Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 240

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 960.646 Cevap: 2.932
Muzzy - avatarı
Muzzy
Ziyaretçi
9 Nisan 2008       Mesaj #2391
Muzzy - avatarı
Ziyaretçi
Herzamanki gibi benim başıma gelir böyle abuk durumlar. Bu seferde Programlar var ama bir şeyleri eksik.

Sponsorlu Bağlantılar

HATA : 1

aravt0

" ARA " bölümü yok

HATA : 2

hatasj8

Bir torrent Programı olan BitComet'te " Level ve Title " Bölümleri yok.

HATA : 3

hata3bh7

TuneUp programının sol menüdeki seçenekleri çalışmıyor , orta da büyük ikonlarla gösterilen seçenekleride tıklayınca hiç bir şey olmuyor. Hatta TuneUp programını bir kenarından tutup sürükleyim bile diyemiyorsunuz.

Ashampoo WinOptimizer5 , Windows Doctor 1.6 , TuneUp 2008 , CCleaner ( Son SÜrüm ) ve bazende XP'nin orjinal temizleme aracını kullanıyorum bunlardan biri yada bunlarmı sebep oldu bu duruma.
Format atılmadan öncede aynen bu programları kullanıyordum ama hiç bir zaman bu durum olmamışdı.
yanlız format dan sonra bir kaç antivirüs denemişdim en son avast da kaldım ama öncesinde panda antivirüs 2008 , kaspersky 7.0 , Bitdefender antivirüs 2008 ve The Shield DeLuxe 2008 i denedim Bilgisayarımı zorlayınca silmek zorunda kaldım bu saydıklarımı şu andada Avast 4.8 Pro kurulu. Bu antivirüs denemeleri sırasındada bu hatalara yol açabilecek bir durum söz konusu olmuş olabilir. özelliklede kaspersky ve yan ürünü olan The Shield Deluxe 'ün kaldırılma esnasında bir şeylere zarar veridiğini duymuşdum.
Durum Bundan ibaret
Şimdiden Yardımlarınız için teşekkür ediyorum.
sinemiss_ - avatarı
sinemiss_
Ziyaretçi
9 Nisan 2008       Mesaj #2392
sinemiss_ - avatarı
Ziyaretçi
pcmde sildiğim dosya geri geliyo tamamne nasıl silebilirim bunuMsn Sad

Sponsorlu Bağlantılar
+
çok soru soruyorum ama napim yeni yeni öğreniyorumMsn Grin
KRALL - avatarı
KRALL
Ziyaretçi
9 Nisan 2008       Mesaj #2393
KRALL - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
sinemiss_ adlı kullanıcıdan alıntı

+

Büyük ihtimal bilgisayarında deep freeze programı var o yüzden bilgisayarını kapatıp açınca dosyalar geri geliyor

Deep Freeze programını iptal etmek için alt sağ köşede(saatin yanında) buz isareti veya kutup ayisi simgesi olması gerekir o simgeye shift+ mouse1 tusuna çift tıklayarak deep freeze menüsünü açabilirsin
Program senden şifre isteyecektir şifreyi girdikten sonra karşına 3 seçenek gelecek en aşağıdaki seçeneği işaretleyip bilgisayarı yeniden başlat deep freeze programı pasif hake gelmiş olacak eğer şifreyi bilmiyorsan deep freeze programını pasif hale getiremezsin
Cyber Snake - avatarı
Cyber Snake
Ziyaretçi
9 Nisan 2008       Mesaj #2394
Cyber Snake - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
sinemiss_ adlı kullanıcıdan alıntı

+

olası bir virüs sendromu diyebiliriz sanırım, arkadasiminb dediği gibi deepfreeze ise onun dedigi sekilde yaplmali ama değilse...

1- Ctrl + alt + del ' yapıp ' işlemler ' bölümünden o program ile bağlantılı yada uzantısını kullanabilecek (dll vs.) yani aynı isleve yarayan baska program varmı diye bak, varsa kapat ve tekrar dene
2- dosyanın üzerine sağ tıklayarak ' özellikler ' e ulaşıyoruz ve ' arşiv ' veya ' salt okunur ' kutucuklarının işaretlerine bakıyoruz.
3- Diyelim ki üsttekilerden hiçbiri, o zaman 'Delete Doctor' programını tavsiye ederim, eger yinede yeterli bir bilgi olmadiysa veya programlari bulabileceğin yerleri bilmiyorsan burda reklam yapmicam ama bana bi özel mesaj atın ve bulmaya çalışayım.

not : Crack yasak olduğunu farkındayım o yüzden bu işleriniz için özel mesaj atınız...

Saygılarımla
Cyber Snake

Alıntı
Muzzy adlı kullanıcıdan alıntı

Herzamanki gibi benim başıma gelir böyle abuk durumlar. Bu seferde Programlar var ama bir şeyleri eksik.

