Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 252

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 960.684 Cevap: 2.932
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Mayıs 2008       Mesaj #2511
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
uzay adamı adlı kullanıcıdan alıntı

Merhaba arkadaşlar bilgisayarımda' bilgisayarım 'ı tıklayıp c yi veya d yi açmak isteyince " Bu dosyayı açmak için aşağıdaki programlardan birini seçin" diyor. Ne olduğunu anlamadım ne yapmam lazım lütfen yardım

Sanırsam bu kb değerindeki yapılandırma dosyası sorununu çözecektir...Denenmiştir!!!(Windows XP de )

Sponsorlu Bağlantılar
Kullanımı:winrar da çıkarttıktan sonra dosyaya çift tıklayın yeter sürücüleriniz o yanlışı bidaha tekrarlamayacağını göreceksiniz...

Bu gibi sorunlar siz antivirüsle bilgisayarı tarattıktan sonra veya virüs girdiği zaman olur çünkü antivirüs virüsle birlikte sistem dosyalarını da silmekte virüsü zaten söylemeye gerek yok o işini yapıyor Msn Inlove

Aşağıda download adresi mevcut...

RapidShare: 1-Click Webhosting
Muzzy - avatarı
Muzzy
Ziyaretçi
21 Mayıs 2008       Mesaj #2512
Muzzy - avatarı
Ziyaretçi
Pc'deki anormalliğin sebebi 2 tane Rundll32.exe 5 tanede svchost.exe mi ?
Firefox dada bazı siteleri açamıyorum Bitcomet tede plugin_emule.exe hata veriyor . Bitcomet'i ( Torrent Programı ) açınca görev yöneticisinde bir anda 20 - 30 tane plugin_emule.exe çıkıyor oda pc yi kitliyor sonuda reset oluyor
Sponsorlu Bağlantılar

Çaresi nedir bunun ?

1copyad5

torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
21 Mayıs 2008       Mesaj #2513
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Muzzy adlı kullanıcıdan alıntı

Pc'deki anormalliğin sebebi 2 tane Rundll32.exe 5 tanede svchost.exe mi ?
Firefox dada bazı siteleri açamıyorum Bitcomet tede plugin_emule.exe hata veriyor . Bitcomet'i ( Torrent Programı ) açınca görev yöneticisinde bir anda 20 - 30 tane plugin_emule.exe çıkıyor oda pc yi kitliyor sonuda reset oluyor

Çaresi nedir bunun ?

İlk soruya cevaben hayır diyorum. rundll32.exe nin birisi ekran kartının driver ıyla ilgilidir. İkincisi olarak da ses kartı driver ıdır ve bunların haricinde sistem bölümünden ses ayarlarını açtığınız anda bir rundll32.exe daha çalışmaya başlayacaktır.

svchost.exe ler de daha çok ağ ile ilgili olarak çalışır durumdadır. Diğer şekilde temaların çalışması için destek, windows güvenlik duvarının çalışması durumudur. Bir svchost.exe de sadece bir tane hizmet değil, birden çok hizmet çalışır durumdadır. Bunu aslında Hizmetlerden bakarak daha detaylı görebilirsiniz.

Not: Hizmetleri açmak için; Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Hizmetler e baktığınızda o anda başladı yazısıyla görülen hizmetlerden hangisine tıklarsanız o anda çalışır durumda olan servisleri görebilirsiniz.

Firefox ile ilgili olarak açamadığınız sitelerden örnekler ve sisteminizle ilgili bilgiler verebilirseniz yardımcı olurum.

Bittorrent'te de virüsten dolayı bi bozulma olabilir.

Ayrıca site açamama gibi sorunları ortadan kaldırmak için DNS sağlayıcı programcık kullanabilirsiniz. TreeWalk programını öneririm.
Cinnamon - avatarı
Cinnamon
Ziyaretçi
21 Mayıs 2008       Mesaj #2514
Cinnamon - avatarı
Ziyaretçi
pc den kaspersky antivirusu tamamen nasıl kaldırabilirim
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
22 Mayıs 2008       Mesaj #2515
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Cinnamon adlı kullanıcıdan alıntı

pc den kaspersky antivirusu tamamen nasıl kaldırabilirim

Program ekle / kaldırdan kaldırın. Bilgisayar yeniden başladıktan sonra Program Files, All Users ve Kayıt Defteri içinde Kaspersky Lab ve Kaspersky Setup Files adlı klasörleri silerek tamamen kaldırma yapılır.

