Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 46

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 961.849 Cevap: 2.932
oozkan_kucuk - avatarı
oozkan_kucuk
Ziyaretçi
28 Şubat 2006       Mesaj #451
oozkan_kucuk - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar windows xp update sırasında doğrula aracını atlatmanın bir yolu varmı acaba ? Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Şubat 2006       Mesaj #452
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
dostheykır adlı kullanıcıdan alıntı

Arkdaşlar selamlar.

Sponsorlu Bağlantılar
Bilgisayarda durduk yere kendi kendine açılan sayfaları nasıl engelleyebilirim? Ancak bu sayfalar açılır pencere değil. Daha çok oyun sitesi ve gazino-poker reklamı olarak karşıma çıkıyor. Ayrıca flash olarak bazen monitörün ortasında bir animasyon beliriyor ve bu açılan sitelerle ilgili olarak reklam yapıyor.

Sürekli açılan sayfalar şu şekilde (Aman tıklamayın): Msn Wink

Firefox da yüklü; ancak aynı pencereler explorer da yeni bir pencere olarak açılırken, firefox'da tab olarak açılıyor. Bunu engellemem için explorer'ı kaldırıp yeniden yüklemem mi gerekiyor. Default olarak firefox'u ayarladım yine olmadı. Gerçekten çok sinir bozucu bir durum. Şu programlarla PC'yi full tarattım ama hala o gazino reklamı ve diğer saçma sapan bütün sayfalar açılmaya devam ediyor:

Norton Anti-Spam ve Anti Virüs;
a-squared;
CCleaner;
XoftSpy;
Spyware Doctor;
HijackThis;
Spybot

Yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum. Format at tavsiyesini katiyen kabul etmiyorum, şimdiden söyleyeyim. gear wink2 Şimdiden teşekkürler.

Saygılarımla.

Yeterli temizleme aracına sahipsin sadece yaptığın hatta bu araçları geniş şekilde ayarlıyamaman sonucu bu asalak ve spy lar makinanada halen duruyor:...önce tarayıcıdan başlayalım ...örnek bende aynı tarayıcıyı kullanırım fakat yaptığım ayarda popup veya bu tip ikinci pencerelere yasak getirmişim düzenlemeni isterim tarayıcı ayarlarını ...geçelim diğer yerleşik asalak programallara ...benim şidetle tavsiye ettiğim ve kullandığın tek aracım var Spy&bot....bu aracın tam ayarları şu şekil yapman lazım ....önce güncelle....sonra programı gelişmiş düzene al ( üst barda "mod" sekmesinden) gelişmiş düzene geçince sol barda ayarlar sekmesini aaçgene açılan sayfadaki sol barda "ürünleri atla" kısmını aç....sağ gözde gördüğün tüm dosya üst sekmeleri ve içeriklerinde kutucuklaın boş olduğunu dikkatlice takip et...işin bitse kapa...araçllar sekmesini aç...varsayılanllar dışında seni rahatsız eden bir link varsa kayıt et ve Browser sayfallar kısmında şayet varsa silme işlemi uygula....güncellemeni yaptığın için program ana sayfasında "Bağışıklama" düzewnini aç ve alt sağ gözde "tüm sayfalları sesizce engelle" olduğunu tespit et gene yan çıbuğu aşağa al ve "bağışıklanma" iste o an gözüken sarı işaret yeşik ok olunca tam bağışıklanma olduğuna emin ol...en son da tarat sistemi muhtemelen bazı rahatsız edici sayfaların bloke edildiğini son raporda gözükecektir silme uygula ...tüm bunllara rağmen olay az da olsa yapıyor ise..bu sefer "regetid" kayıtlarından bu seni rahatsız edenleri bul ve tek tek temizlemeye çalış (muhtemelen silinmeyecekler bazıları ve geri geleceklerdir ) ...aslında bu program baş sayfa veya sistem regeditde değişiklik yapmak isteyen spy lar için bir uyarı penceresi açar olay anında sen daima "denyy" tuşunu kullan şayet "allowe" tuşunu kullansan sistemini hediye edersin gelen asalağa ..." denyy" tuşu kabul etmemem anlamındadır...ve sen veya makinayı kullanan biri bu sayfallara daha evvel girmiş veya bu spy yazılımını yollayan sayfallara girmişsiniz muhtemelen bu spy&bot açıksa eğer sizi uyarmış sizde kabul etmişsiniz olayı kısaca sarmış bulunuyor şu an sistemi tüm bu dediklerim sistemi temizlemeye yeterlidirve bu hareketi mümkünse haftada bir tekrarlayın ..sistem yavaş yavaş temizlenecektir ...bu arada Ad-Aware adlı programı kullanmadığınızı gördüm bu araç da bu tip asalakların silme aracıdır kullanmanızı dilerim...kolay gelsin

