Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 134

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 960.503 Cevap: 2.932
I3uz_KaLpLi - avatarı
I3uz_KaLpLi
Ziyaretçi
24 Mart 2007       Mesaj #1331
I3uz_KaLpLi - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Teknixs adlı kullanıcıdan alıntı

Bad Sector: Tamir edilemeyen bozuk kümelerdir ! ! ! Hardiskinizde fiziksel hasarlardan, aşırı ısınmadan, çarpmalardan ve uzun süreli kullanımdan doğar ve her hardiskte er yada geç oluşur. BadSector oluşumunun asla önüne geçemezsiniz. İnsanın ölmesi gibi doğal bir olaydır yani; şimdi Bad sectorler tamir edilemez ama işaretlenerek hardisk içinde bu kümelerin kullanılması (yani bad sector 'lü kümeye veri yazılması)engellenerek çözüme kavuşturulabilir. Bunun için yukarıda yazdığım Disk Denetimini çalıştırmanız yada Harddisk üreticilerinin kendilerinin sitelerinden bedava olarak yayınladığı programları kullanabilirsiniz. Aşağıya en yaygın kullanılan H.D.D. markalarının sitelerinin adreslerini veriyorum. Site içerisinden Download, Support v.b bölümlerden Harddisk Recovery Tool yada Hard Disk Diagnostic v.b ibareler Hdd ler içni yazılmış bölümleri tarayan Bad sector leri bulan yazılımların olduğu yerlerdir.

Sponsorlu Bağlantılar
Örneğin:
Maxtor marka hdd ler için: Maxtor Maxboost veya Maxtor Powermax; yazılımlarını kullanacaksınız.

Seagate marka hdd ler için: Seagate SeaTools , yazılımını kullanıcaksınız.

Zaten sizden harddiskinizin modelini istiyecektir modelini yazdığınızda karşınıza çıkan menüyü gezerek bu yazılımlara ulaşabilirsiniz...

Seagate
www.seagate.com/

Maxtor
www.maxtor.com/

Western Dijital
http://www.westerndigital.com/

Not: Seagate Maxtor'u satın aldığı için Maxtor'un sitesi artık aynı siteye yönleniyor...

tabiki. tamirden kastım adresini verdiğin bu sitedeki programlarla oluşmuş bad sectorlü alanı işaretler vs vs. bad sector oluşmuş bir HDD yi bölümler oluşturarak kullanmamız mümkün fakat kimsenin uğraşacağını sanmam bu yüzden verileri yedekleyip yeni bir HDD almak en mantıklısı.

Bu kullandığınız programlardan sonra HDD yi formatlarsanız yine sorun yaşarsınız.

Yanlız sutgirlin karşılaştığı sorun bana kalırsa tamamen kullanıcı problemidir. Öyle HDD de badsectör var deyip telaşa sokmamak gerek kimseyi.

Alıntı
sutgirl adlı kullanıcıdan alıntı

teknixs teşekkürler yanlız
bana ayrıntı lazım öğrenmek için. yani çapraz bağlantı oldugunda bile muhakkak bir giriş yontemi vardır . sorun bad sector deil ,yeni alınmış bir hdd de bile beklemeden kapatırsan yanni kapanma tuşundan elini cekmeden ikinci acılısta bu hataları veriyor yardımın için cok saol

Şöyle söyliyeyim genellikle bunlar elektirik kesintilerinden, resetlemelerden vs. sonra karşılasılan durumlardır. Yani makinanızı kapatırken standarlara uygun şekilde kapatmanız daha az sorun yaşamanız demektir.
Teknixs - avatarı
Teknixs
Ziyaretçi
24 Mart 2007       Mesaj #1332
Teknixs - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
sutgirl adlı kullanıcıdan alıntı

Bu terimler bilgisayarınızın, okuyamadığı ve hasar gördüğü dosya ve klasörleri onardığında verdiği yanıtlardır. Tam ayrıntıya giremiyeceğim benimde bu konuda çok fazla bir bilgim yok. ancak yorum yapabilirim. Mesela kayıp kümeden kasıt hardisk üzerine yazılan verinin -örneğin 2 mb olan bir dosyanızın- 1.3 Mb. sonrasında 345 baytlık bir verinin bulunamaması yada okunamaması karşılığında bilgisayarın verdiği yanıttır. Okuduğu kadarını birleştirir yani çapraz bağlar... Okuyamamasının nedenide yine Bad Sector 'lerdir...

