Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 84

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 960.463 Cevap: 2.932
I3uz_KaLpLi - avatarı
I3uz_KaLpLi
Ziyaretçi
30 Eylül 2006       Mesaj #831
I3uz_KaLpLi - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
aPoCaLyPsEeE adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaslar benım explorer giriş sayfam 3 gun once pasif olarak kitlenmişti.uğraslarım sonucu tekrar aktif hale getırdım fakat mırc denılen programı actıgım an giriş sayfam mırc portal olarak degısıyo. bu konuda ne yapabilirim ? lütfen yardımlarınıza ıhtıyacım var.şimdiden teşekkürler

Mirc addonlarının içerisindeki basit bir kaç kod her açıldığında explorer başlangıç ana sayfanın değişmesini sağlıyor. Bunun için 2 çözümün var. Scriptin içersindeki kodu bularak silebilirsin. Diğer seçeneğin Mirci uninstal ederek kendine bu tür eylemler gerçekleştirmeyen başka scriptler kurabilirsin. Örn : İntel v6, Kelebek, Canavar vs vs. aratrsan kolayca bulabilirsin.

Sponsorlu Bağlantılar

Alıntı
karovalesi adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaşlar bi konuda yardımınıza ihtiyacım var. AMD Sempron 2500 işlemcim var. Ben onu aldığımdan beri 1,05 Ghz hızla çalışıyormuş .yeni farkettim. Overclock yaptım yavaş yavaş 2 Ghz e kadar test ederek çıkardım . 2Ghz e gelene kadar bi problem yoktu ancak 2 den sonra reset atmaya başladı. Ne yapmam gerekir. Çözümü var mı acaba ?? yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Alıntı

Overclock işlemi işlemcinizin çalışacağından daha yüksek frekanslara çıkartılması ve gerilim değerlerinin değiştirilmesi ile yapılmakta, dolayısı ile işlemci daha fazla ısınıp daha çok işlem yapıcaktır, işlemciye zarar verme riskiniz var , mutlaka yapmak istiyorsanız, işlemcinizin sogutmasının iyi olması gerekmektedir

Burdan çıkardığımızda işlemci soğutucunun iyi olması gerektiği ve gerekmedikçe çokta önerilen bir seçenek olmadığı. Anakartın işlemcini destekliyormu ? Bios işlemci ayarlarını kontrol et.
I3uz_KaLpLi - avatarı
I3uz_KaLpLi
Ziyaretçi
30 Eylül 2006       Mesaj #832
I3uz_KaLpLi - avatarı
Ziyaretçi
Unutmadan şurayı bir okumanı tavsiye ederim bilgi amaçlı;
MSI Türkiye - Innovation with Style&
Sponsorlu Bağlantılar
eccu - avatarı
eccu
Ziyaretçi
2 Ekim 2006       Mesaj #833
eccu - avatarı
Ziyaretçi
Windows ME kullanıyorum.Win açılış ekranında ve kapanış ekranında istemediğim bir resim var nasıl kaldırabilirim onu yardımcı olabilirmisiniz???şimdiden teşekkür ederim...
sehergok - avatarı
sehergok
Ziyaretçi
4 Ekim 2006       Mesaj #834
sehergok - avatarı
Ziyaretçi
MERHABA; BEN CD YE HİÇBİŞEY YAZDIRAMIYORUM. Bİ ARKADAŞIM CD WRİTWR İN YOKTUR DEMİŞTİ. ŞİMDİ BU CD WRİTER SATIN ALINIP PS YE TAKILMASI GEREKEN BİR APARATMIDIR YOKSA NETTEN İNDİRİLECEK BİR PROGRAM İLE HALLOLURMU?
TEŞEKKÜRLER
I3uz_KaLpLi - avatarı
I3uz_KaLpLi
Ziyaretçi
4 Ekim 2006       Mesaj #835
I3uz_KaLpLi - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
sehergok adlı kullanıcıdan alıntı

MERHABA; BEN CD YE HİÇBİŞEY YAZDIRAMIYORUM. Bİ ARKADAŞIM CD WRİTWR İN YOKTUR DEMİŞTİ. ŞİMDİ BU CD WRİTER SATIN ALINIP PS YE TAKILMASI GEREKEN BİR APARATMIDIR YOKSA NETTEN İNDİRİLECEK BİR PROGRAM İLE HALLOLURMU?
TEŞEKKÜRLER

Bilmeyelenler için açıklayıcı olsun;

Cd-Rom ve Cd-Rw olarak 2 çesit cd okuyucu vardır. Cd-rom ile sadece okuyabilirsiniz. Cd-rw ile hem okur hem cd ye veri yazabilirsiniz. Mp3, Word, Exel, Resim, Program vs vs verilerinizi cdye yazdırabilirsiniz.

Bunlarında 2 çeşidi vardır Cd-Rw ve Dvd-Rw

Cd-Rw ile 700 mb a kadar olan cdleri hem yazıp hem okuyabilirsiniz.
Dvd-Rw ile 4 Gb a kadar olan hem Cdlerinizi hemde Dvd lerinizi okutup yazdırabilirsiniz.

Sonuç olarak bu bilgisayarın indirilip kullanılabilen bir özelliği değildir. Extra bir araçtır. Satın alıp uygun programını yükledikten sonra kullanabilirsiniz.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Ekim 2006       Mesaj #836
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
1 Soru da ben sormak istiyorum...

