Alıntı
anemon adlı kullanıcıdan alıntı Sorunu tam anlatamadım sanırım. Cdde web sayfaları açılıyor. Mesela index.htm dosyasını açıyorum ama o sayfadaki resimleri göremiyorum. Çünkü resmin adresi "file:///C|/Documents%20and%20Settings/Secil/Belgelerim/Web%27lerim/YILLIK/resim/sağ.psd.jpg" örneğin ve başka bi bilgisayarda resim aynı adreste olmadığı için resim gözükmüyor. Ne yapabilirim? Frontpage gibi başka bi program kullanmamı mı önerirsiniz? Ya da programın kendi içinde başka bi özelliği var da ben mi bulamadım?
FrontPage'te yeni bir web projesi hazırlayın.
Dosya > Yeni... tuşuna tıkladıktan sonra Web Sitesi Şablonları çıkar karşınıza.
Bu ekranda Genel sekmesi altında Tek Sayfa Web Sitesi'ni seçebilirsiniz.
\Belgelerim\Web Sitelerim\sitem gibi bir klasör oluşur. Mevcut tüm dosyaları bu klasör içine koyun. .htm, .html dosyaları klasörün ana dizininde olsun, resimler için resimler klasörü oluşturun ve tüm resimleri bu klasörün içine atın. Çok sayıda başka formatta dosyalarınız varsa onlar için de başka bir klasör oluşturun. (Mesela .swf dosyaları için flash klasörü)
Bu, web siteniz üzerinde çalışırken ve güncelleme yaparken size kolaylık sağlar. Ayrıca sorununuzla birince dereceden alakalı... FrontPage, bahsettiğiniz kırık bağlantı problemlerini ortadan kaldırıp sizi bu konuda uyarır.
Muhtemelen tüm resimlerin yolunu tekrar göstermeniz gerekecek.
Mesela index.htm içinde bağlantısı verilerek eklenmiş bir resim,
"file:///C|/Documents%20and%20Settings/Secil/Belgelerim/Web%27lerim/YILLIK/resim/sağ.psd.jpg"
yolu yerine resimlerim/sağ.psd.jpg yolunda aranacak.
Bu şekilde çalışmanızı CD'ye aktarsanız da, internet'e yükleseniz de kırık bağlantı sorunu yaşamayacaksınız.