Arama

ADSL Teknik Destek - Sayfa 7

Güncelleme: 31 Aralık 2012 Gösterim: 71.988 Cevap: 104
serkaut - avatarı
serkaut
Ziyaretçi
23 Haziran 2008       Mesaj #61
serkaut - avatarı
Ziyaretçi
Ben 4 GB lık kulanıyorum am bazı aylar video çok izledim için katoyı hemen dolduruyordum
bunun için video izlemeyi düşünüyorsan limitsiz al daha iyi ,varsa komşun filan modemle çoğultın kulanın sorun çıkmaz
Sponsorlu Bağlantılar
cettindir - avatarı
cettindir
Ziyaretçi
4 Ağustos 2008       Mesaj #62
cettindir - avatarı
Ziyaretçi
BİZİM İŞYERİNE TTNET HEDİYESİ BİR MODEM GETİRDİLER ÜYE OLMUŞLAR MODEM ALMIŞLAR. AMA NE YAZIKKKİ BEN ETERNET İE BAĞLANAMIYORUM NETTEN İNDİRDİĞİM KOLAY KURULUM PROGRAMI İLE SONUNA KADAR GELİO PİKATEL COMBOMAX BULUNAMADI DİYOR.TCMI DEN KENDİM GİRDİM IP ADRESİNİ FALAN GENE OLAMDI INT. EX. DEN GİRİYİM DEDİM OLMADI. RESETLEDİM OLMADI MODEMMİ BOZUK ACABA Bİ AKIL VERİN LÜTFEN Msn Cry
Sponsorlu Bağlantılar
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
4 Ağustos 2008       Mesaj #63
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
cettindir adlı kullanıcıdan alıntı

BİZİM İŞYERİNE TTNET HEDİYESİ BİR MODEM GETİRDİLER ÜYE OLMUŞLAR MODEM ALMIŞLAR. AMA NE YAZIKKKİ BEN ETERNET İE BAĞLANAMIYORUM NETTEN İNDİRDİĞİM KOLAY KURULUM PROGRAMI İLE SONUNA KADAR GELİO PİKATEL COMBOMAX BULUNAMADI DİYOR.TCMI DEN KENDİM GİRDİM IP ADRESİNİ FALAN GENE OLAMDI INT. EX. DEN GİRİYİM DEDİM OLMADI. RESETLEDİM OLMADI MODEMMİ BOZUK ACABA Bİ AKIL VERİN LÜTFEN Msn Cry

Modemde herhangi bir arıza veya bilgisayar tarafından görünmeme durumu yoksa modemi Ethernet girişine bağladıktan sonra Web Arayüzünden ulaşabilmeniz gereklidir. Ethernet girişinden başka bi modem deneyin ve bu bölümün çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Modem diğer bilgisayarlarda kullanılabiliniyorsa bu aygıtta sorun yok demektir.

Internet Explorer adres çubuğuna 192.168.7.1 yazıp enter'layın. Yine açılmaz ise ethernet girişinizde sorun vardır. Harici bir ethernet kartı almanız gerekiyor bunun için, 10 ytl civarında.

Not: Ethernet girişleri on-board olarak görünür ancak PCI arabirimi üzerinden çalışır. Yani siz harici bir kart alıp takmış olsanız da farkeden herhangi bir durum olmayacaktır.

