Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 61

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 962.180 Cevap: 2.932
dereli17 - avatarı
dereli17
Ziyaretçi
11 Mayıs 2006       Mesaj #601
dereli17 - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar merhaba!
fromat atmak istiyorum. fakat bilmiyorum. sizlerden 3 şey rice edicem.
Sponsorlu Bağlantılar
1)format nasıl atılıyor.(yukarıdaki anlatım bütün sistemler için geçerlimi)
2)c ve d ayrı format sonrası nasıl birleştirebilirim(önerilen programı kullanamadım)
3)windows xp professional cd'si var. bu cd makinamdaki onboard driverleri tanırmı. yoksa hepsinin driverini bulmam gerekiyormu. aver tv kartımın sürümünü nasıl öğrenebilirim.

yardımcı olan arkadaşlardan çok teşekkür ederim.
I3uz_KaLpLi - avatarı
I3uz_KaLpLi
Ziyaretçi
11 Mayıs 2006       Mesaj #602
I3uz_KaLpLi - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
dereli17 adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar merhaba!
fromat atmak istiyorum. fakat bilmiyorum. sizlerden 3 şey rice edicem.

Sponsorlu Bağlantılar
1)format nasıl atılıyor.(yukarıdaki anlatım bütün sistemler için geçerlimi)
2)c ve d ayrı format sonrası nasıl birleştirebilirim(önerilen programı kullanamadım)
3)windows xp professional cd'si var. bu cd makinamdaki onboard driverleri tanırmı. yoksa hepsinin driverini bulmam gerekiyormu. aver tv kartımın sürümünü nasıl öğrenebilirim.

yardımcı olan arkadaşlardan çok teşekkür ederim.

Format atmayı öğrenmek için tıklayalım. (Bu sadece windows işletim sistemi için geçerlidir)

Bunu format esnasında gerçekleştirebiliyosun. C ve D yi sildiğinde bu iki bölüm sadece C olacaktır. Format esnasında türkçe uyarıları dikkatlice okursan sorun yaşamayacaksındır.

Windows bazı driverlerı içerisinde barındırır fakat bu demek değildirki her driveri görecektir diye bunun için sana tavsiyen aldığın bord, ses kartı, ethernet kartı, ekran kartı vs. vs. gibi driver gerektiren parçaları sana verilen cdlerinden yüklemen. Cdlerin yoksa bile internetten kolayca temin edebilirsin.

Fakat ilk kez tecrübe edeceksen yanına bir bileni almanı tavsiye ederim.
necati1 - avatarı
necati1
Ziyaretçi
12 Mayıs 2006       Mesaj #603
necati1 - avatarı
Ziyaretçi
merhaba herkese kolaygelsin bugün makinamı açtığımda windows installer yüklemeye hazırlanıyor penceresi ile karşılaştım kapatmak isteyince scan diye başka bir pencere açılıyor ancak windows görev yöneticisinden bunu iptal edebiliyorum ama makinayı tekrar başlatınca aynı sorun tekrar ediyor dün birkaç video coverter programı kurup kaldırdım bunlardan birini kurarken windows un komut penceresinin bir an açılıp kapandığını görmüştüm ama anlık birşey önemsememiştim hangi program bilmiyorum sanıyorum sorunun kaynağı o tabi sadece tahmin ama dediğim gibi gangi program bilmiyorum hatırladıklarımı tekrar kurup kaldırdım hiçbirinde sorun çıkmadı yalnızca sony movie sutudio 6.0 tekrar kuramdım çok uzun oldu ama aklıma gelenleri anlatmaya çalıştım makinam bunun haricinde hiçbir sorun olmaksızın çalışıyor bu problemi düzelmem için bir komut varmı yada ne yapmam gerek yardımlarınız için şimdiden teşekkürler kolay gelsin
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Mayıs 2006       Mesaj #604
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Benmi sorunum Xp Cdsinden asya dil paketini yuklemeyle ilgili Xp cd takıp nası yuklerim bide arkadaş bir japon vs.. sitesine gir orda sana yukleyimmi diye uyraı verir dedi ama ne kadar girydiysem gireyim uyarı vs.. almıyorum bi yardım ederseniz sevinirim.
egzotive - avatarı
egzotive
Ziyaretçi
15 Mayıs 2006       Mesaj #605
egzotive - avatarı
Ziyaretçi
MSN HAOP
I3uz_KaLpLi - avatarı
I3uz_KaLpLi
Ziyaretçi
15 Mayıs 2006       Mesaj #606
I3uz_KaLpLi - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
ChiLeKesH adlı kullanıcıdan alıntı

Benmi sorunum Xp Cdsinden asya dil paketini yuklemeyle ilgili Xp cd takıp nası yuklerim bide arkadaş bir japon vs.. sitesine gir orda sana yukleyimmi diye uyraı verir dedi ama ne kadar girydiysem gireyim uyarı vs.. almıyorum bi yardım ederseniz sevinirim.

Araçlar+İnternet Seçenekleri+Güvenlik+Özel Düzey

Açılan pencereden yazı tipi yüklemeyi scroolbarı aşşağı kaydırarak bul ve "Etkinleştir" olanı çeltikle. Orayı kurcalarsan işine yaracak bi çok şey bulursun.