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Şubat 2006       Mesaj #453
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
oozkan_kucuk adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaşlar windows xp update sırasında doğrula aracını atlatmanın bir yolu varmı acaba ? Teşekkürler

İşletim sistemin muhtemelen crack tir...mallesef bu tipte araç dahi olsa resmi sitesini yanıltamasın zira güncelenme başlamadan seni beklemeye alıyor ve makinandaki bilgileri okuyor.....son dönem örnek bu tip okumalları sıklaştırdı ve 2007 sonuna kadar tüm desteğini kesecektir crack işletim sistemllere..yalnız kendi değil tüm büyük ortaklarına ait olan siteller de okuma işlemi yapıyor onlar da desteklerini kesmeğe başladı ...bunlar arasında anakart resmi siteleri, İntel, Java sun, ve resmi bileşen sürücüleri taşıyanllar dahildir> bilgine
Son düzenleyen Blue Blood; 28 Şubat 2006 11:10
zlayer_ - avatarı
zlayer_
Ziyaretçi
2 Mart 2006       Mesaj #454
zlayer_ - avatarı
Ziyaretçi
C:\Documents and Settings\TİMUR\Local Settings\Temporary Internet Files dosyasının içinde 4 adet atm TroLibrary dll Trojan Horse ve 4 adette Vatos Ajan.exe Backdoor. trojan var birtürlü bunları yok edemiyorum birçok anti trojan denememe rağmen kurtulamadım bilgisayarım bir süre sonra internet bağlantısını kesiyor yeniden açılıp kapandığında ise bağlantı tekrar geliyor. Bunlardan nasıl kurtulacağımı bilmiyorum yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkur ederim...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Mart 2006       Mesaj #455
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
zlayer_ adlı kullanıcıdan alıntı

C:\Documents and Settings\TİMUR\Local Settings\Temporary Internet Files dosyasının içinde 4 adet atm TroLibrary dll Trojan Horse ve 4 adette Vatos Ajan.exe Backdoor. trojan var birtürlü bunları yok edemiyorum birçok anti trojan denememe rağmen kurtulamadım bilgisayarım bir süre sonra internet bağlantısını kesiyor yeniden açılıp kapandığında ise bağlantı tekrar geliyor. Bunlardan nasıl kurtulacağımı bilmiyorum yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkur ederim...

Spy & bot = bul yoket Programını kullanmanızı tavsiye ederim iyi bir ayarlama ile sökmesi lazım sistemden :..şayet bu program bulsa son raporunda dosya yolunu bir kağıda yazın ve Regedit kayıttan bulup tüm ping attığı kayıt dosyalları dahil silin :..muhtemelen kendine bir dosya açtı ve yerleşik düzene geçti bu söz geçenller o yüzden sabırla deneyin kesin olarak silme uygulayın tek seferde silineceği gibi bir kaç denemede de silme uygullanır :..sözünü ettiğim program devamlı makinanızda dursun sizi hep uyaracak bundan sonraki girişleri ... aşağıdaki linkten indirebilirsiniz tr dir ve ücretsiz yazılımdır msn tavsiye eder resmi olarak > kolay gelsin

