Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 51

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 961.356 Cevap: 2.932
loft1971 - avatarı
loft1971
Ziyaretçi
14 Mart 2006       Mesaj #501
loft1971 - avatarı
Ziyaretçi
Öncelikle her soruya anında cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Eminim benim sorumada cevap verirsiniz. Benim bilgisayar virüsle doldu. Kaspersky lisanslı var ve bunları yada bulduğunu temizledi. Fakat şimdi açtığım her dosya yada net sayfasından sonra ekrana dos sayfası gibi bir siyah sayfa açılıp kapanıyor. Bu sayfanın üstünde de c:/windows/system32/shell386.exe yazıyor. yani bir an dünyam kararıyor sonra tekrar düzeliyor. Sinir bozucu bu durumdan nasıl kurtulabilirim. Ayrıca ekranın sol alt köşesindeki kısayollar da silindi özellikler den yapmaya çalışıyorum kabul etmiyor. Şimdiden teşekkürler.
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Mart 2006       Mesaj #502
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
loft1971 adlı kullanıcıdan alıntı

Öncelikle her soruya anında cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Eminim benim sorumada cevap verirsiniz. Benim bilgisayar virüsle doldu. Kaspersky lisanslı var ve bunları yada bulduğunu temizledi. Fakat şimdi açtığım her dosya yada net sayfasından sonra ekrana dos sayfası gibi bir siyah sayfa açılıp kapanıyor. Bu sayfanın üstünde de c:/windows/system32/shell386.exe yazıyor. yani bir an dünyam kararıyor sonra tekrar düzeliyor. Sinir bozucu bu durumdan nasıl kurtulabilirim. Ayrıca ekranın sol alt köşesindeki kısayollar da silindi özellikler den yapmaya çalışıyorum kabul etmiyor. Şimdiden teşekkürler.

Muhtemelen ilgili dosya zarar görmüştür....bir program yükleyip silme uyguladınız ise veya giren bir asalak program dosyaya zarar vermiştir ...spy & bot ve Ad aware adlı programllarla tarayın sonra eksik zarar görmüş dosyayı sistem cd si ile onarmayı deneyin yoksa geçmiş bir tarihe sistemi geri yükleyin ....altaki hızlı kısayolları ise alt bara sağ tıklayın ....araç çubuklları ..... hızlı başlatı işaretleyin geri kazanırsınız > saygıllar
Sponsorlu Bağlantılar
loft1971 - avatarı
loft1971
Ziyaretçi
14 Mart 2006       Mesaj #503
loft1971 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
HerCahi adlı kullanıcıdan alıntı

Muhtemelen ilgili dosya zarar görmüştür....bir program yükleyip silme uyguladınız ise veya giren bir asalak program dosyaya zarar vermiştir ...spy & bot ve Ad aware adlı programllarla tarayın sonra eksik zarar görmüş dosyayı sistem cd si ile onarmayı deneyin yoksa geçmiş bir tarihe sistemi geri yükleyin ....altaki hızlı kısayolları ise alt bara sağ tıklayın ....araç çubuklları ..... hızlı başlatı işaretleyin geri kazanırsınız > saygıllar

Hızlı cevap için tekrar teşekkürler. Ad-aware taraması yaptırdım bir sürü yaratığı temizledi Msn Happy shell386 denen dosyayı şirketteki diğer bilgisayarlarda bulamadım. Ben de olanı da bu yüzden sildim. Zararlı bir exe dosyası olabilir diye. Onu silmeden öncede sildikten sonra da o sorunu devam ettiriyor. Herhalde windowsu tekrar kurmam gerekecek bu ufak problem nedeni ile. Hızlı kısayolları ise zaten dediğiniz şekilde yapmayı denemiştim. Fakat olmamıştı ve hala olmuyor. Ve benim sinir katsayım üst seviye de.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Mart 2006       Mesaj #504
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
loft1971 adlı kullanıcıdan alıntı

Hızlı cevap için tekrar teşekkürler. Ad-aware taraması yaptırdım bir sürü yaratığı temizledi Msn Happy shell386 denen dosyayı şirketteki diğer bilgisayarlarda bulamadım. Ben de olanı da bu yüzden sildim. Zararlı bir exe dosyası olabilir diye. Onu silmeden öncede sildikten sonra da o sorunu devam ettiriyor. Herhalde windowsu tekrar kurmam gerekecek bu ufak problem nedeni ile. Hızlı kısayolları ise zaten dediğiniz şekilde yapmayı denemiştim. Fakat olmamıştı ve hala olmuyor. Ve benim sinir katsayım üst seviye de.

