Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 81

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 976.171 Cevap: 2.932
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Eylül 2006       Mesaj #801
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Hi-LaL adlı kullanıcıdan alıntı

Şuan acil olarak yardıma ihtiyacım var arkadaşlar... Genel MSN bağlanamama ve chatbox un aktif olmaması gibi sebeplerden dolayı teknik destek soru cevap kısmına yazıyorum sorunumu...Forum içinde sanırım uygun arama başlıklarını bulamadığım için yaptığım aramalar da neticesiz kaldı..

Sponsorlu Bağlantılar

Bizim şirketin pc lerinden birine explorer açılış sayfasını abes bir siteye sabitleyen ve açılış sayfasının ayarlarını değiştirmeye izin vermeyen bir virüs bulaşmış sanırsam. Bu konuda önerisi olan arkadaşlardan acil cevap bekliyorum . Şimdiden tşk ederim .

Sevgili Hilal,

Sen burasini acil yardim sitesi mi sandin Msn Tongue acele ise seytan karisir derler Msn Tongue Onceden de belirttigim gibi; gecmis olsun, bir adware tehditi ile karsi karsiyasin.Ben cozum icin tek program bilirim ustune tanimam; Norton Systemworks 2006. Yeni surumu adware, spyware ve antivirus'lere karsi cok basarili ve hergun virus listesini guncelliyor.Boylece yeni cikan her virus'den haberiniz oluyor.Ayrica programin icinde bilgisayarin performansini arttiracak bircok ek program mevcut.Yapilmasi gereken tek sey, Norton Systemworks'u; icinde bulunan Norton Antivirus programini da dahil ederek kurmak.Daha sonra bilgisayarin guvenliginden emin olabilirsin.

Bu ufak bilgi'den sonra sorununu elle cozmeye calisalim, oncelikle cikan sitenin adresi lazim.Daha sonra sistemden dosyalarini bulup tek tek silerek kurtulabilirsin ancak.Bagimsiz Adware programlarini hic tavsiye etmem, cunku genelde onlarda kendi icinde reklam amacli cesitli virusler bulundururlar.Bilgisayarin basindayken haberim olsun. Mesajina burada cevap vermemin nedeni; benzeri sorunu olan arkadaslarin da bir fikir edinmesi.

civilengineer - avatarı
civilengineer
Ziyaretçi
13 Eylül 2006       Mesaj #802
civilengineer - avatarı
Ziyaretçi
slm arkadaşlar yine bir sorunum var. windows xp home kullanıyorum usb den herhangi bir aygıt bağladıktan sonra çıkarınca pc donuyor özellikle cep telefonu usb bağlantısını çıkarınca daha bi baş ağırtıyor yardımcı olursanız sevinirim...
Sponsorlu Bağlantılar
conversagent - avatarı
conversagent
Ziyaretçi
14 Eylül 2006       Mesaj #803
conversagent - avatarı
Ziyaretçi
benm pc de aygıt yöneticisinde pcı device diye bişey var yanında soru işareti var yüklenmemiş diyor bu nedir neden böyle
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Eylül 2006       Mesaj #804
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
civilengineer adlı kullanıcıdan alıntı

slm arkadaşlar yine bir sorunum var. windows xp home kullanıyorum usb den herhangi bir aygıt bağladıktan sonra çıkarınca pc donuyor özellikle cep telefonu usb bağlantısını çıkarınca daha bi baş ağırtıyor yardımcı olursanız sevinirim...

Telefonun driver'ini yuklediniz mi? yoksa usb'ye taktiginizda, windows kendisi mi algiladi? Driver'dan dolayi, usb baglantilarinda ekran donar, cunku windows kendi sisteminden otomatik olarak usb'ye takilan aleti tanir ve sistemde bulunan driver'lari kullanarak uyum saglamaya calisir.Bazen uyum sorunu yasanir ve bu tur sorunlar cikar.CD'sinden ya da Internet'den gercek driver'ini yuklerseniz sorun kalmayacaktir.

Eger sorun bu degilse; ikinci bir nedeni USB portlarinda sorun olabilir, degisik portlara takmayi deniyerek test edebilirsiniz.Bu da olmadi, baska bir bilgisayar'da ayni sorun yasaniyor mu, bunu denemekte fayda var.

1. CD'sinden ya da Internet'den gercek driver'ini yukleyerek test etmeyi deneyin, sorun devam ediyorsa;
2. Degisik USB portlari kullanarak baglantiyi saglayin ve sonucunda ayni sekilde ekran donuyor mu?
3. Baska bilgisayara taktiginizda ayni sorun yasaniyor mu?

Bunlarin hicbiri ise yaramazsa ve baska bir bilgisayarda usb bagladiginizda sorun olmuyorsa; usb portlariniz arizali demektir ve degismesi gerekir.

Alıntı
conversagent adlı kullanıcıdan alıntı

benm pc de aygıt yöneticisinde pcı device diye bişey var yanında soru işareti var yüklenmemiş diyor bu nedir neden böyle

PCI (Peripheral Component Interconnect) turkcesi dis bilesen baglantisi; anakart uzerindeki baglanti slot'una verilen isimdir.Ornegin; bazi modemler, ses kartlari, ekran kartlari, tv kartlari bilgisayara bu slot uzerinden baglanir.