Alttaki ekten Web Arayüzünün yapılandırılmasıyla ilgili belgeyi indirip okuyabilirsiniz.
Eklenmiş Dosyalar
Dosya Türü: txt Pikatel ComboMax Web Arayüzü Kurulumu.txt (2.2 KB, 602 gösterim)
omerbulbul - avatarı
omerbulbul
Ziyaretçi
11 Ağustos 2008       Mesaj #64
omerbulbul - avatarı
Ziyaretçi
Bende Pikatek Combomax modem kullanıyorum Taklaşık 1 hafatdır. 15-30 dakika arası ADSL bağlantım kesiliyor. 2 -3 dakika sonra kendiliğinden geliyor. Bu durumda ne flim indirebiliyorum nede boyutları büyük proğram. Arıza bildirdiğimde telefon hattını siplintırde al dediler. Yaptım. Fakat aynı sorun devam ediyorçBir kaç arkadaşlada konuştun onlardada aynı sorun varmış. Neden kaynaklanabilir.Yardımcı olursanız sevinirim.
BuRaK74 - avatarı
BuRaK74
Ziyaretçi
11 Ağustos 2008       Mesaj #65
BuRaK74 - avatarı
Ziyaretçi
Pikatel Combomax modemlerinden kullanıcılar söylentilere göre pek memnun değiller zaten arada bi böyle problemler olabiliyormus.splintri ve kabloları kontrol ediniz..
omerbulbul - avatarı
omerbulbul
Ziyaretçi
12 Ağustos 2008       Mesaj #66
omerbulbul - avatarı
Ziyaretçi
Teşekkür ederim Burak Siplıntırı kontrol ettim.tertemiz kabla alıp modemi direkt bağladım. Sonuç Değişmedi.Tekrar siplınterden bağlantı yaptım Yine aynı telefonda hiç sorun Yok. Bugün telekomdan geldiler. Bina girişinde sinya 31, evde bulunan telefon prizinde 30 imiş bu arada modeme girişi ölçmek için daha kabloyu sökmeden adsl bağlantım gitti.Tabi sonuç 0 çıktı.Tekrar ev prizini denedik. Oda 0 çıktı. Binayı denedik 31.5 çıktı.Telekom görevlisi tesisat hata var.Değiştirmen gerkli diyerek gitti. 1 dakika geçmeden eve girdiğimide ADSL hattımın geldiğini gördüm. Acaba bu Türk telekomdan mı kaynaklanıyor.Net bir cevap alamadım.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
BuRaK74 - avatarı
BuRaK74
Ziyaretçi
15 Ağustos 2008       Mesaj #67
BuRaK74 - avatarı
Ziyaretçi
Hmm anladm sinyal yetersizliliği demek.Telekomdan kaynaklanabilir arkadasm..
omerbulbul - avatarı
omerbulbul
Ziyaretçi
15 Ağustos 2008       Mesaj #68
omerbulbul - avatarı
Ziyaretçi
Dün öğleden sonra ADSL gitti. Akşam saatlerinde geldi. 2 -3 dakika sonra yeniden gitti.2 saat sonra yeniden geldi 5 dakika mdemeden gitti. Gece 02:00 itibarı ile ADSL bağlantım yoktu. Sabah 08:00 de baktığım zaman ADSL bağlantım gelmiş. Türk telekomdan aradılar.Bende arıza devam ediyor dedim. Gerçekten saat 10:30 da bağlantı yine gitti.12:10 da geldi. Ben daha taryıcıyı çalıştırmadan yine gitti. Saat 13:30 da geldi ve hala kesilmedi. Telekom görevlisi tesisattan demişti. Ama ben hiç bir şekilde müdahale etmedim. Bakalım yarın gelecekler.
midnight77 - avatarı
midnight77
Ziyaretçi
3 Eylül 2008       Mesaj #69
midnight77 - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar benim bir sorunum var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim msn,update ve hotmaile bağlanamıyorum yani microsoft bağlantılı hiçbir siteye giremiiyorum bunun çözümünün modem ayarlarındaki MTU seçeneğinin aktifleştirilmesi diye duydum fakat modem ayarlarımda böyle bir seçenek yok yardımcı olursanız sevinirim
kaeude - avatarı
kaeude
Ziyaretçi
19 Eylül 2008       Mesaj #70
kaeude - avatarı
Ziyaretçi
EVEREST SG-1200 1 PORT ADSL MODEM cd'sini kaybettimde bi yardım ede bilirmisiniz acaba tsk ederim....?