Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 136

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 960.432 Cevap: 2.932
Teknixs - avatarı
Teknixs
Ziyaretçi
28 Mart 2007       Mesaj #1351
Teknixs - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
hamdider adlı kullanıcıdan alıntı

slm. benim pc de programlar çok yavaş açılıyor. bazı oyunlar çok yavaş çalışıyor. acaba ekran kartından dolayı olabilirmi..

Sponsorlu Bağlantılar
intel pentium 4, 3.0 GHZ BOX CPU
RAM 512 MB DDR400
128 MB FX 5200 PALİT 8X TV out

kesin ekran kartı yaw buraya yazarken bida baktım da baya adi bi ekran kartı galiba ..

oyleyse değişecem hemen

Bilgisayarınızın oyunları yada diğer programları yavaş açması yada oynatması direk olarak ekran kartıyla alakası yok. İşlemci, Ram' iniz ve Anakartınızla alakalı. Ekran kartı sadece grafiksel olarak oyun çözünürlüğü ve ekrandaki atlamalarla (verdiği görüntü) ile alakalı. Ama ne varki şuan çıkmış oyunların çoğunu bu ekran kartıyla rahat bir şekilde oynamanız biraz zor. Kaliteli bir ekran kartı değil evet ama Ram' inizde çok yüksek değil işlemci bir nebze yeterli gelicektir. Ram takviyesi yapmanızı ve Ekran kartınızı değiştirmenizi öneririm. Unutmadan Anakartınızın Marka ve modeli neydi acaba ?
Teknixs - avatarı
Teknixs
Ziyaretçi
28 Mart 2007       Mesaj #1352
Teknixs - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
akdeniz919 adlı kullanıcıdan alıntı

ya arkadaşlar size bir şey soracam ben windows xp kullanıyorum.Başlat Ara seçeneği açılmıyor.Ne yapabilirim acaba .Şimdiden tşk ler.

Aklıma sistemi geri yüklemenizden başka bir şey gelmedi açıkçası regedit dosyalarıyla ilgili bir sorununuz olmuşmuşdu? Herhangi birşeyi değiştirdinizmi? Yani ne olduda böyle bir sorunla karşılaştınız ! Sildiğiniz bir dosya değiştirdiğiniz bir ayar varmı? Biraz bilgi verirseniz daha sağlıklı bir çözüm bulabiliriz.
Sponsorlu Bağlantılar
vain - avatarı
vain
Ziyaretçi
28 Mart 2007       Mesaj #1353
vain - avatarı
Ziyaretçi
ok lks1 kurdum saolunMsn Grin
yesimcalik82 - avatarı
yesimcalik82
Ziyaretçi
28 Mart 2007       Mesaj #1354
yesimcalik82 - avatarı
Ziyaretçi
ben windows xp kullanıyorum ama son zamanlarda pc açılırken
F8 to Enable system conf quration
F9 to select Booting Device After Post
Press Del to Enter Setup
yazıyor nasıl düzeltebilirim.
sadece pc açılırken setup yazısını yakalayıp del ile içiri gircem ama daha sonra nereye ne uygulayacağımı bilmiyorum..
I3uz_KaLpLi - avatarı
I3uz_KaLpLi
Ziyaretçi
28 Mart 2007       Mesaj #1355
I3uz_KaLpLi - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
hamdider adlı kullanıcıdan alıntı

slm. benim pc de programlar çok yavaş açılıyor. bazı oyunlar çok yavaş çalışıyor. acaba ekran kartından dolayı olabilirmi..

intel pentium 4, 3.0 GHZ BOX CPU
RAM 512 MB DDR400
128 MB FX 5200 PALİT 8X TV out

kesin ekran kartı yaw buraya yazarken bida baktım da baya adi bi ekran kartı galiba ..

oyleyse değişecem hemen

Arkadaşım bu özellikte bi pc nin kasılmasının nedeni eğer donanımında bi problem yoksa kullanıcıdan kaynaklıdır. Çöp böceği makinanıza yükleyip gereksiz sistemi kasan şeyler çalışıyorsa dolayısıyla kasılacaktır. Birde üstüne grafiksel olarak yüksek oyunlar eklenince işkence haline gelir. Bende Geforce 4 Mx 64 ekran kartları var senin gibi olcak kırarım makinayı.