Sponsorlu Bağlantılar
teknixs teşekkürler yanlız
bana ayrıntı lazım öğrenmek için. yani çapraz bağlantı oldugunda bile muhakkak bir giriş yontemi vardır . sorun bad sector deil ,yeni alınmış bir hdd de bile beklemeden kapatırsan yanni kapanma tuşundan elini cekmeden ikinci acılısta bu hataları veriyor yardımın için cok saol

Evet bu sorunları verir. Çünkü kayıp dosya dediği bir dosyanın bütününü aynı veri dizesi içerinde bulamadığında verir. Bunun anlamı şudur bir dosya hdd üzerine yazılırken çok parçalara bölünmüşse -ayrı ayrı Track lere yazılmışsa- çapraz bağlanır yani birleşikmiş gibi bütünlenirler ya bu biraz buradan izah edemiyeceğim bir durum. Azda olsa bu konu için ve anlatmak istediğimşey hakkında detaylı bilgi vermem lazım. Bu kadar sanını sıkmana gerek yok. Fat32 dosya sistemini kullanmandan da kaynaklanıyor aslında bu biraz. Link verdiğim yerlerden Hdd için uygun olan yazılımı kur yada CHKDSK komutuyla full tarama yaptır Hdd ne belkide hiçbir sorun olmadığını göreceksin. Aslına bakarsan bunlar Pc üzerine çok sıklıkla dosya kopyalayıp silmekten verileri taşımaktan ve disk birleştiricisi ve Disk Denetleyicisini kullanmamaktan meydana gelen sorunlar. En azından 2 haftada bir Disk Denetleyicisini ve Disk Birleştiricisini çalıştırmak sistemini rahatlatır ve performansını arttırır. Bu uygulamaları yalnız sen değil herkezin yapması gerekiyor arkadaşlar.
fixer53 - avatarı
fixer53
Ziyaretçi
24 Mart 2007       Mesaj #1333
fixer53 - avatarı
Ziyaretçi
Arkadşlar pdf halınde epox kt600 8krai kulllnanma klavuzu lazım ???
Teknixs - avatarı
Teknixs
Ziyaretçi
25 Mart 2007       Mesaj #1334
Teknixs - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
fixer53 adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadşlar pdf halınde epox kt600 8krai kulllnanma klavuzu lazım ???

Eğer bu Kullanma Klavuzunun .doc (Word Belgesi) olarak bi kopyası varsa Pdf e çevirebilirsin aşağıdaki Linkten download et ve kur.

Download
Tucows Downloads - Convert DOC to PDF 3.00 Shareware Software
I3uz_KaLpLi - avatarı
I3uz_KaLpLi
Ziyaretçi
25 Mart 2007       Mesaj #1335
I3uz_KaLpLi - avatarı
Ziyaretçi
akarsu89 - avatarı
akarsu89
Ziyaretçi
25 Mart 2007       Mesaj #1336
akarsu89 - avatarı
Ziyaretçi
ONARMAK DERKEN BEN BIR SITE ACIYOM activex-control DIYOR BU SAYFAYI KAPATMAK ZODUNDAYIZ DIYO OK BASIYOM KAPATIYOM HANGI SITEYE GIRIRSEM OYLE OLUYOR
Teknixs - avatarı
Teknixs
Ziyaretçi
26 Mart 2007       Mesaj #1337
Teknixs - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
akarsu89 adlı kullanıcıdan alıntı

ONARMAK DERKEN BEN BIR SITE ACIYOM activex-control DIYOR BU SAYFAYI KAPATMAK ZODUNDAYIZ DIYO OK BASIYOM KAPATIYOM HANGI SITEYE GIRIRSEM OYLE OLUYOR

Linkten Active-X yazılımını indirip kurun.

Download
Free Adobe Acrobat Control for ActiveX Update download
nakz - avatarı
nakz
Ziyaretçi
26 Mart 2007       Mesaj #1338
nakz - avatarı
Ziyaretçi
\WINDOWS\vsnp2std.exe

Arkadaşlar bu dosya tam olarak ne işe yarar? Startup tan kaldırmamın bi sakıncası olur mu ?
vain - avatarı
vain
Ziyaretçi
26 Mart 2007       Mesaj #1339
vain - avatarı
Ziyaretçi
merhaba yine bir sorum var Msn Happy lks 1 kurulumu hakkında bilgi isticektim demosunun (ama halledersem soylerim veya sorumu silerim )teşekkürler birde şu kablosuz mause nasıl bilgisayarı tanıyor onu sorcaktım
exploit nedir bunuda soruyorum teşekkürler ....
bomb_3553 - avatarı
bomb_3553
Ziyaretçi
26 Mart 2007       Mesaj #1340
bomb_3553 - avatarı
Ziyaretçi
abiler ablalar acilen yardıma ihtiyacım var ,anti virüs programı yüklemek istiyorum ama yükleyemiyorum basamakları takip ettikten sonra yeni bi pencere açılıyo ve orda da şöyle bi yazı çıkıyo

License/Sales Number:
böyle bişey dio ne yapmam gerekiyo