HATA : 1

resimler çıkartılmıştır

" ARA " bölümü yok

HATA : 2

resimler çıkartılmıştır

Bir torrent Programı olan BitComet'te " Level ve Title " Bölümleri yok.

HATA : 3

resimler çıkartılmıştır

TuneUp programının sol menüdeki seçenekleri çalışmıyor , orta da büyük ikonlarla gösterilen seçenekleride tıklayınca hiç bir şey olmuyor. Hatta TuneUp programını bir kenarından tutup sürükleyim bile diyemiyorsunuz.

Ashampoo WinOptimizer5 , Windows Doctor 1.6 , TuneUp 2008 , CCleaner ( Son SÜrüm ) ve bazende XP'nin orjinal temizleme aracını kullanıyorum bunlardan biri yada bunlarmı sebep oldu bu duruma.
Format atılmadan öncede aynen bu programları kullanıyordum ama hiç bir zaman bu durum olmamışdı.
yanlız format dan sonra bir kaç antivirüs denemişdim en son avast da kaldım ama öncesinde panda antivirüs 2008 , kaspersky 7.0 , Bitdefender antivirüs 2008 ve The Shield DeLuxe 2008 i denedim Bilgisayarımı zorlayınca silmek zorunda kaldım bu saydıklarımı şu andada Avast 4.8 Pro kurulu. Bu antivirüs denemeleri sırasındada bu hatalara yol açabilecek bir durum söz konusu olmuş olabilir. özelliklede kaspersky ve yan ürünü olan The Shield Deluxe 'ün kaldırılma esnasında bir şeylere zarar veridiğini duymuşdum.
Durum Bundan ibaret
Şimdiden Yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

klasik bi system 32 hatasına benziyor, sorunun ne olduğunu kestirmek zor ama bilgisayarınız icin bir ' Format ' yolu gozukuyor gibi bi his var içimde,

format atarken :

1- Daha önceki mesajlarımdan birinde anlattığım taktiği kullanınız.
2- Mümkünse sisteminize beta olan hiçbir program veya sistem yüklemeyiniz
3- Xp SP3 yerine SP2'yi tercih ediniz.
4- Elinizde Sp2 yoksa derhal edininiz ( yardım edilebilir )
5- Katılımsız programları tercih etmeyin

Saygılarımla
Cyber Snake
Son düzenleyen Cyber Snake; 9 Nisan 2008 23:30 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
_ROMEO_ - avatarı
_ROMEO_
Ziyaretçi
10 Nisan 2008       Mesaj #2395
_ROMEO_ - avatarı
Ziyaretçi
Selam arkadaşlar forum sitelerini çok iyi kullanmayı bilmiyorum yanlış yere yazdıysam kusura bakmayın.
Bir konuda yardım rica edeceğim bilgisayarımda xp professional yüklü ama ben 2000 yüklemek istiyorum versiyon düşürürken nasıl bir yol izlemem gerek,başlangıç disketiyle diye duydum ama denedim wind 98 de olan pc de başlangıç disketi oluşturdum ama ne kadar komut girdiysem invalid yada geçersiz komut diyor,bana versiyonumu düşürebileceğim bir yöntem önerebilirmisiniz önerdiğiniz yöntemide nasıl kullanabileceğim hakkında beni yönlendirirseniz sevinirim
Saygılarımla.
Cyber Snake - avatarı
Cyber Snake
Ziyaretçi
10 Nisan 2008       Mesaj #2396
Cyber Snake - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
_ROMEO_ adlı kullanıcıdan alıntı

Selam arkadaşlar forum sitelerini çok iyi kullanmayı bilmiyorum yanlış yere yazdıysam kusura bakmayın.
Bir konuda yardım rica edeceğim bilgisayarımda xp professional yüklü ama ben 2000 yüklemek istiyorum versiyon düşürürken nasıl bir yol izlemem gerek,başlangıç disketiyle diye duydum ama denedim wind 98 de olan pc de başlangıç disketi oluşturdum ama ne kadar komut girdiysem invalid yada geçersiz komut diyor,bana versiyonumu düşürebileceğim bir yöntem önerebilirmisiniz önerdiğiniz yöntemide nasıl kullanabileceğim hakkında beni yönlendirirseniz sevinirim
Saygılarımla.

herzaman yaptıgimiz gibi maalesef format atmaktan baska downgrade(versiyon dusurme) yolu yok,yannız dosya sistemi de değişeceği için istediklerinizi bir external harddisk'e veya cd ye yazxdırıp yedekleyin.Ayrıca cok zorunda degilseniz bunu yapmayın çünkü driver konusunda da Windows 2000 ve 2000Server'ın sorunları olduğu biliniyor.