http://www.download.com/Spybot-Search-Destroy/3000-8022-10122137.html?part=dl-spybot&subj=dl&
zlayer_ - avatarı
zlayer_
Ziyaretçi
2 Mart 2006       Mesaj #456
zlayer_ - avatarı
Ziyaretçi
hercahi yardımın için sağol ama spy & bot bunları bulamadı trojanlar aynı olduğu yerde durmaya devam ediyor norton yakalayabiliyor ama bu kezde silemiyor başka bir yöntem önere bilirmisin? Şimdiden tekrar teşekkur ederim eline sağlık...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Mart 2006       Mesaj #457
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

hercahi yardımın için sağol ama spy & bot bunları bulamadı trojanlar aynı olduğu yerde durmaya devam ediyor norton yakalayabiliyor ama bu kezde silemiyor başka bir yöntem önere bilirmisin? Şimdiden tekrar teşekkur ederim eline sağlık...

söylediklerim geçerlidir spy &bot ayarlarında doğru yap bulacak ama silemeyecek zira yerleşik düzende kendine dosya açmıştır :..şayet başka öneri getiren olmasa regedit kayıtlarından bulup temizlemek düşüyor > kolay gelsin
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
2 Mart 2006       Mesaj #458
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Alıntı

Webroot Spy Sweeper'ı deneyebilirsiniz. En güçlü anti-spyware programlarından biri, belki de en güçlüsü...

Bazı durumlarda trojan, virus, spyware gibi zararlı kodlar Windows'a çok derin bir şekilde işliyorlar ve Windows oturumu açıkken bunları temizlemek mümkün olmayabiliyor. Harddisk'inizi başka bir pc'ye takıp o PC'nin kendi windows'undan oturum açıp güvenlik yazılımları ile tarama yaptırmayı deneyebilirsiniz ya da ikinci bir sürücünüz varsa (harddisk birden fazla partition'dan oluşuyorsa) geçici bir windows kurulumu yapın, güvenlik yazılımı yükleyin ve tarama yaptırın.

Saygılar
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.
zlayer_ - avatarı
zlayer_
Ziyaretçi
4 Mart 2006       Mesaj #459
zlayer_ - avatarı
Ziyaretçi
selam
.............
bilgisayarımın internet bağlantısında bir sorun var bilgisayarımı ilk açtığım zaman bağlantı var ama bir iki saat sonra bağlantı kesiliyor ve bağlanmaya çalıştığımda res://C:\WINDOWS\system32\shdoclc.dll/dnserror.htm sisesine bağlanıyor diye mesaj veriyor ve bağlanmıyor yeniden bilgisayarı baştan başlatırsam yeniden bağlantı geliyor ve yine bir kaç saat sonra bağlantı kopuyor ve yine aynı mesaj yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler ...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Mart 2006       Mesaj #460
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

selam
.............
bilgisayarımın internet bağlantısında bir sorun var bilgisayarımı ilk açtığım zaman bağlantı var ama bir iki saat sonra bağlantı kesiliyor ve bağlanmaya çalıştığımda res://C:\WINDOWS\system32\shdoclc.dll/dnserror.htm sisesine bağlanıyor diye mesaj veriyor ve bağlanmıyor yeniden bilgisayarı baştan başlatırsam yeniden bağlantı geliyor ve yine bir kaç saat sonra bağlantı kopuyor ve yine aynı mesaj yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler ...

Modem model markası.?
İşletim sisteminiz.?
Ne zamandır böyle.?
Herhangi bir dosyayı silme işlemi uygladınız mı uygulama sonucu mu bu şekile geldi ?

Verdiğiniz hata mesajı işletim sistemi ile ilgilidir muhtemelen sistem dosyalarından biri zarar görmüştür.
açıklayıcı bilgi verseniz iyi olur >kolay gelsin