Alıntı
necati1 adlı kullanıcıdan alıntı

merhaba herkese kolaygelsin bugün makinamı açtığımda windows installer yüklemeye hazırlanıyor penceresi ile karşılaştım kapatmak isteyince scan diye başka bir pencere açılıyor ancak windows görev yöneticisinden bunu iptal edebiliyorum ama makinayı tekrar başlatınca aynı sorun tekrar ediyor dün birkaç video coverter programı kurup kaldırdım bunlardan birini kurarken windows un komut penceresinin bir an açılıp kapandığını görmüştüm ama anlık birşey önemsememiştim hangi program bilmiyorum sanıyorum sorunun kaynağı o tabi sadece tahmin ama dediğim gibi gangi program bilmiyorum hatırladıklarımı tekrar kurup kaldırdım hiçbirinde sorun çıkmadı yalnızca sony movie sutudio 6.0 tekrar kuramdım çok uzun oldu ama aklıma gelenleri anlatmaya çalıştım makinam bunun haricinde hiçbir sorun olmaksızın çalışıyor bu problemi düzelmem için bir komut varmı yada ne yapmam gerek yardımlarınız için şimdiden teşekkürler kolay gelsin

Sorunu tam anlayamadım ama Başlat+Çalıştır açılan pencereye msconfig yaz ve nelerin başlangıçta çalıştığını gör. Gereksizleri kaldır. Yok elime yüzüme bulaştırma ihtimalim var diyosan hiç kurcalama.
zebeal - avatarı
zebeal
Ziyaretçi
16 Mayıs 2006       Mesaj #607
zebeal - avatarı
Ziyaretçi
arkadaslar mrb
bi laptop aldim 60 gb hdd 55 i gozukuyor. diger 5 gb tin recovery dosyalari falan sanirim.Bu 5 gb nasil gosterebilirim
tsk
necati1 - avatarı
necati1
Ziyaretçi
16 Mayıs 2006       Mesaj #608
necati1 - avatarı
Ziyaretçi
yukardaki sorunu hallettim fakat başka bir sorum dahavar nod 32 kullanıyordum ama-- error ocurred while updating program modules (cannot replace the current.file check the system temp and tımp variables.)-- şeklinde mesajı sürekli aldığım için programı kaldırp tekrar kurdum ama düzelmedi programın türkçe versiyonunu kurdum gene aynı şey fark mesaj tr oldu onuda kaldırıp kaspersky pro 5.0.527 kurdum 13 trojan büldu ama windows güvenlik merkezinin üyarı ikonu ve merkezde virüs programı güncel değil uyarısı var ama program update i normalbir şekilde yapıp bitiriyor bu sorun neden kaynaklanıyor ve nasıl düzelte bilirim tüm yardımlarınız için teşekkür ederim işleriniz hep rast gitsin esen kalın
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Mayıs 2006       Mesaj #609
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
I3uz_KaLpLi adlı kullanıcıdan alıntı

Araçlar+İnternet Seçenekleri+Güvenlik+Özel Düzey

Açılan pencereden yazı tipi yüklemeyi scroolbarı aşşağı kaydırarak bul ve "Etkinleştir" olanı çeltikle. Orayı kurcalarsan işine yaracak bi çok şey bulursun.

dedigin gibi yaptım direkt bi siteye girdigimde eger onun dil paketi yukle degilse yukluyomu acaba şimdi bana sormadan hemen?
I3uz_KaLpLi - avatarı
I3uz_KaLpLi
Ziyaretçi
16 Mayıs 2006       Mesaj #610
I3uz_KaLpLi - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
necati1 adlı kullanıcıdan alıntı

yukardaki sorunu hallettim fakat başka bir sorum dahavar nod 32 kullanıyordum ama-- error ocurred while updating program modules (cannot replace the current.file check the system temp and tımp variables.)-- şeklinde mesajı sürekli aldığım için programı kaldırp tekrar kurdum ama düzelmedi programın türkçe versiyonunu kurdum gene aynı şey fark mesaj tr oldu onuda kaldırıp kaspersky pro 5.0.527 kurdum 13 trojan büldu ama windows güvenlik merkezinin üyarı ikonu ve merkezde virüs programı güncel değil uyarısı var ama program update i normalbir şekilde yapıp bitiriyor bu sorun neden kaynaklanıyor ve nasıl düzelte bilirim tüm yardımlarınız için teşekkür ederim işleriniz hep rast gitsin esen kalın

Sanırım eski antivirüsünü görüyor güvenlik duvarı bu yüzden bu hatayı alıyor olabilirsin. Eski antivirüsünü tam kaldırmış olduğundan emin ol.

Alıntı
ChiLeKesH adlı kullanıcıdan alıntı

dedigin gibi yaptım direkt bi siteye girdigimde eger onun dil paketi yukle degilse yukluyomu acaba şimdi bana sormadan hemen?

Daha önce bahsettiğim yeri incelersen yüklenip yüklenmemesine dair soru sorulup sorulmaması içinde bir seçenek mevcut.