Daha önceki emsajlarımda formatın nasıl atılacağını anlatmıstim ama ben sizin yerinizde olsam asagida verdigim konuyu kullanırım,yukleme stilleri hemen hemen ayni
Format Atma - Nasıl Format Atılır? (Resimli)
BASKENT - avatarı
BASKENT
Ziyaretçi
11 Nisan 2008       Mesaj #2397
BASKENT - avatarı
Ziyaretçi
Öncelikle herkese selamlar. En başta belirtmek isterim, ben bilgisayarımın sistem özelliklerinden pek anlamam. Ancak bilgisayarıma en son yüklediğim iki oyun hakkında kafama takılan bazı şeyler var. Bunları sizlerle paylaşmak istedim. Belki durumdan anlayan birileri olurda banada anlatır diye. Her neyse lafı daha fazla uzatmadan mevzuya gireyim:

Bir ara Need For Speed Pro Street denen oyunu yükledim bilgisayara. Yüklememde bir problem yoktu. Oyunu Açtığımda ise aklınızın alamayacağı kadar çok kasıyordu makinayı!! Yani kasmaktan kastım; Aşırı şekilde yavaş akıyordu ekrandaki görüntü, hatta abartısız kare kare görebiliyordum durumu Msn Happy Neticede "Benim ekran kartım oyunu kaldırmadı heralde, yada Ram değerim düşük sanırım" diye önemsemedim o oyun öylece beklemede şu an. İkinci oyun ise Call of Duty 4 Modern Warfare isimli oyun. Bu oyunu dün akşam yükledim bilgisayarıma. Kurulum bittikten sonra oyunu açmaya çalıştığımda bir hata verdi. Hatayı haliyle ingilizce olarak verdi oyun, ancak ben ingilizceden pek anlamam. Anlayabildiğim kadarıyla Ekran kartımın driver'ı hakkında falan birşeyler yazdığını çözdüm.

Şimdik gelelim asıl meseleye kullandığım ekran kartı GeForce FX 5200, bu ekran kartı ile NFS - Pro Street ve Call of Duty 4'ü oynayabilirmiyim? Eğer oynayabilirsem bu iş nasıl olacak ? Ekran kartımın sürücüsünü falan mı güncelleştirmeliyim, yoksa ram veya başka bir sistem yetersizliğim mi var? Ayrıca son bişe sormak istiyorum arkadaşlar; FX 5200'den falanda anlamıyorum. Benim ekran kartım kaç MB?? Msn Happy Neticede bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp. Her neyse şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Hoşçakalın. Hayırlı günler...

--------SİSTEMİMİN DURUMU BUDUR-------------
İşlemci : İntel Pentium 4 - 3.0
Hard Disk : 160 GB
Ekran Kartı : GeForce FX 5200
Ram : 512 MB
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
11 Nisan 2008       Mesaj #2398
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
BASKENT adlı kullanıcıdan alıntı

Öncelikle herkese selamlar. En başta belirtmek isterim, ben bilgisayarımın sistem özelliklerinden pek anlamam. Ancak bilgisayarıma en son yüklediğim iki oyun hakkında kafama takılan bazı şeyler var. Bunları sizlerle paylaşmak istedim. Belki durumdan anlayan birileri olurda banada anlatır diye. Her neyse lafı daha fazla uzatmadan mevzuya gireyim:

Bir ara Need For Speed Pro Street denen oyunu yükledim bilgisayara. Yüklememde bir problem yoktu. Oyunu Açtığımda ise aklınızın alamayacağı kadar çok kasıyordu makinayı!! Yani kasmaktan kastım; Aşırı şekilde yavaş akıyordu ekrandaki görüntü, hatta abartısız kare kare görebiliyordum durumu Msn Happy Neticede "Benim ekran kartım oyunu kaldırmadı heralde, yada Ram değerim düşük sanırım" diye önemsemedim o oyun öylece beklemede şu an. İkinci oyun ise Call of Duty 4 Modern Warfare isimli oyun. Bu oyunu dün akşam yükledim bilgisayarıma. Kurulum bittikten sonra oyunu açmaya çalıştığımda bir hata verdi. Hatayı haliyle ingilizce olarak verdi oyun, ancak ben ingilizceden pek anlamam. Anlayabildiğim kadarıyla Ekran kartımın driver'ı hakkında falan birşeyler yazdığını çözdüm.

Şimdik gelelim asıl meseleye kullandığım ekran kartı GeForce FX 5200, bu ekran kartı ile NFS - Pro Street ve Call of Duty 4'ü oynayabilirmiyim? Eğer oynayabilirsem bu iş nasıl olacak ? Ekran kartımın sürücüsünü falan mı güncelleştirmeliyim, yoksa ram veya başka bir sistem yetersizliğim mi var? Ayrıca son bişe sormak istiyorum arkadaşlar; FX 5200'den falanda anlamıyorum. Benim ekran kartım kaç MB?? Msn Happy Neticede bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp. Her neyse şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Hoşçakalın. Hayırlı günler...

