Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 209

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 960.140 Cevap: 2.932
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Aralık 2007       Mesaj #2081
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
orfindd adlı kullanıcıdan alıntı

Merhaba,

Sponsorlu Bağlantılar
Asus M2N-SLI Deluxe (nForce570 SLI, GLAN, SATA, RAID, AM2)
AMD Athlon 64 X2 5600+ AM2 (2.8GHz, 2048K, AM2)
Twinmos 2*1024 MB DDR2 800 MHz

Bu özellikteki sistem restart atıp mavi ekran veriyor. Hata mesajında da "MACHINE_CHECK_EXCEPTION" yazıyor.
Anladığım kadarıyla ram-anakart uyumsuzlugundan kaynaklanıyor.

Sizce nasıl bir sorun olabilir? Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Şimdiden tesekkur ederim...

Arkadaşım eğer ki dediğinden kaynaklanıyorsa ram in DDR2 800mhz miş bakacaksın anakartının broşürüne veya internetten anakart modelinin bilgilerine ram slotun hangilerini destekliyor yani SDRAM mi,DDR mı,DDR2 mi,DDR3 mu diye tabi bunların yanında ram slotlarının da hız aralıkları var senin 800mhz bu aralıklarda olması lazım

Alıntı
edussnew adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaslar Pc'me Winrollback Adlı BiR Program Kuruyorum..
Bu WindowS'umun Çökmesini V.b Durumları Engelliyor...
Ama 3 Sorunum Var
1. Usb Sorunu; Biraz Açmak Gerekirse Bİr Flash BEllek VEya Mp4 Taktıqımda müzik Attıktan SOnra Cıkarınca Pc REsetleniyor
2.Gta Ve Bazı oyunları Calıstırmıyor.
3.Bu Sorun Biraz Karmasık Driver Dan Mı KAynaklanıyor Bilmiyorum
Bir SEtup Programını Calıstırdıqımda Java Msn Vs. Bazılarında Yükleme 1 sAat'e Kadar Sürüyor... Yani %1000 YÜkleme Süresi Uzuyor..
Daha Önce Deep Freeze Kullandım Ama Sistemim 2 Günde Bir Çöküyordu
Vede Denediqim Diqer Proqramlar:Go BAck,Power Shadow Vs.
Winrollback Güsel Ama Su 3 Sorun'u Cözebilsem Daha Güsel Olucak Br Bilgisi Olan Varmı AcabA Proqramın EK YAması VEyatta Benim Yapabilceqim Birsey
Yardımlarınız İcin Simdiden Tesekkur Ederim...

kardeşim senin pc de epey bi sorun başlıyalım teker teker

1.si öncelikle bi usb driver yukle google dan arat VIA usb 2.0 diye yukle bi bakalım

2.si ya sen ekran kartı driver ını yuklemedin ya da senin ekran kartıyla oyunun minimum gereksinimleri uyuşmuyor

3.kardeşim sen anakart ın driver ınıda yuklememişin fakat orda java nın yuklenmesi zaten uzun surer

benden tavsiye formattan bu kadar korkma zaten bilgisayara 4 ayda bir format atılması uygundur.

öncelikle format at sora driver ları yukle eğerki driver lar sonradan eklediğin donanımlara uymuyorsa aldığın markanın sitesine gir driverları indir tabi modeline dikkat etmeyi unutma hadi kolay gelsin
Son düzenleyen ahmetgns; 28 Aralık 2007 21:45 Sebep: Peşpeşe alıntı yaparken Çoklu alıntı düğmesini kullanmanızı öneririm, aynı kişiden peşpeşe iki cevap olması iyi olmuyor da, anlayışın için teşekkürler.
edussnew - avatarı
edussnew
Ziyaretçi
29 Aralık 2007       Mesaj #2082
edussnew - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
expCodeR adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaşım eğer ki dediğinden kaynaklanıyorsa ram in DDR2 800mhz miş bakacaksın anakartının broşürüne veya internetten anakart modelinin bilgilerine ram slotun hangilerini destekliyor yani SDRAM mi,DDR mı,DDR2 mi,DDR3 mu diye tabi bunların yanında ram slotlarının da hız aralıkları var senin 800mhz bu aralıklarda olması lazım

Sponsorlu Bağlantılar

kardeşim senin pc de epey bi sorun başlıyalım teker teker

1.si öncelikle bi usb driver yukle google dan arat VIA usb 2.0 diye yukle bi bakalım

2.si ya sen ekran kartı driver ını yuklemedin ya da senin ekran kartıyla oyunun minimum gereksinimleri uyuşmuyor

3.kardeşim sen anakart ın driver ınıda yuklememişin fakat orda java nın yuklenmesi zaten uzun surer

benden tavsiye formattan bu kadar korkma zaten bilgisayara 4 ayda bir format atılması uygundur.

