24 Eylül 2007       Mesaj #1900
dj_oznur_0106 - avatarı
Ziyaretçi
arkadaslar Bu anti virüsün olduğu sitede bir yerde antispy programı var.onu da indirdim ama kullanamıyorum nasıl kullanacağımı bana söyler misiniz?