Muhtemelen bilgisayarinizda bunlardan biri su an calismiyor ve bu nedenle yuklenmemis olarak gozukuyor.Bilgisayariniz ozelliklerini bilmedigim icin, oncelikle neyin calisip calismadigini kontrol etmeniz gerekir.Daha sonra'da calismayan aygitin cd'si yardimiyla driver'ini yuklerseniz, pci device'daki soru isareti kalkacaktir ve onun yerine yuklediginiz aletin ismi gozukecektir.
Son düzenleyen Blue Blood; 14 Eylül 2006 12:49 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
skaya - avatarı
skaya
Ziyaretçi
14 Eylül 2006       Mesaj #805
skaya - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar bilgisayarımın ses ayarlarında bi bozukluk var galiba bilgisayar açılıp kapanırken açma kapama sesi veya msn sesleri ve bunun gibi hiç birisi bende çıkmıyo artık fakat müzik dinliyebiliyorum nedenini bilen varmı..yardımcı olursanız sevinirim..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Eylül 2006       Mesaj #806
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
skaya adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar bilgisayarımın ses ayarlarında bi bozukluk var galiba bilgisayar açılıp kapanırken açma kapama sesi veya msn sesleri ve bunun gibi hiç birisi bende çıkmıyo artık fakat müzik dinliyebiliyorum nedenini bilen varmı..yardımcı olursanız sevinirim..

Denetim Masasi>Ses Ozeliklerine girip yukari bolumde ses yazan yere tiklayin.Ses temasi ayarinin Windows varsayilan (windows default) olmasi gerekir.Degilse, windows varsayilan olarak degistirin ve tamam'i tikladiginizda butun sesler geri gelecektir.
skaya - avatarı
skaya
Ziyaretçi
15 Eylül 2006       Mesaj #807
skaya - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
REVOLUTION adlı kullanıcıdan alıntı

Denetim Masasi>Ses Ozeliklerine girip yukari bolumde ses yazan yere tiklayin.Ses temasi ayarinin Windows varsayilan (windows default) olmasi gerekir.Degilse, windows varsayilan olarak degistirin ve tamam'i tikladiginizda butun sesler geri gelecektir.

dediğinizi yaptım fakat hala aynı.sesleri çıkmıyo başka bi yol varmı acaba..
mavilim - avatarı
mavilim
Ziyaretçi
16 Eylül 2006       Mesaj #808
mavilim - avatarı
Ziyaretçi
WindowsXP kullanıyorum.Bilgisayarımda ses yok.Programı sanırım yanlışlıkla sildim.Birtürlü düzeltemedim.Bilgisayarda henüz acemiyim.Tekrar nasıl yükleyebilirim?Anlayabileceğim şekilde olursa sevinirim.

Turkiye WindowsXP kullanıyorum.Bilgisayarımda ses yok.Programı sanırım yanlışlıkla sildim.Birtürlü düzeltemedim.Bilgisayarda henüz acemiyim.Tekrar nasıl yükleyebilirim?Anlayabileceğim şekilde olursa sevinirim.

ses aygıtı yok ifadesi var nasıl yüklerim
Son düzenleyen mavilim; 16 Eylül 2006 16:50 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
I3uz_KaLpLi - avatarı
I3uz_KaLpLi
Ziyaretçi
16 Eylül 2006       Mesaj #809
I3uz_KaLpLi - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
mavilim adlı kullanıcıdan alıntı

WindowsXP kullanıyorum.Bilgisayarımda ses yok.Programı sanırım yanlışlıkla sildim.Birtürlü düzeltemedim.Bilgisayarda henüz acemiyim.Tekrar nasıl yükleyebilirim?Anlayabileceğim şekilde olursa sevinirim.

Turkiye WindowsXP kullanıyorum.Bilgisayarımda ses yok.Programı sanırım yanlışlıkla sildim.Birtürlü düzeltemedim.Bilgisayarda henüz acemiyim.Tekrar nasıl yükleyebilirim?Anlayabileceğim şekilde olursa sevinirim.

ses aygıtı yok ifadesi var nasıl yüklerim

Bilgisayarınızla size verilen cdlerin içinden bordun cdsini bulup ses driverını yeniden yükleyebilirsin. Harici ses kartın varsa onun cdsi ile kurulum yapmalısın.

Bunalrdan anlamam diyosan

Başlata tıkla tüm programlara tıkla donatılara tıkla sistem araçlarına tıkla Sistem geri Yükleme yazan yere tıkla açılan pencereden olayın gerçekleştiği tarihin önce bir tarihi seçip sistemi geri yükle.
hell_boy2006 - avatarı
hell_boy2006
Ziyaretçi
16 Eylül 2006       Mesaj #810
hell_boy2006 - avatarı
Ziyaretçi
slm ben sanırım bi siteden virüs aldım anasayfam o virüs aldıım site oldu. internet seçeneklerinden olmuyo orda silik silik çıkmış değişmiyo yani. onu nası değiştircem. lütfen anlayan biri cvp yazsın..Msn Cry

slm benim sorunum internet explorer da anasayfamla.sohbetsohbet.com die bi site anasayfam ve değişmiyo.internet seçeneklerinden denedim olmuyo ne yapabilirim lütfen yardımcı olun
Son düzenleyen Blue Blood; 20 Eylül 2006 22:46