öncelikle format at sora driver ları yukle eğerki driver lar sonradan eklediğin donanımlara uymuyorsa aldığın markanın sitesine gir driverları indir tabi modeline dikkat etmeyi unutma hadi kolay gelsin

EkranKArtı Driver'ım Vede Anakart Driver'ım Yüklü Usb'i Denemedim Ama Winrollback Adlı Proqramı Pcden Kaldırınca Bu 3 Sorun Düzeliyor...
Benim Demek İstediqim Bu 3 Sorunu Nasıl Halledebilirim Proqram'ın Hatası + Java BEnde MAnual Setup'u VAr YAklasık 17 Sn. De Yüklüor Bu Uzun Bİ VAkit Deqil Ama Wİnrollback Olunca Yaklasık 60 80 Dakika Sürüyor Anlatmak İstediqim Bu....

Proqram'ın ÇAlışma MAntıqı Söyle;

Pc Acılırken YEni Bir Disk Olusturuyor C D Sanal Olarka Vede Onla Acılıyor Pc İstediqin Zaman Kaldırabiliosn Korumayı Bİlgim Cok FAsla Deqil Ama Bu Proqramı DÜzeltmem LAsım ÖZellikle USb Ve Gta SOrunu Msn Confused
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
29 Aralık 2007       Mesaj #2083
ener - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba!
ben dün de mesaj atmıştım ama cevap gelmedi.benim bilgisayarım açılışta
C:wındows/systm32\spads.dll yüklemede hata belirtilen modül bulunamadı diyor.ben bir ara messenger dıscovery yüklemiştim fakat kısa bir süre sonra sildim acaba bunun etkisi olabilirmi? ve hata nerede bana yardımcı olursanız sevinirim.
teşekkürler
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
29 Aralık 2007       Mesaj #2084
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
Alıntı
ener adlı kullanıcıdan alıntı

Merhaba!
C:wındows/systm32\spads.dll yüklemede hata belirtilen modül bulunamadı diyor.ben bir ara messenger dıscovery yüklemiştim fakat kısa bir süre sonra sildim acaba bunun etkisi olabilirmi? ve hata nerede bana yardımcı olursanız sevinirim.
teşekkürler

Öncelikle Discovery'i tekrar yukleyin, muhtemelen silinen dosya yeniden eklenecektir. Daha sonra MessengerDiscovery'i Tamamen Nasıl Kaldırırım? bu adresten bakarak discovery'i kaldırın. Sorun devam ederse;

Eğer XP kullanıyorsanız ve bu hatanın verildiği ilk günleri tam olarak hatırlıyorsan

Aşağıdaki bölümlerden 'sistem geri yüklemeye' girin..
Başlat > Programlar > Sistem Araçları > Sistem Geri Yükleme ya da ( Başlat > Çalıştır.. Çalıştır komutuna " restore " yazıp entere basın.)

Bu bir sorun çıktığında sık başvurduğumuz bir yöntemdir. Örneğin 2 gün öncesi diyorsan o zaman oradaki takvimden 2 gün öncesi bir tarihi seçeceksiniz, daha sonra ileri ve iş bitti. Bilgisayarın o gün ki haline gelecek fakat o günden bu güne kadar yapmış olduğunuz kurulumlar gidecek.

İsterseniz bunu deneyin, ya da isterseniz format atın ama kısa yolu budur..
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ
MaviGen - avatarı
MaviGen
Ziyaretçi
29 Aralık 2007       Mesaj #2085
MaviGen - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar Abiler,AbLalar;

Bana Flash Programı Lazım..Sizde Vardır Diye Soruyorum..

Varsa Buraya Verebilirmisiniz..

