Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 36

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 960.982 Cevap: 2.932
cimcimem - avatarı
cimcimem
Ziyaretçi
29 Ocak 2006       Mesaj #351
cimcimem - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar bişi öğrenmek istiyorum!geçenlerde bir net kafedeki bilgisayarda gördüm; masaüstünde internet yada başka bir simgeye açmak için tıkladığınızda o simge ilk önce büyüyor (sanki 3 boyutlu gibi) sonra açılılıyor!yani görüntü itibariyle çok hoş!ben onu nasıl yükleyebilirim bilgisayarıma windows xp kullanıyorum!windows un kendi sitesine girdim ama bulamadım yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler...
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Ocak 2006       Mesaj #352
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
cimcimem adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar bişi öğrenmek istiyorum!geçenlerde bir net kafedeki bilgisayarda gördüm; masaüstünde internet yada başka bir simgeye açmak için tıkladığınızda o simge ilk önce büyüyor (sanki 3 boyutlu gibi) sonra açılılıyor!yani görüntü itibariyle çok hoş!ben onu nasıl yükleyebilirim bilgisayarıma windows xp kullanıyorum!windows un kendi sitesine girdim ama bulamadım yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler...

Konuma uzak sayılır ama şöyle söyliyebilirim :...bir çeşit masa üstü yamasıdır :..bu şekilde aramanı dilerim :.. windowsda bulunmaz öyle programllar kendilerine sormayı dene > kolay gelsin
Sponsorlu Bağlantılar
anemon - avatarı
anemon
Ziyaretçi
29 Ocak 2006       Mesaj #353
anemon - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar çok önemli bi sorunum var!! Cd şeklinde bi yıllık hazırlıyoruz. Dreamweaver programıyla web sayfaları şeklinde yapıyorum. Bi kısmını hazırlayıp cdye çektim. Başka bi bilgisayarda denediğimde sayfaların hiçbiri düzgün açılmadı. Sayfalardaki resimlerin url adresleri benim bilgisayarımdaki yerleri gösterdiği için diye düşündüm. Bunu nası düzeltebilirim? Acil yardım!!
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Ocak 2006       Mesaj #354
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
anemon adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaşlar çok önemli bi sorunum var!! Cd şeklinde bi yıllık hazırlıyoruz. Dreamweaver programıyla web sayfaları şeklinde yapıyorum. Bi kısmını hazırlayıp cdye çektim. Başka bi bilgisayarda denediğimde sayfaların hiçbiri düzgün açılmadı. Sayfalardaki resimlerin url adresleri benim bilgisayarımdaki yerleri gösterdiği için diye düşündüm. Bunu nası düzeltebilirim? Acil yardım!!

Ya "birlikte açı dene" ve explorele açmasını iste şayet açılsa demek ki o makinada flash yazılımı eksik resmi sitesinden shokwave ve macromedia flash playeri indirin > kolay gelsin
anemon - avatarı
anemon
Ziyaretçi
29 Ocak 2006       Mesaj #355
anemon - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
HerCahi adlı kullanıcıdan alıntı

Ya "birlikte açı dene" ve explorele açmasını iste şayet açılsa demek ki o makinada flash yazılımı eksik resmi sitesinden shokwave ve macromedia flash playeri indirin > kolay gelsin

Sorunu tam anlatamadım sanırım. Cdde web sayfaları açılıyor. Mesela index.htm dosyasını açıyorum ama o sayfadaki resimleri göremiyorum. Çünkü resmin adresi "file:///C|/Documents%20and%20Settings/Secil/Belgelerim/Web%27lerim/YILLIK/resim/sağ.psd.jpg" örneğin ve başka bi bilgisayarda resim aynı adreste olmadığı için resim gözükmüyor. Ne yapabilirim? Frontpage gibi başka bi program kullanmamı mı önerirsiniz? Ya da programın kendi içinde başka bi özelliği var da ben mi bulamadım?
cimcimem - avatarı
cimcimem
Ziyaretçi
29 Ocak 2006       Mesaj #356
cimcimem - avatarı
Ziyaretçi
ya ilgilendiğin için teşekkür ederim ne demek istediğimi anlatabildim umarım?biraz karışık yazdım çünkü!burda bulamıyorum!başka sitelerdende arama yapmak istemiyorum!ne varsa msxlabs da var!hem güvenilir bir site!insan gönül rahatlığıyla program indirebiliyor!başka bir yolu yok sanırımMsn Sad
converse - avatarı
converse
Ziyaretçi
30 Ocak 2006       Mesaj #357
converse - avatarı
Ziyaretçi
Şimdi benim arkadaşımın klavyesinde 1 bozukluk var...
Aynı tuşa ard arda hızlı basınca veya basılı tutunca yazmıyor... Aynı karakteri ard arda yazmak için belli bir süre geçmesi gerekiyor ve bu yazarken çok zor ve gıcık bir durum..
Arkdadaşım yapışkan tuşlardan kaynaklanabileceğini düşünüyor ama bilmiyorum...
Bu sorun nasıl geçer ardımcı olursanız çok sevinirim....
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
31 Ocak 2006       Mesaj #358
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Alıntı
anemon adlı kullanıcıdan alıntı

