Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 162

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 959.449 Cevap: 2.932
Teknixs - avatarı
Teknixs
Ziyaretçi
4 Haziran 2007       Mesaj #1611
Teknixs - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
vain adlı kullanıcıdan alıntı

ben cat5,cat5 e ,birde cat 6 arasındaki farkı sorcaktım teşekkür ederim şimdiden

Cat5 kablolar genelde 1 mb a kadar olan bağlantıları köprülemek için kullanılır. Cat6 1 mb üztü bağlantılar için kullanılır. Yani 2 MB veya üstü internet bağlantısını CAT5 kablo ile kurduğunuzda verim alamazsınız.

Sponsorlu Bağlantılar
Alıntı
bomb_3553 adlı kullanıcıdan alıntı

ya arkadaşlar yardım edin benim pc kafayı yedi mesela internete girmek istiyorum açmaya çalışıyorum bi bakıyorum pc kendi kendine resetlenmiş. ne yapablirim yardımcı olur musunuz acaba??bu resetlenme işi bazen sık oluyo lütfeeen yardım ediin Msn Sad Msn Sad Msn Sad

Bilgisayarınızın reset atmasının birçok nedeni olabilir. Öncelikle kullandığınız anti-virüs yazılımını full update yapın ve bilgisayarınızı komple taratın. Bana Virüs kaynaklı gibi geldi.
abrek72 - avatarı
abrek72
Ziyaretçi
5 Haziran 2007       Mesaj #1612
abrek72 - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar merhaba ben burada ve bilgisayarda yeniyim,yardımcı olursanız sevinirim.
indirdiğim programlar zip.olarak kaydediliyor programların exe dosyasını tıklayınca prog.görünüyor ama prog. listesinde yok yani prog.kullanmak isteyince winrarı açıp oradan dosyasını bulup açmakla uğraşıyorum,önceden indirdiğim prog.ları unınstall ile kuruyordum prog.listesinde görünüyordu.acaba yanlış bi ayar değişikliği mi yaptım lütfen yardımcı olunBaby
Sponsorlu Bağlantılar
ssebastian - avatarı
ssebastian
Ziyaretçi
5 Haziran 2007       Mesaj #1613
ssebastian - avatarı
Ziyaretçi
ÖNCELİKLE MERHABALAR...

BENDE UFAK TEFEK SİSTEM VAR : ) VE ARADA BİR SES KESİLİYO ACABA BUNUN NEDENİ NE OLABLİR. PC'M DE SES KARTI YOK ONBOARD ŞEKLİNDE... SAYGILAR
cankeskıner - avatarı
cankeskıner
Ziyaretçi
5 Haziran 2007       Mesaj #1614
cankeskıner - avatarı
Ziyaretçi
arkadaslar nolur bana cvp verın masa ustundekı kısayolların arkası renklerı cıktı asıl çözerim
ekimkaan - avatarı
ekimkaan
Ziyaretçi
6 Haziran 2007       Mesaj #1615
ekimkaan - avatarı
Ziyaretçi
bilgisayarıma microsoft un kendi sitesinden explorer 7 Türçe indirdim fakat programın tamamı ayarlar dahil ingilizce .. başka bir yerden indirdim bu seferde işletim sisteminiz geçerli dili desteklemiyor şeklinde uyarı verdi..explorer7 yi nasıl Türkçe yapabilirim acaba..?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Haziran 2007       Mesaj #1616
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
cankeskıner adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaslar nolur bana cvp verın masa ustundekı kısayolların arkası renklerı cıktı asıl çözerim

1.adım:Bilğisayarım' a sag tıklayıp (özellikler) sekmesini tıklayın!
2.adım:Açılan pencereden (gelişmiş) sekmesini tıklayın!
Sonrası'nda İlk sırada (performans) seceneğini göreceksiniz. tıklayın ve acılan menü içerisi'nden Görsel Efektler' i tıklayın ve Bilğisayarım için en iyi ayarı windows seçsin secenegini kullanın yada özel sekmesini tıklayıp kişisel değişiklikler yapabilirsiniz...

perfuv1

Alıntı
ssebastian adlı kullanıcıdan alıntı

ÖNCELİKLE MERHABALAR...

BENDE UFAK TEFEK SİSTEM VAR : ) VE ARADA BİR SES KESİLİYO ACABA BUNUN NEDENİ NE OLABLİR. PC'M DE SES KARTI YOK ONBOARD ŞEKLİNDE... SAYGILAR

1.bilgisayarınızda kullandığınız , ses sistemi(speaker)
Anakartınızın desteklediği özelliklerin üzerinde olabilir! örneğin : 5+1 - 7+1 vs... Ev sinema sistemlerinde kullanılan ses sitemlerini Anakartın ses kartı yeterli gücü saglamayabilir!..

2.Driver 'ını kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyin!
3.Başka bir ses aygıtı baglayıp deneyin! örn : (kulaklık gibi)
4. tüm bunlar sorununuzu çözmezse Anakartınızın üreticisine Başvurunuz. (yada en yakın yetkili servise götürüp detaylı bilgi alabilirsiniz)

Son düzenleyen Blue Blood; 6 Haziran 2007 07:41 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
ahmetgns - avatarı
ahmetgns
VIP VIP Üye
6 Haziran 2007       Mesaj #1617
ahmetgns - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
ekimkaan adlı kullanıcıdan alıntı

bilgisayarıma microsoft un kendi sitesinden explorer 7 Türçe indirdim fakat programın tamamı ayarlar dahil ingilizce .. başka bir yerden indirdim bu seferde işletim sisteminiz geçerli dili desteklemiyor şeklinde uyarı verdi..explorer7 yi nasıl Türkçe yapabilirim acaba..?