Mallesef zira önemli bir çalışma dosyasını silmişsiniz...bakın size tavsiye şu dosya yolu ile başlayanllara asla silme işlemi uygulamayın > c:/windows/system32/ < c: içindeki bu dosya ve içerenlleri önemlidir sistem için ...bilginize
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Mart 2006       Mesaj #505
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşın karşılaştığı durum şu şekilde daha önce bende karşılaştım çünkü arkadaş sonradan yüklediği için kaspersky ı proğram kendine zararlı gördüğü tüm proğramların hangi dosyaları ise silmeye başlar size saniye de bir vürüs var penceresi açar tabi arkadaşta muhtemelen bunlara sil komutunu vermiş ve arada normal proğramlardakaynamış büyük ihtimal arkadaşım eğer xp kullanıyosan cdyi tak bilgisayarı yeniden başlat kurma işlemi için bi tuşa basın çıkar tıkla kurma işlemi için yolu takip et taki sisteminin kurulu olduğu yere gelene dek yani c/windows seçeneği buraya geldiğinde onar seçeneğini tıkla bilgisayarnı nar böylelikle yanlız dikkatli ol sadece onar başka bişe yaptığın taktirde biçimlendir yada sil komutları uygulanacak derse sakın uygulama yoksa verilerinin hepsini kaybedersin
loft1971 - avatarı
loft1971
Ziyaretçi
14 Mart 2006       Mesaj #506
loft1971 - avatarı
Ziyaretçi
system32 den dosya silmem aslında ama diğer bilgisayarlarda o dosyayı göremeyince sileyim dedim. xp cd si ile onar işlemi yapmam gerek herhalde. İlginize teşekkürler.
orni - avatarı
orni
Ziyaretçi
14 Mart 2006       Mesaj #507
orni - avatarı
Ziyaretçi
İnternete bağlanıp 10 dk. kadar kaldığımda " İexplore.exe bir sorunla karşılaştı ve kapatılması gerekiyor" diye hata mesajı veriyor.Ve internetten atıyor.Bu sorun yüzünden 3 sefer format attım.Ama 2 gün sonra yine tekrarlıyor. Sorun nedir bilmiyorum.Bu sorundan sonra Ad-Aware ile tarama yaptığımda her seferinde "Identifield kayıt defteri değerleri"nde 1 kritik nesne bulunuyor.Yardım için şimdiden teşekkür ederim.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Mart 2006       Mesaj #508
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
orni adlı kullanıcıdan alıntı

İnternete bağlanıp 10 dk. kadar kaldığımda " İexplore.exe bir sorunla karşılaştı ve kapatılması gerekiyor" diye hata mesajı veriyor.Ve internetten atıyor.Bu sorun yüzünden 3 sefer format attım.Ama 2 gün sonra yine tekrarlıyor. Sorun nedir bilmiyorum.Bu sorundan sonra Ad-Aware ile tarama yaptığımda her seferinde "Identifield kayıt defteri değerleri"nde 1 kritik nesne bulunuyor.Yardım için şimdiden teşekkür ederim.

Aşağıdaki linkten Antispy xp adlı yazılımı çalıştırın 7 nolu mesajda .... ve ie hatta raporlarını engelle kısmına işaret koyup altaki güncelle tuşuna tıklayın ...koyduğunuz işaret yeşil ok olunca durum düzelir bir daha sorgulama yapmıyacak bar kapanmayacaktır ...gerekli yazılıma ait açıklamayı okuyun ...bilginize kolay gelsin

İyi Bir Bilgisayar Operatörü Nasıl Olur?
Fe-yy-az - avatarı
Fe-yy-az
Ziyaretçi
15 Mart 2006       Mesaj #509
Fe-yy-az - avatarı
Ziyaretçi
Selam Arkadaşlar ,
İnternette pek çok siteye üyeyim,ancak geçen gün yanlışlıkla bütün geçmişi sıfırladım (Firefox un araçlar /tüm verileri sil menüsünden).Şimdi bu sitelere üye olurken kullandığım şifreler,kayıt defterinde de bir yerde kayıtlı olmalı,ama nerede ???Yardım ederseniz sevinirim ,teşekkürler.
Kısaca,şifreler ,kayıt defterinde nerede tutuluyor?...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Mart 2006       Mesaj #510
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Fe-yy-az adlı kullanıcıdan alıntı

Selam Arkadaşlar ,
İnternette pek çok siteye üyeyim,ancak geçen gün yanlışlıkla bütün geçmişi sıfırladım (Firefox un araçlar /tüm verileri sil menüsünden).Şimdi bu sitelere üye olurken kullandığım şifreler,kayıt defterinde de bir yerde kayıtlı olmalı,ama nerede ???Yardım ederseniz sevinirim ,teşekkürler.
Kısaca,şifreler ,kayıt defterinde nerede tutuluyor?...

Aşağıdaki sayfalarda bu tip programlar mevcuttur...bilgine

https://www.msxlabs.org/forum/tam-surum-yazilimlar/3487-en-iyi-sifre-bulucu-program-artik-rar-li-dosyalarin-sifresi-ne-derdine-son.html?highlight=%FEifre+bulucu

MessenPass & MSN Şifre Bulucular (Hack Değil)

https://www.msxlabs.org/forum/tam-surum-yazilimlar/3422-t-m-sifre-koruma-ve-kirma-yazilimlari-hack-degildir.html?highlight=%FEifre+bulucu