Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 80

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 960.737 Cevap: 2.932
engincincan - avatarı
engincincan
Ziyaretçi
9 Eylül 2006       Mesaj #791
engincincan - avatarı
Ziyaretçi
bilgisayarımdaki dosyalara tıkladığımda aç komutunda değilde ara komutunda calısıyor. aç komutuna nasıl geri dönebilirim ..klasör seceneklerinde ayarlara baktım ama bir türlü aç komutuna giremiyorum yardımcı olursanız sevinirim..
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Eylül 2006       Mesaj #792
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
bbeerrkk adlı kullanıcıdan alıntı

slm benim bilgisayarda bi problem var windowsu yeni yükledim ve microsoftun sitesinden update yapmaya çalıştığımda:

Sponsorlu Bağlantılar
Bu Windows hizmetlerinden bir veya daha fazlası çalışmadığından site devam edemiyor:
  • Otomatik Güncelleştirmeler (sitenin bilgisayarınızla ilgili yüksek öncelikli güncelleştirmeleri algılamasını, karşıdan yüklemesini ve kurmasını sağlar)
  • Arka Plan Akıllı Aktarım Hizmeti (BITS) (güncelleştirmelerin daha hızlı bir şekilde ve işlemin kesilmesi durumunda sorunsuz olarak karşıdan yüklenmesini sağlar)
  • Olay Günlüğü (gerekirse sorun gidermeye yardımcı olmak için güncelleştirme etkinliklerinin kaydını tutar)
Bu hizmetlerin etkin durumda olduğunu doğrulamak için:
1. Başlat'ı ve sonra Çalıştır'ı tıklatın.
2. services.msc yazın ve Tamam'ı tıklatın.
3. Hizmet listesinde, Otomatik Güncelleştirmeler'i çift tıklatın ardından Özellikler'i tıklatın.
4. Başlangıç türü listesinde Otomatik'i seçin ve Uygula'yı tıklatın.
5. Hizmet durumunun Başladı olduğunu doğrulayın, Hizmet Durumu Durduruldu ise Başlat düğmesini tıklatın.
6. Hizmet listesinde Arka Plan Akıllı Aktarım Hizmeti'ni (BITS) çift tıklatın ve ardından Özellikler'i tıklatın.
7. Başlangıç türü listesinde Elle'yi seçin ve Uygula'yı tıklatın.
8. Hizmet durumunun Başladı olduğunu doğrulayın, Hizmet Durumu Durduruldu ise Başlat düğmesini tıklatın.
9. Hizmet listesinde Olay Günlüğü'nü çift tıklatın ve ardından Özellikler'i tıklatın.
10. Başlangıç türü listesinde Otomatik'i seçin ve Uygula'yı tıklatın.
11. Hizmet durumunun Başladı olduğunu doğrulayın, Hizmet Durumu Durduruldu ise Başlat düğmesini tıklatın.

şeklinde bi yazı çıkıyo hizmetler kısmına giriyorum otomatik güncelleştirmeleri açıyorum ama kendi kendine kapanıyo ben ne kadar açarsam hemen kapanıyo ve Arka Plan Akıllı Aktarım Hizmetini başlatmaya çalıştığımda da:

Windows, Local Computer üzerindeki Arka Plan Akıllı Aktarım Hizmeti hizmetini başlatamadı. Daha çok bilgi için Sistem Olay Günlüğü'nü inceleyin.Bu bir Microsoft hizmetideğilse, hizmet satıcısını arayıp bu hizmete özel hata kodunu bildirin: -2147024846.

diye bi hata veriyo yardımcı olabilrseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler...

Herhangi bir virus, spyware ya da firewall programi kullaniyormusun? Eger ki bunlardan herhangi birini kullaniyorsan, programi deaktif edip windows update'i oyle calistirmani oneririm.