Alıntı
ahmetgns adlı kullanıcıdan alıntı

Windows XP MediaCenter E 2005'e Internet Explorer 7 Türkçe yükleyemedim (işletimsisteminin dilini desteklemiyor dedi). İngilizce yükledim, bunu türkçeleştirmenin veya Türkçe kuruluma o hata mesajını yoksaydırmanın bir yöntemi var mı? Teşekkürler

Alıntı
Teknixs adlı kullanıcıdan alıntı

Kullandığınız Windows sürümünün dil desteği nedir acaba? İngilizce versiyonmu kullanıyorsunuz yoksa Türkçe mi ?

Windows XP MediaCenter E 2005 hiç kullanmadım desteklemiyorsa eğer türkçe versiyonu bilfiğim kadarıyla yapılacak birşey yok. Ama şunu deniyebilirsiniz. İşletim sisteminizin dil desteğini Denetim masasından Türkçe olarak ayarlayın. Klavye sisteminizi ve diğer bölgesel seçenekler için Türkçeyi seçin ve sonra Internet Explorer 7 yüklemesini deneyin. İşe yararmı bilemem...

Alıntı
ahmetgns adlı kullanıcıdan alıntı

Bir forumda daha görmüştüm, başka biri de yükleyememiş. Media Center kendiliğinden Türkçe olmuyor kanımca, çünkü Program Ekle veya Kaldır'da Turkish patch diye birşey var ve Windowsun bazı kısımları hala İngilizce. Bu arada herhalde aslı İngilizce ki IE7 İngilizceyi yükleyebildim. Bölgesel ve Dil Seçeneklerinde herşey Türkçe olarak ayarlı ama sorun o değil herhalde. İşletim sisteminin dilinin nereden denetlendiğini bilebilirsem oraları kurcalardım ama bilmiyorum ki... yardımın için teşekkürler.

Arkadaşım işletim sistemin Media Center di mi? Bence sen siteden Türkçesini indirmedin, İngilizcesini indirdin. Artı, bir çözüm bulamadım ben buna. Yani içindeki dosyaları tamamen türkçe versiyonun dosyalarıyla değiştirdim, hiçbirşey değişmedi. Sanırım Türkçeyle ilgili şeyler Windows'un başka klasörlerinde saklanıyor. Doğrudan Program Files/Internet Explorer klasöründe değil.

Not: Bir dahaki sefere forumda arama yaptırın, olaki sorununuz daha önce sorulmuştur ve cevaplar verilmiştir.
Teknixs - avatarı
Teknixs
Ziyaretçi
6 Haziran 2007       Mesaj #1618
Teknixs - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
abrek72 adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar merhaba ben burada ve bilgisayarda yeniyim,yardımcı olursanız sevinirim.
indirdiğim programlar zip.olarak kaydediliyor programların exe dosyasını tıklayınca prog.görünüyor ama prog. listesinde yok yani prog.kullanmak isteyince winrarı açıp oradan dosyasını bulup açmakla uğraşıyorum,önceden indirdiğim prog.ları unınstall ile kuruyordum prog.listesinde görünüyordu.acaba yanlış bi ayar değişikliği mi yaptım lütfen yardımcı olunBaby

Yapmanız gerekenleri aşağıya yazıyorum dikkatlice okuyup uygulayın.

Öncelikle klavyenin sol tarafındaki Shift (Yani yukarı doğru ok şeklinde simgesi olan tuş)tuşuna basıyoruz ve basılıyken masaüstü veya harhangi bir klasör içindeki herhangi bir zip dosyasını mouse ile seçip sağ tuş yapıyoruz. Aşağıdaki gibi Birlikte aç menüsü aktif olmuş oldu. Şimdi Resimde de gördüğünüz gibi Birlikte Aç sekmesinden Program Seç sekmesini tıklıyoruz....

yakalama1gz7

Karşımıza Aşağıdaki pencere gelicek. Buradan Winrar 'ı (yada kullanmak istediğiniz Sıkıştırma programını seçin) seçiyoruz. Sonra aşağıdaki Bu tür dosyaları açmak..... Seçeneğinin çeltiğini işaretleyip Tamam tuşuna basıyoruz.

yakalama2bs0

Artık zip uzantılı dosyaları seçtiğinizde direk Winrar programıyla beraber başlayacaktır.

Alıntı
ekimkaan adlı kullanıcıdan alıntı

Sorun Internet Explorer yüklemenizi yanlış dil desteği ile kurmanızdan kaynaklanıyor. Aşağıya Türkçe versiyonun linkini veriyorum. İşletim sisteminizi seçip indirebilirsiniz.

Download Internet Explorer 7 TR
Internet Explorer 7: yüklemeler
Teknixs - avatarı
Teknixs
Ziyaretçi
6 Haziran 2007       Mesaj #1620
Teknixs - avatarı
Ziyaretçi
AMD sistemler pekte önerdiğim işlemciler değildir. Bu güne kadar çok elime geçti ama özellikle 64 bit sistemler için AMD Intelden daha iyi olduğu söyleniyor. Sistem özellikleriniz idare eder durumda Ramler iyi seçim özellikle Ekran kartının HIS ATI X1550 256MB DDR3 PCI EXP. modelinide önerebilirim. Bunun dışında sisteminiz iyi birde ilersi için Hardiskinizin Cache özelliği 16 mb olanları onu alabilirsiniz. Ama buda sizin işinizi görür. Fena değil güzel sistem....