Alıntı
yesimcalik82 adlı kullanıcıdan alıntı

ben windows xp kullanıyorum ama son zamanlarda pc açılırken
F8 to Enable system conf quration
F9 to select Booting Device After Post
Press Del to Enter Setup
yazıyor nasıl düzeltebilirim.
sadece pc açılırken setup yazısını yakalayıp del ile içiri gircem ama daha sonra nereye ne uygulayacağımı bilmiyorum..

Onlar standart değiştiremezsinz. Biosa ve sistemde problem yaşadığınızda kullanılacak menülere yönlendirilirsiniz o seçeneklerle. Unutmadan Bios hakkında bilginiz yoksa herhangi bir yeri kurcalamanızı önermem. Geridönüşü mevcut fakat sorun yaşamaya değmez.
yesimcalik82 - avatarı
yesimcalik82
Ziyaretçi
28 Mart 2007       Mesaj #1356
yesimcalik82 - avatarı
Ziyaretçi
yani onların yazması normal mi daha önce de olmustu bi arkadas tarif etmişti yaptım sizin tarif etmeniz mümkünse sevinirim.
Teknixs - avatarı
Teknixs
Ziyaretçi
28 Mart 2007       Mesaj #1357
Teknixs - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

yani onların yazması normal mi daha önce de olmustu bi arkadas tarif etmişti yaptım sizin tarif etmeniz mümkünse sevinirim.

Bunların çıkması normaldir. Ama bunları görmek istemiyorsanız. Bios ayarlarının içerisinde "Enable Logo" diye bir seçenek vardır. Bunu aktif ederek Anakartınızın kendi logosunu görüntülüyebilirsiniz. Ama dediğim gibi butür uyarı almanız normaldir. Aynı tür bütün bios versiyonları bu uyarıları verir.
yesimcalik82 - avatarı
yesimcalik82
Ziyaretçi
28 Mart 2007       Mesaj #1358
yesimcalik82 - avatarı
Ziyaretçi
tesekkürler bende biraz kaygılanmıstım problem mi var diye Msn Happy
nakz - avatarı
nakz
Ziyaretçi
28 Mart 2007       Mesaj #1359
nakz - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

Sorun devam ediyorsa biosa girdikten sonra boot menüsü altındaki "Quiet Boot" ve "Rapid Bios Boot" seçeneklerini aktif (enabled) hale getirin. Açılışta gereksiz beklemeler ortadan kalkacaktır. Ayrıca bios versiyonuna göre menüler ve içerik farklılık gösterebilir.
serhat15 - avatarı
serhat15
Ziyaretçi
29 Mart 2007       Mesaj #1360
serhat15 - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar bugün bir yazılım indirirken kaspersky yazılımı virüs olarak algıladı ve bloke edip etmeyceğini sordu bende neolur neolmaz diyerek bloke et dedim sonrasında olanlar oldu ve masaüstünde nekadar ikon varsa başlat menüsüde dahil yok oldu bugün busorunu onlarca yere yazdım ama tam bir çözüm malesef bulamadım bilgisayardaki bütün programlara ulaşmak mümkün ve çalışmasındada sorun yok fakat dosya ve klasörlere ancak bir şekilde ulaşılabiliniyor oda görev yöneticisini kullanarak(ctr+alt Delet) onundışında başka bir metodla ulaşmak mümkün değil boş alana sağtıklama olayıda yok masaüstünü tekrar geri nasıl getirebilirim formatsız bir çözümü yokmu bunun bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum herkese saygılar..