Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 90

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 960.542 Cevap: 2.932
silentscream_1 - avatarı
silentscream_1
Ziyaretçi
29 Ekim 2006       Mesaj #891
silentscream_1 - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşım movie maker proğramıonı bende uzun zamandır kullanıyorumsp2 çıkmasıyla birlikte 2. versiyonda bu packte yer alıyor.sorununa gelince; donma tıkanma sorununu eski versiyonda yapmıyorsa nedeni efektlerin ve ince ayarların az olmasıdır.yani eski versiyonda hazırlamış olduğun tasarıyı bilgisayarın çevirmekte zorlanmıyor ve hata da vermiyor.yeni versiyonda ise hazırlamış olduğun tasarıda ayrıntının fazla olması ve sürenin uzun olması bilgisayarının ram vaya işlem gücünün üzerine çıkmasına sebep oluyor.anlayacan donanımın bu bu işlem için yetersiz kalıyor.bende de aynı sorun oluyodu.işlemcim celeron 1.7 ve 256 ram kullanıyodum.sistemimde biraz yorgun ve bakımsız olmasından dolayı movie maker 2 den verim alamıyodum.şimdilik 256 ram ekledim ve sistemimde de temizlik yaptıktan sonra.aşırıya kaçmamakla birlikte film dosyalarımı sorunsuz (sürenin uzu olması hariç) kaydedebiliyorum.tavsiyem; donanımını güçlendir veya donanımım güçlü diyorsan sisteminin performansında artış sağla.genel bi bakım yapmanı tavsiye ederim.
Sponsorlu Bağlantılar
silentscream_1 - avatarı
silentscream_1
Ziyaretçi
29 Ekim 2006       Mesaj #892
silentscream_1 - avatarı
Ziyaretçi
Benim de bir sorunum var üstadlar.bilgisarım çöktü ve bende çöken sistemimi kurtarmak için yeni 2. bir sistem kurdum.hata system/config de idi.2. kurduğum sistemimdeki system klasörünü kopyalayıp diğer sistemin üzerine yazdım.bilgisayarımı yeniden başlattım.otomatik dosya taramasına geçti ve bisürü işlem yaptı.bilgisayarım açıldı.fakat sürücülerin bazılarını tanımadı cdrw gibi.bende sistem geri yüklemeyi çalıştırdım ve eski,sorunsuz çalışan bir zamana geri yükledim.sistemim eski haline geri döndü.çok şükür..asıl sorunuma gelince 2. kurduğum sistemi kaldırmak için ona ait tüm dosyaları sildim.ama velakin açılışta yinede adı çıkıyo.yani 2 seçenek çıkıyo.bilgisayarım/özellikler/gelişmiş/başlangıç ve kurtarma/ayarlar/düzenle seçeneklerini izleyerek açılış sistem isimlerinin kaydolduğu not defteri bölümünden 2. sistemin adını sildim.kaydedip çıktım.yeniden başlattım. yine 2 seçenek var.fakat ad değişmiş.varsayılan diye geçiyo.seçeneklerin bekleme süresini sıfırlayacam.direk ilk seçenekten başlasın diye ayarlayacam ama,ilk seçenekte sonraki kurduğum sistem var. olmadı kaldıramadım.
nu konuda yardımlarınızı bekliyorum. saygılar..
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Ekim 2006       Mesaj #893
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
silentscream_1 adlı kullanıcıdan alıntı

Benim de bir sorunum var üstadlar.bilgisarım çöktü ve bende çöken sistemimi kurtarmak için yeni 2. bir sistem kurdum.hata system/config de idi.2. kurduğum sistemimdeki system klasörünü kopyalayıp diğer sistemin üzerine yazdım.bilgisayarımı yeniden başlattım.otomatik dosya taramasına geçti ve bisürü işlem yaptı.bilgisayarım açıldı.fakat sürücülerin bazılarını tanımadı cdrw gibi.bende sistem geri yüklemeyi çalıştırdım ve eski,sorunsuz çalışan bir zamana geri yükledim.sistemim eski haline geri döndü.çok şükür..asıl sorunuma gelince 2. kurduğum sistemi kaldırmak için ona ait tüm dosyaları sildim.ama velakin açılışta yinede adı çıkıyo.yani 2 seçenek çıkıyo.bilgisayarım/özellikler/gelişmiş/başlangıç ve kurtarma/ayarlar/düzenle seçeneklerini izleyerek açılış sistem isimlerinin kaydolduğu not defteri bölümünden 2. sistemin adını sildim.kaydedip çıktım.yeniden başlattım. yine 2 seçenek var.fakat ad değişmiş.varsayılan diye geçiyo.seçeneklerin bekleme süresini sıfırlayacam.direk ilk seçenekten başlasın diye ayarlayacam ama,ilk seçenekte sonraki kurduğum sistem var. olmadı kaldıramadım.
nu konuda yardımlarınızı bekliyorum. saygılar..