Not: Vista kullanıcısıysanız, Program ve Özelliklere gelip kaspersky i kaldırın. Buradan sonra program sizden bilgisyarı yeniden başlatmanızı isteyecek. Oturum tekrar açıldıktan sonra Kaspersky Lab ve Kaspersky Lab Setup Files klasörlerini Program Data içinden son olarak da kayıt defteri içinden silerek tamamen kaldırmış olursunuz.

Kayıt defterine girmek için başlat > çalıştır ve regedit yazarak enter a basın. Açılacak olan sayfada HKEY_CURRENT_USER > Software altında Kaspersky başlığının var olup olmadığına bakın. Burada yok ise, HKEY_LOCAL_MACHINE > Software > bu başlığın altında da Kaspersky başlığının olup olmadığına bakın. Bu isimler var ise silin ve işlem tamamen bitmiş olacaktır.
uzay adamı - avatarı
uzay adamı
Ziyaretçi
23 Mayıs 2008       Mesaj #2516
uzay adamı - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Red_LinE adlı kullanıcıdan alıntı

Sanırsam bu kb değerindeki yapılandırma dosyası sorununu çözecektir...Denenmiştir!!!(Windows XP de )

Kullanımı:winrar da çıkarttıktan sonra dosyaya çift tıklayın yeter sürücüleriniz o yanlışı bidaha tekrarlamayacağını göreceksiniz...

Bu gibi sorunlar siz antivirüsle bilgisayarı tarattıktan sonra veya virüs girdiği zaman olur çünkü antivirüs virüsle birlikte sistem dosyalarını da silmekte virüsü zaten söylemeye gerek yok o işini yapıyor Msn Inlove

Aşağıda download adresi mevcut...

RapidShare: 1-Click Webhosting

önerin için sağol,
demek istiyorum ama verdiğin linkten hiçbirşey inmiyor. hatalı olmadığına eminsen nasıl indiriliyor anlatırmısın. rapidshare olmasındanmı kaynaklanıyor acaba yada başka link te olabirir
veli şen - avatarı
veli şen
Ziyaretçi
24 Mayıs 2008       Mesaj #2517
veli şen - avatarı
Ziyaretçi
ya arkadaşlar bnm pc ye yeni program kuramıyorm
daha önce böle olmazdı,tam yüklerkenwindows system32 dll nin yeri değiştirilmiş dio
kızanlar bişii sildi heralde sistem 32 den
format atmadan nasıl halledebilirim bn bu işi
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
25 Mayıs 2008       Mesaj #2518
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
veli şen adlı kullanıcıdan alıntı

ya arkadaşlar bnm pc ye yeni program kuramıyorm
daha önce böle olmazdı,tam yüklerkenwindows system32 dll nin yeri değiştirilmiş dio
kızanlar bişii sildi heralde sistem 32 den
format atmadan nasıl halledebilirim bn bu işi

Vereceğim linkteki program eksik .dll lerin tamamlanmasını sağlıyor.

Dll for XP
muster76 - avatarı
muster76
Ziyaretçi
25 Mayıs 2008       Mesaj #2519
muster76 - avatarı
Ziyaretçi
benim bilgisayarna virüs programı var ancak yinede virüs girdi.program yeşil normal çalışıyor,ancak bazı klosörlerde dosyalar var vede silinmiyor.silersem çökecek.ne yapmam lazım.bilgisayarım normal çalışıyor.virüs programıda öyle.ama o dosyalar beni rahatsıs ediyor ne yapmalıyım.yardım ederseniz seviirim
acum - avatarı
acum
Ziyaretçi
25 Mayıs 2008       Mesaj #2520
acum - avatarı
Ziyaretçi
mrb ben vindows xp kullanıyorum ve kaspersky web antivirüs 6.0 sürümü var ve ingilizce gelen virüsleri ben kendim nasıl temizleyebilirim vew virüs olup olmadığını nasıl anlayabilirim bana yardımıc olurmusunuz bu program üzerinden ben virüsleri silebiliyormuyum şimdiden tşklr