Nereye Acacagımı Aradım Bulamadım o Yüzden Buraya Actım...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Aralık 2007       Mesaj #2086
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
ener adlı kullanıcıdan alıntı

Merhaba!
teşekkürler

aslında kısa bir yolu var internette .dll dosyaları verilen siteler var örneğin dllfiles.com bu gibi sitelerden spads.dll yi aratıp system32 içine atın veya xp cd sinin içinden aratıp aynı dosyayı aynı yere atabilirsiniz veya ses kartı driver ını bi yuklemeyi deneyin...

Alıntı
edussnew adlı kullanıcıdan alıntı

EkranKArtı Driver'ım Vede Anakart Driver'ım Yüklü Usb'i Denemedim Ama Winrollback Adlı Proqramı Pcden Kaldırınca Bu 3 Sorun Düzeliyor...
Benim Demek İstediqim Bu 3 Sorunu Nasıl Halledebilirim Proqram'ın Hatası + Java BEnde MAnual Setup'u VAr YAklasık 17 Sn. De Yüklüor Bu Uzun Bİ VAkit Deqil Ama Wİnrollback Olunca Yaklasık 60 80 Dakika Sürüyor Anlatmak İstediqim Bu....

Proqram'ın ÇAlışma MAntıqı Söyle;

Pc Acılırken YEni Bir Disk Olusturuyor C D Sanal Olarka Vede Onla Acılıyor Pc İstediqin Zaman Kaldırabiliosn Korumayı Bİlgim Cok FAsla Deqil Ama Bu Proqramı DÜzeltmem LAsım ÖZellikle USb Ve Gta SOrunu Msn Confused

kardeşim bu tip programlar kullanıyorsanız öncelikle bu programların kurulumunu veya çalışma prensibini bir öğrenin forumlarda verilir bunlar yoksa senin dediğin gibi yapsa program piyasada para etmez kesin biryerde yanlışlık yapıyorsundur...
Son düzenleyen Blue Blood; 29 Aralık 2007 12:55 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
edussnew - avatarı
edussnew
Ziyaretçi
29 Aralık 2007       Mesaj #2087
edussnew - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
expCodeR adlı kullanıcıdan alıntı

aslında kısa bir yolu var internette .dll dosyaları verilen siteler var örneğin dllfiles.com bu gibi sitelerden spads.dll yi aratıp system32 içine atın veya xp cd sinin içinden aratıp aynı dosyayı aynı yere atabilirsiniz veya ses kartı driver ını bi yuklemeyi deneyin...

kardeşim bu tip programlar kullanıyorsanız öncelikle bu programların kurulumunu veya çalışma prensibini bir öğrenin forumlarda verilir bunlar yoksa senin dediğin gibi yapsa program piyasada para etmez kesin biryerde yanlışlık yapıyorsundur...

Arkadasım Benim Pc'mden Kaynaklanan Bİr Sorun dEqildir Heralde Bu Cünkü Coqu Forum Site'sinde Millet Benimle Aynı Problemlerden YAkınıyor İstersen Bİ Gooqle'a Winrollback Gta Sronu Winrollback Usb Sorun Vs Vs Yazabilirsin Ama Nedense Sorunlar VAr Ama Çözümleri YOq Msn Confused
mLk - avatarı
mLk
Ziyaretçi
30 Aralık 2007       Mesaj #2088
mLk - avatarı
Ziyaretçi
Laptop un 1 tuşu kırıldı ve garantisi yok. Sizce bi çaresi var mı? Yapıştıram daha beter olur mu Msn Grin
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Aralık 2007       Mesaj #2089
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
CadI84 adlı kullanıcıdan alıntı

Laptop un 1 tuşu kırıldı ve garantisi yok. Sizce bi çaresi var mı? Yapıştıram daha beter olur mu Msn Grin

tuşsuz bir dene bakalım tuş çalışıyormu çalışıyorsa yapıştır bişey olmaz Msn Inlove
cerenece - avatarı
cerenece
Ziyaretçi
30 Aralık 2007       Mesaj #2090
cerenece - avatarı
Ziyaretçi
merhabalar ben internet sitelerine giremiyorum yazdığım adresin dışında başka başka sitelereyönlendiriyor. ve bilgisayar çok yavaşladı yeni format atıldıama durum bu. yönlendirmeyi nasıl kaldırabilirim bilgisayardan teşekkür ederim.
Son düzenleyen cerenece; 30 Aralık 2007 13:46 Sebep: sanırım yanlış yere yazmışım özür dilerim.