Anlığım kadarıyla 2 işletim sisteminiz vardı, 1'sini sildiniz ama hala pc başlarken 2 tane varmış gibi gözüküyor."Boot" dosyasında bir yanlışlık olmalı.Biliyorum Boot dosyasından 2. sistem silinmiş durumda ama tahmin ediyorum ki noexecute seçeneği aktif değil ya da multi değeri 0(sıfır) değil.Emin olmak için Boot dosyanızı tekrar kontrol etmenizi öneriyorum, dosya'nın girdileri ekrandaki gibi olmalı;

bootuf4

Bu dosya'ya erişim için; bilgisayarım/özellikler/gelişmiş/başlangıç & kurtarma/ayarlar/düzenle
Unserialize - avatarı
Unserialize
Ziyaretçi
29 Ekim 2006       Mesaj #894
Unserialize - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba,

Arkadaslar Bende De ilgiç Bi Sorun WAr Ses Kartım viaAC97 Sesi TAnitoryum calıyor ! Ama baska bi yerlere girdimmi klasorlere FElan onların Tık sesi Geliyorya sesler birbirene giriyor sarkı bozuluyor ! çoklu Ses ortam denetlici bulamadım mecry benim Cd Kırıldı ! yardımcı olursanız Sevinirim !
I3uz_KaLpLi - avatarı
I3uz_KaLpLi
Ziyaretçi
30 Ekim 2006       Mesaj #895
I3uz_KaLpLi - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Unserialize adlı kullanıcıdan alıntı

Merhaba,

Arkadaslar Bende De ilgiç Bi Sorun WAr Ses Kartım viaAC97 Sesi TAnitoryum calıyor ! Ama baska bi yerlere girdimmi klasorlere FElan onların Tık sesi Geliyorya sesler birbirene giriyor sarkı bozuluyor ! çoklu Ses ortam denetlici bulamadım mecry benim Cd Kırıldı ! yardımcı olursanız Sevinirim !

VIA AC97 audio driver 5.9 download
Click downloada tıkla açılan sayfada 15-20 sn bekle inecektir driver.
Unserialize - avatarı
Unserialize
Ziyaretçi
30 Ekim 2006       Mesaj #896
Unserialize - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
I3uz_KaLpLi adlı kullanıcıdan alıntı

VIA AC97 audio driver 5.9 download
Click downloada tıkla açılan sayfada 15-20 sn bekle inecektir driver.

Dostum Bende De Var Driver Ama Tanıtıyorum Ses cıkıyor ama Coklu ortam ses Denetliyicisende sorun war normal winampta müzik dinlerken İnternet Explorer İle Actıqım bir siteden gelen sesler birbirine giriyor bunu anlatmaya calısıyorum Msn Thinking Fikri olan warsa Yardımcı olsun Lütfen !
cimcimem - avatarı
cimcimem
Ziyaretçi
30 Ekim 2006       Mesaj #897
cimcimem - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar bir sorunum var ama mesajı nereye yazacağımı bilemedim...ben bişi sormak istiyorum;fotoğraf düzenleme hakkında...2 resmi orjinalmş gibi nasıl birleştirebiliriz?hani resimleri birleştirip sonrada kalpli arkaplan yada çerçeve içine koyupta çıktı alabilioruz ya....bunun için hangi program lazım...ya bana yardımcı olurmusunuz...forumda geziyorum ama bulamadım bir türlü...bide eğer böyle bir program varsa türkçe olarakmı var ve nereden inderebilirimMsn Sad
ali_talay_01 - avatarı
ali_talay_01
Ziyaretçi
31 Ekim 2006       Mesaj #898
ali_talay_01 - avatarı
Ziyaretçi
slm Need for Speed Underground 2 oyuna giriyor tam yarışa başlıyacak oyundan hata veriyor format atmadan önce böyle degildi formatta bir hata oldugunu düşündüm ve yeniden format attım ama hale aynı format atarken hartdisk 80 gb lik önceden 40-40 ikiye bölünmüştü ama c ye 10 gb geri kalanı ise d yaptım acaba bu yüzdenmi hata veriyor yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler arkadaşlar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Kasım 2006       Mesaj #899
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
cimcimem adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar bir sorunum var ama mesajı nereye yazacağımı bilemedim...ben bişi sormak istiyorum;fotoğraf düzenleme hakkında...2 resmi orjinalmş gibi nasıl birleştirebiliriz?hani resimleri birleştirip sonrada kalpli arkaplan yada çerçeve içine koyupta çıktı alabilioruz ya....bunun için hangi program lazım...ya bana yardımcı olurmusunuz...forumda geziyorum ama bulamadım bir türlü...bide eğer böyle bir program varsa türkçe olarakmı var ve nereden inderebilirimMsn Sad

Bence piyasadaki en iyi program Adobe Photoshop.Program genel olarak ingilizce'dir fakat bir türkçe yamasını bulunarak türkçeleştirilebilinir.Adobe Photoshop hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki linki kullanın.

Adobe Photoshop

Alıntı
ali_talay_01 adlı kullanıcıdan alıntı

slm Need for Speed Underground 2 oyuna giriyor tam yarışa başlıyacak oyundan hata veriyor format atmadan önce böyle degildi formatta bir hata oldugunu düşündüm ve yeniden format attım ama hale aynı format atarken hartdisk 80 gb lik önceden 40-40 ikiye bölünmüştü ama c ye 10 gb geri kalanı ise d yaptım acaba bu yüzdenmi hata veriyor yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler arkadaşlar

O yüzden hata veriyor olamaz.Büyük ihtimalle ekran kartınız ile ilgili bir problem.Ekran kartı driver'larının doğru yüklenmiş olduğundan emin olun.Nasıl bir hata alıyorsunuz? Hata mesajı ile ilgili daha ayrıntılı bir bilgi verirseniz, net olarak bir çözüm üretebiliriz.
alimert - avatarı
alimert
Ziyaretçi
3 Kasım 2006       Mesaj #900
alimert - avatarı
Ziyaretçi
merhaba arkadaşlar
benim sorunum win xp kurulumu yaparken hdd yi formatlıyorum xp dosyaları kopyalı ve pc yeniden başlıyo kuruluma devam edeceği yerde şöyle bir hata veriyo '' Disk okuma hatası '' bunu nasıl düzeltebilirim yada yeni bir hdd mi almam gerek?
teşekkürler......