Sorunu tam anlatamadım sanırım. Cdde web sayfaları açılıyor. Mesela index.htm dosyasını açıyorum ama o sayfadaki resimleri göremiyorum. Çünkü resmin adresi "file:///C|/Documents%20and%20Settings/Secil/Belgelerim/Web%27lerim/YILLIK/resim/sağ.psd.jpg" örneğin ve başka bi bilgisayarda resim aynı adreste olmadığı için resim gözükmüyor. Ne yapabilirim? Frontpage gibi başka bi program kullanmamı mı önerirsiniz? Ya da programın kendi içinde başka bi özelliği var da ben mi bulamadım?

FrontPage'te yeni bir web projesi hazırlayın.

Dosya > Yeni... tuşuna tıkladıktan sonra Web Sitesi Şablonları çıkar karşınıza.

Bu ekranda Genel sekmesi altında Tek Sayfa Web Sitesi'ni seçebilirsiniz.

\Belgelerim\Web Sitelerim\sitem gibi bir klasör oluşur. Mevcut tüm dosyaları bu klasör içine koyun. .htm, .html dosyaları klasörün ana dizininde olsun, resimler için resimler klasörü oluşturun ve tüm resimleri bu klasörün içine atın. Çok sayıda başka formatta dosyalarınız varsa onlar için de başka bir klasör oluşturun. (Mesela .swf dosyaları için flash klasörü)

Bu, web siteniz üzerinde çalışırken ve güncelleme yaparken size kolaylık sağlar. Ayrıca sorununuzla birince dereceden alakalı... FrontPage, bahsettiğiniz kırık bağlantı problemlerini ortadan kaldırıp sizi bu konuda uyarır.

Muhtemelen tüm resimlerin yolunu tekrar göstermeniz gerekecek.

Mesela index.htm içinde bağlantısı verilerek eklenmiş bir resim, "file:///C|/Documents%20and%20Settings/Secil/Belgelerim/Web%27lerim/YILLIK/resim/sağ.psd.jpg"
yolu yerine resimlerim/sağ.psd.jpg yolunda aranacak.

Bu şekilde çalışmanızı CD'ye aktarsanız da, internet'e yükleseniz de kırık bağlantı sorunu yaşamayacaksınız.
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Ocak 2006       Mesaj #359
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
converse adlı kullanıcıdan alıntı

Şimdi benim arkadaşımın klavyesinde 1 bozukluk var...
Aynı tuşa ard arda hızlı basınca veya basılı tutunca yazmıyor... Aynı karakteri ard arda yazmak için belli bir süre geçmesi gerekiyor ve bu yazarken çok zor ve gıcık bir durum..
Arkdadaşım yapışkan tuşlardan kaynaklanabileceğini düşünüyor ama bilmiyorum...
Bu sorun nasıl geçer ardımcı olursanız çok sevinirim....

Sorun klavyede diye bir düşünceye sahipseniz değiştirin deneyin :::.. ama değil ... denetim masası > klavye > yineleme gecikmesi ve yineleme hızı ayarlarını yapıp alt gözde sınayın tamam deyin ve kapayın > kolay gelsinSmiley9
converse - avatarı
converse
Ziyaretçi
31 Ocak 2006       Mesaj #360
converse - avatarı
Ziyaretçi
Denemedik mi sankiSmiley9
Ama naaptıysak olmadı olmadı...Smiley9
Eğer başka bi yöntemi varsa lütfen söyleyin..Msn Sad