Bilgisayarım 'ı aksam kapattım ertesi aksam tekrar acamadım !..
Kasaya güç gidiyo(220V) power supplay da herhangi 1 sorun yok farklı bi Pc de calıstıgını denedim ve normal acaba Anakart ile ilgili bi sorunum mu var yoksa sorunum ne olabilir...Kimi bilgisayarlarda anakart üstünde 1 Isık(led)olur yesil yada kırmızı gibi anakart a voltaj geliyo kesin ama On-off hiçbir işlem yapmıyor...Ayrıca On -Off işlevini yapan kabloların anakart ile baglandıgı söket kısmını kendim anakart üzerinden acmayı deniyorum yine 1 sonu yok...

acil yardımm lütfen ! hasar varsa nerde ben Anakarttan süpeleniyorum yanmıs olma ihtimali var mı ?
kamyon - avatarı
kamyon
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2006       Mesaj #837
kamyon - avatarı
Kayıtlı Üye
Alıntı
Shadow_BoY adlı kullanıcıdan alıntı

1 Soru da ben sormak istiyorum...

Bilgisayarım 'ı aksam kapattım ertesi aksam tekrar acamadım !..
Kasaya güç gidiyo(220V) power supplay da herhangi 1 sorun yok farklı bi Pc de calıstıgını denedim ve normal acaba Anakart ile ilgili bi sorunum mu var yoksa sorunum ne olabilir...Kimi bilgisayarlarda anakart üstünde 1 Isık(led)olur yesil yada kırmızı gibi anakart a voltaj geliyo kesin ama On-off hiçbir işlem yapmıyor...Ayrıca On -Off işlevini yapan kabloların anakart ile baglandıgı söket kısmını kendim anakart üzerinden acmayı deniyorum yine 1 sonu yok...

acil yardımm lütfen ! hasar varsa nerde ben Anakarttan süpeleniyorum yanmıs olma ihtimali var mı ?

Aynı sorun benim pcde de oldu.Ben,bazı parçaları çıkarıp tekrar taktım sorun çözüldü.ilk anakarttan başla. Servise götürürsen kesin ,anakart yanmış diyecek dikkat et
sehergok - avatarı
sehergok
Ziyaretçi
5 Ekim 2006       Mesaj #838
sehergok - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
I3uz_KaLpLi adlı kullanıcıdan alıntı

Bilmeyelenler için açıklayıcı olsun;

Cd-Rom ve Cd-Rw olarak 2 çesit cd okuyucu vardır. Cd-rom ile sadece okuyabilirsiniz. Cd-rw ile hem okur hem cd ye veri yazabilirsiniz. Mp3, Word, Exel, Resim, Program vs vs verilerinizi cdye yazdırabilirsiniz.

Bunlarında 2 çeşidi vardır Cd-Rw ve Dvd-Rw

Cd-Rw ile 700 mb a kadar olan cdleri hem yazıp hem okuyabilirsiniz.
Dvd-Rw ile 4 Gb a kadar olan hem Cdlerinizi hemde Dvd lerinizi okutup yazdırabilirsiniz.

Sonuç olarak bu bilgisayarın indirilip kullanılabilen bir özelliği değildir. Extra bir araçtır. Satın alıp uygun programını yükledikten sonra kullanabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim açıklaman için, bi iyilik daha istiycem senden ; bu alınıp takılan bir araç olduğuna göre kesin kırk çeşit markası vardır. Alabilmem için bana kaliteli olanından bir tavsiyede bulunabilir misin (çok da pahalısı olmasın ama).
Tekrar teşekkürler

ama bi dakka ; şimdi ben bilgisayarımı tıklayıp disketin yanındaci cd ikonuna baktım orda aynen şöyle yazıyo "DVD-CD RW SÜRÜCÜSÜ (EMsn Happy...Sonra bu cd ye sağ tıklayıp özellikler dedim, ordan donanım sekmesine gittim açıklama alanında üç donanım görünüyo. Bunlarıda aynen yazayım;
samsung hd080hj........disk sürücü
disket sürücü
HL-DT-ST RW/DVD GCC-4522B....DVD-CD ROM SÜRÜCÜLERİ
diyor. bu duruma göre yani orda dvd-cd rw yazdığına göre benim cd writerim var mı demek oluyo? varda ben mi kullanmayı beceremiyorum acaba? Ayyy iyice kafam karıştı valla
Son düzenleyen sehergok; 5 Ekim 2006 14:09 Sebep: ekleme
nasibi - avatarı
nasibi
Ziyaretçi
5 Ekim 2006       Mesaj #839
nasibi - avatarı
Ziyaretçi
selam bilgisayarı kapatıyorum kendiliğinden açılıyor tekerar kapatıyorum yine 3 saniye sonra açılıyor hep aynı oluyor bilgisayarı yeni aldım 2 gün oldu DEEL5150 lütfen yardım edin
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Ekim 2006       Mesaj #840
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
kamyon adlı kullanıcıdan alıntı

Aynı sorun benim pcde de oldu.Ben,bazı parçaları çıkarıp tekrar taktım sorun çözüldü.ilk anakarttan başla. Servise götürürsen kesin ,anakart yanmış diyecek dikkat et

Abi amatör 1 ev kullanıcısı olabilirim ama şimdiye kadar servise sokmadım Pc mi ve garanti etiketini de İlk yıl bitince cıkardım yükseltme yapmam gerekiyodu neyse ,

buraya not düşmeyi unutmusum sadece denemem power supplay'dan değil ekran kartı Tv kartımne var ne yoksa cıkardım denedim olmamıstı buraya yazdıkdan sonra bugun kankamın bilgisayarını parçaladık ve onun Anakart 'ı taktımm diger donanımların hepsi aynıPc ayaga kalktı Msn Happy ilgin için sagol ama kendi kendime servislik yaptım sanırım Anakart Sizlere Ömür Msn Grin ilgi ve alakanız için tesekkür Msn Wink