Eger bunlardan biri bilgisayarinda mevcut degilse; iki update (otomatik update ve windows'un sitesinden elle yaptigin update) ayni anda calistigi icin sistemde cakisma olmus ve sistem'de bulunan update dosyasi zarar gormus olabilir ve dogal olarak hatali olan her dosya kendisini kapatir.Bu durumda en kolay yontem; windows cd'sini kullanarak windows'u repair edebilirsin.Windows'da iken cd'yi bilgisayarina taktiginda sana iki secenek verecek, yukleme ve onarma.Onarma'yi secersen kendisi yipranmis dosyalari duzeltecektir.Yukleme sonunda update'i manual olarak yapma, otomatik update'in aktif oldugundan emin ol, kendisi bir sure sonra seni update'ler konusunda uyaracak ve yukleyecektir.En kolay ve saglikli windows update'i bu sekilde yapabilirsin.

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Eylül 2006       Mesaj #793
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
engincincan adlı kullanıcıdan alıntı

bilgisayarımdaki dosyalara tıkladığımda aç komutunda değilde ara komutunda calısıyor. aç komutuna nasıl geri dönebilirim ..klasör seceneklerinde ayarlara baktım ama bir türlü aç komutuna giremiyorum yardımcı olursanız sevinirim..

Bu sorunu duzeltmenin tek yolu windows registry editor'u kullanarak.En hizli ve kolay yolunu yazacagim eger sorunun cozulmezse uzun yoldan anlatabilirim.

Baslat menu ve calistir tusuna tikla daha sonra cikan bolume;
regsvr32 /i shell32.dll
yaz ve tamam'a bas.Birkac saniye sonra "islem basariyla tamamlandi" diye bir mesaj alacaksin ve hersey normale donmus olacak.Eger bu sekilde sorun cozulmezse, tekrar buraya yazdigin takdirde; farkli bir yontem ile uzun yoldan halledebiliriz.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Eylül 2006       Mesaj #794
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
aynı sorunu bende yaşıyordum demek sorun buymuş saolun..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Eylül 2006       Mesaj #795
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
civilengineer adlı kullanıcıdan alıntı

rapidshare download linklerini açamıyorum link başka bilgisayarda açılıyor ama benim pc beyaz sayfadan öteye gitmiyor yardımcı olursanız sevinirim

Soruna en saglikli cevabi verebilmek icin; hangi Internet browser'i kullandigini bilmemiz gerekiyor.

Internet Explorer? Mozilla Firefox? MSN Explorer? vb...

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Eylül 2006       Mesaj #796
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
bbeerrkk adlı kullanıcıdan alıntı

slm benim bilgisayarda bi problem var windowsu yeni yükledim ve microsoftun sitesinden update yapmaya çalıştığımda:

Bu Windows hizmetlerinden bir veya daha fazlası çalışmadığından site devam edemiyor:

Alıntı
REVOLUTION adlı kullanıcıdan alıntı

Herhangi bir virus, spyware ya da firewall programi kullaniyormusun? Eger ki bunlardan herhangi birini kullaniyorsan, programi deaktif edip windows update'i oyle calistirmani oneririm.

Eger bunlardan biri bilgisayarinda mevcut degilse; iki update (otomatik update ve windows'un sitesinden elle yaptigin update) ayni anda calistigi icin sistemde cakisma olmus ve sistem'de bulunan update dosyasi zarar gormus olabilir ve dogal olarak hatali olan her dosya kendisini kapatir.Bu durumda en kolay yontem; windows cd'sini kullanarak windows'u repair edebilirsin.Windows'da iken cd'yi bilgisayarina taktiginda sana iki secenek verecek, yukleme ve onarma.Onarma'yi secersen kendisi yipranmis dosyalari duzeltecektir.Yukleme sonunda update'i manual olarak yapma, otomatik update'in aktif oldugundan emin ol, kendisi bir sure sonra seni update'ler konusunda uyaracak ve yukleyecektir.En kolay ve saglikli windows update'i bu sekilde yapabilirsin.