--------SİSTEMİMİN DURUMU BUDUR-------------
İşlemci : İntel Pentium 4 - 3.0
Hard Disk : 160 GB
Ekran Kartı : GeForce FX 5200
Ram : 512 MB

Aleykümselam. Oyunları oynayamamandaki sebep, ekran kartının gereksinim olarak düşüklüğü ve ram in tam sınırda olması.

FX 5200, 128 MB ve 64 bitlik bir ekran kartı

Call of Duty 4 oyununun oynanabilmesi için istenen en düşük ekran kartı GeForce 6600 (ancak bazı ekran kartlarında en son sürücü yüklenirse oynanma ihtimali var fakat bunun da çok iyi bir performans sağlayacağını söyleyemem, örneğin son söylediğimde denenirse çözünürlüğün düşürülmesi anti-aliasing in kapatılması gerekir ki sorun göstermeden oynansın).

Her zaman söylenir ekran kartının sürücüsünü güncelleyin diye ama tam olarak belirtilmez ne işe yarayacağı hakkında. Burada diyebilirim ki sürücüyü indirileceği zaman bilgilerine veya değişiklik neler var diye bakılırsa daha belli olur. Misal bundan birkaç ay önce Bioshock adlı oyun çıktığında bir takım sorunlar vardı NVIDIA tarafında. Bu sorunları görüldükten yaklaşık bir ay sonra yeni bir güncelleme çıktı ve altında da "Bioshock fix update" gibi bir ibare vardı. Yalnızca bu değil tabiki. Genelde oyun meraklıları güncelleme konusunda daha iştahlı oldukları için bu bilgi ön planda verilmiş. İşte bu sebeplerden dolayı ekran kartınızın sürücüsünü her zaman güncel tutmanız gerekir.

NFS ProStreet içinde Call of Duty 4 e nazaran biraz daha düşük sistem istiyor. Yalnız sizin sistemin sınırdan biraz aşağıda yer aldığı için bu sorun oluşuyor.

Aşağıda vereceğim linkten hangi oyunu sorunsuz oynayabilirsiniz veya hangi oyunda ne gibi sorunlar baş gösterir diye öğrenmek için uğrayabilirsiniz. Siteye giriş yapmadan belirteyim ki sisteminizi kontrol etmek için Internet Explorer üstünden ActiveX yükleterek bu sayede bilgileri sağlamış oluyor. Güvenip güvenmemek size kalmış tabiki.
Cinnamon - avatarı
Cinnamon
Ziyaretçi
11 Nisan 2008       Mesaj #2399
Cinnamon - avatarı
Ziyaretçi
benim masa ustundeki göruntu değişti mavi ekrana sadece bir kac program gözukuyor

exp yok olmus mozilla var klavyem F di Q duzeninde yazıyo baslat cubugunda dil seceneği

kalvye seceneği vardı yok olmus msn acıkmıyo mozilla calısıyor sadece

sistem geri yukleme yaptım yine

yardım edebilirmiisniz tamirci yolu mu gözuktu yoksa
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
11 Nisan 2008       Mesaj #2400
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Cinnamon adlı kullanıcıdan alıntı

benim masa ustundeki göruntu değişti mavi ekrana sadece bir kac program gözukuyor

exp yok olmus mozilla var klavyem F di Q duzeninde yazıyo baslat cubugunda dil seceneği

kalvye seceneği vardı yok olmus msn acıkmıyo mozilla calısıyor sadece

sistem geri yukleme yaptım yine

yardım edebilirmiisniz tamirci yolu mu gözuktu yoksa

Tahminimce bu kadar değişikliğin kullanıcı yönünden yapılması pek mantığa yatkın bir durum değil. O yüzden bilgisayarınıza çok etkili bir zararlı bulaşmış olabilir veya bayağı bir zaman geçtikten sonra programların bozma ihtimali olabilir. Ne kadar söylemesi kolay olsa da çok uğraştırıcı bir durum ama sizin format atmaktan başka bir çareniz olmadığını söylemeliyim. Format atma mevzusunu sizde çok basit bir şekilde yapabilirsiniz. Bu sayede gereksiz masraftan kaçmış olursunuz.

Kullanıcılar bilgisayarda ilk defa gerçekleştireceği bir şey olduğunda endişeye kapılırlar. Ya yanlış bişey yaparsam diye. Öncelikle konu hakkında yeterli bilgiyi aldıktan sonra endişeye ve yanlış yapma duygusunu ortadan kaldırmak çok kolay. Zaten formatta belki bir yanlış olabilir o da en son bölümde biçimlendirme yaparken NTFS yerine FAT32 yi kullanarak yapmak (Kesinlikle NTFS kullanılması gerekiyor).