Sorununla ilgili bir yontem daha aklima simdi geldi.Hata kodunda da belirttigi gibi; "BITS (Background Intelligent Transfer Service)" i update ederek daha kisa yoldan sorunu cozebilirsin.Bunun icin; windows update sitesini tekrar ziyaret et ve arama bolumune "update BITS" yaz.Arama sonucunda, Microsoft seni gerekli sayfaya yonlendirecektir."BITS" i update ettigin taktirde, update ile ilgili zarar gormus dosyalar duzelecektir.Bilgisayarini yeniden baslat ve otomatik update'i eger aktif degilse aktif hale getir, yine bir sure sonra update'ler konusunda uyari alacaksin ve sorunsuz olarak yuklenecektir.

Not: Bazen Windows, update'leri hemen algilayamaz, birkac gun bekler ve ondan sonra uyari verir.Update uyarisi cikana kadar beklemeni oneririm.
civilengineer - avatarı
civilengineer
Ziyaretçi
10 Eylül 2006       Mesaj #797
civilengineer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
REVOLUTION adlı kullanıcıdan alıntı

Soruna en saglikli cevabi verebilmek icin; hangi Internet browser'i kullandigini bilmemiz gerekiyor.

Internet Explorer? Mozilla Firefox? MSN Explorer? vb...

İşletim sistemi windows xp professional. Internet explorer kullanıyorum...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Eylül 2006       Mesaj #798
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
engincincan adlı kullanıcıdan alıntı

Alıntı
civilengineer adlı kullanıcıdan alıntı

İşletim sistemi windows xp professional. Internet explorer kullanıyorum...

Oncelikle sorunun nedenini belirtmek istiyorum.Sadece rapidshare degil, bircok site ile sorun yasiyor olmalisiniz.Bunun nedeni ise; kayit defteri anahtarlarindan biri veya daha fazlasinda varsayilan deger ayarinin yanlis komutu gosteriyor olmasidir.

Sorunu cozmek icin; once calisan tum programlari kapatin ve su adimlarini uygulayin;

1. Baslat ve daha sonra Calistir'i tiklayin
2. Cikan bolume regsvr32 urlmon.dll yazip Tamam tusuna basiyoruz
3.
"urlmon.dll dosyasında DllRegisterServer başarılı oldu" iletisini aldığınızda,
Tamam'ı tıklayin

Bilgisayar yeniden baslatildiktan sonra, sorun cozulmus olacaktir.Rapidshare'daki linklere girmeye calisarak sorunun devam edip etmedigini test edebilirsiniz.

Eger bu sekilde sorun cozulmezse, ayni yontemi asagidaki dosyalar icin de uygulamaniz gerekecek.Yani yine baslat ve calistir'i tiklayarak cikan bolume
regsvr32 urlmon.dll komutu yerine regsvr32 (asagidaki dosya adi) yazarak, bu islemi her bir dosya icin ayri ayri uygulamaniz gerekecek.
  • Shdocvw.dll
  • Actxprxy.dll
  • Oleaut32.dll
  • Mshtml.dll
  • Browseui.dll
  • Shell32.dll
Bilgisayar yeniden baslatildiginda, degisiklikler etkin olacak ve rapidshare ile olan link sorununuz ortadan kalkacaktir.
civilengineer - avatarı
civilengineer
Ziyaretçi
11 Eylül 2006       Mesaj #799
civilengineer - avatarı
Ziyaretçi
teşşekürler ilk komutla problemim çözüldü...
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
11 Eylül 2006       Mesaj #800
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
Şuan acil olarak yardıma ihtiyacım var arkadaşlar... Genel MSN bağlanamama ve chatbox un aktif olmaması gibi sebeplerden dolayı teknik destek soru cevap kısmına yazıyorum sorunumu...Forum içinde sanırım uygun arama başlıklarını bulamadığım için yaptığım aramalar da neticesiz kaldı..

Bizim şirketin pc lerinden birine explorer açılış sayfasını abes bir siteye sabitleyen ve açılış sayfasının ayarlarını değiştirmeye izin vermeyen bir virüs bulaşmış sanırsam. Bu konuda önerisi olan arkadaşlardan acil cevap bekliyorum . Şimdiden tşk ederim .
Son düzenleyen Hi-LaL; 11 Eylül 2006 17:10 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi